Carcasa si casti Taotronics Soundliberty 80.

Review căști TaoTronics Soundliberty 80

Chiar dacă au un design puțin ciudat căștile true wireless TaoTronics Soundliberty 80 au performanțe remarcabile.

Căștile sunt similare cu Apple AirPods la fel și cutia de încărcare. Totuși TaoTronics a făcut câteva modificări astfel încât Soundliberty 80 să iasă în evidență. Designul a împărțit utilizatorii în două tabere.

Sunt sigur că aceste căști te vor încânta cu sunetul lor. Chiar dacă nu este de înaltă fidelitate este foarte clar și relaxant. Imediat vei începe să dai din cap în ritmul muzicii favorite.

De asemenea acceptă modul aptX și mono dacă dorești să utilizezi o singură cască. Există chiar și un senzor de proximitate care întrerupe muzica imediat ce scoți una dintre căști din ureche.

Din păcate căștile au și unele neajunsuri cum ar fi durata mediocră de redare a bateriei. Mai multe detalii sunt în recenzia TaoTronics Soundliberty 80 de mai jos.

Pro

 • Sunet general bun
 • Factor de rezistență la apă IPX8
 • Calitate excelentă a microfonului
 • Suport pentru AAC și aptX
 • Fără întârziere audio în videoclipuri și jocuri

Contra

 • Nici un fel de izolare pasivă
 • Durata mediocră de viață a bateriei
 • Stabilitate slabă

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless TaoTronics Soundliberty 80
 • Cutie de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Manualul

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Cu spatele închis
Boxe: 12 mm
Frecvență: N/a
Impedanță: N/a
Greutate: 8g perechea de căști
Microfon și Controale: Da
Rezistența la apă: IPX8
Durata de viață a bateriei: 4h 16h în cutie
Timp de încărcare: Încărcare rapidă – USB-C
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC AAC aptX
Distanță wireless: 15m
Microfon: Da

Confort și fixare

Căștile TaoTronics Soundliberty 80 sunt foarte confortabile astfel că ar putea fi purtate o zi întreagă. Din păcate stabilitatea acestora lasă de dorit datorită sistemului de fixare în urechi.

Designul este aproape identic cu Apple AirPods. Capetele rotunjite intră perfect în urechi fără să-ți creeze nici măcar cel mai mic disconfort.

Poți să le utilizezi ore întregi fără probleme și fără să simți nevoia de a le da jos din când în când. Designul este reușit iar confortul este la superlativ. Din păcate stabilitatea căștilor este deficitară.

Dacă te aștepți că vei utiliza căștile doar în timp ce stai sau mergi pe jos atunci stabilitatea nu ar trebui să te preocupe. Totuși dacă vrei să porți căștile și în timpul unor exerciții fizice intense atunci ar putea să apară probleme cu stabilitatea căștilor.

Având în vedere că și urechile pot să aibă forme diferite pentru a nu fi surprins cel mai bine ar fi să încerci căștile înainte de a le cumpăra.

De asemenea plasticul lucios al căștilor ar putea fi mai dificil de apucat atunci când scoți căștile din cutie.

Casti Taotronics Soundliberty 80.

Izolare fonică

Nu poți să te aștepți la o bună izolare pasivă de la niște căști clasice. De fapt acest tip de căști nu oferă aproape nici un fel de reducere a zgomotului exterior.

Întrucât canalul auricular nu este obturat vei putea auzi tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. De exemplu dacă întrerupi muzica vei putea vorbi cu cei din jur.

Așadar întrucât este necesar să mărești sonorul pentru a auzi mai bine muzica Soundliberty 80 nu sunt cele mai bune căști pentru navetiști. Desigur audiția la volum crescut poate dăuna auzului.

Pe de altă parte o conștientizare bună poate să-ți ofere mai multă siguranță atunci când ești într-o zonă circulată.

Totuși în mod surprinzător scurgerile de sunet sunt foarte reduse. Prin urmare le poți da pe volum mare fără să-ți faci griji că cei din jur vor auzi melodiile tale.

Bluetooth

Căștile au foarte multe dotări de la Bluetooth 5.0 fiabil la funcții bonus cum ar fi modul mono și suport pentru un codec aptX. Din păcate căștile nu oferă și suportul multipunct.

Nu am avut probleme cu procesul de împerechere. Pur și simplu împerecherea pornește automat după ce ai scos căștile din cutia lor.

După împerechere cu telefonul mobil conexiunea bluetooth este stabilă până când vei trece de al doilea perete de cărămidă.

Căștile sunt dotate cu Bluetooth 5.0 nu cu Bluetooth 5.1 așa cum sugerează alte recenzii.

Căștile funcționează și separat însă trebuie să pui una dintre căști în cutie. Altfel senzorul de proximitate va împiedica utilizarea celeilalte căști.

Multipunct?

Din păcate nu. TaoTronics Soundliberty 80 funcționează doar pe un singur dispozitiv la un moment dat. Pentru a le putea conecta la alt dispozitiv trebuie să ștergi împerecherea căștilor cu aparatul existent.

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

Căștile utilizează un codec audio SBC standard pe lângă AAC și aptX. Acesta din urmă funcționează numai pe Android și ajută la o transmisie mai bună a sunetului precum și la îmbunătățirea latenței.

Există un decalaj video?

Nu există. Atât pe Android cât și pe iOS nu ar trebui să observi vreun decalaj mai ales atunci când te uiți la videoclipuri YouTube.

Chiar dacă gaming-ul este mai dificil confirm că nu am observat nici un fel de întârziere. S-ar putea să existe un lag foarte mic însă nu este deloc observabil.

Baterie

Conform producătorului căștile TaoTronics ar trebui să aibă 4 ore de redare per încărcare. Totuși am obținut doar aproximativ 35 ore la volum de 50%. Rezultatul este destul de slab având în vedere standardele actuale. Din fericire încărcarea rapidă funcționează foarte bine.

Bateria acestor căști true wireless nu este una cu care să te mândrești. Nici măcar rezultatul așteptat de 4 ore care oricum este slab nu a putut fi atins.

În privința fast charge-ului timpul de redare este de 1 oră pentru doar 5 minute de încărcare.

Cutia de încărcare este mică însă nu are prea multă putere. Mai obții 16 ore de redare de la ea.

Chiar dacă până la urmă poți să obții aproape o zi de redare trebuie periodic să încarci căștile. Acest lucru trebuie să fie remarcat.

Rezistență

Căștile sunt fabricate dintr-un plastic lucios rezistent care are un excelent rating de rezistență la apă IPX8.

Căștile au un design interesant fiind puțin mai alungite decât căștile AirPods.

Chiar dacă plasticul lucios al căștilor pare un pic cam ieftin rezistența este foarte bună. La ora actuală Soundliberty 80 oferă cel mai ridicat indice de rezistență la apă IPX8.

Desigur mai degrabă se poate întâmpla să-ți cadă căștile din urechi având în vedere sistemul de fixare decât să-ți cadă în apă.

Deși căștile au indicele de protecție împotriva apei IPX8 este bine să nu abuzezi cu testele de verificare.

Cutia de încărcare aduce cu cea de la AirPods însă ultima este lucioasă iar cea de la TaoTronics Soundliberty 80 are un finisaj moale mat.

Prefer cutia TaoTronics întrucât poți s-o ții mai ușor în mână chiar dacă s-ar putea murdări mai rapid.

Caracteristici

Căștile se conectează rapid au un senzor de proximitate fiabil oferă un codec aptX și control vocal și oferă apeluri de înaltă calitate.

Prețurile mai mici înseamnă că trebuie să facem compromisuri. Poate Soundliberty 80 nu are câteva dintre funcționalitățile pe care le au căștile și mai ieftine dar are multe puncte forte.

Una dintre funcționalitățile importante o reprezintă microfoanele pentru preluarea apelurilor telefonice – din păcate multe căști premium nu se descurcă la acest capitol. În continuare poți găsi mai multe detalii despre asta.

Aceste căști TaoTronics au în plus un senzor de proximitate încorporat care știe când le utilizezi în așa fel încât oprește în consecință muzica.

Totuși eu prefer să opresc senzorul întrucât poate fi enervant. Din păcate TaoTronics Soundliberty 80 nu vine cu o aplicație astfel încât funcția de pauză / redare automată este întotdeauna ACTIVATĂ.

Butoanele tactile sunt grupate și conțin comenzile de bază pentru întreruperea și saltul peste melodii.

Există de asemenea un modul pentru comenzi vocale.

Poți să modifici volumul glisând butonul în sus și în jos însă această funcționalitate nu este suficient de bine implementată.

Întrucât căștile sunt destul de largi este dificil să modifici sonorul fără să miști toată casca respectivă. În plus trebuie să fii atent când schimbi setările întrucât ar putea chiar să-ți cadă căștile.

Calitate microfon

Căștile wireless TaoTronics Soundliberty 80 cu tehnologie de reducere a zgomotului cVc 8.0 oferă o calitate foarte bună convorbirilor telefonice în special într-o cameră liniștită.

În schimb dacă există zgomote ambientale atunci calitatea apelului se reduce. Funcționalitatea de reducere a zgomotului este bună întrucât reușește să blocheze complet sunetele ambientale și păstrează doar vocea. Volumul este mai slab însă nu este ceva care să-ți creeze impedimente.

Aceste căști true wireless sunt una dintre cele mai bune variante pentru apeluri dacă ne referim la ofertele pentru buget redus.

Sunet

Sunetul este de calitate fiind un fel de amestec între bassul lui Soundliberty 92 și tonalitățile medii și acute ale lui Soundliberty 88. În general sunetul este excepțional dacă ești într-un mediu liniștit.

De obicei o izolare mai bună implică o reducere a răspunsului bassului. Din fericire boxele de 12 mm din interiorul căștilor TaoTronics Soundliberty 80 au suficientă forță pentru ca melodiile preferate să aibă viață.

Bass-ul se aude bine însă nu te aștepta să fie chiar de nota 10. Totuși este puternic și se aude destul de bine în toate genurile muzicale.

Dacă vrei să profiți la maximum de audiția la aceste căști încearcă să stai într-o încăpere liniștită. Altfel vei auzi probabil doar tonalitățile medii și puțin din acute.

Tonalitățile medii sunt destul de echilibrate și se aud clar. Sunetele sunt destul de apropiate de cele din realitate.

Acutele sunt clare chiar strălucitoare. În unele momente poate îi lipsesc unele detalii însă acest lucru conduce la un sunet care este mult mai puțin obositor.

Separarea instrumentelor este interesantă dar datorită lipsei imagisticii sunetele par să fie toate în același loc: fie la stânga fie la dreapta fie în centru.

Sunetul de scenă are o lățime decentă dar aproape nici o adâncime.

În general căștile sunt excelente pentru audiții acasă fie că vrei să asculți muzică să vizionezi videoclipuri sau să joci jocuri.

Să cumpăr TaoTronics Soundlibrety 80?

TaoTronics combină cele mai bune caracteristici ale modelelor 92 și 88 în căștile fără fir Soundliberty 80 reușind să facă un produs foarte atractiv.

Designul este discutabil în funcție de cât vrei să ieși în evidență cu căștile tale.

Cel mai dezamăgitor aspect este durata de viață a bateriei care este surprinzător de scăzută. Funcția de încărcare rapidă ajută însă nu suficient.

Între calitățile modelului amintim: sunetul foarte plăcut și complet tehnologia audio AAC precum și tehnologia audio aptX.

Calitatea microfonului este excelentă în timpul apelurilor telefonice atât într-un mediu silențios cât și în unul zgomotos întrucât păstrează vocea clară indiferent de zgomotele din jur.

Rezistența este un punct forte întrucât oferă un rating de vis: IPX8. Asta înseamnă că dispozitivul poate să reziste chiar dacă este scufundat complet în apă.

Prețul solicitat este puțin cam mare: căștile TaoTronics Soundliberty 80 fără fir sunt disponibile pentru aproximativ 4-500 RON.

Din această cauză căștile se îndepărtează puțin de modelele pentru buget redus.

În această gamă de prețuri poți fi tentat de alte modele care oferă o calitate mai bună a sunetului microfoane excelente și anulare activă a zgomotului.


Citește și: