Casti Bose Sport Earbuds vs Beats PowerBeats Pro.
Liviu Antonescu

Liviu Antonescu

Review căști Bose Sport Earbuds vs Beats PowerBeats Pro

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
Email

Comparăm două perechi de căști excelente, true wireless, special create pentru sport. Deși ambele sunt de top, există unele diferențe:

  • Căștile Bose Sport au aripioare pentru urechi, iar celelalte se prind de urechi cu cârlige. De aceea, pentru activitățile sportive, Beats PowerBeats Pro au o stabilitate mai bună. Pe de altă parte, și căștile Bose Sport sunt stabile. Chiar dacă dai din cap, aripioarele nu vor permite căștilor să cadă din urechi.
  • PowerBeats Pro au o baterie cu durată de funcționare de două ori mai mare, comparativ cu căștile rivalilor. Primele îți oferă 11 ore de redare continuă, la o singură încărcare. În schimb, Bose au o durată de funcționare de doar 5 ore, ceea ce este destul de puțin, având în vedere prețul solicitat.

Totuși, vârfurile căștilor Bose Sport sunt mai confortabile, chiar după o utilizare prelungită. În schimb, cârligele pentru urechi ale PowerBeats Pro au tendința de a se freca de piele, ceea ce poate produce la iritații.

Ambele căști sunt rezistente la transpirație, având rating IPX4 la protecția împotriva apei. Așadar, pot să cadă câțiva stropi de transpirație peste ele, însă nu le poți spăla în jetul de apă de la robinet.

Comparație rapidă

Ambele modele:

  • Foarte stabile, special create pentru exerciții fizice
  • Bass puternic
  • Suport pentru SBC și AAC
  • Posibilitatea conectării mai multor dispozitive (multipunct)
  • Standard IPX4 (sunt rezistente la transpirație)

Căștile Bose Sport

Casti Bose Sport Earbuds.

  • Confort superior, când sunt purtate pe perioade mai lungi
  • Tonalități medii și înalte foarte clare
  • Butoane tactile
  • Ușoare

Beats PowerBeats Pro

Casti PowerBeats Pro.

  • Sunet clar, în forma literei V (bass-ul și acutele sunt amplificate)
  • Cip H1 pentru o conectivitate superioară cu dispozitivele Apple
  • Durată de viață a bateriei mult mai mare, de 11 ore per încărcare
  • Butoanele fizice sunt intuitive

Specificații

  Bose Sport Earbuds Beats PowerBeats Pro
Tip: In-ear In-ear
Conectivitate: Wireless Wireless
Designul spatelui: Closed-back Closed-back
Căști    
Dimensiune driver: N/a 12mm
Interval frecvență: N/a N/a
Impedanță: N/a N/a
Greutate: 12g ambele căști 22g ambele căști
Lungimea cablului: 30cm N/a
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Rezistență la apă: IPX4 (rezistent la transpirație) IPX4 (rezistent la transpirație)
Wireless    
Bluetooth: versiunea 5.1 versiunea 5.0 + cip H1
Durata de viață a bateriei: 5h per încărcare 11h per încărcare
Timp de încărcare: 2h încărcare completă – 15min pentru 2h 1h încărcare completă – 5min pentru 1.5h
Anularea activă a zgomotului: Nu Nu
Cablu de încărcare: USB-C la USB-A Lightning la USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC SBC, AAC
Rază acțiune wireless: 9m 10m
Microfon    
Tip: 4 microfoane încorporate Microfon încorporat
Design microfon: N/a N/a
Funcție mut: Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști cu conexiune wireless
  • Cutie pentru încărcare
  • Manualul de utilizare
  • Cablu de încărcare: PowerBeats Pro: încărcare prin USB-A; Căștile Bose Sport: cablu USB-C la USB-A
  • Beats PowerBeats Pro: 4 perechi de capete din silicon, în timp ce Căștile Bose Sport au 3 perechi de geluri de silicon

Confort și stabilitate

Beats PowerBeats Pro oferă o stabilitate superioară, în timp ce căștile Bose Sport câștigă la capitolul confort. Cu toate acestea, considerăm că ultimele căști sunt superioare, la această secțiune.

Cârligele pentru urechi sunt excelente în a ține căștile la locul lor. Întrucât prinderea este foarte sigură, pot fi folosite în orice fel de activități sportive, atât în interior, cât și în aer liber.

Din păcate, confortul lasă de dorit. După aproximativ 30 de minute, va apărea o iritație la urechi. Treptat, disconfortul se accentuează, până când vei fi nevoit să le scoți de la urechi.

Din fericire, căștile Bose Sport nu produc astfel de probleme. Chiar dacă prinderea nu este la fel de sigură ca la Beats, căștile pot fi folosite, fără griji, atunci când alergi sau faci alte exerciții fizice. Poate va trebui să le ajustezi, din când în când însă, de obicei, vor nu vor avea tendința să-ți cadă.

Confortul oferit este excelent, întrucât de-abia le vei simți în urechi. Căștile folosesc un gel pentru urechi, mai precis o combinație între un capăt din burete și o aripioară. Întrucât capătul este mult mai mare decât canalul urechii, acesta va intra doar puțin în ureche. Din această cauză, căștile sunt foarte confortabile.

Așadar, căștile Bose Sport câștigă această categorie.

Accesorii si casti Bose Sport Earbuds.

Izolarea fonică

Deși ambele căști sunt tip in-ear, PowerBeats Pro are niște capete care intră în interiorul canalului urechii, reușind astfel să izoleze mult mai bine decât rivalele Bose Sport.

Cea mai semnificativă diferență este că Beats PowerBeats Pro are capete care intră în canalul auricular. Asta înseamnă că pot să anuleze mult mai bine zgomotul exterior, față de căștile Bose. În plus, poți îmbunătăți izolarea fonică dacă cumperi capete din spumă de la alți furnizori.

Pe de altă parte, vârfurile lui Bose atârnă în fața canalului urechii. Și aceste căști sunt destinate utilizării în aer liber, însă va trebui să crești volumul, dacă faci sport pe o stradă intens circulată.

Niciuna dintre cele două perechi de căști nu au funcție de anulare activă a zgomotului și nici de conștientizare a mediului înconjurător. Per total, Beats este o opțiune puțin mai bună, la această categorie.

Bluetooth

Ambele căști oferă o stabilitate excelentă a conexiunii, precum și rază mare de acțiune. Diferența este că Beats funcționează mai bine cu dispozitivele Apple, iar Bose oferă o tehnologie de ultimă ore prin tehnologia Bluetooth 5.1.

Beats folosesc Bluetooth 5.0 și cipul Apple H1, oferind o asociere rapidă și o stabilitate mai bună pentru dispozitivele Apple. Totuși, în testele efectuate, am experimentat chiar unele întreruperi și atunci când smartphone-ul era în buzunar.

În schimb, nu am avut probleme cu căștile Bose Sport. Acestea folosesc Bluetooth 5.1, care se presupune că este mult mai stabil, însă nu sunt diferențe în privința acoperirii și vitezei de transfer. Asocierea este rapidă, însă conectarea cu aplicația de mobil poate fi puțin mai dificilă.

Așa cum am precizat, ambele căști oferă o conexiune stabilă, care poate trece prin două ziduri din cărămidă. După aceea, ambele semnale slăbesc și dispozitivele nu mai pot fi utilizate. Aceste performanțe sunt tipice pentru căștile wireless.

Ambele căști acceptă, de asemenea, tehnologia multipunct, ceea ce înseamnă că pot fi conectate la mai multe dispozitive, apoi poți să comuți între acestea, atunci când este nevoie.

În cazul unui semnal mono, ambele căști vor reda semnal doar într-una din căști. De asemenea, ambele acceptă codecurile Bluetooth SBC și AAC. Acesta este un lucru bun, pentru că nu vei avea probleme de lag video, iar calitatea sunetului va fi foarte bună.

Baterie

PowerBeats Pro au una dintre cele mai puternice baterii, oferind aproximativ 11 ore de redare (chiar dacă în prospect sunt trecute 9 ore). Pe de altă parte, Bose poate reda doar timp de 5 ore, iar carcasa de încărcare oferă, de asemenea, rezultate slabe.

Am fost surprinși să vedem că PowerBeats Pro poate reda pe o durată mai mare decât cea comunicată de producător. Beats estimează durata de redare per încărcare la 9 ore, însă noi am folosit căștile timp de 11 ore. Aceasta este una dintre cele mai bune performanțe de redare din piață; practic, ai aproape o zi întreagă de utilizare.

Rezultatele excelente continuă cu carcasa de încărcare, care-ți poate oferi 24 de ore suplimentare de redare. Chiar dacă această performanță este similară cu cea a altor căști wireless de pe piață, este semnificativ mai mare decât ceea ce oferă Bose.

Pe de altă parte căștile Bose Sport au o durată de redare de aproximativ 5 ore. Chiar dacă aceasta nu este o performanță foarte slabă, adică vor face față oricărui antrenament, totuși, comparativ cu PowerBeats Pro, este un rezultat mult inferior. În ciuda formei mai ciudate, cutia de încărcare are, de asemenea, o putere mai mică, oferind doar 10 ore suplimentare de redare.

Ambele căști acceptă încărcarea rapidă:

  • La PowerBeats Pro poți obține 1,5 ore în doar 5 minute de încărcare.
  • Pe de altă parte, Bose Sport vor trebui încărcate aproximativ 15 minute pentru 2 ore de redare.

Rezistență

Căștile sunt realizate din plastic de calitate și oferă protecție IPX4. Căștile Bose Sport au o carcasă ceva mai robustă, însă cea rivală pare mai solidă.

Ambele modele sunt făcute dintr-un plastic de calitate, însă căștile Beats au, de asemenea, cârlige flexibile pentru urechi. Căștile par destul de robuste, dar credem că Pro ar putea să fie puțin mai rezistente la picăturile accidentale de lichid.

Ambele căști pot fi utilizate pentru antrenamente în are liber, având standardul IPX4, ceea ce le face rezistente la transpirație. Așadar, ar trebui să respingă transpirația fără nici o problemă.

Totuși, rezistența la apă este o chestiune diferită. Chiar dacă dispozitivele pot să reziste unor jeturi de apă (cum ar fi ploaia), nu poți să le scufunzi în apă, pentru că s-ar strica. Prin urmare, în cazul în care cad câțiva stropi de transpirație pe ele, poți să le cureți cu un șervețel umed.

Carcasele de încărcare sunt tot din plastic. Singura diferență este capacul, care este mai reușit la căștile Sport. Capacul carcasei PowerBeats nu este prea rezistent.

Carcasa si casti Beats PowerBeats Pro.

Funcții

Funcționalitățile celor două căști sunt similare. Căștile Bose sunt însoțite de o aplicație, dar aceasta este destul de simplă (la momentul recenziei, octombrie 2020).

PowerBeats Pro nu au nici un fel de aplicație. Asta înseamnă că vei avea controale limitate, din aplicația de Android. De exemplu, vei avea un senzor de proximitate pentru redare/pauză automată care nu poate fi dezactivat, chiar dacă nu ai nevoie de el.

Dispozitivele cu iOS vor oferi mai multe setări. Totuși, nu vei avea un egalizator de sunet, ca pe AirPods.

Din fericire, este foarte ușor să te obișnuiești cu butoanele de setări. Acestea oferă un control complet, astfel încât să nu trebuiască să deschizi prea des smartphone-ul pentru reglări.

Butoanele pentru volum sunt situate în partea de sus a carcasei. Celelalte comenzi sunt accesibile prin apăsarea butonului de sub sigla Beats. Butoanele au funcționalități similare, la ambele căști.

Bose Sport oferă, în plus, posibilitatea setării căștilor cu ajutorul unei aplicații mobile. Din interfață poți dezactiva senzorul de proximitate sau activa controalele tactile, situate pe casca din stânga.

Totuși, ai acces la destul de puține setări, de tipul redare / pauză și deschidere asistent inteligent. În plus, poți să sari peste o melodie, dar nu o poți derula înapoi. Din păcate, nu poți redefini niciuna dintre aceste comenzi.

În aplicația Bose nu există setări EQ. Așadar, pentru modificarea sunetului trebuie să utilizezi alte aplicații. Sperăm că aplicația va primi update-uri, în viitorul apropiat.

Microfoanele funcționează foarte de bine atunci când sunt utilizate într-o cameră liniștită. Totuși, PowerBeats Pro sună mai clar, față de căștile rivale.

Într-o zonă cu mult zgomot, performanțele celor două căști sunt similare. Ambele dispozitive încearcă să anuleze cât mai mult zgomot posibil, dar sunetul nu va mai rămâne clar, atunci când ești într-o zonă cu mult zgomot.

Sunet

Ambele căști sunt special concepute pentru antrenamente și au o sonoritate similară, cu bass puternic.

Aceste căști sunt dedicate iubitorilor de bass, oferind un sunet foarte clar și detaliat, inclusiv pe registrele grave. Per total, sonoritatea căștilor este caldă și echilibrată. Totuși, căștile Beats oferă un bass mai puternic.

Căștile au sonorități similare chiar și când discutăm despre tonalitățile medii. Totuși, vocile sunt puțin mai clare la căștile Bose.

Căștile Bose Sport oferă o trecere lină către registrul acut, în schimb Beats Pro își pierde claritatea, la astfel de tonalități. În aceste condiții, în registrul acut, la Beats Pro pot să se audă chiar șuierături. Căștile Bose Sport nu au o astfel de problemă.

Căștile Bose sunt superioare și în privința sunetului surround. Vei rămâne uimit de dimensiunea sunetelor redate de aceste căști. Din când în când va trebui să te uiți în jur pentru ca să te asiguri că un anumit sunet nu se auzea cumva de pe lângă tine.

Per total, Pro sunt mai bune pentru iubitorii de bass, în timp ce căștile Bose au un timbru mai echilibrat, ideal pentru mai multe genuri muzicale.

Să cumpăr Bose Sport Earbuds sau Beats PowerBeats Pro?

Sincer, ambele căști sunt excelente pentru exerciții fizice. Ambele sunt stabile, în timpul mișcării, au suport multipunct, microfoane bune și protecție IPX4 împotriva transpirației.

Ar trebui să te orientezi către Beats PowerBeats Pro dacă ai nevoie de o baterie excepțională, mai multe controale pe căști, un sunet puternic, în formă de V, precum și dacă utilizezi un iPhone.

Pe de altă parte, căștile Bose Sport sunt o soluție mai bună dacă-ți place un sunet mai relaxat și nu dorești să ai cârlige la urechi. Astfel de cârlige pot conduce la iritații, uneori, în special la cei care poartă ochelari.

Nu în ultimul rând, să vorbim și despre preț. PowerBeats sunt disponibile pentru aproximativ 1000 RON, preț care e doar un mic mai mare, în comparație cu cel al Bose Sport, care se vinde cu mai puțin de 900 RON.

Verifică preț Bose Sport Earbuds aici!

Verifică preț Beats PowerBeats Pro aici!


Citește și:

DĂ Share LA ARTICOL