Carcas si casti Aukey EP-T32.

Review căști Aukey EP-T32

De obicei, căștile wireless cu cârlige nu sunt prima alegere a utilizatorilor ocazionali, datorită dimensiunii și confortului oferit. Totuși, Aukey EP-T32 încearcă să schimbe această percepție.

Aceste căști wireless noi sunt mai mici și mai elegante, față de alte căști cu cârlig, cum ar fi Treblab X3 Pro sau Beats PowerBeats Pro.

Foarte importante sunt funcționalitățile noi, cum ar fi încărcarea Qi, factorul de impermeabilitate IPX8, senzorul de proximitate, durata mare de viață a bateriei, suportul pentru aptX și modul mono.

Totuși, funcționalitățile suplimentare nu ar conta atât de mult dacă aspectele de bază, cum ar fi calitatea sunetului și conectarea Bluetooth, nu ar fi excelente. Hai să vedem dacă merită să cumpărăm Aukey EP-T32.

Pro

 • Confort și stabilitate excelente, datorită cârligelor pentru urechi
 • Comenzi tactile de calitate
 • Protecție superioară împotriva apei (IPX8)
 • Sunet plăcut, puternic
 • Stabilitate și acoperire Bluetooth excelente
 • Suport pentru încărcare wireless Qi

Contra

 • Nu oferă suport multipunct
 • Calitatea microfonului este mediocră
 • Izolare pasivă slabă din cauza capetelor mai mici

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless Aukey EP-T32
 • Carcasa de încărcare
 • Cablu USB-A la USB-C pentru încărcare
 • 3 perechi de capete din silicon, pentru urechi
 • Manualul de utilizare
 • Autocolant

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design: Closed-back
Boxe: 12mm
Frecvență: N/a
Impedanța: N/a
Greutate: 14 g
Microfon și reglaje: Da
Rezistența la apă: IPX8
Durata de viață a bateriei: 7h + 28h în cutie
Timp de încărcare: 2h + încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX
Gamă wireless: 10m (33ft)
Microfon: Încorporat, cVc 8.0

Accesorii casti Aukey EP-T32.

Confort și fixare

Aceste căști oferă un confort deosebit, întrucât nu intră prea mult în urechi, astfel că nu te vor deranja. De asemenea, stabilitatea în timpul activităților fizice este excelentă, datorită designului cârligelor pentru urechi.

Cârligele pentru urechi nu fac parte dintre cele mai confortabile modele disponibile pe piață, în special dacă porți ochelari. Totuși, căștile Aukey sunt extrem de stabile, fiind chiar și foarte confortabile.

Secretul lor este un design mai mic, mai elegant, cu colțuri rotunjite. Cârligele pentru urechi sunt puțin mai scurte și mai mici, fiind exact în forma urechii. Întrucât sunt extrem de ușoare (7g pe cască), abia le vei simți.

Datorită materialelor, căștile pot fi utilizate fără să creeze disconfort și fără să creeze presiune în canalul auricular.

Va trebui să întinzi firul cu ambele mâini, atunci când le pui la urechi.

Stabilitatea este excelentă, așadar le poți folosi peste tot, inclusiv la plimbări sau la exerciții fizice intense.

Izolarea zgomotului

Întrucât intră doar puțin în urechi, înseamnă că oferă o izolare pasivă mai slabă decât alte căști intra-auriculare. Totuși, fiind vorba de căști destinate, în special, antrenamentelor fizice, acesta este un plus.

Capetele căștilor Aukey EP-T32 abia intră în canalul urechii. Chiar dacă acest lucru nu afectează calitatea audio, în schimb, izolarea pasivă este mai slabă.

Dacă mergi pe o stradă aglomerată, poți auzi zgomotul produs de mașini, dar și ce discută oamenii pe lângă care treci. Pentru cei care fac naveta, asta nu este chiar idealul… Totuși, cei care practică exerciții în aer liber ar trebui să găsească o astfel de izolare foarte reușită. În fond, atunci când ești pe stradă, este benefică perceperea sunetelor ambientale.

Se aude vântul?

De obicei, căștile cu cârlige lasă să se audă destul de mult din zgomotul produs de vânt. Chiar dacă acest lucru nu este foarte deranjant în timpul mersului, alergarea ar putea să înrăutățească acest sentiment.

Se aude sunetul în exterior?

Foarte puțin. Desigur, cu cât volumul este mai mare, cu atât mai mult se va auzi sunetul în exterior. Cu toate acestea, chiar cu volumul la 70%, căștile oferă un sunet foarte puternic pentru utilizator.

Bluetooth

Aceste căști oferă o rază de acțiune foarte bună și o stabilitate a conexiunii, datorită tehnologiei Bluetooth 5.0. De asemenea, nu există vreo întârziere vizibilă, atunci când vizionezi videoclipuri, cu modul mono și suport aptX. Din păcate, Aukey EP-T32 nu oferă conectivitate multipunct.

Bluetooth 5 oferă o conexiune excelentă și o asociere rapidă a aparatelor. Raza de acțiune este mare, așa că le poți folosi în întreaga casă, fără nici o problemă.

Nu au fost pierderi de semnal, în exteriorul casei. Deși am observat o ușoară pierdere de semnal, la un moment dat, aceasta s-a datorat faptului că am acoperit smartphone-ul cu mâinile. Mai degrabă, ar putea să fie o problemă cu telefonul meu.

Dacă ești o persoană căreia-i place să utilizeze o singură cască la un moment dat, poți utiliza și modul mono. În acest mod mono, poți utiliza fie casca din stânga, fie pe cea din dreapta.

Oferă tehnologia multipunct?

Nu, aceste căști pot fi conectate la un singur dispozitiv, la un moment dat. În mod ciudat, Aukey a abandonat suportul multipunct pe EP-T32, chiar dacă era oferit de modelul EP-T31.

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

Căștile au un cip cu suport integrat pentru aptX. Există, de asemenea, codecuri Bluetooth SBC și AAC, ceea ce este suficient, având în vedere și prețul solicitat. Utilizatorii Apple vor utiliza AAC, iar cei de Android codecul aptX.

Există lag video?

Deloc sau este abia perceptibil. Vizionarea videoclipurilor YouTube și chiar jocurile pe mobil sau Switch ar trebui să fie mai mult decât plăcute.

Baterie

Aukey oferă aproximativ 7 ore de redare per încărcare, cu încă 28 de ore în interiorul carcasei de încărcare wireless Qi.

Aukey EP-T32 oferă o durată de viață a baterie mai mult decât suficientă: 7 ore per încărcare (7 ore și 27 de minute în testul nostru), ceea ce reprezintă o valoare peste medie, absolut suficientă pentru o zi întreagă de utilizare.

Deși alte căști cu cârlig pot avea chiar durate de utilizare mai mari, spre exemplu Treblab X3 Pro (9 ore) și Beats PowerBeats Pro (11 ore), acestea sunt puțin mai mari decât Aukey.

Cutia este la fel de mare ca la alte căști, astfel că se va vedea, în orice buzunar ai purta-o. Nu este exagerat de mare, însă nu este cea mai mică dintre cutiile disponibile pe piață.

Pe de altă parte, cutia permite încă 28 de ore suplimentare de utilizare a căștilor, ceea ce înseamnă 35 de ore în total. Suntem siguri că Aukey ar fi putut să aibă o baterie chiar mai mare însă, având în vedere și dimensiunile, considerăm că producătorul a găsit un compromis optim.

În plus, carcasa oferă atât încărcare rapidă USB-C, cât și încărcare Qi. Aceasta din urmă nu este cea mai rapidă, dar cum tot mai multe telefoane oferă încărcare wireless inversă, ar putea fi o funcționalitate utilă.

Casti Aukey EP-T32.

Rezistență

Având în vedere prețul, acestea sunt construite excepțional de bine. Căștile sunt robuste, iar standardul IPX8 permite imersarea completă în apă.

Căștile sunt rezistente și au rating IPX8. Dacă semnalul Bluetooth ar putea trece prin apă, ar putea fi folosite la înot și chiar la scufundări.

Ratingul IPX8 poate fi util atunci când trebuie să speli căștile sub jetul de apă, pentru a le curăța de transpirație sau murdărie.

Carcasa de încărcare, fabricată din plastic, pare a fi puțin prea fragilă, mai ales capacul acesteia.

Funcționalități

Există câteva funcționalități moderne la Aukey EP-T32: senzor de proximitate, mod mono, încărcare Qi și comenzi tactile. Cu toate acestea, nu există nicio aplicație pentru personalizarea comenzilor.

Căști Aukey EP-T32 sunt foarte dotate, mai ales având în vedere prețul solicitat. Unele dintre funcționalități sunt destul de utile, cum ar fi aptX, încărcarea Qi, asistent și controale tactile.

Unii ar putea să aprecieze și redarea / pauza automată, care funcționează bine. Desigur, ar fi fost și mai frumos dacă ai fi putut gestiona comenzile printr-o aplicație.

De obicei, dorim să dezactivăm imediat senzorii de proximitate. Funcționalitatea poate conduce la unele probleme, chiar în timpul utilizării obișnuite.

Butoanele de control au, de asemenea, comenzi fixe cu o singură atingere, cu atingere dublă sau apăsare prelungită. La prețul cerut, de sub 200 RON, căștile oferă foarte multe funcționalități, însă era bine să existe și un control al volumului.

Calitatea microfonului

Calitatea apelurilor pe căștile true wireless Aukey EP-T32 nu este cea mai bună din piață. Performanța lor este mediocră, fiind puțin sub cea oferită de căști similare ca formă și preț.

Nici atunci când ești întru-un mediu cu zgomot nu vei fi plăcut surprins de Aukey EP-T32, iar tehnologia de reducere a zgomotului cVc 8.0 nu face față. Prin urmare, nu recomandăm aceste căști pentru apeluri telefonice importante.

Sunet

Aukey a optat pentru un timbru sonor foarte sigur, cu tonalități medii clare, acute mai slabe, și bass amplificat.

Aceste căști au un timbru sonor foarte plăcut, deși nu oferă niște sunete acute prea detaliate. Totuși, melodiile vor părea mai interesante, datorită bass-ului amplificat.

Boxele de 12 mm oferă un sunet de înaltă fidelitate, cu un răspuns mai profund al bass-ului. Sunetele joase sunt destul de bine controlate. Așadar, poți asculta genuri cum ar fi rock sau metal fără ca sunetul să fie neclar.

Tonalitățile medii sunt clare, calde, fără accente care să strice audiția. Există foarte multe detalii, dar nimic cu adevărat impresionant.

În comparație cu alte frecvențe, acutele sunt puțin prea slabe. Sunetul este lipsit de strălucirea și detaliile acutelor dar, din fericire, rămâne încă clar.

În comparație cu EP-T31, căștile T32 au o sonoritate mai bună. În general, melodiile sunt mai interesante și sună mai bine pe modelul mai nou, T32.

Ar trebui să cumperi Aukey EP-T32 True Wireless Earbuds?

Dacă vrei să-ți cumperi căști true wireless pentru sport la un preț accesibil, atunci Aukey EP-T32 sunt o alegere foarte bună.

Căștile Aukey oferă o stabilitate foarte bună, confort deosebit, durată mare de funcționare a bateriei și o mulțime de funcții suplimentare utile.

În plus, bass-ul este puțin mai accentuat, ceea ce este foarte util atunci când faci exerciții fizice. Căștile au o rezistența foarte bună și o impermeabilitatea completă.

Acestea nu oferă funcții premium, cum ar fi anularea activă a zgomotului, dar un astfel de lucru nu este absolut necesar în timpul unui antrenament. Nici alte căști similare, lansate de competitori, nu au această funcționalitate.

Per total, este greu să nu recomanzi noile căști Aukey. În prezent, sunt disponibile la un preț de sub 200 RON, ceea ce poate fi considerat chiar un chilipir.

Verifică preț Aukey EP-T32 aici!


Citește și: