Carcasa si casti TaoTronics Soundliberty 97.

Review căști TaoTronics Soundliberty 97

Există câteva mărci de căști pentru buget redus care rareori dezamăgesc. TaoTronics este unul dintre ele.

Noile căști wireless TaoTronics Soundliberty 97 (TT-BH097) sunt însoțite de o cutie simplă de încărcare cu până la 20 de ore de redare în timp ce căștile propriu-zise oferă o impresionantă durată de redare de 9 ore.

Specificațiile excelente continuă cu rezistența la apă. Căștile rezistă la submersiunii complete (IPX8) ceea ce înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la stricăciunile produse de apă în nici o situație.

De asemenea utilizatorii ocazionali vor remarca amplificarea tip bass-forward cu un low-end profund și puternic. Codecul audio aptX ajută de asemenea la furnizarea unei experiențe de vizionare fără întârzieri.

Dar concurența este acerbă în jurul prețului de achiziție de 50 de dolari. Oare sunt performante aceste căști sau ar trebui să cauți în altă parte? Citește recenzia căștilor stereo wireless TaoTronics Soundliberty 97 pentru a afla.

Pro

 • Calitate generală bună a sunetului
 • Protecție ridicată împotriva apei (indice IPX8)
 • Fixare confortabilă chiar și pentru sesiuni lungi de ascultare
 • Durată impresionantă de redare a bateriei de 9 ore
 • Izolare pasivă excelentă

Contra

 • Competitorii oferă funcții suplimentare
 • Fără presetări EQ

Ce vei găsi în cutie?

 • TaoTronics SoundLiberty 97 căști cu adevărat wireless
 • Cutie de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 4 perechi de capete pentru urechi (s m l xl)
 • Ghid de utilizare

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed-back
Difuzoare: PEEK+ PU dinamice
Frecvență: N/a
Impedanță: N/a
Greutate: N/a
Microfon & Controale: Da
Rezistența la apă: IPX8
Durata de redare a bateriei: 9h + 20h datorită cutiei
Timp de încărcare: 2h + încărcare rapidă – USB-C
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC AAC aptX
Rază de acțiune wireless: 10 m
Microfon: Încorporat cVc 8.0

Confort & Fit

Căștile sunt suficient de mici pentru a se potrivi foarte confortabil la majoritatea utilizatorilor. Datorită faptului că intră mai adânc în urechi căștile stau în siguranță chiar și atunci când faci sport.

TaoTronics SoundLiberty 97 sunt căști de dimensiuni reduse. Capetele care sunt proiectate ergonomic se potrivesc bine în canalul auricular.

Singurul lucru pe care-l simțiți în timpul utilizării este presiunea ușoară datorată faptului că vârfurile intră mai adânc în urechi. Vârfurile sigilează complet canalul auricular ceea ce ajută la izolare dar poate provoca și un anumit disconfort. Din fericire nu e atât de rău pe cât pare.

Capetele ajută și ele la siguranța fixării. Prin urmare nu ai nevoie de aripioare pentru urechi adică nu trebuie să le fixezi în urechi. Am ieșit afară la o plimbare și am încercat să dau din cap cu mare putere. Căștile au rezistat testului acesta fără probleme.

Izolare fonică

Capetele creează o etanșare perfectă ceea ce duce la o izolare pasivă excelentă. Acest lucru este ideal pentru navetiști dar nu și pentru sportivi.

După cum am menționat capetele incluse în pachet sunt concepute pentru a avea laturi drepte nu rotunjite. Din această cauză capetele ating mai mult din suprafața aflată în canalul auricular eliminând mai mult din zgomotul ambiental.

Chiar dacă etanșarea nu este identică cu cea de la căștile cu prindere dublă sau triplă rezultatul obținut este remarcabil. Navetiștii ar trebui să fie mulțumiți de performanța obținută în prezentele condiții.

Desigur cei care fac naveta zilnic ar dori să aibă și anularea activă a sunetului.

Atenție! lipsa zgomotului de fundal ar putea fi periculoasă pentru persoanele care sunt pe stradă! Chiar și fără a asculta muzică izolarea este peste medie. De îndată ce apeși pe butonul play lumea exterioară dispare complet.

Se aude vâjâitul vântului?

Căștile nu ies prea mult din canalul auricular motiv pentru care nu sunt foarte zgomotoase. Chiar dacă pot fi folosite în timp ce mergi pe jos sau faci exerciții fizice nu le putem recomanda și pentru cicliști.

Bluetooth

Conexiunea Bluetooth versiunea 5.0 este puternică putând chiar să treacă prin două ziduri din cărămidă. De asemenea poți utiliza căștile în modul mono sau te poți bucura de latență scăzută folosind codecul aptX.

TaoTronics Soundliberty 97 oferă o conexiune Bluetooth stabilă. Procesul de împerechere este simplu. De îndată ce scoți căștile din cutie acestea apar în meniul Bluetooth de pe smartphone.

Le poți utiliza în modul stereo sau mono. Astfel poți auzi totul în jurul tău; în plus poți prelungi și durata de redare a bateriei (în funcție modul de utilizare).

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

SBC AAC și aptX. Cel puțin asta scrie pe site. În opțiunile pentru dezvoltatori nu putem alege codecul audio AAC ceea ce ne face să credem că SoundLiberty 97 nu îl acceptă. Acesta ar fi un punct negativ pentru utilizatorii Apple.

Multipunct?

Nu nu poți trece de la un dispozitiv la altul fără a iniția procesul de împerechere.

Există lag video?

Nu. Datorită AptX nu poți să sesizezi vreo întârziere. Chiar și codecul SBC poate sincroniza sunetul destul de bine deci nu ai de ce să-ți faci griji.

Baterie

Bateria poate reda muzică timp de aproximativ 9 ore per încărcare. Alte 20 de ore pot să fie obținute din cutia căștilor aceasta din urmă acceptând încărcare rapidă prin USB-C.

Durata de redare a bateriei este de 29 de ore în total. Aceasta este cu siguranță o performanță remarcabilă mai ales având în vedere dimensiunea redusă a căștilor.

Performanța bateriei este una demnă de invidiat fiind depășită doar de puține modele concurente cum ar fi Beats PowerBeats Pro cu 11 ore și Galaxy Buds + cu 13 ore.

De asemenea beneficiezi de încărcare rapidă ceea ce înseamnă 2 ore de redare după doar 10 minute de încărcare.

SoundLiberty 97 nu oferă tipuri noi de încărcare cum ar fi încărcarea wireless Qi sau cea de la Aukey EP-T31 și EP-T32 disponibile chiar la prețuri similare.

Rezistență

Aceste căști sunt foarte rezistente capabile să reziste cu brio utilizării cotidiene. Întrucât au un rating IPX8 pentru rezistență la apă căștile nu se vor strica nici măcar dacă le scufunzi complet în apă.

Dacă vrei o pereche de căști true wireless rezistente atunci TaoTronics Soundliberty 97 ar trebui să fie pe listă. Căștile acestea sunt în principal făcute din plastic însă materialul este de calitate bună fiind rezistent.

Datorită rating-ului IPX8 căștile nu vor avea probleme dacă se umezesc sau dacă le vei scufunda complet sub apă. Din păcate nu le poți folosi în timp ce înoți din cauza limitărilor semnalului Bluetooth.

Cutia de încărcare este de asemenea complet din plastic. Totuși pare destul de rezistentă. Capacul este foarte bun.

Caracteristici

În afară de comenzile tactile căștile nu au alte funcții suplimentare. Desigur acesta rămâne un produs pentru buget redus.

Deși este bine să existe funcționalități suplimentare totuși dacă acestea nu sunt bine realizate pot doar să strice. SoundLiberty 97 rămâne un produs simplu care oferă doar ceea ce poate face cel mai bine.

Comenzile prin control tactil sunt fiabile și răspund bine. Din păcate acțiunile butoanelor nu pot fi alese. Totuși există opțiunea de a schimba volumul.

Ultima opțiune este utilă atunci când nu poți să ajungi rapid la telefon.

Căștile nu sunt însoțite de vreo aplicație de mobil și nici de o altă variantă de a optimiza setările. Desigur trebuie să ținem cont și de prețul solicitat adică sub 50 dolari așa că nu poți avea așteptări foarte mari.

Controale

 • Redare/pauză – atinge de două ori pe oricare parte
 • Reglarea volumului – atingere pe oricare parte
 • Piesa următoare – atinge de trei ori pe partea dreaptă
 • Piesa anterioară – atinge de trei ori pe partea stângă
 • Răspunde la apel – atinge o dată pe oricare dintre părți
 • Finalul apelului/Respingere – apasă continuu timp de 2s
 • Pornire asistent vocal – apasă și ține apăsat pe oricare dintre părți

Calitate microfon

TaoTronics Soundliberty 97 are o funcționalitate excelentă: crește vocea în timpul apelurilor telefonice. Ca atare audiția este una de calitate bună dacă utilizezi căștile întru-un mediu relativ liniștit.

Zgomotul ambiental strică oarecum calitatea apelului dar per total poți spune că audiția este foarte bună. Tehnologia cVc 8.0 de anulare a zgomotului pentru apelurile telefonice își face cu siguranță treaba.

Sunet

TaoTronics Soundliberty 97 oferă o calitate audio relativ bună cu accent pe sunetele joase. Tonalitățile medii sunt bine reprezentate dar acutele nu au energia necesară.

Căștile true wireless Soundliberty 97 au o sonoritate apropiată de cea a altor căști din această plajă de prețuri.

Sunetul se remarcă printr-un bass cald zgomotos ușor amplificat (însă nu la fel de mult ca la alte căști de acest tip).

Unele melodii pe care le știi s-ar putea să se audă puțin mai ciudat timbrul superior bass-ului fiind mai bine reprezentat decât cel al sub-bass-ului. Datorită izolării excelente sunetul rămâne unul curat chiar și atunci când ești în aer liber.

Tonalitățile joase oferite de difuzoarele PEEK + PU sunt puternice dar nu suficient de controlate. Cu toate acestea pentru ascultare ocazională și genuri cum ar fi hip hop sau pop acest lucru nu ar trebui să fie o problemă.

Datorită bass-ului amplificat gama medie este caldă și destul de naturală. Instrumentele și vocea sună bine cu o cantitate decentă de detalii.

Acestor căști le lipsește strălucirea tipică de la acute. Acutele se aud dar nu suficient pentru ca să facă față bass-ului.

Din acest motiv timbrul sonor este relativ închis fără aerisirea care ar permite sunetului să respire. Pe de altă parte având în vedere prețul mic nu poți chiar să te aștepți la o calitate audio Hi-Res. Totuși performanța căștilor este una remarcaiblă.

Soundstage-ul este destul de mic. Imagistica este bună însă există alte căști cu  performanțe mai bune și preț similar printre acestea fiind și Aukey EP-T32.

Oare să cumpăr căștile TaoTronics SoundLiberty 97 True Wireless?

Căștile true wireless TaoTronics Soundliberty 97 sunt performante. Producătorul TaoTronics a lansat mai multe modele reușite cu preț de până în 200 RON iar modelul Soundliberty 97 este unul dintre acestea.

Căștile sunt confortabile și au o fixare standard. Stabilitatea este excelentă în ciuda lipsei aripioarelor pentru urechi. Căștile sunt complet impermeabilă indice IPX8.

Durata mare de redare a bateriei este de asemenea uimitoare. Cu până la 9 ore de redare a bateriei per încărcare și 20 de ore suplimentare datorită cutiei vei putea să le utilizezi mai multe zile.

Utilizatorii de Android vor fi mulțumiți de faptul că TaoTronics Soundliberty 97 acceptă codecul aptX. Căștile au de asemenea o calitate destul de bună a sunetului.

Cu toate acestea concurența este acerbă așa că pot să apară oricând alte modele care să ofere un raport preț-calitate mai bun.

Desigur dacă nu vrei neapărat funcționalități suplimentare atunci căștile TWS pot reprezenta o alegere excelentă.

Funcționalitățile de bază sunt foarte bine realizate ceea ce este suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Citește și: