Casti Sony WH-CH710N.

Review căști Sony WH-CH710N

Sony WH-CH710N reprezintă o cale de mijloc între buget și premium. Deși oferă multe caracteristici, jumătate funcționează excelent, iar restul sunt oarecum amestecate.

Începând cu elementele pozitive, bateria Sony WH-CH710N ține aproximativ 35 de ore la o încărcare completă (mai mult decât concurența).

În plus, Sony WH-CH710N oferă o anulare activă a zgomotului destul de bună și sunt realizate având în vedere un confort excelent.

Pe de altă parte, calitatea sunetului ar putea fi mai bună. Mai multe despre asta mai jos (vezi testul de sunet A/B).

Vom acoperi, de asemenea, dacă merită prețul și ce caracteristici le fac mai bune decât concurența.

Aflați totul în recenzia noastră imparțială.

Pro

 • Confort excelent
 • Design ușor
 • Anulare activă eficientă a zgomotului
 • Durată mare de viață a bateriei (43 de ore per încărcare)

Contra

 • Calitate mediocră a sunetului
 • Puțin scumpe

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști wireless Sony WH-CH710N
 • Cablu USB-C
 • Manual de utilizare

Specificații

Tip: Over ear
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Închis cu spatele
Drivere: 30 mm dinamic
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanța: 72 ohmi (căști pornite) și 33 ohmi (căști oprite)
Greutate: 223 g
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: Niciuna
Durata de viață a bateriei: 35 ore (ANC oprit)
Timp de încărcare: Încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Da
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 18,2 m+
Microfon: Da

Casti Sony WH-CH710N.

Sunet

Căștile sunt încastrate pe toată gama medie și înalte, lăsându-vă cu o experiență de ascultare subestimată, deși lină.

La prima audiere a Sony WH-CH710N, am fost puțin dezamăgit de performanța audio.

În timp ce semnătura lor sonoră netedă este ușor de ascultat pentru perioade îndelungate, ieșirea audio este tulbure și lipsită de detalii.

Bass

Bassul oferă o extensie bună și un boost ușor. Mult mai puțin decât ceea ce vedeți la seria de căști Extra Bass de la Sony. Adaugă o căldură plăcută sunetului, care completează tonalitatea generală netedă.

Din păcate, frecvențele inferioare nu sunt cele mai detaliate. În timp ce sunetul este prezent atunci când ascultați melodii mai rapide, instrumentele precum chitarele bass pur și simplu nu au control.

Din fericire, deoarece tranziția de la bass la midrange este destul de neutră, unul nu trec lin de la o frecvență la cealaltă.

Gama medie

Mediile sunt înecate, calde și foarte netede. Vocile sună destul de natural, deși puțin fad. Cel puțin nu trebuie să vă faceți griji pentru sibil sau duritate.

Pe de altă parte, instrumentele precum chitarele sună oarecum goale și neacordate.

În general, sunetul este foarte cald, neted și întunecat. Este bun pentru o ascultare ocazională, dar nu vă așteptați la multe detalii.

Înaltele

Frecvențele mai înalte sunt, de asemenea, netede, iar tonul încastrat le face ușor de ascultat. Cu toate acestea, le lipsesc foarte mult detaliile și aerul.

Crashurile de cinel au o textură decentă, dar sunt atât de silențioase încât se pierd ușor în amestec.

Trecând la scena sonoră, este decent de mare, cu lățime și adâncime egale.

Imagistica este, de asemenea, destul de bună. Veți putea auzi de unde provin sunetele, ceea ce sporește experiența de ascultare.

Concluzia:

Sony WH-CH710N sună cald, înfundat, încastrat și lipsit de detalii.

Utilizatorii cu urechi sensibile la înalte s-ar putea bucura de ele. Cu toate acestea, puteți obține un sunet mult mai bun pentru mult mai puțini bani. Mai multe despre asta la alternative.

Confort și potrivire

Căștile sunt incredibil de ușoare și suficient de căptușite pentru un confort fantastic. În schimb, forța lor de strângere nu este cea mai puternică, așa că ar putea dori să renunți la ele în timpul antrenamentelor.

Sony WH-CH710N pot arăta puțin ciudat cu căștile lor mari și cu o bentiță subțire.

Sony a redus cu grijă greutatea fără a sacrifica calitatea construcției. Construcția din plastic încă se simte solidă în mână și fără părți care scârțâie (deși zdrăngăne puțin).

Acest lucru le face foarte ușoare pentru căștile supra-ear. Nu cântăresc aproape deloc și abia le simți pe cap.

Căștile au o forță de strângere moderată, înmuiată de căști mari, deasupra urechii. Sunt realizate din spumă cu memorie și piele artificială.

Pernuțele pentru urechi nu sunt foarte adânci, așa că urechile tale încă ating plasa interioară. Cu toate acestea, asta nu provoacă durere, cel puțin nu imediat. Le poți purta cu ușurință câteva ore consecutive.

Bentița este căptușită, dar ușoară. Abia există căptușeală pe ea, dar este suficient cât să nu provoace presiune în partea superioară a capului.

În plus, potrivirea este aproximativ medie. Forța de prindere va menține căștile stabile în timpul activităților obișnuite și al navetei.

Cu toate acestea, există șanse mari să zboare de pe cap în timpul mișcărilor rapide.

Casti Sony WH-CH710N.

Durabilitate

Căștile sunt fabricate din plastic de bună calitate și au un cadru din aluminiu. Cu toate acestea, nu par foarte rezistente la picături și, din păcate, nu primiți o husă de transport.

Calitatea construcției este bună pentru preț. Deși sunt în întregime din plastic, căștile nu se simt ieftine, în ciuda faptului că sunt foarte ușoare.

Pentru o rigiditate îmbunătățită, bentița are o placă de aluminiu. Face căștile flexibile, astfel încât să poată rezista la unele răsuciri.

Cupele pentru urechi se rotesc până la 100°, astfel încât să le puteți așeza pe piept sau pe masă. Cu toate acestea, nu se pot plia pentru a se face mai mici.

Deși plasticul nu este cel mai ieftin, tot te-aș sfătui să ai grijă de Sony WH-CH710N. Nu le scăpa din mână.

Din păcate, Sony nu oferă o husă de transport. De asemenea, căștile nu sunt rezistente la transpirație dacă doriți să le folosiți pentru antrenament.

În general, căștile par rezonabil de robuste pentru utilizarea zilnică, navetă, acasă sau la birou. Pe de altă parte, ar trebui să evitați să le folosiți pentru antrenament.

Baterie

Testul nostru de baterie: 43 de ore și 6 minute de viață a bateriei la o singură încărcare. Căștile Sony WH-CH710N durează cel puțin câteva zile. În plus, acceptă încărcare rapidă.

Nimănui nu-i place să-și încarce gadgeturile în fiecare zi, așa că a avea o baterie robustă este un bonus uriaș. Din fericire, aceste căști Sony o au.

În testul nostru de viață a bateriei, am avut 43 de ore și 6 minute la o singură încărcare. Și asta cu anularea activă a zgomotului activată. Există foarte puține căști cu o durată de viață mai lungă a bateriei.

Dacă mențineți anularea activă a zgomotului dezactivată, timpul de redare prelungește și mai mult. Cu o utilizare normală, probabil că puteți prinde o săptămână întreagă de ascultare a muzicii.

În plus, căștile acceptă încărcare rapidă printr-un port USB de tip C. O încărcare de doar 10 minute adaugă încă o oră la durata de viață a bateriei.

Caracteristici

Sony WH-CH710N vine cu anulare activă a zgomotului și mod de sunet ambiental, comenzi fiabile și un port AUX. Din păcate, nicio aplicație sau presetări EQ.

Prețul mare este oarecum justificat de caracteristici. Obțineți o performanță activă de anulare a zgomotului pe lângă zgomotul ambiental. Ambele funcționează destul de bine.

În rest, căștile se bazează pe butoane fizice pentru comenzi. Există butoane separate:

 • Pe casca stângă, există comenzi de redare a muzicii și comutare activă de anulare a zgomotului
 • Pe casca dreaptă, veți găsi un comutator ON/OFF.

În plus, aceste căști wireless cu anulare a zgomotului acceptă modul cu fir și au un cablu pentru căști de 3,5 mm inclus în cutie.

Din păcate, în ciuda prețului, nu puteți conecta Sony WH-CH710N la o aplicație însoțitoare. De asemenea, nu există presetări EQ încorporate cu care să te joci.

Calitate microfon

Calitatea apelurilor diferă foarte mult în funcție de mediu, dar cel puțin ești întotdeauna de înțeles.

Într-o cameră liniștită, căștile îți preiau vocea cu o claritate bună și fără acele sunete de popping care vin de obicei cu căștile Sony.

Efectuarea apelurilor în locuri mai zgomotoase are ca rezultat niveluri audibile de distorsiune a fundalului. Cu toate acestea, reducerea zgomotului la căști reușește să vă mențină vocea de înțeles.

Ca rezultat, Sony WH-CH710N este o alegere bună pentru a efectua apeluri telefonice, indiferent de situație.

Izolarea zgomotului

Căștile blochează o parte decentă de zgomot de fundal, suficient pentru a face naveta zilnică mai suportabilă. Cu toate acestea, utilizatorii cu ochelari pot auzi zgomote ușoare în timpul utilizării.

Căștile supra-ear sunt destul de bune cu izolarea pasivă a zgomotului. Este și cazul Sony WH-CH710N.

Pernițele mari pentru urechi încapsulează întreaga ureche și creează o etanșare bună. Ele blochează cu succes cele mai puternice zgomote din jurul tău. Atâta timp cât se aude muzică, abia ar trebui să auzi ceva în jur.

Desigur, acestea nu sunt cele mai bune căști de izolare a zgomotului de pe piață. Cu toate acestea, pentru navetă, își fac treaba foarte bine.

Merită remarcat că există unele scurgeri de sunet. Cu toate acestea, apar doar la volume peste medie.

Fiți conștienți de faptul că ascultarea acestui tip de zgomot pentru perioade îndelungate poate duce la deteriorarea auzului.

Anularea zgomotului

Performanța de anulare activă a zgomotului blochează complet gama joasă, lăsând unele dintre cele mai înalte frecvențe să treacă. În schimb, sunetul ambiental este doar decent. Căștile Sony sunt renumite pentru că au una dintre cele mai bune performanțe ANC de pe piață.

Desigur, modelele mid-range nu sunt la fel de puternice, ceea ce este evident pe Sony WH-CH710N. Cu toate acestea, sunt încă destul de bune.

Căștile folosesc tehnologia Sony Dual Noise Sensor, care utilizează mai multe microfoane pentru a anula mai eficient zgomotul exterior. În consecință, face ANC mai eficient din punct de vedere energetic.

Modul activ de anulare a zgomotului funcționează cel mai bine împotriva nivelului scăzut. Îl oprește complet, lăsând doar cele mai înalte frecvențe (un zgomot strălucitor cum ar fi pe o stradă aglomerată).

Drept urmare, sunt eficiente în reducerea zgomotelor motorului, a aparatelor electrocasnice și a lucrărilor de construcții.

Pe de altă parte, se luptă cu zgomotul ambiental aleatoriu, cum ar fi vorbirea umană.

Un alt lucru care merită menționat este că, din fericire, ANC-ul de pe Sony WH-CH710N nu modifică sunetul.

Puteți utiliza ANC și în modul cu fir. Este grozav, deoarece alte căști tind să se oprească automat atunci când le conectați prin portul AUX.

Cum e modul ambiental?

Efectul său este destul de ușor. Este bine pentru conștientizarea de bază, dar va trebui să scoți căștile dacă vrei să vorbești cu cineva.

Accesorii si casti Sony WH-CH710N.

Bluetooth

Căștile Sony WH-CH710N oferă o performanță Bluetooth impecabilă, cu o conexiune stabilă și o gamă remarcabilă. De asemenea, nu există întârziere audio în timpul videoclipurilor, dar căștile nu au multipoint.

O conexiune wireless stabilă este relativ standard în rândul căștilor care acceptă Bluetooth 5.0 și mai sus. Cu toate acestea, câteva dintre ele (Sony WH-CH710N inclus) merg dincolo de ceea ce este așteptat.

Nu am experimentat niciodată abandonuri aleatorii sau întreruperi cu un smartphone undeva în apropiere.

Din fericire, performanța fantastică continuă cu acoperirea Bluetooth.

Mergând prin casă (18 metri distanță și cel puțin 2 pereți de cărămidă între ei), căștile wireless Sony nici măcar nu s-au clintit. Acest lucru le face la fel de stabile ca și Apple AirPods Max, care excelează și în stabilitatea Bluetooth.

Cum se asociază Sony WH-CH710N?

Ca și în cazul multor căști wireless, modul de asociere Bluetooth se inițiază atunci când le porniți pentru prima dată.

Pentru a le asocia cu un alt dispozitiv, mai întâi trebuie să le dezactivați. După aceea, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire până când se pornesc din nou și redă un bip.

O altă modalitate de a asocia căștile cu smartphone-ul este prin utilizarea NFC.

În primul rând, trebuie să activați NFC în smartphone-ul dvs. și apoi să îl plasați peste casca inscripționată cu sigla „N”.

După aceea, telefonul tău mobil ar trebui să vibreze și să te întrebe dacă vrei să te conectezi.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Obțineți codecuri Bluetooth SBC și AAC standard. Aceasta din urmă este o alegere implicită atât pe Android, cât și pe iOS.

În mod ciudat, nu LDAC, care este propriul codec audio al Sony. Cu toate acestea, cu greu ați beneficia de un codec de înaltă rezoluție din cauza reglajului slab al căștilor.

Există întârziere audio?

Din fericire, niciuna. În ciuda utilizării AAC (codec mai puțin optimizat pentru Android), redarea video se sincronizează perfect cu sunetul.

Există o întârziere minoră în jocurile mobile, dar asta va conta doar pentru jucătorii competitivi.

Ar trebui să cumpărați Sony WH-CH710N?

Dacă faceți naveta în mod regulat și aveți nevoie de căști confortabile cu anulare activă a zgomotului și baterie excelentă, Sony WH-CH710N pare o afacere bună.

În plus, excelează în stabilitatea conexiunii Bluetooth, astfel încât să le poți purta într-un apartament/casă fără să întâmpinați abandonuri.

Calitatea audio nu impresionează și le lipsește suportul pentru o aplicație.

De asemenea, există și prețul. De obicei, Sony WH-CH710N se vinde cu aproximativ 500 RON, ceea ce este cam mult pentru ce oferă.

Pe de altă parte, dacă le puteți obține pentru sub 400 RON, ar putea merita să le verificați.

Cum se compară Sony WH-CH710N cu concurența?

Au o durată de viață mult mai bună a bateriei cu și fără ANC.

Construcția lor ușoară și căștile mari pentru urechi le fac mai confortabile decât concurența.

Performanța activă de anulare a zgomotului este puțin mai bună în general, cu mai puțin zgomot de șuierat în fundal.

Calitatea sunetului este foarte mediocră, mai ales pentru preț.

Deși calitatea construcției este bună, le lipsește o husă suplimentară de transport.

Verifică preț Sony WH-CH710N aici!


Citește și: