Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs Sony WF-1000XM3

Review căști Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Sony WF-1000XM3

Când a fost lansat Sony WF-1000XM3, nu foarte multe căști true wireless au putut oferi același nivel de anulare activă a zgomotului și calitate a sunetului cu un bass intens. Ne întoarcem până în prezent și competiția a crescut, de la Apple AirPods Pro la Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Astăzi comparăm Sennheiser Momentum True Wireless 2 și Sony WF-1000XM3. Prima generație a celor de la Sennheiser a fost relativ lipsită de strălucire, în afară de capacitățile audio fantastice. Cu toate acestea, a doua lor iterație a adus numeroase actualizări: modul Transparent Hearing, senzori de proximitate, ergonomie puțin mai bună, durată de viață îmbunătățită a bateriei și anularea activă a zgomotului.

Toate acestea le aduc foarte aproape de Sony WF-1000XM3. Dar cum se compară în categorii individuale? Care pereche de căști are o anulare activă a zgomotului mai bună? Le poți folosi în timpul antrenamentelor? Citește în continuare pentru a afla.

Comparație rapidă

Ambele modele:

 • Oferă o performanță impresionantă de anulare a zgomotului pentru o pereche de căști true wireless
 • Calitate excelentă a sunetului
 • Modul ambient pentru a amplifica sunetul din jur
 • Aplicație mobilă foarte utilă, cu multe funcții
 • Încărcare rapidă
 • Comenzi tactile
 • Calitate decentă a microfonului

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2.

 • Sunet mai bun, mai detaliat
 • Au o ergonomie excelentă pentru un confort mai bun
 • Carcasă de încărcare mai mică, mai atractivă
 • Mai bine pentru antrenament cu o certificare IPX4
 • Durata bateriei este mai bună

Sony WF-1000XM3

Carcasa si casti Sony WF-1000XM3.

 • Sunet mai puternic și mai energic
 • Procesare audio DSEE HX
 • Suport pentru 360 Reality Audio
 • Durata bateriei este puțin mai bună per încărcare
 • Decalaj video mai puțin vizibil

Specificații

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 Sony WF-1000XM3
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: 7mm 7mm
Aria frecvențelor: 5-21.000Hz 20-20.000Hz
Impedanță: n/a n/a
Greutate: 12g amble căști, 70g cu carcasa 79g ambele căști plus carcasa
Lungimea cablului: Cablu de încărcare de 25cm Cablu de încărcare de 20cm
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistente la transpirație) Nu
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.1 Versiunea 5.0
Durata bateriei: 7 ore per încărcare, 35 ore în total 8 ore per încărcare, 24 ore în total
Timp de încărcare: 2 ore pentru încărcare completă

10 minute pentru 1.5 de redare

2 ore pentru încărcare completă

10 minute pentru 1.5 de redare

Anulare activă a zgomotelor Da Da
Cablu de încărcare USB-C to USB-A USB-C to USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX SBC, AAC
Aria wireless: 10m 10m
Microfon    
Tip: 2 microfoane, unul pentru fiecare cască Microfon Încorporat
Design n/a n/a
Se poate da pe mute? Nu Nu

 Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless
 • Carcasa de încărcare
 • Cablu USB-C
 • Sony: 7 perechi de vârfuri (silicon XS, S, M, L; spumă S, M, L)
 • Sennheiser: 4 perechi de vârfuri (XS, S, M, L)
 • Manual de utilizare

 

Confort și potrivire

Momentum True Wireless 2 au o ergonomie ceva mai bună, care se potrivește celor mai mulți oameni. În timp ce WF-1000XM3 pot fi destul de confortabile, designul lor Tri-Hold nu funcționează pentru toți utilizatorii.

În general, căștile Sennheiser sunt mai confortabile, cu o carcasă a căștilor mai ergonomică care se potrivește celor mai multe persoane. Ca și în cazul multor căști true wireless, trebuie le bagi corect în urechi altfel, s-ar putea să ți se pară prea mari.

Ajustarea este, de asemenea, excelentă, în ciuda lipsei aripioarelor sau a cârligelor. Ele stau bine în urechile tale chiar și atunci când mergi la alergare, deși se simt că se mișcă puțin. Cu toate acestea, faptul că se mișcă este un lucru destul de comun în majoritatea căștilor true wireless.

Sony WF-1000XM3, pe de altă parte, oferă același nivel de potrivire, dar cu confortul este cu dus și întors. Unii utilizatori susțin că le pot purta timp de mai multe ore fără probleme, în timp ce alții vor începe să se plângă de iritare după 30 de minute.

Acest lucru se datorează designului lor Tri-Hold, care ar trebui să completeze structura naturală a urechii interne, prinzând toate locurile potrivite pentru o stabilitate mai bună. Cu toate acestea, din moment ce nu toți oamenii împărtășesc aceleași urechi exacte, s-ar putea îți placă sau nu confortul oferit de acestea.

Prin urmare, dacă vrei să fii mai sigur, Momentum True Wireless 2 este o opțiune mai bună. Cei de la Sony compensează oferind 7 perechi de vârfuri în pachetul căștilor, comparativ cu 4 perechi pe care le oferă Sennheiser.

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2

Anularea zgomotului

Performanța anulării active a zgomotului a ambelor modele este comparabilă. Acestea fac o treabă excelentă atunci când elimină frecvențele joase, în timp ce se chinuie puțin cu spectrul înalt.

Din moment ce acestea sunt încă niște căști true wireless, nu te poți aștepta la același nivel de anulare precum cel al căștilor mai mari. Dar, dacă vrei în mod explicit căști wireless pentru asta, atunci aceste două sunt cele mai bune opțiuni, în afară de Apple AirPods Pro.

Fac o treabă fantastică atunci când vine vorba de anularea sunetelor joase. Dacă ești deranjat de sunetul motorului sau de alte sunete joase, aceste căști te vor ajuta. Deși, cu cât sunt mai înalte frecvențele, cu atât mai mic va fi efectul de anulare a zgomotului.

Conversațiile oamenilor sunt anulate puțin, dar nu cu mult. Și, când te plimbi prin pădure, ANC nu poate bloca zgomotele păsărilor. Sunetele înalte sunt încă prea aleatorii pentru ca și cele mai bune căști wireless ANC să le elimine.

Când vine vorba de anularea vorbirii, există diferențe minime între cele două. În unele cazuri, Sennheiser ar putea fi mai buni decât Sony. Desigur, nimic nu este definitiv, deoarece o actualizare de firmware poate schimba totul.

De asemenea, merită menționat faptul că, în cadrul aplicației pentru căști Sony, puteți modifica intensitatea ANC, ceea ce Sennheiser nu poate face.

Bluetooth

Ambele sunt excelente în ceea ce privește stabilitatea conexiunii și autonomia, dar Momentum 2 sunt puțin mai bune datorită bluetooth-ului 5.1. Deși WF-1000XM3 mai are câteva trucuri în mânecă.

Conexiunea este fiabilă cu o arie excelentă. Sony oferă bluetooth 5.0, cu antene îmbunătățite, în timp ce Sennheiser vă oferă versiunea 5.1, făcându-le mai eficiente.

Ambele modele vor funcționa chiar și atunci când ai un zid pe post de obstacol între tine și dispozitivul de redare, însă dacă adaugi un al doilea perete, atunci vor apărea întreruperi, iar acesta este un lucru comun cu bluetooth 5.0. Conectarea este foarte ușoară, iar Sony oferă suport NFC.

Există mici diferențe când vine vorba de codecurile bluetooth:

 • Sony WF-1000XM3 acceptă SBC și AAC
 • Momentum True Wireless 2 suportă aptX împreună cu SBC și AAC.

Interesant este faptul că, în ciuda faptului că Sony nu are aptX, decalajul audio în videoclipuri și jocuri este semnificativ mai mic decât în ​​cazul Sennheiser. Există o soluție pentru a remedia problema cu Momentum, dar trebuie să accesezi Developer Options (pe Android) și să forțezi Momentum 2 să utilizeze SBC în loc de aptX.

Sony susține propria procesare audio DSEE HX, care îmbunătățește fișierele audio cu pierderi. Cu toate acestea, diferența este minimă și nu va fi observată de urechile neantrenate.

Nici una dintre aceste căști nu oferă suport multipoint, ceea ce este oarecum dezamăgitor.

Bateria

Sony WF-1000XM3 câștigă cu un avantaj micuț, oferindu-vă aproximativ o oră de baterie suplimentară a, cu sau fără anularea zgomotului.

În timp ce Sennheiser a îmbunătățit durata totală a bateriei pe Momentum True Wireless 2, cu cele șapte ore de redare, tot nu se pot potrivi cu cele 8 ore de pe Sony. Același lucru este valabil și pentru ANC, în testul nostru, am avut parte de aproximativ 4 ore cu Momentum și 5 ore cu Sony.

Ambele căști sunt dotate cu un port USB-C și acceptă încărcarea rapidă cu nivele similare de eficiență.

Vei avea parte de 1.5 ore de redare per 10 minute de încărcare. Din păcate, niciun model nu oferă încărcare wireless.

Singura funcție prin care Sennheiser are avantaj este o durata totală mai bună a bateriei (35 de ore față de 24 de ore).

Durabilitate

Chiar dacă niciunul dintre aceste modele nu este conceput pentru a trece prin condiții dure. Momentum True Wireless 2 este mai robust, cu o clasificare IPX4 și o carcasă mai elegantă.

Dacă vrei niște căști pentru antrenamente exterioare, Momentum 2 este o alegere mai fiabilă. Asta nu înseamnă că Sony sunt rele. Se potrivesc încă bine și sunt mai mult decât bune pentru activități sportive.

Principala problemă este că Sonys nu are o clasificare IP, ceea ce înseamnă că puțină transpirație le poate deteriora. Deși probabil ar supraviețui dacă ar îmbibate de transpirație, nu ar trebui să riști cu gadgeturi scumpe precum WF-1000XM3.

În contrast, chiar dacă Sennheiser Momentum 2 sunt căști pentru audiofili, pot rezista cu ușurință la un pic de transpirație și chiar la ploaie ușoară. Cu clasificarea IPX4, acestea sunt rezistente la transpirație și pot supraviețui și stropilor ușori de apă.

Ambele carcase de încărcare se simt excepțional de bine construite, cu balamale de bună calitate. În cazul căștilor Momentum s-ar putea să arate și să se simtă ceva mai premium, deoarece este mai compactă și este acoperită cu țesătură.

Funcții

Vei avea parte de o grămadă de funcții din partea ambelor modele de căști, dar, în opinia noastră, căștile de la Sony sunt puțin mai bune.

Căștile wireless Sony WF-1000XM3 pun accent pe sunet și pe funcții. Când le descarci aplicația mobilă, s-ar putea să fii copleșit de câte opțiuni ai la dispoziție. Ei bine, Sony WF-1000XM3 ar putea oferi ceva mai puține lucruri decât fratele lor mai mare WH-1000XM3, dar sunt încă au multe funcții.

Dar să începem cu ceea ce este similar între cele două. Ambele au o anulare activă a zgomotului și pot amplifica sunetele din jur cu moduri ambientale dedicate.

Există, de asemenea, o funcție inteligentă de pauză/redare și un egalizator audio. Aceasta din urmă este mai aprofundată la Sony, oferindu-ți mai multe benzi de frecvență și un glisor dedicat pentru bass. Ambele pot, de asemenea, activa Asistentul Google cu comanda vocală.

De asemenea, poți modifica comenzile tactile ale ambelor modele, dar în mod ciudat nu există control pentru volum la căștile Sony. Sennheiser Momentum 2 oferă acest lucru, fiind și mai intuitiv în privința acestuia. Există un bip slab de fiecare dată când apeși pentru a te anunța că le-ai atins.

Funcțiile suplimentare care se ascund în interiorul aplicației Sony sunt procesarea audio DSEE HX, 360 Reality Audio (sunet surround virtual proprietar Sony) și ajustatorul de intensitate pentru anularea zgomotului.

Pentru a termina cu performanța microfonului, te uiți la două performanțe similare. Nici una dintre căști nu este impresionantă, dar sunt încă utilizabile dacă nu ai altceva la tine. Nu fă apeluri telefonice într-un mediu foarte zgomotos.

Cutie și căști Sony WF-1000XM3.

Sunet

Te poți aștepta la un sunet excelent din partea ambelor modele, dar semnăturile sunetuluilor vor atrage persoane diferite.

Nu vei fi dezamăgit de niciuna dintre aceste căști când vine vorba de calitatea audio, deoarece ambele sunt fantastice. Cel puțin când le compari cu alte căști true wireless.

Cu toate acestea, căștile sunt acordate diferit. În timp ce ambele au un bass puternic, Sony WF-1000XM3 este un pic mai interesant și mai distractiv de ascultat, în timp ce Momentum True Wireless 2 oferă un sunet mai rafinat și mai mare.

Sony au un sunet mai captivant, care atrage mai multe persoane. Bass-ul scade și are un bubuit frumos. Sunetele mijlocii și cele înalte sunt puțin mai avansate decât cele ale căștilor de la Sennheiser, devenind ușor obositoare dacă îți place să-ți asculți muzica la volum tare.

Momentum 2 au un sunet mai neted, cu niște sunete mijlocii ușor încastrate, care pentru unii ar putea părea voalate. Dacă te joci puțin cu egalizarea și poți aduce sunetul lor de parcă ai asculta live, adăugând mai multe medii și aer în sunetele înalte înalte.

Redarea detaliilor este excelentă pe ambele modele, dar vei obține mai multe detalii micro cu Sennheiser Momentum 2.

Ar trebui să cumperi Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Sony WF-1000XM3?

Chiar dacă WF-1000XM3 are mai mult de un an, acestea sunt totuși niște căști mai mult decât capabile să ofere atât experiență de ascultare premium, cât și funcții. Și, odată cu scăderea prețului, oferă o raport calitate-preț mai bun.

Momentum True Wireless 2 sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai bune în unele categorii, dar nu cu mult. De aceea, este dificil să le recomandăm pe acestea în defavoarea căștilor Sony. În principal din cauza prețului lor, acestea sunt încă 1200 RON. În schimb, WF-1000XM3 se vând la un preț mai mic de 900 RON.

S-ar putea să doriți totuși să iei în considerare căștile Sennheiser dacă ești în căutarea celor mai bune căști true wireless în categoria de calitate a sunetului și îți dorești cu disperare o pereche cu rezistență la transpirație IPX4.

Verifică preț Sennheiser Momentum True Wireless 2 aici!

Verifică preț Sony WF-1000XM3 aici!


Citește și: