Carcasa si casti EarFun Free 2.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști EarFun Free 2

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Căștile true wireless EarFun Free 2 oferă o mulțime de funcționalități la un preț de sub 300 RON. Toate caracteristicile cum ar fi USB-C încărcarea wireless Qi factor de impermeabilitate IPX7 și durată de redare de 30 de ore.

Chiar dacă designul confortul stabilitatea Bluetooth și rezistența sunt foarte bune din păcate calitatea audio a căștilor lasă de dorit. Ne-am așteptat la mai mult de la o companie care a colaborat recent cu youtuberul Oluv pentru a lansa căști cu sunet aproape neutru ținta de preț fiind de sub 500 RON.

Acestea fiind spuse să ne uităm mai atent ce puncte tari și slabe au căștile EarFun Free 2.

Pro

  • Latență audio minimă
  • Căști rezistente cu indice de impermeabilizare IPX7
  • Suport pentru încărcare wireless
  • Potrivire confortabilă (pentru majoritatea utilizatorilor)
  • Comenzi tactile facile

Contra

  • Sunetului îi lipsește dinamica și emoția
  • Sunetul captat de microfoane este prea ascuțit

Ce vei găsi în cutie?

  • Căștile true wireless EarFun Free 2
  • Cutie de încărcare
  • Cablu USB-C pentru încărcare
  • 3 perechi de capete din silicon (s m l) pentru urechi
  • Manualul

Specificații

Tip: True wireless (cu adevărat fără fir)
Conexiune: Bluetooth 5.2
Design spate: Cu spatele închis
Difuzoare: Dual composite dynamic de 6 mm
Frecvență: N/a
Impedanță: N/a
Greutate: 11g ambele căști
Microfoane & Alte controale: Da
Rezistența la apă: IPX7
Durata de viață a bateriei: 7h + 23h în cutie
Timp de încărcare: 15h + Încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC AAC aptX
Rază de acțiune wireless: 15 m
Microfon: Da

Confort și fixare

Căștile sunt suficient de confortabile așa că le vei putea purta câteva ore fără probleme. Datorită fixării bune nu-ți vor aluneca de la urechi. EarFun Free 2 sunt la fel de mari ca Sennheiser Momentum True Wireless 2 dacă nu chiar mai mari.

Oricum nu trebuie să-ți faci griji întrucât se potrivesc aproape la toate dimensiunile de urechi. Deși le-am purtat mai multe ore fără întrerupere n-am simțit nici un disconfort. Chiar dacă se mai mișcă puțin în timpul activităților tale nu-ți vor cădea niciodată de la urechi.

Ca și în cazul lui Sennheiser există instrucțiuni în interiorul manualului cu privire la introducerea corectă a căștilor în urechi. Mai întâi introdu EarFun Free 2 în urechi și apoi răsucește-le ușor în sus. Când fixarea va fi bună vei simți o ușoară presiune. În acest fel vei obține de asemenea izolarea optimă a zgomotului și un sunet de calitate superioară.

Casti EarFun Free 2.

Izolare fonică

Chiar dacă capetele pentru urechi sunt mai scurte decât la alte căști EarFun Free 2 creează o izolare fonică excelentă reușind să blocheze majoritatea zgomotului ambiental.

Căștile folosesc capete pentru urechi originale (proprietare) care sunt puțin mai scurte decât cele care sunt livrate de regulă cu căștile in-ear.

Deși căștile TaoTronics Soundliberty 77 aveau probleme cu izolarea fonică Free 2 nu au astfel de probleme.

De îndată ce le pui în canalul auricular zgomotul ambiental va dispărea. Multe zgomote cum ar fi ventilatorul unui computer nu se vor mai auzi deloc.

Atenție! Aceasta înseamnă și că cea mai mare parte a zgomotelor din trafic vor fi eliminate. Aceasta înseamnă că trebuie să fii mai atent atunci când mergi afară în special lângă arterele intens circulate.

De asemenea este important că nu există scurgeri ale sunetelor în afara căștilor ceea ce înseamnă că persoanele de lângă tine n-ar trebui să audă nimic.

Bluetooth

EarFun Free 2 are toate funcționalitățile de bază și multe în plus o conexiune fiabilă suport multipunct și sunet mono plus un codec Bluetooth aptX pentru a elimina latența sunetului.

Noile căști true wireless folosesc Bluetooth 5.2 care este destul de puternic atunci când vine vorba de rază de acțiune.

Căștile încep să distorsioneze sunetul doar atunci când treci de două ziduri de cărămidă. Aceleași performanțe oferă și produsele concurente. Așadar poți vorbi prin casă la telefon fără să fie necesar să-l porți după tine.

Împerecherea prin Bluetooth este rapidă și eficientă. După ce scoți căștile din cutia de încărcare acestea apar în meniul Bluetooth al telefonului.

Utilizarea EarFun Free 2 în modul mono este simplă: trebuie să scoți doar una dintre căști din cutia de transport iar cealaltă trebuie să rămână înăuntru. Este recomandabil să ai o ureche liberă atunci ești pe stradă și în plus economisești bateria ceea ce este cel mai mare beneficiu.

Multipunct?

Le poți conecta cu cel puțin 2 dispozitive diferite în același timp. Pentru a comuta între dispozitive trebuie să le selectezi manual din meniul Bluetooth.

În caz contrar pur și simplu se conectează la un dispozitiv care are Bluetooth activat.

Ce codecuri Bluetooth sunt incluse?

Codecul standard SBC AAC dedicat Apple și aptX pentru Android. Ultimul este cu adevărat necesar întrucât îmbunătățește calitatea sunetului.

Așadar acesta reprezintă un plus față de alte produse care se vând la același preț.

Există o întârziere video?

Dacă ești foarte atent vei putea observa o mică întârziere a semnalului video. Totuși pentru vizionarea video ocazională performanțele sunt acceptabile.

De asemenea EarFun Free 2 oferă și un mod special de latență scăzută ceea ce reduce întârzierea sub 60ms. Astfel experiența de gaming este mult îmbunătățită.

Baterie

Produsul are de toate: durată mare de redare încărcare rapidă și suport pentru încărcarea wireless Qi.

Cu Free 2 vei obține aproximativ 7 ore de redare per încărcare (7 ore și 51 de minute în testul nostru la 50% volum) plus încă 23 de ore datorită cutiei de încărcare.

Așadar cu o utilizare moderată poți utiliza căștile chiar și o săptămână. Dacă apare notificarea de „baterie slabă” atunci poți utiliza portul USB-C pentru o încărcare rapidă de doar 10 minute cu care vei obține încă două ore de redare.

Un alt lucru excelent la aceste căști este încărcarea fără fir.

Având o bobină încorporată în cutia de încărcare le poți plasa pe orice pad de încărcare wireless compatibil Qi pentru încărcare. Este un proces mult mai lent dar poate fi util.

Durabilitate

Căștile impermeabile și cutia de încărcare sunt excelente însă capacul este un pic prea subțire. EarFun Free 2 sunt complet din plastic. Cu toate acestea produsul nu are un material de slabă calitate.

Căștile oferă o combinație de plastic lucios și mat. Din această cauză ar putea să-ți alunece din mână atunci când le scoți din cutie. Există un sistem de prindere care ține căștile una lângă alta ceea ce este foarte util.

EarFun Free 2 oferă o protecție suplimentară la transpirație. De fapt ratingul de rezistență la apă este IPX7 ceea ce înseamnă că poți să le speli chiar și sub un jet de apă.

Cutia de încărcare este de asemenea fabricată din plastic mat și nu pare a fi una de calitate slabă. Nu este excesiv de grea și intră foarte ușor în orice buzunar. Singurul lucru enervant sunt balamalele capacului care sunt prea firave. EarFun Free Pro au aceeași problemă.

Cu toate acestea capacul rezistă unei utilizări normale.

Funcționalități

La un preț de sub 300 RON vei obține cele mai importante funcționalități: aptX modul Latență scăzută încărcare Qi acces la asistentul vocal și comenzi tactile.

Având în vedere că discutăm despre căști pentru buget redus nu te poți aștepta la funcții speciale cum ar fi anularea activă a zgomotului sau modul de transparență.

Oricum tehnologia oferită de EarFun Free 2 este una de bună calitate. În afară de aspectele pe care le-am detaliat deja îmi plac foarte mult comenzile tactile. Acestea acoperă totul de la butoanele clasice (redare/pauză ignorarea pieselor) la preluarea apelurilor telefonice și ajustarea volumului.

Controalele sunt de asemenea destul de receptive deși trebuie să ai puțină practică pentru a nu greși deloc când le vei apăsa. Ca la alte căști pentru buget redus comenzile EarFun Free 2 sunt fixe și nu pot fi personalizate.

Calitate microfon

EarFun Free 2 face o treabă decentă atunci când vorbești într-o cameră liniștită. Vocea va fi puțin mai subțire însă se va înțelege fără probleme.

În cazul unui zgomot de fundal puternic pot să apară unele distorsiuni ale sunetului ceea ce va scădea calitatea generală a microfonului. Poți să utilizezi căștile pentru a răspunde la apeluri scurte dar încearcă să eviți locurile zgomotoase atunci când vorbești la telefon.

Sunet

Sunetul este destul de plat: nu creează emoție iar tonurile medii și acutele nu sunt suficient de clare.

Am fost puțin dezamăgit de EarFun Free 2. Modelul Free Pro ceva mai scump (și în special Ediția Oluv) sună mult mai interesant și mai dinamic.

În schimb timbrul sonor al lui Free 2 este în formă de V cu bass și acute amplificate. Bass-ul este amplificate și ca atare sunetele din registrul grav sunt puternice. Pentru anumite genuri cum ar fi rock sau metal bassul nu este foarte bine controlat. Pe de altă parte muzica electronică va suna foarte bine la aceste căști.

Chiar dacă tonurile medii sunt clare vocea este amplificată de asemenea. Amplificarea este puțin în exces motiv pentru care instrumentele și vocile sună prea subțire și șuierat uneori.

Acutele sunt destul de detaliate și artificiale. Având în vedere că este de asemenea amplificat nu va permite să-ți confere o experiență plăcută de ascultare.

Imagistica este destul de bună oferind informații exacte cu privire la locul de unde provin sunetele. Cu toate acestea soundstage-ul este destul de mic.

În general majoritatea utilizatorilor vor găsi EarFun Free 2 bune pentru ascultarea ocazională. Sunetul este puternic ceea ce înseamnă că sunt ideale pentru plimbări în aer liber și antrenamente în sala de sport.

Din păcate sunetul ar putea fi pițigăiat atunci când asculți podcasturi sau vezi videoclipuri.

Păcat deoarece compania cunoaște cum să amplifice sunetele.

Ar trebui să cumperi EarFun Free 2?

Depinde de cât de interesat ești de calitatea sunetului. Nu mă înțelege greșit sunetul nu este îngrozitor dar nu este unul de apreciat.

Dacă vrei caracteristici excelente și ușurință în utilizare aceste căști de calitate îți vor satisface nevoile. Căștile EarFun sunt de asemenea durabile confortabile și oferă o durată mare de redare a bateriei.

Dacă ești dispus să cheltui un pic mai mult EarFun Free Pro sunt o alternativă excelentă sunetul fiind de calitate la fel ca anularea activă a zgomotului.

Verifică preț EarFun Free 2 aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL