O pereche de casti pe un panou de control.

Cele mai bune căști de studio

“Descoperă cele mai bune căști de studio pentru folosirea profesională sau pentru înregistrările de acasă. Acestea sunt folosite de celebrități, dar și de radiourile de cartier. În plus, nu sunt foarte scumpe, deci aruncă o privire la lista de mai jos.”

ModelPozaRatingTipConexiunePliabile
Audio-Technica ATH-M50XCasti Audio-Technica ATH-M50X.4.5Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Sony MDR 7506Casti Sony MDR 7506.4.6Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Sennheiser HD 650Casti Sennheiser HD 650.4.6Open-back6.3 mm
(adaptor de 3.5 mm)
Review
Beyerdynamic DT 770 PROCasti Beyerdynamic DT 770 PRO.4.4Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Beyerdynamic DT 880 ProCasti Beyerdynamic DT 880 Pro.4.5Open-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Shure SRH840Casti Shure SRH840.4.1Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Sennheiser HD 280 PROCasti Sennheiser HD 280 PRO.4.1Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Status Audio CB-1Casti Status Audio CB-1.4.4Closed-back3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review
Superlux HD 668BCasti Superlux HD 668B.4.2Semi-open3.5 mm
(adaptor de 6.3 mm)
Review

Găsirea unor căști profesionale ce sunt bune pentru folosirea în studio este o problemă diferită, nu e la fel de ușor precum cu căștile de care te bucuri pentru ascultările obișnuite.

Căștile profesionale de studio trebuie să fie clare și să ofere o fidelitate audio de nivel înalt, dar mai există și alte criterii ce fac o pereche de căști potrivite pentru folosirea într-un studio.

De exemplu, căștile de studio trebuie să aibă o reacție a frecvențelor cât mai plată.

Acest lucru înseamnă că atunci când combini sunetul, nu o să pui prea mult bass în mix, și nu o să ruinezi melodia.

Cele mai bune căști pentru folosirea în studio sunt cele over-ear, deoarece au cele mai naturale frecvențe audio.

În acest articol, am făcut o listă cu nouă cele mai bune căști de studio.

Top 9 cele mai bune căști de studio

Audio-Technica ATH-M50X – Cele mai bune căști de studio în toate categoriile

Casti Audio-Technica ATH-M50X.

“Căștile Audio Technica ATH-M50X sunt cele mai bune căști în toate categoriile pentru majoritatea studiourilor.”

Reacția frecvențelor este excelentă, iar reproducerea sunetelor este precisă, iar din acest motiv, Audio-Technica ATH-M50X sunt excelente pentru a fi folosite într-un studio. În plus, sunt mult mai bune decât o indică prețul lor.

Ca o alternativă mai ieftină, aruncă o privire la căștile ATH-M40X.

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor de 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Reacția sonică este excelentă și face ca aceste căști să fie o alegere excelentă pentru producătorii din studiouri sau cei de acasă.

Difuzoarele de 45 mm cu deschidere amplă creează un sunet clar și puternic, iar acestea fac ca ATH-M50X să fie o pereche de căști perfectă pentru scris și înregistrat muzică, dar și pentru a asculta.

De asemenea, cablurile și pivoții se pot înlocui, iar pad-urile din catifea oferă confort pentru a putea asculta timp de câteva ore.

Izolarea fonică este bună, deci sunt excelente pentru monitorizare.

Ce nu ne-a plăcut

Singurul punct în minus este faptul că aceste căști nu sunt făcute din materiale rezistente (pe cât de rezistente posibil). Ia-ți o carcasa pentru transport de calitate pentru a remedia această problemă.

Sunet

Bass-ul, sunetele mijlocii și cele înalte sunt clare și fac ca această pereche de căști să fie excelentă pentru persoanele care au nevoie de o reacție a sunetului plată. Căștile Audio-Technica ATH-M50X sunt excelente pentru producători și inginerii de sunet, dar și pentru a asculta diferite genuri muzicale. Acestea sunt cele mai bune căști în toate categoriile, și sunt alese de multe persoane.

O pereche de căști de la cei de la Audio-Technica ce este extrem de populară și excelează la producerea sunetului profesional și la ascultarea de muzică.

Verifică preț Audio-Technica ATH-M50X aici!

Sony MDR 7506 – Cele mai bune rezistente căști de studio

Casti Sony MDR 7506.

“Căștile Sony MDR-7506 sunt pe piață de ceva timp, prin urmare, au un aspect retro. Dacă ești în căutarea unor căști de calitate înaltă, ce au un aspect simplu și pot rezista în timp, atunci ia în considerare una dintre cele mai bune oferte de la Sony.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști over-ear oferă destulă claritate și calitate la un preț accesibil.

Magneții neodim combinați cu difuzoarele de 40mm oferă putere, iar reacția frecvențelor este de la 10Hz la 20kHz, mai mult decât pot auzi majoritatea oamenilor. Căștile se pot plia, un lucru convenabil și vin la pachet cu o carcasă.

Chiar și așa, designul closed back blochează majoritatea sunetului ambiental pentru ca tu să te poți concentra la ceea ce faci.

În plus, au trecut testul de rezistență a timpului. Desigur, designul este învechit, însă încă sunt populare printre profesioniști din cauza raportului calitate-preț fantastic. Calitatea sunetului, nădejdea și designul rezistent sunt cele mai bune.

Ce nu ne-a plăcut

Aceste căști au multe lucruri pozitive, însă pentru unii utilizatori, cablul ce nu se detașează este un minus. Cablul detașabil înseamnă că poți să-l schimbi rapid, în cazul în care se strică (extinzând astfel viața căștilor), însă nu poți face acest lucru cu aceste căști.

Sunet

Aceste căști oferă o reacție a bass-ului foarte plată, clară și proiectată inteligent. Sunt un model de urmat pentru multe căști din cauza reproducerii precise a sunetelor. Căștile Sony MDR7506 sunt cu siguranță una dintre alegerile de top pentru ascultările critice.

Ia-ți Sony dacă vrei să ai parte de o calitate a sunetului ce rezistă în timp și de o durabilitate ce este perfectă pentru activitatea din studio.

Verifică preț Sony MDR 7506 aici!

Sennheiser HD 650 – Cele mai bune căști de studio cu design open-back

Casti Sennheiser HD 650.

“Căștile HD 650 sunt cele mai bune căști cu design open-back de pe piață. Dacă mixezi și asculți muzică într-un spațiu de lucru unde nu ai prea mult zgomot de fundal de care să te îngrijorezi, atunci Sennheiser HD 650 sunt o alegere excelentă.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Open-back
 • Conexiune: Cu fir 6.3 mm (cu adaptor 3.5 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Producătorul le descrie ca fiind proiectate pentru audiofili. În timp ce unele produse de la Sennheiser au frecvențele de bass amplificate și încearcă să îmbunătățească experiența de ascultare, aceste căști sunt făcute cu scopul producerii de muzică.

Sistemul cu magnet neodim face ca aceste căști să fie foarte sensibile și să recreeze sunetele precis, cu o senzație spațială de care nu ai mereu parte la căștile cu design closed-back. Deci, aceste căști sunt perfecte pentru mixaj.

Componentele sunt alese cu grijă. Distorsiunea armonică totală este foarte mică, de 0.05%, făcând ca aceste căști să fie excelente pentru ascultările cu fidelitate audio înaltă.

Ce nu ne-a plăcut

Aceste căști sunt puțin mai scumpe decât alte variante, însă nu sunt foarte piperate, pentru niște căști de calitate înaltă.

În interior sunt făcute din metal rigid, iar acest lucru este excelent pentru durabilitate, însă pun puțină presiune pe capul tău, în special dacă ai capul mai mare.

Din cauza designului open-back, izolarea fonică este oribilă (o să ai nevoie de un studio liniștit).

Sunet

Din cauza distorsiunii mici și a clarității bune, combinate cu soundstage-ul caracteristic căștilor cu design open-back, recomandăm modelul Sennheiser HD650.

Pentru o producție profesionistă de muzică, într-un studio de muzică liniștit, acestea sunt, până acum, alegerea de top.

Verifică preț Sennheiser HD 650 aici!

Beyerdynamic DT 770 PRO – Cele mai bune căști de studio cu design closed-back și o semnătură a sunetului în formă de V

Casti Beyerdynamic DT 770 PRO.

“De multe ori, pentru monitorizare și înregistrări, căștile cu o reacție a frecvențelor în formă de V sunt preferate. Pot face sunetul chitării și vocile să sune excelent.”

Căștile Beyerdynamic DT 770 Pro au fost un exemplu pentru căști de ceva timp, și chiar dacă sunt mari și voluminoase, au o calitate și o versatilitate excelentă.

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști cu design closed-back amplifică bass-ul și frecvențele înalte, îmbunătățind astfel sunetul (pentru muzica cu accent pe bass).

Sunt confortabile, având pad-uri masive din velur (ce sunt înlocuibile), și au o distorsiune și o impedanță minime, din cauza designului closed-back.

Mai presus de toate, poți fi sigur că vor rezista timp de mulți ani. Cu o bandă de susținere din metal ce este căptușită, și cupe din plastic de calitate. Este greu să distrugi aceste căști.

Există un motiv pentru care aceste căști sunt folosite de multe studiouri de atâta timp.

Ce nu ne-a plăcut

Din cauză că sunt căști over-ear, aceste căști nu au o reacție a frecvențelor plată, ceea ce înseamnă că dacă aceste căști sunt folosite pentru a mixa, se poate ajunge la o supracompensare a unor frecvențe, iar în acest fel nu vor crea un mix balansat.

Sunet

În ciuda faptului că nu sunt mereu bune pentru mixuri, aceste căști sunt excelente pentru ascultări, iar sunetul în formă de V al căștilor Beyerdynamic DT 770 PRO poate aduce melodiile la viață.

Una dintre cele mai bune căști cu design closed-back, cu un sunet în formă de V, ce și-a câștigat niște adepți în zona profesioniștilor.

Verifică preț Beyerdynamic DT 770 PRO aici!

Beyerdynamic DT 880 Pro – Cele mai bune căști cu design open-back la un preț mai mic de 1000 RON

Casti Beyerdynamic DT 880 Pro.

“În aceeași arie impresionantă sunt căștile Beyerdynamic DT 880 PRO. Aceste căști sunt destul de similare căștilor 770 PRO, dar au un design open-back pentru o calitate a sunetului mai diferită.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Semi-open
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști au un sunet mai special decât celelalte produse de la Beyerdynamic și, ca un rezultat, oferă puțin mai multă claritate.

Sunetul stereo are o senzație mai 3D și le face mai potrivite decât DT 770 pentru mixaj și producerea de muzică.

Reacția frecvențelor este excelentă, iar acest detaliu se poate observa chiar și atunci când mixezi și produci muzică la volume joase. Acest lucru este perfect pentru a combate oboseala urechilor din timpul sesiunilor lungi de mixare.

Ce nu ne-a plăcut

Din cauză că au un design semi-open, aceste căști nu prea sunt potrivite pentru a bloca sunetele de fundal. Sunt un produs la mijloc, între designul closed-back și cel open-back. Au o izolare mai bună decât căștile open-back, dar mai prostă decât cele closed-back.

De asemenea, designul benzii de susținere face ca aceste căști să fie strâmte în jurul capului, ceea ce poate duce la disconfort, în special în prima sau a doua lună, până se ajustează.

Sunet

Dacă ești în căutarea unui sunet neutru, care să nu aibă parte de colorare a sunetului, și să vină cu toată reputația brandului, ei bine, Beyerdynamic DT 880 oferă o reacție foarte plată și ar putea fi niște căști bune pentru a fi folosite în studio.

Pentru mai puțin de 1000 RON, căștile DT 880 sunt cele mai bune căști cu design open-back pentru studio.

Verifică preț Beyerdynamic DT 880 Pro aici!

Shure SRH840 – Cele mai bune căști de studio ce costă în jur de 1000 RON

Casti Shure SRH840.

“Shure este un brand ce este cunoscut pentru producția de microfoane, și fac unele dintre cele mai bune dispozitive pentru înregistrări și folosința live. Pentru niște căști de monitorizare, sunt destul de bune, iar Shure SRH840 sunt cea mai bună opțiune ce costă în jur de 1000 RON.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Aceste căști au fost proiectate pentru folosirea într-un studio, iar Shure se axează pe înregistrare și monitorizare. Au un design pliabil ce le face portabile, iar acest lucru este folositor pentru când vrei să mixezi și să înregistrezi pe fugă.

Designul closed-back înseamnă că vor bloca o parte din zgomotul de fundal.

Mai mult, reacția frecvențelor nu este în totalitate plată, însă este ceea ce brandul descrie ca și “croită,” pentru a oferi o claritate a frecvențelor joase, a celor mijlocii și a celor înalte.

Au o calitate destul de înaltă pentru a mixa și pentru a produce. Un alt beneficiu este cablul spiralat, ce poate fi detașat și înlocuit, dacă este nevoie.

Ce nu ne-a plăcut

Reacția frecvențelor nu este complet plată, în cazul în care ești în căutare de perfecțiune. Pe deasupra, chiar dacă au un design closed-back, căștile nu blochează prea mult sunet de fundal.

Sunet

Claritatea oferită reprezintă un raport fantastic când vine vorba de calitate-preț. Aceste căști au o impedanță și un zgomot ce sunt la un nivel mic și sunt excelente pentru toate genurile muzicale.

Atâta timp cât nu ai nevoie de o reacție în totalitate plată sau de căști cu capacitatea de a bloca tot sunetul de fundal, Shure SRH840 sunt o opțiune fantastică.

Pentru mai puțin de 1000 RON, Shure oferă una dintre cele mai bune perechi de căști ce sunt construite pentru producția de studio.

Verifică preț Shure SRH840 aici!

Sennheiser HD 280 PRO – Cele mai bune căști de studio la un preț mai mic de 500 RON

Casti Sennheiser HD 280 PRO.

“Cei de la Sennheiser sunt foarte cunoscuți pentru brandul audio profesional, dar se axează și pe partea de buget a pieții. Sennheiser HD 280 PRO sunt un exemplu de căști bune pentru cei ce caută să cheltuiască mai puțini bani (sub 500 RON).”

Găsește mai multe căști excelente la un preț mai mic de 500 RON.

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Pentru prețul cerut, acestea sunt niște căști excelente de studio pentru monitorizare. Au o atenuare a sunetului înaltă și o reacție a frecvențelor impresionantă, ceva ce multe modele ce costă mai puțin de 500 RON au început să nu mai aibă.

În timp ce nu au foarte multă putere și calitate precum cele mai bune căști de studio, Sennheiser HD 280 PRO au o altă funcție excelentă, confortul.

Pad-urile incredibil de confortabile sunt excelente pentru sesiunile lungi și se pot înlocui, în cazul în care se întâmplă ceva cu ele.

Ce nu ne-a plăcut

În momentul în care ajungi în această arie de preț, este important să fii realist când vine vorba de așteptările tale. Sincer, acestea nu vor fi la fel precum modelele cele mai bune. Reacția frecvențelor nu este chiar așa de plată, iar impedanța și distorsiunile pot fi destul de înalte.

Sunet

Sunetul acestor căști este cel mai bun de care poți avea parte la un preț sub 500 RON. Au niște recenzii destul de bune. Dacă ai un buget, atunci modelul Sennheiser HD280 PRO este cea mai bună alegere.

Cu o combinație de neegalat a calității audio, confort și durabilitate, căștile HD280 sunt alegerea de top pentru căști de studio la un preț mai mic de 500 RON.

Verifică preț Sennheiser HD 280 PRO aici!

Status Audio CB-1 – Cele mai accesibile căști de studio, la un preț mai mic de 300 RON

Casti Status Audio CB-1.

“Deși faci un compromis când vine vorba de sunet profesionist în momentul în care te arunci sub prețul de 300 RON pe piața căștilor, acest lucru nu înseamnă că nu o să găsești și niște căști care sunt chiar bune.

Unele dintre ele, precum Status Audio CB-1, sunt făcute de niște branduri ce sunt mai puțin cunoscute. La un preț mai mic de 300 RON, aceste căști chiar își fac treaba.“

 • Tip: Over-ear
 • Design: Closed-back
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

Ar trebui să cumperi aceste căști?

În ciuda faptului că sunt destul de accesibile, aceste căști over-ear au un sound-stage clar și amplu, și niște difuzoare de 50mm. Sunt confortabile, cu pad-uri masive din spumă ce oferă destulă căptușeală.

Mai mult, cablurile sunt detașabile și primești două la pachet. Deși calitatea construcției nu este la fel de bună precum a modelelor de top de pe piață, , iar aspectul, senzația și sunetul sunt solide.

Ce nu ne-a plăcut

Pentru monitorizare și ascultare în timp ce exersezi sau înregistrezi, aceste căști au destul de multe folosințe într-un studio. Deși, dacă ești un audiofil adevărat și plănuiești să produci următorul album ce o să câștige un premiu Grammy, s-ar putea să-ți dorești o pereche de căști mai bune.

Sunet

Bine, deci nu au cea mai plată reacție a frecvențelor. Claritatea audio este bună, iar experiența de ascultare este plăcută. Putem spune cu încredere că Status Audio CB-1 sunt cea mai bună opțiune de căști la un preț mai mic de 300 RON.

Dacă ești în căutarea unor căști de studio care sunt destul de ieftine (la un preț mai mic de 300 RON), atunci Status Audio CB-1 sunt o alegere excelentă.

Verifică preț Status Audio CB-1 aici!

Superlux HD 668B – Cele mai ieftine și mai bune căști pentru studio

Casti Superlux HD 668B.“Superlux este departe de a fi un brand pentru folosirea de zi cu zi. Deși, dacă ești în căutare de căști ieftine, atunci HD 668B merită luate în considerare.”

 • Tip: Over-ear
 • Design: Semi-open
 • Conexiune: Cu fir 3.5 mm (cu adaptor 6.3 mm)

De ce să cumperi aceste căști?

Pentru o pereche ieftină de căști, acestea au o performanță destul de bună pentru a fi folosite în studio.

Când vine vorba de înregistrări, aceste căști pot fi bune pentru monitorizare și se aud destul de bine când vine vorba de chitară și voci. De asemenea, luând în considerare prețul, au un bass puternic și clar.

În plus, pad-urile mari oferă confort timp de ore în șir.

Pentru un DJ amator ce lucrează de acasă, acestea sunt o alegere excelentă pentru început.

Deși, reține că din moment ce au un design semi-open și nu oferă cea mai bună izolare fonică, o să fie nevoie să nevoie să fie liniște în locul în care lucrezi.

Ce nu ne-a plăcut

Este firesc ca în această zonă de preț să existe compromisuri. Reacția frecvențelor audio este departe de a fi plată, deci dacă trebuie să creezi un mix balansat al unei melodii terminate, atunci aceste căști s-ar putea să te dezamăgească puțin.

Sunet

Pentru prețul cerut, și pentru folosirea fundamentală într-un studio, suntem bucuroși să recomandăm Superlux HD668B ca pe o opțiune bună. Vin cu un sunet și o calitate audio ce sunt decente și impresionante dacă iei în considerare prețul cerut.

Pentru cele mai bune și mai ieftine căști pentru utilizarea în studio, ar trebui să îți iei Superlux HD 668B.

Verifică preț Superlux HD 668B aici!

La ce să te aștepți de la cele mai bune căști de studio?

Ce diferențiază o pereche bună de căști ca fiind una dintre cele mai bune pentru folosirea în studio?

Ei bine, după cum am menționat, trebuie să te uiți după căști ce nu îți alternează sunetul.

Să zicem că folosești niște ce îți vor amplifica frecvențele de bass, s-ar putea să sune bine în timp ce asculți muzică, însă în timp ce mixezi, s-ar putea să însemne că nu mixezi frecvențele de bass destul de bine, crezând că ai destul bass în mix când de fapt acest lucru este doar din cauza căștilor.

Alte funcții precum impedanța scăzută, distorsiunile armonice joase, și difuzoarele puternice și precise sunt un bonus, atunci când vine vorba de calitatea sunetului.

Dintr-un punct de vedere funcțional, căștile confortabile pe care le poți purta timp de multe ore sunt o necesitate.

Din cauza acestui motiv, căștile circum-aurale (over-ear) sunt o alegere bună, din moment ce căștile on-ear și cele in-ear nu oferă prea mult confort.

Ar trebui să-mi cumpăr căști cu design closed-back sau open-back?

Căștile cu design closed-back sunt proiectate pentru a face o treabă bună în a bloca sunetele de fundal.

Deși, astfel rezultă faptul că adaugă mai multă rezonanță frecvențelor de bass și nu oferă același sunet spațial precum căștile cu design open-back.

Design-ul open-back nu ți se va potrivi dacă mixezi într-un spațiu de lucru zgomotos, însă dacă ești singur în studio, căștile sunt excelente pentru a oferi spațiu și pentru a te ajuta să auzi mult mai bine soundstage-ul stereo, decât ar face-o căștile cu design closed-back.

Cel mai mare factor de decizie este reprezentat de circumstanțele în care lucrezi și în care vei folosi căștile.

Citește și: