Cutie casti Sony WI-XB400.

Review căști Sony WI-XB400

Sony WI-XB400 sunt căști wireless accesibile, cu o durată lungă de viață a bateriei și o ergonomie excelentă, dar calitatea sunetului nu este foarte convingătoare.

Căștile Sony au un mediu puternic îngropat și un bass surprinzător de echilibrat, având în vedere insigna „extra bass”. Puteți găsi o descriere mai detaliată a sunetului mai jos.

Pe de altă parte, durata de viață a bateriei este grozavă pentru niște căști wireless, rezistând aproximativ 12 ore cu o singură încărcare. Le poți reîncărca rapid printr-un port USB-C.

De asemenea, ergonomia este excelentă, iar căștile se simt confortabil în urechi. Cu toate acestea, stabilitatea este potrivită doar pentru mers pe jos, iar durabilitatea lasă de dorit. Mai multe despre asta mai târziu.

Deci, pentru cine sunt aceste căști wireless? Merită să le cumpărați la prețul redus în prezent de 250RON? Citiți recenzia noastră completă înainte de a lua o decizie.

Pro

 • Conexiune Bluetooth de încredere
 • Potrivire confortabilă
 • Durată mare de viață a bateriei
 • Sunet decent cu bass puternic

Contra

 • Gama medie prea îngroșată
 • Lipsa rezistenței la transpirație
 • Zgomot vizibil de cablu
 • Stabilitate sub medie pentru activități sportive

Ce  vei găsi în cutie ?

 • Căști wireless Sony WI-XB400
 • Cablu USB-C pentru încărcare
 • 3 perechi de dopuri de silicon (S, M, L)
 • Ghid de utilizator

Specificații

Tip: Căști wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed back
Drivere: 12 mm
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanța: 32 ohmi
Greutate: 21 g
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: Niciuna
Durata de viață a bateriei: 15h
Timp de încărcare: 3h + încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 15,2 m
Microfon: Da, unul

Casti Sony WI-XB400.

Sunet

Sunetul se simte dezactivat în intervalul mediu și în unele părți ale înalte, în timp ce bassul rămâne destul de echilibrat și controlat. Nu numai că le lipsește bassul tunător asociat cu eticheta „Extra Bass”, dar și celelalte zone sunt încastrate într-un mod care face melodiile să sune ciudat.

Bass: mai puțin bas decât te-ai aștepta

Bassul nu este neutru, dar este departe de a fi bass. În comparație cu Sony WF-1000XM4 cu sunet mai natural, au doar un răspuns la bass cu câțiva dB mai puternic.

Acest lucru este foarte neobișnuit pentru căștile „Extra Bass”, care de obicei sună pline de bass.

În schimb, Sony WI-XB400 scoate o acuratețe a bassului relativ impresionantă (pentru preț) cu extensie bună și cantitatea potrivită de zgomot.

Sunetele de bass sunt precise, prevenind ca solourile de tobe să fie îngropate sub mix. Nu am avut probleme să ascult o varietate de genuri muzicale.

Gama medie: Tuning neobișnuit de la Sony

Aici lucrurile devin dezordonate. Trecerea de la bass înalt la gama medie produce un sunet mai neutru, ceea ce împiedică bassul să tulbure mediile.

Cu toate acestea, Sony a decis să reducă gama medie la aproximativ 2 kHz și apoi să o ridice înapoi la aproximativ 4,5 kHz. Acest lucru creează un dezechilibru ciudat, făcând sunetul să se simtă dezactivat și întins, ca și cum o mare parte din muzică lipsește.

Instrumentele sunt cele mai afectate, lipsind detaliile și prezența în amestec. De asemenea, vocea nu are textură și sună puțin uscat.

Înalte: lipsă de aer și claritate

Frecvențele mai înalte sunt, de asemenea, dezactivate. În timp ce crash-urile de cinel au o prezență bună și o textură decentă, le lipsește aerul.

Scăderea înaltelor medii între 5-10 kHz este prea profundă, eliminând claritatea. În consecință, înaltele sună plictisitor.

Trecând la scena sonoră, este decentă ca dimensiune și la fel de mare atât în lățime, cât și în adâncime. Este comparabilă cu majoritatea căștilor intraauriculare.

Imaginile sunt bune, cu unele pete neclare între canalele dreapta/stânga.

Deci, Sony a stricat tuningul?

În timpul testării mele, am observat că driverele de 12 mm sună suficient de capabile pentru a oferi un sunet dinamic și clar, dar sunt reținute de un reglaj implicit ciudat.

Astfel, nu știu de ce Sony a decis să masacreze WI-XB400 și să le irosească potențialul.

La prețul actual de 250 RON, încă merită luate în considerare. Cu toate acestea, Skullcandy Dime este o opțiune mai bună dacă vă pasă de sunet.

Pe de altă parte, nu merită cei 500 RON ceruți inițiali.

Confort și potrivire

În timp ce confortul este excelent, designul benzii de gât al căștilor dăunează stabilității generale. Le puteți folosi pentru mers pe jos, dar sunt inutilizabile pentru alergare.

Se pare că Sony WI-XB400 vine cu doar 3 seturi de vârfuri pentru urechi, mici, medii și mari. Interesant, indiferent de dimensiunea vârfului urechii pe care o utilizați, toate oferă o etanșare la fel de bună.

Căștile wireless în sine se potrivesc confortabil și nu creează puncte fierbinți. Toate dimensiunile vârfurilor de urechi oferă un nivel decent de stabilitate atunci când vă deplasați.

Cu toate acestea, căștile încep să iasă din urechi imediat ce începi să alergi sau să scuturi din cap. Acest lucru se poate întâmpla rapid, dar, din fericire, cablul prinde căștile căzute. Nu există aripioare sau cârlige pentru a asigura o potrivire mai stabilă.

Motivul instabilității sunt cablul cât și cele două module voluminoase care sar necontrolat. Nu puteți prinde firul de cămașă sau să îl strângeți pe gât (ca în Plantronics BackBeat FIT350).

De asemenea, modulele alunecă uneori peste umăr sau se bagă sub o cămașă, smulgând căștile atunci când încerci să întorci capul.

Prin urmare, Sony WI-XB400 nu sunt concepute pentru activități sportive. Sunt potrivite doar pentru plimbări ușoare și uz casnic.

Durabilitate

În timp ce calitatea generală a construcției seamănă cu alte căști wireless sub 300 RON care nu au o evaluare IP oficială, un defect le face mai vulnerabile la daunele cauzate de apă, scăzând scorul.

Estetica generală și construcția sunt aproape identice cu Beats Flex. Ambele au un cablu plat pentru a preveni încurcarea, folosesc 2 module pe fiecare parte și magneți pentru a conecta ambele căști.

În plus, le lipsește un rating oficial IPX, ceea ce înseamnă că transpirația în exces le-ar putea dăuna.

Cu toate acestea, aproape toate căștile folosesc un fel de plasă metalică sau din material textil în duză pentru a proteja interiorul de reziduuri, ceară și transpirație.

Sony WI-XB400 nu are o plasă. Puteți vedea clar driverul prin duză, ceea ce este foarte îngrijorător.

De ce este acest lucru important?

Înseamnă că elementele interne sunt expuse la toate lucrurile menționate mai sus. Acest lucru nu este încurajator pentru o longevitate prelungită.

Chiar și cu o utilizare atentă, vă puteți aștepta să se adune praf și ceară în duză și să modifice negativ calitatea sunetului. Păcat că Sony nu s-a deranjat să protejeze driverele.

Desigur, la prețul de sub 250 lei, nu va conta prea mult dacă încetează brusc să funcționeze. Cu toate acestea, acest lucru nu este de dorit.

Accesorii si casti Sony WI-XB400.

Baterie

Rezultatele testului nostru de baterie:

Durata de viață a bateriei de 11 ore și 58 de minute este sub cea de 15 ore de redare anunțată. Totuși, aveți un port de încărcare USB-C și capacitate de încărcare rapidă.

La un volum de 50%, vă puteți aștepta la aproximativ 12 ore de viață a bateriei, în funcție de utilizare. Deși aceasta este totuși o durată respectabilă, este cu 3 ore mai puțin față de pretențiile Sony (ei fac reclamă cu 15 ore).

Cu toate acestea, veți obține în continuare o zi întreagă sau două de viață a baterie de la Sony WI-XB400 fără a ajunge la un încărcător. Și atunci când aveți nevoie de un încărcător, căștile wireless se încarcă destul de repede.

O încărcare rapidă de 10 minute oferă o oră suplimentară de funcționare.

Caracteristici

Setul de caracteristici este rezonabil de bun pentru preț, cu suport multipoint și controale fizice fiabile.

Sony WI-XB400 vine cu un set destul de standard de caracteristici pentru preț, un punct culminant fiind suportul multipoint pentru conectarea mai multor dispozitive.

La fel ca și alte căști wireless, și acestea se bazează pe butoane fizice pentru controlul redării.

Comenzi Sony WI-XB400

 • Redare/pauză – apăsați o singură dată pe butonul de pornire
 • Răspundeți/încheierea apelurilor telefonice – apăsați o singură dată pe butonul de pornire
 • Apelați asistent vocal – atingeți de două ori butonul de pornire
 • Ridicați volumul – apăsați o singură dată pe butonul „plus”.
 • Reduceți volumul – apăsați o singură dată pe butonul „minus”.
 • Omite piesa – Țineți apăsat butonul „plus” timp de 1,5 secunde
 • Repetați piesa – țineți apăsat butonul „minus” timp de 1,5 secunde

Spre deosebire de Beats Flex, nu primiți asistență pentru aplicații sau actualizări de firmware. Căștile magnetice nu pot întrerupe redarea atunci când sunt atașate.

În plus, nu există profiluri EQ încorporate pentru a comuta între ele.

Calitate microfon

Sunetul de calitate a apelurilor este îmbunătățit față de performanța dezastruoasă a lui Sony WH-CH510, dar încă nu este grozav.

Chiar și într-o cameră liniștită, vocea ta se distorsionează. Anularea agresivă a zgomotului de fundal reduce chiar și bucăți mici de cuvinte și le unește, astfel încât parcă vorbiți mai repede decât de obicei.

Din fericire, te înțelegi rezonabil, așa că persoana de cealaltă parte ar trebui să știe ce spui.

Pe de altă parte, vorbirea în medii zgomotoase îți distorsionează și mai mult vocea. Abia te poți face înțeles.

În concluzie, în timp ce Sony WI-XB400 sunt bune pentru a efectua apeluri de urgență, încercați să evitați să efectuați apeluri telefonice obișnuite.

Izolarea zgomotului

Căștile Sony sunt decente doar când vine vorba de izolarea pasivă a zgomotului. Opresc o bucată bună de zgomot ambiental, dar este în regulă atâta timp cât redați muzică.

Vârfurile pentru urechi de pe Sony WI-XB400 creează o etanșare bună între tine și zgomotul exterior. Nu este remarcabil, dar va oferi o izolare bună atunci când ascultați muzică în timpul navetei zilnice.

Carcasa are 2 orificii pentru a preveni umflarea sunetului. De asemenea, ajută la înăsprirea bassului.

Cu toate acestea, acele orificii sunt mai mari decât de obicei, motiv pentru care permit să treacă mai mult zgomot decât alte căști, în ciuda unei etanșări de altfel bune. Adică, puteți găsi căști cu o izolare mai bună a zgomotului în altă parte.

Designul benzii de gât fără fir înseamnă, de asemenea, că veți simți un zgomot de cablu. Din fericire, abia se observă și nu interferează cu muzica, așa că nu ar trebui să te deranjeze prea tare.

Bluetooth

Sony WI-XB400 oferă capacități Bluetooth decente cu o conexiune și o rază Bluetooth stabilă, suport multipoint și fără întârziere video.

Căștile wireless folosesc Bluetooth 5.0 pentru a stabili o conexiune stabilă, fără întreruperi. În timpul utilizării normale, cu un smartphone în buzunar, nu am experimentat niciun fel de abandon aleatoriu.

Gama Bluetooth este, de asemenea, bună, deși puțin mai bună decât media. Căștile reușesc să reziste la aproximativ 15 metri distanță, cu 2 pereți de cărămidă între ele.

Cum se asociază Sony WI-XB400?

Procesul de asociere începe imediat ce le porniți pentru prima dată.

Pentru a le conecta la un dispozitiv secundar, mai întâi, opriți-le și apoi reporniți-le în timp ce țineți apăsat butonul de pornire timp de 7 secunde sau până când auziți o solicitare de „asociere”.

Acesta din urmă poate fi util deoarece Sony WI-XB400 suportă multipoint. Le puteți asocia cu 2 dispozitive Bluetooth diferite și puteți comuta între ele simultan.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Căștile Bluetooth se bazează pe codecurile Bluetooth SBC și AAC pentru a transfera sunetul, acesta din urmă fiind o opțiune implicită atât pe Android, cât și pe iOS.

Există întârziere audio?

Audio este perfect sincronizat atunci când vizionați videoclipuri pe YouTube, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați.

Pe de altă parte, există o întârziere minoră în timpul jocurilor pe mobil. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă distragă prea mult atenția decât dacă vă plac jocurile competitive.

 

Casti Sony WI-XB400.

Ar trebui să cumpărați Sony WI-XB400?

Dacă puteți obține căști wireless Sony WI-XB400 „Extra Bass” sub 250 RON , acestea sunt o pereche destul de decentă. Atâta timp cât nu ești critic în ceea ce privește sunetul și nu cauți ceva cu care să te descurci.

Dacă este cazul, atunci vă veți bucura de o potrivire confortabilă, o durată bună de viață a bateriei de 12 ore, caracteristică multipoint și performanță zero-lag.

Cum se compară Sony WI-XB400 cu concurența?

Au o durată de viață a bateriei puțin mai mare decât majoritatea căștilor wireless, care durează în general între 6-12 ore la o încărcare completă.

Căștile oferă caracteristici similare, cum ar fi butoane de control, multipoint și încărcare rapidă.

Spre deosebire de căștile wireless similare, acestea nu sunt rezistente la apă.

Semnătura generală a sunetului nu este ideală, deoarece modifică puternic gama medie, în timp ce concurența este puțin mai echilibrată.

Stabilitatea generală nu este impresionantă, dar aceasta este asociată cu majoritatea căștilor wireless.

Alternative la Sony WI-XB400 (design cu bandă pentru gât)

Beats Flex

Casti Beats Flex.

Căștile Beats Flex Bluetooth au un profil de sunet mai bine echilibrat, cu o prezentare mai puțin detaliată.

Din punct de vedere al confortului, acestea sunt căști foarte asemănătoare, cu o stabilitate generală puțin mai slabă. Pe de altă parte, ele izolează mai bine pasiv.

Durata lungă de viață a bateriei de 12 ore este la egalitate cu WI-XB400. Cu toate acestea, oferă o aplicație însoțitoare pentru Android și posibile actualizări de firmware. Ambele suportă multipoint.

Plantronics BackBeat FIT 350

Casti Plantronics BackBeat FIT 350.

Răspunsul în frecvență este mai echilibrat în comparație.

Acestea sunt căști wireless mai orientate spre sport, cu un design cu cârlig pentru ureche, cablu împletit de bună calitate și o clemă pentru a scurta firul de gât.

Durata de viață a bateriei de doar 6 ore per încărcare este relativ scăzută pentru standardele actuale. Pe de altă parte, căștile oferă un rating IPX5 rezistent la apă.

Verifică preț Sony WI-XB400 aici!


Citește și: