Carcasa si casti Aukey EP-N7.

Review căști Aukey EP-N7 – ANC excelent bass puternic

Deși există câteva căști true wireless care au tehnologia de anulare a zgomotului (ANC) și preț de aproximativ 500 RON nici unele nu pot concura cu AUKEY EP-N7.

Aceste căști se remarcă prin funcția ANC care reușește să reducă cea mai mare parte din zgomotul ambiental.

În plus microfoanele îți vor prelua vocea cu o claritate foarte mare astfel încât apelurile telefonice se vor auzi la perfecție.

Din păcate calitatea sunetului nu este tot la superlativ bassul fiind prea puternic și reușind să acopere restul tonalităților.

În recenzia de mai jos îți vom dezvălui toate secretele căștilor true wireless Aukey EP-N7.

Pro

 • Confort excelent
 • Fixare și stabilitate bune
 • Performanță impresionantă de anulare a zgomotului
 • Calitate excelentă a apelurilor ținând cont și de preț
 • Durată bună de redare a bateriei
 • Sunet cald

Contra

 • Bass-ul este în exces
 • Pentru a elimina decalajul video trebuie să pornești SBC (Android)

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile true wireless Aukey EP-N7
 • Cutia de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 3 perechi de capete din silicon pentru urechi (mărimi s m l)
 • Ghid de utilizare
 • Autocolant

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Cu spatele închis
Difuzoare: Titan dynamic de 8 mm
Frecvență: 20-20.000Hz
Impedanță: 32 Ohmi
Greutate: 10g ambele căști
Microfon & Controale: Da
Rezistența la apă: IPX5
Durata de redare a bateriei: 5h + 20h în cutie
Timp de încărcare: 15h – USB-C
Anulare activă a zgomotului: Da
Codecuri Bluetooth: SBC AAC
Rază acțiune wireless: 10m
Microfon: Da 4 microfoane reducerea zgomotului – cVc

Confort & fixare

În ciuda carcasei care are o formă destul de ciudată căștile sunt surprinzător de confortabile. Fixarea este bună deși căștile vor sfârși prin a-ți aluneca din urechi în cele din urmă.

Căștile nu sunt prea mari. Partea interioară a căștii este destul de voluminoasă în formă de pastilă cu un design destul de ciudat.

De fapt căștile pot fi purtate ore întregi. Fixarea este destul de bună dar dacă vei vrea să faci sport sau fitness cu căștile la urechi s-ar putea să-ți cadă întrucât căștile nu sunt făcute pentru așa ceva.

În pachet vei găsi 3 perechi de capete din silicon de formă ovală. Căștile nu intră prea adânc în urechi ceea ce înseamnă că nu vei simțiți nicio presiune în timp ce le utilizezi.

Desigur asta înseamnă de asemenea că orice murdărie sau dop de ceară din urechi poate contribui la instabilitatea căștilor.

Dar în general fixarea este foarte bună pentru activități de tip plimbare în aer liber.

Izolare fonică

Aukey EP-N7 astupă bine canalul auricular blocând cea mai mare parte a sunetului ambiental.

Chiar dacă vârfurile abia intră în canalul urechii izolarea pasivă a acestor căști este excelentă.

Desigur alte căști blochează sunetul chiar mai bine. Totuși astfel de căști oferă un confort general mai slab ceea ce nimeni nu dorește.

Atâta timp cât asculți muzică nu vei fi deranjat de zgomotul din jur.

În cazul în care vrei să auzi sunetul ambiental dar ai dori să păstrezi căștile în urechi poți utiliza modul Transparență.

Acesta din urmă oferă un sunet clar cu volum deși există diferențe foarte mari față de căștile premium. De asemenea există destul de mult zgomot de fond însă asta se observă doar într-un loc liniștit.

Carcasa si casti Aukey EP-N7.

Anularea zgomotului

Funcția de anulare a zgomotului este remarcabilă având în vedere și prețul solicitat.

Sunt singurele căști true wireless de pe piață cu preț mai mic de 500 RON care oferă o anulare activă a sunetului atât de bună.

Aukey EP-N7 sunt foarte eficiente în eliminarea zgomotului de frecvență joasă și a zgomotelor constante. Rezultatul este unul excelent similar cu cel oferit de cele mai performante căști pentru buget redus.

Căștile reușesc să acopere chiar și zgomotele din trafic ceea ce înseamnă că sunt potrivite și pentru cei care fac naveta sau călătoresc frecvent.

Desigur zgomotele cu frecvențe mai înalte se aud. Totuși față de alte căști care au același preț Aukey EP-N7 reușesc să blocheze mai mult din zgomotul înconjurător.

Există câte un microfon pe fiecare parte care preia sunetele ambientale. Dacă acoperi unul dintre microfoane (spre exemplu atunci când utilizezi comenzi tactile) efectul ANC se întrerupe pentru o fracțiune de secundă.

Bluetooth

Raza de acțiune a bluetooth-ului este un pic mai scurtă față de cea a altor aparate și fără codec audio multipunct performanța generală este una medie.

În timp ce conexiunea Bluetooth 5.0 rămâne fiabilă fără efecte ciudate raza de acțiune este mai redusă față de ceea ce te-ai aștepta.

În mod normal căștile true wireless cu Bluetooth 5.0 ar trebui să treacă cu ușurință prin 2 pereți de cărămidă fără să apară desincronizări.

Cu toate acestea cu Aukey EP-N7 întreruperile de sunete apar chiar atunci când ești pe cale să treci de al doilea perete.

Totuși dacă-ți ții dispozitivul aproape aceasta nu ar trebui să fie un impediment. În schimb dacă vrei să porți căștile prin toată casa pot să apară mai multe pierderi ale semnalului.

Multipunct?

La fel ca Aukey EP-N5 conectarea simultană la 2 dispozitive nu este posibilă.

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

Doar SBC și AAC. Din fericire acest lucru este suficient pentru a acoperi nevoile utilizatorilor de Android și de iOS.

Există un decalaj video?

Folosesc un smartphone Android și deoarece codecul Bluetooth implicit este AAC decalajul este enervant de vizibil.

Mai multe despre motivul pentru care AAC funcționează mai bine pe iOS în articolul nostru separat referitor la codecurile Bluetooth.

Pentru a remedia problema cu latența în YouTube trebuie să păstrezi permanent pornit sistemul SBC. Acest lucru se poate realiza din meniul de opțiuni tip Dezvoltator.

Pentru a schimba codecul pe Android trebuie să accesezi meniul Setări și să cauți „numărul versiunii”.

După ce găsești numărul versiunii trebuie să atingi ecranul în acel loc. După aceea va apărea un mesaj care va confirma că opțiunile pentru dezvoltatori sunt activate („Acum sunteți dezvoltator!”).

De obicei le găsești pe prima pagină în meniul Setări.

În interiorul opțiunilor pentru dezvoltatori derulează în jos până când găsești „Codec audio Bluetooth”.

Nu-ți face griji: schimbarea codecurilor întrerupe sunetul doar pentru o secundă apoi redarea continuă.

Baterie

Căștile au o durată medie de redare de 5 ore per încărcare (5 ore și 23 de minute în testul nostru) cu o durată suplimentară de 20 de ore datorită cutiei.

Cele mai multe modele noi de căști oferă încărcare rapidă sau încărcare wireless Qi. Cu toate acestea Aukey a decis să nu ofere aceste funcții la modelul EP-N7.

În comparație cu concurența bateria este destul de bună. Cu ANC căștile Aukey EP-N7 oferă o durată de redare de aproximativ 5 ore și 23 de minute per încărcare.

Cutia care are dimensiuni reduse oferă încă 20 de ore de redare iar încărcarea acesteia se face prin cablu USB-C.

Încărcarea completă a bateriei durează 15 ore de la 0 la 100%.

Rezistență

Căștile par robuste și bine construite având ratingul de rezistență la apă egal cu IPX5. Aceasta înseamnă că pot să reziste în caz că le udă ploaia sau câțiva stropi de apă.

Carcasa Aukey EP-N7 este fabricată din plastic dur cu un finisaj moale. În acest fel se simte mai bine în mână și cel mai important în urechi.

Transpirația nu reprezintă o problemă deoarece căștile au un rating IPX5. În afară de transpirație căștile vor rezista foarte bine în cazul unei eventuale ploi.

Cutia este foarte rezistentă și intră cu ușurință în buzunar; exteriorul acesteia este din același material plăcut la atingere similar cu cel al căștilor.

Capacul este făcut dintr-un plastic subțire așadar s-ar putea deteriora în caz de cădere. Altfel este destul de stabilă și se închide cu ajutorul unui magnet.

Caracteristici

Căștile oferă anularea activă a zgomotului modul Ambient și comenzi tactile de bază. De asemenea microfoanele sunt foarte bune așa că apelurile vor fi extrem de clare.

Poate că am văzut destul de multe căști pentru buget redus cu codecuri aptX și încărcare wireless așa că sunt destul de pretențios.

Comenzile de bază funcționează prin controale tactile. Poți atinge o dată pentru a reda sau a pune pe pauză o melodie de două ori pentru a sări sau a repeta o melodie sau să răspunzi la apeluri.

O apăsare lungă comută între modurile ANC Ambient și Normal. În mod ciudat nu există control al volumului deci trebuie să-l reglezi prin intermediul smartphone-ului.

Calitate microfon

Având în vedere prețul calitatea apelului este excelentă. Calitatea este chiar mai bună decât cea a unor căști mai scumpe fiind superioară și față de modelul EP-N5 al aceluiași producător.

Microfoanele îți vor capta vocea cu o claritate remarcabilă deși sunetul captat ar fi putut fi mai puternic.

Scăderea calității atunci când pornești ANC este foarte mică. Căștile blochează cu succes cea mai mare parte a zgomotului iar vocea rămâne intactă.

Dacă preiei mai multe apeluri telefonice și cauți o pereche de căști cu adevărat wireless atunci ar trebui să iei în considerare căștile EP-N7.

Sunet

Bassul este puternic în timp ce tonurile medii și cele acute sunt foarte clare. Chiar dacă bassul mai puternic nu te obosește tonalitățile medii și cele acute ar fi trebuit să fi mai puternice pentru a le echilibra pe cele joase.

Căștile Aukey oferă de regulă un bass mai puternic față de restul spectrului.

Chiar dacă alte căști cum ar fi EP-T32 au un bass moderat difuzoarele de 8 mm ale lui EP-N7 vor oferi tonalități joase mult mai puternice.

De obicei căștile au bass puternic dar au și restul de tonalități foarte clare. Așa ceva mi-aș fi dorit și de la Aukey EP-N7. Însă hai să o luăm cu începutul.

Bassul este amplificat. Nu la fel de mult ca la vechile Beats sau Skullcandy dar suficient de puternic pentru a da forță întregului spectru sonor.

Din păcate deși bassul este puternic nu este foarte controlat. Și pentru că bassul este prea amplificat chitarele bass se pierd în acest mix. Capetele din spumă sporesc efectul de neclaritate al sunetului.

Tonalitățile medii sunt foarte calzi și echilibrate iar vocile se aud decent. Din păcate datorită bassului prea puternic se pierd multe detalii ale sunetului.

Tonalitățile acute sunt clare și aerisite ceea ce împiedică o congestionare excesivă a sunetului.

Sunetul de scenă este de calitate peste medie.

Acestea fiind spuse Aukey EP-N7 nu are un sunet rău. Totuși pentru gustul meu tonalitățile joase sunt prea amplificate.

Desigur utilizatorii ocazionali le-ar putea găsi suficient de bune pentru diferite genuri muzicale. De fapt bassul este amplificat întrucât așa solicită utilizatorii.

Să cumpăr Aukey EP-N7?

Deși nu au rezultate excelente la fiecare categorie analizată pot fi o variantă foarte bună pentru cei care doresc funcția de anulare activă a zgomotului.

Performanța ANC este fără îndoială excelentă având în vedere prețul de sub 500 RON.

De asemenea sunt foarte confortabile și oferă o calitate excelentă a microfonului comparativ și cu prețul solicitat.

În ceea ce privește sunetul publicul larg se va bucura de un bass amplificat în timp ce audiofilii nu vor fi satisfăcuți de aceste performanțe.

Per total dacă-ți plac aceste caracteristici atunci cu greu vei găsi ceva superior la un preț de sub 500 RON.

În schimb dacă apreciezi mai mult calitatea audio există și alte opțiuni mult mai bune.

Verifică preț Aukey EP-N7 aici!


Citește și: