Boxa portabila JBL Flip 6 rosie.

Review boxă portabilă JBL Flip 6

JBL Flip 6 nu este perfect, dar este de departe cea mai bună boxă Bluetooth din seria Flip. Sunetul său mai plin și mai rafinat o face ideală pentru petreceri mici și seri de film.

Gama de boxe Bluetooth portabile Flip de la JBL este una dintre cele mai bune soluții pentru muzică din mers. Cu dimensiunea și puterea lor ideale, pur și simplu nu poți da greș cu ele.

După mai bine de 2 ani, JBL a introdus în sfârșit un succesor al boxei portabile Flip 5.

JBL Flip 6 vine cu destul de multe modificări. În afară de cea mai vizibilă schimbare a designului, difuzorul dispune de un tweeter dedicat, făcând sunetul mai rezonant la înalte.

Aplicația însoțitoare este de fapt utilă acum, deoarece stochează un EQ personalizat, care ajută la corectarea sunetului la volume mai mari.

De asemenea, noul difuzor este mai durabil decât înainte, adăugând rezistență la praf la un rating IP67.

JBL Flip 6 este bun sau există dezavantaje pentru difuzor? Ar trebui să faceți upgrade dacă dețineți deja o boxă Flip din generația anterioară? Citiți recenzia completă pentru a afla.

Pro

  • Design robust, portabil
  • Sunet mai plin și mai rafinat decât Flip 5
  • EQ personalizat în aplicația JBL

Contra

  • Fără microfon încorporat pentru apeluri telefonice și apelarea asistentului vocal
  • Mai scump la lansare decât predecesorul său

Ce vei găsi în cutie?

  • Difuzor Bluetooth JBL Flip 6
  • Cablu de încărcare USB-C
  • Ghid de utilizare și card de garanție

Specificații

Tip: Difuzor Bluetooth
Conexiune: Bluetooth 5.1
Design spate: /
Drivers: Woofer de 20W + tweeter de 10W
Gama de frecvență: 63-20.000 Hz
Impedanța: n / A
Greutate: 533 g
Microfon și comenzi: Numai comenzi
Rezistență la apă: IP67
Durata de viață a bateriei: 12h
Timp de încărcare: 2,5 ore – USB-C
Anularea activă a zgomotului: /
Codecuri Bluetooth: SBC
Raza wireless: 40 de metri în aer liber, 18 metri în interior
Microfon: Nici unul

Boxa portabila JBL Flip 6 neagra.

Cum a evoluat JBL Flip 6 de la modelul anterior?

Noul model a început la un preț cu 10$ mai mare decât Flip 5.

Noul difuzor are un design exterior diferit (nu mai eticheta JBL portocalie), un picior mic care o împiedică să se rostogolească și un cauciuc puțin mai moale care protejează radiatoarele pasive duble.

JBL Flip 6 are o gamă de frecvențe mai echilibrată și sună mai aerisit în comparație cu predecesorul, mai ales datorită tweeter-ului suplimentar. Cu toate acestea, atunci când le ascultați în paralel, Flip 6 poate suna puțin mai silențios lângă un Flip 5 mai agresiv.

Durata de viață a bateriei este din păcate mai proastă la noul difuzor, probabil din cauza tweeter-ului care consumă putere suplimentară (Flip 6 este evaluat pentru 30W comparativ cu 20W a lui Flip 5).

Obțineți un EQ personalizat foarte necesar în cadrul aplicației pentru Flip 6.

Sunet

Cel mai bun sunet JBL Flip de până acum, cu o bună dispersie a sunetului. Cu toate acestea, lipsa extensiei sub-bass lasă mult de dorit.

În ciuda faptului că este la fel de înalt ca o sticlă de suc de 0,5 litri, noul JBL Flip 6 poate suna surprinzător de plin.

Noul design al difuzoarelor duble ajută la menținerea frecvențelor mai înalte plăcute și clare.

Aceasta este, de asemenea, cea mai semnificativă diferență dintre Flip 6 și Flip 5. Celălalt difuzor Bluetooth utilizează un singur driver pentru a acoperi întregul spectru de frecvență, ceea ce duce la o lipsă de rezoluție.

Cu toate acestea, Flip 6 încă nu este perfect.

Bass

Woofer-ul sporește puțin mai mult bassul inferior decât cel superior.

În consecință, Flip 6 sună mai cald și mai plin decât Flip 5. De asemenea, bassul se simte puțin mai controlat în comparație cu difuzorul de ultimă generație.

O accentuare la aproximativ 130 Hz ajută la scoaterea în evidență a genurilor muzicale mai populare. Aceasta este destul de standard printre difuzoarele wireless.

La aproximativ 65 Hz, bassul profund se scufundă și dispare. Acest lucru este de înțeles, deoarece fizica simplă împiedică vorbitorul să meargă și mai adânc.

Cu toate acestea, asta înseamnă și că sub-bassul lipsește uneori. Mai ales când asculți cântece în care știi că este acolo, dar nu le auzi.

Cantitatea de bass rămâne aceeași la volume de peste 70%, în timp ce alte frecvențe devin mai puternice.

Este normal ca difuzoarele Bluetooth să prevină arderea driverelor. Dar asta înseamnă, de asemenea, că sunetul nu este la fel de plin și puternic atunci când este pornit până la capăt.

Rețineți că bassul distorsionează puțin la aproape toate volumele, așa că nu vă așteptați la o performanță exactă, audiofilă.

Gama medie

Mediile sunt relativ echilibrate și lipsite de sibile și asprime.

Puteți auzi atât vocea, cât și instrumentele precum tobe, frumos și clar, chiar și la volume mai mici. Detaliile sunt destul de bune pentru un difuzor Bluetooth, dar nimic special.

Cel mai bun lucru este cu siguranță claritatea și naturalețea gamei medii. Un tweeter separat ajută la aducerea vocii la viață în comparație cu Flip 5, care sună înfundat în comparație.

Înaltele

Frecvențele mai înalte reprezintă o mare îmbunătățire față de generația anterioară.

Chimvalele nu se simt la fel de amestecate, iar dacă asculți muzică la volume mai scăzute, creșterea înaltelor din aplicație scoate la iveală mai multe detalii.

Cu toate acestea, pot deveni rapid dure atunci când crește volumul peste 70%. În acest caz, este recomandabil să reduceți înaltele până la capăt în aplicația JBL.

O altă actualizare uriașă față de difuzoarele Flip anterioare este dispersia sunetului.

Înainte, a trebuit să poziționați cu atenție difuzorul pentru a suna cel mai bine pentru toată lumea. Acum, sunetul rămâne neschimbat chiar și la unghiuri mai extreme, ceea ce este excelent.

Tweeter-ul separat adaugă, de asemenea, aer sunetului, făcându-l mai puțin aglomerat. Nu ai impresia că asculți un canal mono.

Cu toate acestea, calitatea sunetului JBL Flip 6 este o îmbunătățire generală față de predecesorul său, atât în deplinătatea sa, cât și în semnătura sa sonoră mai naturală. Se numără cu ușurință printre cele mai bune difuzoare de exterior de pe piață.

Boxa portabila JBL Flip 6 albastra.

Durabilitate

JBL Flip 6 îmbunătățește rezistența cu un rating IP67, făcându-l oficial etanș la praf. Difuzorul este îmbrăcat într-o țesătură durabilă, dar are un cauciuc mai moale care protejează radiatoarele pasive.

Difuzoarele JBL sunt construite pentru petrecerile la piscină și pentru pasionații de aer liber. De aceea, sunt complet impermeabile și vin într-un corp rezistent la șocuri.

În timp ce atât Flip 4, cât și Flip 5 au un rating IPX7, noul JBL Flip 6 vine cu un IP67, adăugând protecție completă la praf.

În plus, exteriorul este acum mai modern și seamănă cu modelul Charge 5.

A dispărut micul JBL portocaliu din centru. În schimb, obțineți litere mari JBL din metal. La prima vedere, par robuste. Din păcate, sunt ușor de zgâriat.

De asemenea, cauciucul care protejează cele două radiatoare pasive este mai moale decât cel de pe Flip 5. Se poate zgâria mai ușor atunci când cade, făcând difuzorul să pară lovit.

Din fericire, asta nu afectează în niciun fel performanța.

O altă mică schimbare este că Flip 6 folosește mai puțin cauciuc acolo unde se află portul de încărcare, butoanele pornit/oprit și Bluetooth.

În schimb, există mai mult din acea țesătură de calitate înfășurată în jurul difuzorului, protejând cele 2 drivere din interior.

Chiar și sfoara care leagă difuzorul de rucsac este mai bine făcută și se simte mai durabilă.

O mică adăugire este piciorul mic de cauciuc care oprește difuzorul să se rotească și ajută la menținerea acestuia într-o poziție optimă.

Baterie

Durata de viață a bateriei este mai slabă în comparație cu difuzoarele Flip anterioare și durează aproximativ 8 ore și 23 de minute la 50% volum. Difuzorul se încarcă prin portul de încărcare USB-C.

Noul JBL Flip 6 ar trebui să aibă aceeași viață a bateriei ca și Flip 5 și Flip 4. Cu toate acestea, aveți doar aproximativ 8 ore și 23 de minute de timp de ascultare la volum moderat.

Se pare că difuzorul folosește mai multă putere datorită tweeter-ului suplimentar. Asta înseamnă, de asemenea, că puterea RMS a sărit de la 20W la 30W. În consecință, sunetul mai puternic al difuzorului consumă mai multă baterie.

Cu toate acestea, deși pare puțin, este mai mult decât suficient pentru o petrecere lungă. Atâta timp cât nu o folosiți la niveluri de volum ridicate, ar trebui să reziste toată noaptea.

De asemenea, pe baza experiențelor anterioare cu alte difuzoare marca JBL, bateria poate ține încărcarea mai mult de jumătate de an.

Portul de încărcare USB-C este expus și rezistent la apă. Difuzorul are o protecție care vă avertizează dacă mai există umiditate sau particule străine în interior care ar putea provoca vătămări.

Puteți vedea bateria rămasă fie în meniul Bluetooth, în aplicația JBL Portable, fie uitându-vă la linia LED iluminată de pe difuzor.

Deși nu există specificații despre suport pentru încărcare rapidă, este nevoie de aproximativ 2,5 ore pentru a umple difuzorul de la 0 la 100%.

La fel ca Flip 5, Flip 6 nu are o mufă de 3,5 mm pentru ascultare prin cablu.

Caracteristici

Acesta este primul difuzor JBL care vine cu un EQ personalizat. De asemenea, acceptă PartyBoost pentru conectarea mai multor difuzoare simultan. Din păcate, este fără microfon pentru preluarea apelurilor telefonice și fără port AUX.

În cele mai multe cazuri, difuzoarele Bluetooth sunt gadgeturi plug-and-play care nu oferă atât de multe personalizări.

În timp ce unele difuzoare oferă un control mult mai bun asupra comenzilor și egalizării audio, este bine să vedem în sfârșit că JBL aduce aceste caracteristici produselor lor.

Cel mai bun lucru despre JBL Flip 6 este prezența unui EQ personalizat. Chiar dacă difuzorul sună grozav din cutie, înaltele pot deveni dure la volume mai mari.

În acest caz, a avea un EQ pentru o configurație audio rapidă este un avantaj, chiar dacă puteți regla Bass, Mid și Treble doar pentru -/+2dB.

Caracteristica JBL PartyBoost vă permite să conectați alte difuzoare JBL compatibile pentru a reda simultan. Dar, trebuie să accepte și aceeași caracteristică.

De exemplu, puteți conecta un Flip 5 la un Flip 6, dar nu îl puteți asocia cu un Flip 4 (chiar dacă acesta din urmă acceptă și o caracteristică similară).

Din fericire, atât modul PartyBoost, cât și modul Stereo funcționează pe un difuzor din generația anterioară. În acest fel, nu trebuie să utilizați un alt JBL Flip 6 pentru a obține funcționalitatea completă a funcției PartyBoost.

Am asociat Flip 6 cu un Flip 5 apăsând butonul PartyBoost de pe ambele. În mod ciudat, aplicația nu arată difuzorul Flip 5 în partea de jos, dar îmi permite să comut între moduri.

Asocierea a două difuzoare într-un mod PartyBoost adaugă un spor vizibil de putere și bass. Puteți umple cu ușurință o cameră decent de mare cu un sunet puternic, care este impresionant având în vedere dimensiunea.

Din păcate, 6 nu are un microfon încorporat pentru a răspunde la apeluri sau pentru a chema un asistent inteligent.

Difuzorul nu are un port AUX, așa că singura modalitate de a o conecta este prin Bluetooth.

Boxa portabila JBL Flip 6 albastra.

Bluetooth

JBL Flip 6 vine cu Bluetooth 5.1, conexiune și rază puternice, suport multipunct și întârziere minimă pentru vizionarea videoclipurilor.

Deoarece de obicei nu țineți aproape un difuzor Bluetooth portabil când ascultați muzică, este esențial ca difuzorul să aibă o conexiune Bluetooth solidă.

Difuzorul JBL oferă mai mult. Oferă o rază de acțiune de 18 metri într-o casă, cu cel puțin 2 pereți de cărămidă între difuzor și smartphone.

În aer liber, raza de acțiune devine mult mai bună, ajungând la aproximativ 40 de metri. După aceea, sunetul începe să se bâlbâie și devine neascultabil.

Procesul de asociere este destul de simplu, începând automat atunci când porniți difuzorul pentru prima dată.

Pentru toate asocierile ulterioare, pur și simplu apăsați un buton dedicat pentru Bluetooth de pe difuzor. Un sunet puternic indică faptul că difuzorul este în modul de asociere.

În plus, Flip 6 acceptă conexiuni multipunct pentru până la 2 dispozitive.

Ce codecuri Bluetooth folosește?

Flip 6 acceptă doar un SBC. Acest codec Bluetooth standard este mai mult decât suficient pentru calitatea la care te poți aștepta de la un astfel de dispozitiv. Suportul a ceva de genul unui LDAC ar avea puțin sens.

Difuzorul funcționează la fel de bine pe Android și iOS.

Există întârziere audio?

Niciuna atunci când vizionați YouTube și videoclipuri pe un smartphone.

Există o mică întârziere când vizionați filme pe un laptop, dar nu vă distrage atenția. Difuzorul oferă o experiență excelentă de vizionare a filmelor dacă crezi că difuzoarele pentru laptop sunt lipsite de sunet și bass.

Ar trebui să cumperi JBL Flip 6?

Cea mai mare problemă cu difuzoarele portabile JBL este sunetul lor. Deși este perfect pentru petreceri, avansarea bassului nu este potrivită pentru toate genurile muzicale.

JBL Flip 6 este deocamdată cea mai bună încercare de a realiza o boxă Bluetooth excelentă, care va mulțumi atât ascultătorii ocazionali, cât și puriștii audio.

Oferă un sunet foarte rafinat și plin pentru dimensiunea sa. Și datorită acestuia din urmă, o puteți depozita cu ușurință într-un rucsac și o puteți purta cu dvs..

Datorită durabilității, nu trebuie să vă faceți griji în cazul în care cade pe podea, în apă sau se acoperă complet de nisip.

Este, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru difuzoarele laptopului dacă doriți o experiență mai bună de vizionare a filmelor.

Dacă nu aveți deja un difuzor Bluetooth, să cumpărați noul Flip este o idee grozavă. S-ar putea să doriți chiar să o considerați ca un upgrade de la Flip 4 sau un Flip mai vechi.

Pe de altă parte, dacă deții deja Flip 5, achiziția este puțin mai greu de justificat. Sigur, obțineți un sunet mai rafinat și un EQ personalizat, dar diferențele nu sunt atât de mari.

De asemenea, există multă concurență la 700 RON.

Cu toate acestea, cumpărarea de la o marcă de renume este de obicei mai sigură, iar când vine vorba de difuzoare JBL, acestea rareori dezamăgesc.

Verifică preț JBL Flip 6 aici!


Citește și: