Cutie, accesorii si casti Treblab X3 Pro.

Review căști Treblab X3 Pro

Treblab X3 Pro sunt niște căști true wireless, pentru sport, cu preț de sub 500 RON. Acestea dezamăgesc, însă, prin sistemul lor de izolare fonică.

Nu există nici un dubiu în privința designului noilor căști Treblab X3 Pro: acestea seamănă izbitor cu Beats PowerBeats Pro, atât în privința capetelor pentru urechi, cât și în ceea ce privește carcasa acestora. Cu toate acestea, X3 Pro au un cost de sub o treime față de cel al căștilor Beats.

Treblab X3 Pro sunt 100% impermeabile, cu un rating ipx7 pentru rezistența la apă, o baterie „de 9 ore” (care a ținut 7 ore și 20 de minute la un volum de 60%, conform testului nostru), cu 36 de ore suplimentare de stand-by în cutia de protecție. În plus, codecul audio AptX Bluetooth, pe lângă SBC și AAC, asigură o calitate ridicată a sunetului și un decalaj audio redus.

Cu toate acestea, încercarea celor de la Treblab de a ne oferi o copie accesibilă a unui produs premium este o ușoară dezamăgire, iar aceasta se datorează, în special, sistemului de izolare.

Fiind un sistem de izolare deficitar, acest lucru distruge calitatea generală a sunetului și nu permite o izolare fonică bună. Din fericire, poți încerca alte capete pentru urechi, în așa fel încât să obții o experiență optimă.

Pro

 • Stabilitate bună, în timpul activităților sportive
 • Confortabil, chiar și pentru o ascultare îndelungată
 • Căști rezistente, cu rating IPX7
 • Baterie cu autonomie de 9 ore per încărcare
 • Calitate bună a sunetului (dacă reușești potrivirea în urechi)
 • Izolare pasivă mare (dacă reușești potrivirea în urechi)
 • Ambele căști acceptă modul mono
 • Suport multipunct și aptX

Contra

 • Capetele pentru urechi sunt prea scurte, din această cauză nu se potrivesc tuturor utilizatorilor
 • Fiind voluminoase, contribuie la creșterea zgomotului produs de vânt
 • Butonul central se apasă cu greutate

Specificații

 • Tip: Căști in-ear
 • Conectare: Wireless Bluetooth
 • Design: Închis la spate

Căștile

 • Dimensiunea boxelor: 11 mm
 • Frecvență: 20Hz – 20.000Hz
 • Impedanță: n/a
 • Greutate: 19.2g ambele căști
 • Lungimea cablului: n/a
 • Microfon: Da (încorporat)
 • Standard de protecție împotriva apei: IPX7

Wireless

 • Bluetooth: 5.0
 • Autonomie baterie: Până la 9 ore, plus încă 36 ore în cutie
 • Durata încărcării: Aproximativ 2 ore
 • Anularea activă a zgomotului: Nu
 • Cablu de încărcare: USB-C
 • CODEC-uri Bluetooth: SBC, AAC, aptX
 • Distanță de acțiune wireless: 10m

Microfon

 • Tip: Microfon încorporat (MEMS cVc)
 • Design microfon: n/a
 • Funcție mute: Nu

Ce vei găsi în cutie

 • Căști Treblab X3 Pro
 • Cutia de protecție
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 3 perechi de capete din silicon, pentru urechi
 • Manualul
 • Garanție de 1 an
 • Autocolant Treblab
 • Detalii despre produs

Casti Treblab X3 Pro.

Confort și potrivire – 3/5 Bun

Treblab X3 Pro sunt foarte confortabile, datorită cârligelor din cauciuc care se prind cu ușurință de urechi. Chiar dacă acest sistem previne căderea accidentală a căștilor, izolarea oferită lasă de dorit.

Treblab a optat pentru un design complicat. Producătorul a încercat să ofere niște căști confortabile, care să se prindă, cu ușurință, de lobii urechii. A reușit și, de fapt, de-abia simți că le porți.

Totuși, datorită faptului că sunt așa de ușoare, înseamnă că nu stau foarte sigur pe urechi. De îndată ce începi să alergi, izolarea fonică devine mai slabă. Chiar dacă nu trebuie să-ți faci griji cu privire la căderea accidentală a căștilor, calitatea audio și izolarea sunt deficitare.

Expresiile faciale contribuie, și ele, la scăderea izolării fonice: când râzi, mușchii îți trag lobii urechii în sus. De asemenea, întrucât căștile au cârlige pentru urechi, orice mișcare a lobului urechii va slăbi izolarea.

Asta ne conduce la a doua problemă: capetele pentru urechi. Cel puțin în cazul nostru, capetele pentru urechi incluse nu oferă o izolare bună, întrucât sunt prea scurte.

Dacă te uiți cu atenție, față de alte modele, vei observa că X3 Pro au capete mai scurte. Pentru ca să vedem dacă aceasta este cauza, am testat căștile cu capete provenind de la alți furnizori și am obținut un sunet mai clar, mai rafinat.

Am încercat să vedem dacă le utilizăm greșit. Poate am ales capete greșite sau nu le-am băgat corect în urechi. Totuși, am observat că și alți utilizatori se confruntă cu probleme similare. Unii susțin că Treblab X3 Pro sunt căști destinate celor care apreciază bassul, iar alți clienți susțin chiar opusul, că bassul se aude prea slab.

Noi ne-am încadra în a doua categorie de utilizatori. Capetele originale pur și simplu nu pot intra în canalul auricular. Din fericire, X3 Pro utilizează au capete standard, astfel încât poți să le înlocuiești cu atele.

Un alt lucru demn de menționat este faptul că dispozitivul are un buton similar cu cel de la PowerBeats Pro: un potențiometru pe partea de sus și un buton cu mai multe funcții, pe exterior.

Din moment ce butonul respectiv este unul fizic rezultă că, la fiecare apăsare a butonului, capătul respectiv intră în canalul urechii, ceea ce poate să devină deranjant.

Izolare fonică – 4/5 Excelent

Depinde dacă poți să găsești o poziție bună pentru izolarea fonică. Odată ce reușești, izolarea pasivă este foarte bună.

Am discutat deja problema cu blocarea zgomotului. Cu capetele originale în urechi vei obține rezultate neconvingătoare, însă, desigur, acest lucru depinde de forma urechii fiecărui utilizator. În cazul nostru, a trebuit să alegem niște capete de la alți furnizori, pentru a obține o blocare bună a zgomotului.

După ce ai reușit acest lucru, izolarea este excelentă, cu siguranță similară cu cea oferită de alte căști in-ear. Sunetul ambiental este, în mare parte, absent, mai ales atunci când apeși butonul de redare și asculți muzica în căști.

Nu există funcția de anulare activă a zgomotului sau modul ambiental, ceea ce este de așteptat, având în vedere prețul solicitat.

Se aude vântul în căști?

Din păcate, da. Este de așteptat, deoarece carcasa căștilor nu este prea aerodinamică. Așadar, aceste căști nu sunt ideale pentru cei care practică ciclism.

Bluetooth – 4/5 Excelent

Treblab X3 Pro utilizează Bluetooth versiunea 5.0 cu suport îmbunătățit pentru o asociere mai rapidă, funcție multipunct și codec aptX și poți utiliza ambele căști în modul mono. Am experimentat câteva întreruperi minore ale conexiunii, dar nu a fost nimic important.

Cu Bluetooth 5.0, vei avea o asociere rapidă și ușoară, prin simpla scoatere a căștilor din carcasă. Fiecare dintre căști se conectează separat la dispozitivul de transmisie, ceea ce-ți permite să le utilizezi pe amândouă în modul mono.

În timp ce semnalul și stabilitatea sunt similare cu cea de la alte dispozitive Bluetooth 5.0, apar desincronizări audio aproape imediat.

Ca o comparație, în cazul altor căști, semnalul nu se mai transmite după două ziduri de cărămidă. Din păcate, la X3 Pro semnalul nu mai poate fi recepționat în condiții mult mai favorabile.

La un moment dat, căștile s-au deconectat și s-au repornit. După aceea, nu am mai putut să le reconectăm, așa că a trebuit să le punem înapoi în carcasă și să reîncepem, din nou, asocierea.

Multipoint?

Da, poți conecta căștile Treblab X3 Pro la mai mult de un singur dispozitiv. Acest lucru este util dacă-ți place să folosești mai multe dispozitive, însă o singură pereche de căști.

Ce codecuri Bluetooth sunt disponibile?

Treblab nu dezamăgește în această privință. Ai SBC și AAC, care sunt necesare utilizatorilor de Apple. Cei care au Android vor fi bucuroși să descopere suportul pentru aptX, care oferă o transmisie de înaltă calitate.

Există decalaj la redarea video?

Nu există nici un decalaj vizibil atunci când vizionezi videoclipuri; în schimb, în timpul jocurilor, există doar o mică întârziere. Performanța este similară atât pe Android, cât și pe iOS.

Carcasa si casti Treblab X3 Pro.

Baterie – 5/5 Perfect

Aceste căști true wireless sunt o ”bestie” atunci când vine vorba de durata de viață a bateriei. Oferă o durată de redare de aproximativ 9 ore per încărcare (în testul nostru avem 7 ore și 20 de minute la 60% volum), cu alte 4 ore suplimentare, în carcasa de încărcare.

Dacă-ți place să faci plimbări sau alergări mai lungi, atunci aceste căști sunt ideale pentru tine. Din fericire, Treblab a pus o baterie foarte mare în X3 Pro, ceea ce oferă aproximativ nouă ore de redare continuă.

Chiar dacă performanța lui X3 Pro este similară cu cea a lui PowerBeats Pro, trebuie remarcată bateria oferită de Treblab, care oferă un total de 45 de ore, cu încă 36 de ore în interiorul carcasei.

În ciuda bateriei mai mari, căștile au nevoie doar de 2 ore pentru a se încărca complet. Totuși, căștile nu permit încărcarea rapidă, pentru o utilizare pe durată mai scurtă.

Există 4 LED-uri care indică încărcarea bateriei și un port USB de tip C, precum și un cablu de încărcare inclus.

Rezistență – 4.5/5 Aproape perfect

Având o carcasă din plastic rezistent, cauciuc care se îndoaie și protecție cu rating IPX7 pentru apă, aceste căști sunt excelente la capitolul rezistență.

Treblab X3 Pro wireless sunt special concepute pentru sportivi, având o construcție robustă, din plastic, care se termină cu câte un cârlig cauciucat pentru urechi. Carcasa pare foarte rezistentă.

Fiind complet impermeabile (rating IPX7), căștile X3 Pro pot fi scufundate complet în apă. Uneori, după un antrenament de lungă durată, căștile se pot uda de la transpirație. Așadar, este foarte bine că poți să le cureți sub jetul de apă.

Carcasa de încărcare este mai voluminoasă, dar asta era de așteptat. Este făcută din plastic subțire, cu un finisaj moale, cauciucat, ceea ce înseamnă că oferă o aderență foarte bună.

Chiar dacă oferă o aderență bună, cutia pare a fi dintr-un plastic mai ieftin. Cutia se închide cu un magnet puternic, ceea ce înseamnă că nu există riscul de cădere accidentală a căștilor.

Funcționalități – 3 / 5 Bun

Nu oferă prea multe funcționalități moderne. În schimb, vei beneficia de butoane fizice extraordinare.

Nu te aștepta la anularea activă a zgomotului, audio 3D virtual, senzori de proximitate sau moduri ambientale. Căștile acestea sunt simple, tip „plug and play”, true wireless și care se bazează, în principal, pe caracterul lor practic.

Într-adevăr, există două butoane fizice pe fiecare cască. Potențiometrul este în partea de sus și mai există un buton situat în centru, sub sigla Treblab.

Există mai multe comenzi posibile: ai posibilitatea să întrerupi/reiei piesa, să sari/repeți melodia, să modifici volumul, să pornești asistenți vocali și să controlezi apelurile telefonice. Ambele căști oferă aceleași comenzi, ceea ce este util pentru modul mono.

Calitatea microfonului

Aceste căști sunt ideale atunci când ești într-o cameră liniștită, iar zgomotul se aude doar în fundal.

În ciuda tehnologiei cVc 8.0, dacă ești într-o zonă cu mult gălăgie, calitatea sunetului se înrăutățește considerabil. În funcție de cât de mult zgomot este în jur, zgomotul se aude și mai tare, iar claritatea audiției scade.

Sunet – 3.5/5 Bun

Timbrul sonor depinde de modul în care ai făcut izolarea. În general, performanța audio este foarte bună, având tonalități medii bune și un soundstage excelent.

După cum am precizat mai sus, am avut destul de puține dificultăți în realizarea unei izolări bune, atunci când aveam capetele de silicon în urechi. Cu cele spumă, sunetul este dominat de bass și, per total, este mai neclar. Cu toate acestea, dacă folosești capete de la alți furnizori, atunci calitatea audiției este remarcabilă.

Bass-ul de pe căștile Treblab X3 Pro este foarte clar și puternic. Indiferent de cât de multe sunete sunt în respectiva înregistrare, îl poți auzi, distinct, pe fiecare dintre ele. Din fericire, tonalitățile medii sunt clare, iar sunetul, per total, este unul cald și plăcut.

Tonalitățile medii pot fi îmbunătățite prin găsirea unei poziții potrivite pentru căști.

Acutele scot în evidență unele sunete, cum ar fi cele ale talgerelor.

Nu există șuierături. Trebuie să reții că aceste căști oferă o performanță excelentă, în privința redării muzicii.

De asemenea, trebuie să remarcăm că soundstage-ul lui Treblab X3 Pro TWS este unul de top.

Este ok să cumperi Treblab X3 Pro?

Având în vedere că sunt căști din categoria de buget, Treblab X3 oferă un raport excelent calitate/preț. Căștile acestea sunt durabile, au sunet bun, funcționalități multiple, dar și o baterie excelentă; totuși, au și cu o problemă.

Poți să le folosești cu încredere însă, pentru a obține o mai bună potrivire, este posibil să ai nevoie de capete de urechi un la un alt furnizor. Cel puțin așa a fost în cazul nostru.

Este posibil ca forma urechii tale să nu fie ”compatibilă” cu cârligele urechii. Ar putea fi și unele probleme cu utilizatorii care au ochelari, de asemenea, deși asta e mai puțin probabil.

Dacă vei observa aceleași probleme, încearcă alte capete pentru urechi, de alte firme.

Odată ce ai reușit să găsești o izolare bună, X3 Pro devin niște căști care oferă un excelent raport calitate – preț. Căștile sunt confortabile, oferă funcționalități foarte utile și o baterie excelentă.

În cazul în care nu te deranjează că trebuie să aloci puțin timp până când vei obține o izolare fonică bună, atunci aceste căști sunt ideale, pentru că le poți utiliza și pentru sport, iar prețul este unul foarte redus.

Verifică preț Treblab X3 Pro aici!

Citește și: