Merită să cumperi aceste căști wireless pentru sport, mai ales la un preț de 500 RON? Află toate răspunsurile în review-ul nostru pentru Skullcandy Push Ultra.
Skullcandy este un brand îndrăgit de persoanele ce apreciază o cantitate mare de bass în muzica lor. Indiferent de designul căștilor, produsele lor sunt mereu gata să-ți zguduie capul cu puterea sunetelor joase.
Deși, cu noile lor căști true wireless Push Ultra, cei de la Skullcandy au decis să implementeze un design clasic de căști cărora le lipsește intrarea adâncă a designului in-ear. Rezultatul este o lipsă generală a calității de bass, ce este un lucru ciudat din partea lor.
Tot vei avea parte de un sunet plăcut, ce nu te obosește și de o stabilitate incredibilă, datorită cârligelor de urechi modelabile. Carcasa de încărcare este destul de unică, din moment ce are fermoar.
Pentru o descriere mai detaliată a fiecărei categorii, aruncă o privire la review-ul de mai jos.
Ce ne-a plăcut
- Calitate bună a sunetului
- Calitate excelentă a construcției
- Designul cârligelor pentru urechi oferă o stabilitate superbă
- Rezistență IP67 împotriva apei
- Sunetul aproape că nu se scurge
- Carcasa de încărcare oferă un aspect premium
- Ai parte de încărcare rapidă și wireless
- Au funcția de a găsi o cască pierdută
Ce nu ne-a plăcut
- Izolarea pasivă este proastă datorită designului
- Confortul nu este excelent pentru sesiunile lungi de ascultare
- Aplicația de telefon are probleme și duce lipsă de conținut
- Nu au suport multipoint
Specificații
- Tip: Căști true wireless
- Conexiune: Wireless bluetooth 5.0
- Design: Closed-back
Căști
- Mărimea difuzoarelor: 12.5 mm
- Reacția frecvențelor: 20Hz – 20.000 Hz
- Impedanță: 32 Ohmi
- Greutate: N/A
- Lungimea cablului: 25cm
- Microfon și controale: Da (încorporate)
- Protecție împotriva apei: IP67
Wireless
- Bluetooth: 5.0
- Durata bateriei: În jur de 6 ore per încărcare, 40 de ore în total
- Timp de încărcare: N/A
- Anulare activă a sunetului: Nu
- Cablu de încărcare: USB-C
- Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
- Aria wireless: 10 metri
Microfon
- Tip: Încorporat
- Design: N/A
- Se poate da pe mut: Nu
Ce vei găsi în cutie?
- Căștile true wireless Skullcandy Push Ultra
- Carcasa de încărcare
- Cablu USB-C pentru încărcare
- Manualul utilizatorului
- Garanție pentru 2 ani
Confort și potrivire – 3.5/5
Au o potrivire perfectă pentru toate tipurile activitățile, având niște cârlige pentru urechi ce se prind precum lipiciul. Deși, căștile in-ear încep să-ți irite urechea după ce le porți prea mult timp.
Designul cârligelor de urechi reprezintă o sabie cu două tăișuri, având avantaje și dezavantaje. Cel mai bun lucru la acest design este că se pot prinde de urechi foarte ușor. Dacă ai nevoie de o pereche de căști wireless sigură pentru toate sporturile (cu excepția activităților subacvatice), acestea sunt cea mai bună alegere pentru tine.
Nu contează ce faci, sau cât de intens dai din cap, aceste căști nu vor cădea. De asemenea, poți ajusta arcul cârligului pentru a se potrivi mai bine în ureche. În acest fel scapi de niște presiune pusă pe urechea internă, datorită atingerii directe cu carcasa.
Însă există și dezavantaje. În ciuda faptului că au o carcasă acoperită cu cauciuc, aceste căști tot sunt prea mari pentru a încăpea în urechile tale într-un mod plăcut. Chiar dacă încerci să găsești un mod corect, punctele de presiune sunt inevitabile. Nu le simți la început, însă după o oră, acestea se vor simți atunci când zâmbești sau când dai din cap.
Izolare fonică – 1.5/5
Se potrivesc precum căștile in-ear clasice, având o potrivire slabă în interiorul canalului urechii. Datorită acestui lucru, izolarea pasivă este sub medie.
Skullcandy Push Ultra nu împart același design precum Beats PowerBeats Pro, ce se bagă mai adânc în ureche. Modelul Ultra atârnă de exteriorul canalului urechii, precum căștile in-ear clasice, ca de exemplu Apple AirPods sau TaoTronics SoundLiberty 92.
Acest lucru rezultă într-o izolare fonică ce este aproape inexistentă. Când mergi pe lângă un drum aglomerat poți auzi fiecare mașină ce trece pe lângă tine. Dacă vrei să îți auzi muzica, trebuie să dai volumul mai tare, însă acest lucru îți va deteriora auzul.
Dacă vrei să te duci la alergat, departe de trafic, nu vei avea probleme. Vei putea auzi ce se întâmplă în jurul tău și vei fi atent. În mod surprinzător, chiar dacă pot oferi un sunet foarte zgomotos, muzica nu se scurge foarte mult, deci le poți purta în public.
Conexiune – 4.5/5
Te poți aștepta la o conexiune de nădejde, cu aria standard a bluetooth 5.0. De asemenea, poți folosi ambele căști în modul mono, însă, din păcate, nu suportă multipoint.
Căștile true wireless cu bluetooth 5.0 aproape mereu oferă rezultate consistente, iar Skullcandy Push Ultra nu sunt o excepție. Nu există întreruperi audio atunci când pui un zid pe post de obstacol. Deși, în momentul în care există două ziduri, încep să apară întreruperi.
Dacă le folosești atunci când te plimbi, în timp ce telefonul este în buzunar, nu vei avea parte de distorsiuni. Controalele fizice (3 butoane pe fiecare cască) sunt foarte receptive, având multe comenzi din care poți alege.
Însă unele nu sunt chiar așa de directe, deci ar trebui să ții manualul cu instrucțiuni undeva aproape. Aplicația nu prea e folositoare, din moment ce are probleme și abia de poate fi folosită.
Măcar poți folosi oricare dintre căști în modul mono. Este folositor atunci când vrei să mai salvezi din bateria sau să folosești doar o cască pentru a vorbi la telefon.
Ce codecuri bluetooth folosesc?
Push Ultra folosesc SBC și AAC. Datorită designului lor, nu ar fi avut sens să folosească alte codecuri, precum aptX HD. Sunt bune pentru a te uita pe YouTube, având o sincronizare video-audio perfectă.
Multipoint?
Din păcate nu poți conecta două dispozitive în același timp. Datorită designului, aceste căști sunt pentru antrenamente, deci cei de la Skullcandy probabil că nu au plănuit ca acestea să fie folosite în casă.
Bateria – 4/5 Excelent
În timp ce durata bateriei este de doar 6 ore per încărcare, există multe moduri de a le încărca, de la funcția de încărcare rapidă până la cea wireless.
Chiar dacă au o carcasă ce pare mare, aceste căști nu oferă prea multă baterie. Ai parte de 6 ore de redare, cu încă 34 de ore în carcasă.
Carcasa poate fi încărcată prin portul USB-C amplasat în partea din spate. Dacă nu vrei să te încurci cu cablul, poți pune carcasa pe un suport wireless și să o încarci astfel. De asemenea, există și opțiunea de încărcare rapidă, oferindu-ți 2 ore de redare per 10 minute de încărcare.
Una peste alta, ai multe opțiuni de încărcare și o baterie ce te va ține chiar și în timpul unui antrenament lung.
Durabilitate – 4.5/5
Clasificarea IP67, construcția din plastic solid și o carcasă de încărcare robustă cu un design interesant. Aceste căști sunt construite foarte bine.
Când le scoți din cutie vei fi întâmpinat de o carcasă de încărcare cu un aspect unic. Este destul de mare și făcută din plastic rezistent, cu un finisaj neted. O carcasă cu un finisaj similar ar fi cea a căștilor Jaybird Vista.
Dă o senzație premium, cu un logo Skullcandy subtil pe partea de sus, și semnul unui fulger pe capac, unde bobina de încărcare wireless este amplasată. Deși, pentru a deschide carcasa trebuie să te folosești de un fermoar. Cei de la Skullcandy au ales un aspect interesant, însă taie din longevitatea carcasei. De asemenea, nu există un magnet pentru a menține capacul închis.
Pe de altă parte, căștile sunt foarte bine construite și nu au puncte slabe. Carcasa se simte solidă, cu o textură cauciucată ce se simte decent pe piele. Controalele fizice sunt ascunse sub exteriorul cauciucat pentru a avea parte de mai multă protecție.
Desigur, dacă vrei să le folosești pentru activități sportive, te poți baza pe clasificarea IP67 pentru a respinge transpirația și apa ce ar putea cădea pe ele. Și, după fiecare antrenament le poți spăla la chiuvetă.
Funcții – 2.5/5
Push Ultra oferă 6 butoane ce controlează cam toate funcțiile. De asemenea, există și o aplicație pentru telefon, însă are multe probleme.
Căștile nu oferă foarte multe funcții. Cel mai important lucru este că ai parte de 6 butoane fizice, 3 pe fiecare cască. Două sunt amplasate pe partea din spate, iar al treilea este ascuns sub logoul brandului.
Dacă apeși sau ții apăsat pe oricare dintre ele, vei controla diferite opțiuni, însă sunt atât de multe combinații, încât trebuie să te uiți în manualul de utilizare.
Nu există un prompt ce îți indică să dai drumul la un buton, iar experiența generală este ciudată. Singurul moment când auzi un beep este atunci când sari peste o melodie sau repeți una. Deși, acest beep este enervant de zgomotos și nu este la fel de subtil precum cel al căștilor Sennheiser Momentum True Wireless 2.
Aplicația celor de la Skullcandy este destul de enervantă. Când treci prin procedura de conectare la Push Ultra, aplicația le recunoaște repede și poți intra în aceasta. Însă din momentul în care ai intrat, nu poți face nimic, pe lângă faptul că poți descărca o actualizare de firmware. Poți vedea butonul pentru egalizator, însă acesta nu face nimic.
Pe lângă faptul că aplicația este goală, aceasta nu recunoaște căștile atunci când le conectezi a doua oară, chiar dacă deja asculți muzică la ele. Pentru a le reconecta cu aplicația trebuie să treci din nou prin procesul de conectare.
Un lucru ce este destul de unic și folositor este integrarea Tile. Poți conecta căștile la aplicația Tile și să le urmărești locația. Dacă le pierzi, poți vedea exact unde sunt.
Calitatea microfonului
Aceste căști fac o treabă bună în a-ți înregistra vocea, indiferent de sunetul de fundal. Cuvintele sunt ușor de înțeles, lucru pe care ni-l dorim.
Sunt decente și atunci când vorbești într-un mediu zgomotos. Există o diferență de sunet, însă vocea rămâne la fel.
Sunet – 3.5/5
Dacă te aștepți la un bass puternic și răsunător, atunci vei fi dezamăgit.
Cei de la Skullcandy au mers într-o direcție mai diferită, oferindu-ne un produs premium, cu un design de căști clasic. Rezultatul nu este prea bun. În timp ce ascultarea la Push Ultra este foarte ușoară, ne așteptam la altceva. De asemenea, reacția frecvențelor depinde de cum le pui în urechi, lucru ce este frustrant.
Pe lângă designul deschis, bass-ul este prezent și are o oarecare putere. Funcționează bine cu muzica rock, însă este mult mai bun atunci când asculți pop sau EDM. Deși, în timp ce poți simți carcasa cum se mișcă, acest zguduit nu are același impact precum al căștilor cu design in-ear.
Sunetele mijlocii sunt relativ curate, cu o rendare a vocilor și a instrumentelor bună. Însă, în același timp se simt foarte tulburi. Claritatea este mai bună atunci când dai volumul pe la 70-80%. Într-un mod interesant, nu vei observa distorsiuni la acest volum, sunetul fiind lipsit de sibilanță.
Lipsa asprimii este probabil datorată sunetelor înalte ce nu sunt prea prezente. Sunt destul de încastrate, comparativ cu alte frecvențe, în timp ce tot permit sunetului să fie aerisit.
Cel mai bun lucru al Push Ultra este soundstage-ul. Nu este surprinzător că poate fi amplu, cel puțin pentru o pereche așa de mică de căști. Din păcate imagistica este cam slabă, datorită lipsei de sunete înalte.
Ar trebui să cumperi Skullcandy Push Ultra?
Mulți fani Skullcandy sunt confuzi din cauza acestui produs. Căștile Push Ultra sunt cea mai premium pereche de căști true wireless de la acest brand și, în mod surprinzător, au ales să meargă cu un design clasic. Nu doar că taie din confort, ci și din calitatea sunetului.
Deși, nu sunt chiar așa de rele. Căștile sunt foarte bine construite, cu o clasificare IP înaltă, pentru antrenamentele intense sau pentru condițiile rele de vreme. Stabilitatea este foarte bună, cu cârlige pentru urechi ce sunt modelabile, făcând ca aceste căști să se “lipească” de urechile tale.
Ai multe posibilități de control, cu un total de 6 butoane. Și să nu uităm de capabilitățile de încărcare rapidă și încărcare wireless. Aplicația mobilă există, însă pe lângă funcția Tile, aceasta are nevoie de ceva muncă serioasă.
Dacă ai nevoie de niște căști true wireless cu cârlige pentru urechi, acestea ar fi o alegere decentă. Însă competiția în această categorie de preț este intensă, făcând ca prețul de 500 RON să fie puțin cam mult pentru Skullcandy Push Ultra.
Verifică preț Skullcandy Push Ultra aici!
Citește și:
- Review căşti Apple AirPods Pro
- Review căști Samsung Galaxy Buds (și Buds+)
- Review căşti Sony MDR-XB550AP Extra bass
- Review cele mai bune monitoare in-ear de pe piață