Casti Sony WH-CH510 negre.

Review căști Sony WH-CH510

Sony WH-CH510 sunt alte căști splendide de buget de la acest brand reputat. S-ar putea să nu depășească în fiecare categorie, dar pentru preț, merită să le verificați. Căștile wireless Sony WH-CH510 se simt ca un upgrade logic față de căștile cu fir Sony MDR-ZX110, mai ieftine, pe care le-am testat recent.

Acestea îmbunătățesc calitatea generală a sunetului pe toate fronturile și oferă o performanță audio competentă pentru puțin sub 40 RON (mai multe despre asta mai târziu).

Durata de viață a bateriei este impresionantă, ținând aproximativ 31 de ore cu o singură încărcare. Căștile folosesc un port USB-C și se pot încărca rapid.

Stabilitatea este superbă, așa că le puteți folosi pentru antrenamente. Trebuie doar să știți că le lipsește rezistența la transpirație.

Din păcate, potrivirea pe ureche nu este pentru toată lumea și, cu adăugarea unei forțe de strângere puțin mai mari, urechile ar putea începe să vă doară după o jumătate de oră de utilizare.

Prețul sub 200 RON pare foarte atractiv, așa că ar trebui să le alegeți? Aflați toate punctele forte și pe cele slabe ale acestor căști Sony în recenzia completă de mai jos.

Pro

 • Ușoare și portabile
 • Sunet clar
 • Durată de viață impresionantă a bateriei
 • Stabilitate excelentă pentru antrenament

Contra

 • Potrivirea pe ureche nu este pentru toată lumea
 • Construcție ieftină din plastic
 • Fără căptușeală pe bentiță

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști wireless Sony WH-CH510
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Manual de utilizare

Specificații

Tip: on-ear
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed back
Drivers: 30 mm dinamic
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanța: N / A
Greutate: 132 g
Microfon și comenzi: da
Rezistență la apă: Nici unul
Durata de viață a bateriei: 35h
Timp de încărcare: 4,5 ore + încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 12 m
Microfon: da

Sunet

WH-CH510 produce un sunet destul de strâns, cu o intensificare ușoară a bassului, medii evidente și înalte netede. Funcționează frumos cu toate genurile muzicale.

Sony continuă să aplice un răspuns de frecvență similar pentru căștile lor bugetare.

De exemplu, Sony MDR-ZX110 mai ieftine au o semnătură sonoră aproape identică cu WH-CH510. Și asta nu este rău, deoarece vă puteți aștepta la un răspuns rezonabil natural și echilibrat.

Bass: este capabil pentru on-ear

Datorită unei etanșări relativ slabe, instrumentul nostru de măsurare nu poate capta pe deplin răspunsul bassului. În realitate, are o extensie bună în regiunea sub-bass și este ușor amplificat.

Din fericire, nu până la punctul de a suna umflat. Este decent de rapid și controlat, producând sunete strânse și precise.

Din moment ce nu este copleșitor, se potrivește frumos cu majoritatea genurilor pe care le ascult, de la pop, EDM, rock, și tot ce vrei tu. Chiar și „Contact” axat pe tobe de la Daft Punk sună excelent.

Desigur, nu este cel mai rapid, ceea ce este evident atunci când asculți genuri precum metal. Dar pentru preț, este mai mult decât acceptabil.

Gama medie: este amplificată

Frecvențele medii sunt oarecum amplificate, făcând ca instrumentele și vocea să sune mai direct.

Cu toate acestea, acest lucru creează un dezechilibru în care unele instrumente devin zgomotoase și tăcute la scurt timp după (unele frecvențe sunt mai puternice decât altele).

Nu distrage atenția pe cât pare, dar în comparație cu căștile cu sunet mai neutru, diferența este vizibilă.

Indiferent, prezentarea generală este suficient de naturală, astfel încât creierul tău se adaptează rapid la creșterea ușoară.

Din fericire, nu există nici sibilance.

Înaltele: Sunt în regulă pentru preț

Frecvențele mai înalte sunt reglate destul de bine, dar nu sunt cele mai transparente. În timp ce loviturile individuale ale cinelelor sună clar, ele pierd un pic din detalii atunci când o piesă este aglomerată.

Cu toate acestea, căștile de buget se luptă întotdeauna să reproducă cu fidelitate regiunea înalte. Deci, în acest context, WH-CH510 funcționează destul de bine pentru preț.

Trecând la scena sonoră, este cam la fel de mare ca în cazul căștilor intra-auriculare standard. Sunetul nu se simte prins în cap, dar nici nu este deosebit de larg.

Imaginile sunt în regulă uneori, în timp ce alteori nu prea poți identifica locația sunetului.

Sony WH-CH510 reprezintă un pas înainte vizibil în comparație cu Sony MDR-ZX110 reglat similar. Sună mai clar și mai controlat.

Cu toate acestea, ele nu sunt totuși foarte dinamice, lipsind rezoluția la frecvențe mai mari.

Și acesta este și cazul altor căști cu preț similar.

Desigur, este tot ceea ce poți obține pentru sub 200 RON. Și la prețul ăsta oferă un sunet decent și le-aș putea recomanda cu ușurință utilizatorilor ocazionali.

Casti Sony WH-CH510 negre.

Confort și potrivire

Datorită unei forțe de strângere relativ mari, stabilitatea este excelentă și puteți utiliza cu ușurință Sony WH-CH510 pentru antrenament. Din păcate, asta le face și puțin incomode.

Căștile on-ear au avut întotdeauna dificultăți în a oferi un confort bun, iar aceste căști Sony nu sunt diferite.

Căștile tind să fie mai mici. Căptușeala relativ mică nu face mare lucru pentru a ușura presiunea asupra urechilor tale.

Ca rezultat, simți că urechile ți se strivesc de cap, ceea ce nu este ideal pentru o ascultare lungă. După un timp, lobii urechilor au început să mă doară puțin.

Pernițele pentru urechi sunt destul de subțiri și umplute cu spumă obișnuită în loc de spumă cu memorie. Folosesc piele artificială, care nu este la fel de moale ca la căștile mai scumpe cu tampoane din piele.

Pe de altă parte, o forță de strângere mai generoasă contribuie la o mai bună stabilitate în timpul mișcării.

WH-CH510 reușește să îndure sărituri, alergări, sprinturi și chiar scuturări ale capului în toate direcțiile.

Care este concluzia?

Nu văd probleme ca cineva care poartă aceste căști la sală sau aleargă să aibă probleme. Doar rețineți că urechile dvs. ar putea transpira în plus din cauza pernițelor de urechi care nu sunt respirabile.

Durabilitate

Calitatea construcției nu este atât de impresionantă, cu o mulțime de plastic ieftin.

Deși nu vă puteți aștepta la multe de la căștile sub 200 RON, calitatea de construcție modelului WH-CH510 încă lasă mult de dorit.

Sony a trebuit să taie câteva cheltuieli și au făcut-o folosind în principal piese din plastic.

Extensorul pentru bentiță și bentița în sine sunt din plastic. Ceva care arată ca o placă în interiorul benzii este de fapt un fir care conectează cele două căști on-ear.

Puteți vedea din nou acel fir unde se rotesc căștile. Din fericire, cablul este bine plasat în cadru, astfel încât să nu-l puteți rupe accidental.

Cu toate acestea, arată măsurile luate de Sony pentru a reduce costurile.

Vorbind despre căștile on-ear, par să aibă pereți subțiri și să emită un sunet gol când sunt lovite. De asemenea, nu există un rating de impermeabilitate pentru alergători și cei care merg la sală.

Căștile sunt decente pentru preț, dar ar putea începe să crape după un an de utilizare fără întreținere adecvată.

O notă pozitivă este că pernițele pentru urechi sunt înlocuibile, dar este dificil să le găsești.

Din nou, calitatea construcției ar putea fi mai proastă, mai ales în comparație cu Sony MDR-ZX110 cu aspect similar. Acestea din urmă se simt vizibil mai rău atunci când le ții în mână.

În concluzie, nu vă așteptați la o construcție superbă cu Sony WH-CH510. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, acestea pot dura destul de mult timp.

Baterie

Durata excelentă de viață a bateriei de 31 de ore și 35 de minute la o singură încărcare este, fără îndoială, un punct culminant al acestor căști. De asemenea, folosesc USB-C și acceptă încărcarea rapidă.

Durata de viață a bateriei este esențială pentru majoritatea utilizatorilor. Nu vor să-și încarce căștile în fiecare zi, pe lângă încărcarea ceasurilor inteligente, a telefoanelor mobile și a altor gadget-uri.

Din fericire, WH-CH510 vine cu o baterie robustă de 31,5 ore. Este suficient pentru cel puțin câteva zile de utilizare.

O altă veste bună este că respectivele căști folosesc un port de încărcare USB-C, astfel încât să nu aveți de-a face cu cabluri învechite.

Căștile acceptă încărcare rapidă, care oferă un timp de redare suplimentar de 1,5 ore după o încărcare de 10 minute.

Caracteristici

Căștile oferă controale esențiale din mers și comenzi ale asistentului vocal. Din păcate, calitatea apelurilor este destul de proastă.

Pentru mai puțin de 200 RON, cu greu vă puteți aștepta la aplicații însoțitoare și la alte funcții suplimentare, cum ar fi anularea activă a zgomotului și modul de sunet ambiental.

În comparație cu concurența, Sony WH-CH510 sunt destul de standard când vine vorba de caracteristici. Se bazează pe comenzile fizice pentru redarea muzicii și pot apela asistenți inteligenți (cum ar fi Siri sau Asistentul Google).

Butoanele produc un clic decent și funcționează fiabil de fiecare dată.

Sub casca din dreapta găsiți cele 3 butoane, un indicator LED, un port USB-C și un microfon integrat.

Acestea sunt în primul rând căști wireless, deoarece le lipsește o mufă pentru căști. Din fericire, cu durata mare de viață a bateriei, nu aveți nevoie de ea.

Comenzi Sony WH-CH510

 • Redare/pauză – apăsați o singură dată pe butonul de pornire
 • Creștere volum – apăsați o singură dată pe butonul +
 • Reducerea volumului – apăsați o singură dată pe butonul –
 • Omiteți piesa – apăsați lung pe butonul +
 • Repetați/piesa anterioară – apăsați lung pe butonul –
 • Asistent vocal – apăsați de două ori pe butonul de pornire

Calitate microfon

Din păcate, calitatea apelurilor este destul de dezamăgitoare. Căștile Bluetooth Sony folosesc o ciudat[ anulare a zgomotului pentru apeluri, ceea ce îți distorsionează puternic vocea.

Microfonul se străduiește să vă păstreze vocea curată chiar și într-un mediu liniștit. Puteți auzi „semnătura Sony” în fundal, indicând performanțe slabe de reducere a zgomotului.

În WH-CH510, reducerea zgomotului pare să taie bucăți mici din voce și să le unească. Ca rezultat, pare că vorbești foarte repede. Acest lucru poate fi foarte enervant pentru persoana care vă vorbește.

În plus, aceste căști Bluetooth acționează ca monitoare, redându-ți vocea în urechi în timpul apelurilor. Deoarece sunetul nu este clar, această caracteristică servește doar ca o distragere a atenției și devine rapid enervant.

Performanța proastă a microfonului continuă după adăugarea zgomotului de fundal, producând și mai multă distorsiune.

Sony WH-CH510 chiar nu sunt menite pentru a efectua apeluri telefonice, indiferent de ce spune Sony pe site-ul lor.

Izolarea zgomotului

Izolarea pasivă a zgomotului este acceptabilă și ar trebui să fie suficientă pentru navetă. Cu toate acestea, fiți conștienți de scurgerile de sunet. În ciuda unei forțe de prindere mai puternice, căștile nu izolează foarte bine zgomotele de fundal. Pernițele pentru urechi nu sunt suficient de mari și de plușate pentru a-ți etanșa urechile complet.

În consecință, căștile reușesc să blocheze doar o mică parte din zgomotul ambiental. Prin urmare, dacă doriți să eliminați complet zgomotul, trebuie să ascultați și puțină muzică.

În plus, trebuie să fii conștient de scurgerile de sunet dacă vrei să asculți muzică în transportul public sau într-o bibliotecă. Ceilalți îți vor auzi muzica chiar și la volume modeste.

Casti Sony WH-CH510 albe.

Bluetooth

Conexiunea Bluetooth este stabilă, dar intervalul este doar mediu. Căștile acceptă, de asemenea, vizionarea video multipoint și zero-lag.

Cu suportul Bluetooth 5.0, căștile Sony oferă o conexiune stabilă, fără întreruperi aleatorii.

Cu toate acestea, raza de conectivitate Bluetooth este doar medie. Ele mențin conexiunea pentru aproximativ 12 metri, tăind complet sunetul imediat după ce trec de al doilea zid de cărămidă.

Desigur, aceasta este o gamă respectabilă pentru versiunea Bluetooth 5.0, dar alte căști din gama de preț se pot descurca mai bine.

Cum se asociază Sony WH-CH510?

Procesul de asociere începe imediat ce porniți căștile pentru prima dată.

Pentru toate asocierile ulterioare, mai întâi trebuie să opriți căștile, să le reporniți și să țineți apăsat butonul de pornire timp de 7 secunde (sau până când auziți un mesaj de “pairing”).

Din fericire, aceste căști on-ear acceptă multipoint, astfel încât să le puteți conecta la două dispozitive simultan.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

La fel ca majoritatea căștilor Bluetooth, și acestea folosesc SBC standard pe lângă codecurile Bluetooth AAC. Cu asta, acoperă atât dispozitivele Android, cât și iOS, dar nu codecuri „Hi-Fi”.

Există întârziere audio?

Dacă vă place să vizionați filme sau videoclipuri YouTube, întârzierea audio este de neobservat. Există o mică întârziere când joci jocuri pe mobil, dar nu te distrage prea mult.

Ar trebui să cumparati Sony WH-CH510?

Sunt multe aspecte plăcute la aceste on-ear wireless. Sunt ușoare, oferă o stabilitate superbă pentru niște căști on-ear, sunet de bună calitate și durată de viață lungă a bateriei.

Dacă doriți căști Bluetooth pentru antrenament sau doriți să vă umpleți zilnic naveta cu muzică, acestea sunt o alegere excelentă la buget.

Sigur, construcția nu este impresionantă și nici confortul nu este optim. Dar pentru preț, a face compromisuri este inevitabil.

În general, Sony WH-CH510 se numără printre cele mai bune căști Bluetooth sub 300 RON și merită verificate. Le pot recomanda cu ușurință unui utilizator ocazional.

Cum se compară Sony WH-CH510 cu concurența?

Ele produc un sunet în general mai natural decât concurența, în timp ce redarea detaliilor rămâne aproximativ aceeași.

Căștile au o durată de viață a bateriei considerabil mai bună, cu o durată de până la 31,5 ore.

Gama Bluetooth este oarecum medie, dar rămâne în urma unora dintre concurenți.

Calitatea construcției este destul de simplă, aproape fără căptușeală. Am văzut mai bune la concurență.

Calitatea microfonului este slabă și ușor depășită de alte căști la acest preț.

Verifică preț Sony WH-CH510 aici!


Citește și: