Barba cu casti la urechi inotand.

Top 7 cele mai bune căști pentru înot

Bucură-te de muzică în timp ce ești în piscină sau la mare, folosind cele mai bune căști pentru înot, disponibile în acest moment.

Uneori poate fi enervant să înoți pentru multe ore fără a avea parte de divertisment. Adaugă muzică sau audiobook-uri rutinei tale de înot, cu aceste căști de top pentru înot.

Toate modelele pe care le recomandăm sunt impermeabile și potrivite pentru înot la suprafață sau pe sub apă.

Însă nu vei găsi căști wireless Bluetooth, deoarece acestea nu funcționează sub apă, conexiunea Bluetooth întrerupându-se de fiecare dată.

ModelPozăRatingRezistență la apă (IPX)VârfuriLungime cablu
Swimbuds SportCasti Swimbuds Sport.4.5Până la 3 m
IPX8
11 perechi
(4 tipuri)
Cablu scurt + extensieReview
HydroActive HeadphonesCasti HydroActive Headphones.4.3Până la 3 m
IPX8
11 perechi
(4 tipuri)
Cablu scurt + extensieReview
SwimbudsCasti Swimbuds si un tub cu gel.4.2Până la 3 m
IPX8
5 perechi
(2 tipuri)
Cablu scurt + extensieReview
H20 Audio Surge S+Casti H20 Audio Surge S+.4.2Până la 3.6 m
IPX8
8 perechi
(2 tipuri)
Cablu scurtReview
SigomatechCasti Sigomatech.4.4Până la 3 m4 perechi
(2 tipuri)
Cablu scurt + extensieReview
Pyle PWPE10Casti Pyle PWPE10.3.61-2 m
IPX7
4 perechi
(2 tipuri)
Cablu lung (120 cm)Review
AGPTEKCasti Pyle AGPTEK.3.9Până la 3m
IPX8
5 perechi
(2 tipuri)
Cablu scurt + extensieReview

Principalele funcții ale căștilor pentru înot

Cum sunt căștile impermeabile de înot diferite de celelalte căști?

Design impermeabil – O protecție completă împotriva apei are nevoie de o clasificare de cel puțin IPX7. Căștile normale cu o protecție mai mică riscă să se strice sub apă. Rezistența împotriva apei IPX6 sau mai mică nu este destul de potrivită pentru a fi scufundată.

Potrivire stabilă în apă – Menținerea căștilor în urechi, fără a lăsa apa să pătrundă, este o problemă unică. Cea mai bună soluție de până acum sunt căștile in-ear cu vârfuri ce au flanșă triplă, ce menține apa afară. Poartă și o cască de înot pentru a avea parte de mai multă stabilitate. În momentul în care nu mai ai parte de o potrivire bună, iar apa îți intră în urechi, nu vei mai auzi muzica.

Fire cu conectori placați cu aur – Bluetooth nu merge sub apă, așa că vei avea nevoie de căști cu fir ce sunt protejate împotriva coroziunii, precum conectorul AUX placat cu aur.

Cablu scurt – Dacă îți porți MP3-ul impermeabil pe cureaua ochelarilor, atunci vei avea nevoie de niște căști cu cablu scurt, altfel cablul te va încurca. Multe căști pentru înot au cabluri scurte și vin cu extensii în plus, dacă este nevoie de acestea, însă nu toate le oferă. Deci, ar trebui să verifici înainte să cumperi.

Fiabilitate – Probabil că nu îți place să îți schimbi căștile stricate și să-ți iei unele noi foarte des. De obicei, dacă dai mai mulți bani pe un produs de calitate este o decizie rezonabilă și oferă o valoare mai bună pe termen lung. Din acest motiv, căștile ce au un istoric dovedit sunt recomandate ca fiind cele mai bune.

Calitatea sunetului – În timp ce căștile pentru înot nu vor câștiga nici un premiu pentru calitatea sunetului, tot trebuie să îți iei niște căști ce se aud bine. O să vrei să te bucuri de muzica ta, la o anumită calitate, chiar și atunci când înoți. Atâta timp cât au o potrivire bună, căștile impermeabile pentru înot ce sunt recomandate în acest ghid, au o calitatea a sunetului plăcută (pentru această categorie).

Top 7 cele mai bune căști pentru înot

Swimbuds Sport

Casti Swimbuds Sport.

“Cele mai bune căști pentru înot”

Căștile impermeabile Swimbuds Sport sunt cele mai bune pe care le poți cumpăra în acest moment. Sunt făcute de cei de la Underwater Audio. Sunt proiectate special pentru înot și au o carcasă impermeabilă cu un cablu scurt (40cm), o extensie (1m) și o selecție întreagă de accesorii. Aceste căști oferă tot ce ai nevoie.

Vei avea parte de o potrivire strâmtă și de stabilitate cu ajutorul celor 4 perechi vârfuri diferite, fiecare dintre acestea oferind multiple opțiuni de mărime. Unele funcționează și pe post de dopuri de urechi, ținând toată apa afară. Per total, primești 11 perechi de vârfuri.

Aceste căști in-ear au clasificare IPX8, ceea ce le face complet submersibile pentru perioade lungi de timp. Materialele sunt de calitate înaltă și sunt îmbunătățite față de versiunile mai vechi. Reține că producătorul nu recomandă ca scufundările să fie mai adânci de 3 metri.

Calitatea sunetului este bună. În timp ce nu poți compara căștile impermeabile cu cele normale, este important să ai parte de volume suficient de înalte. În apă vei auzi multe zgomote specifice, precum bulele și mișcările apei, deci o să ai nevoie de niște căști suficient de gălăgioase.

Din fericire, Swimbuds Sport nu au probleme cu volumul mic sau cu lipsa clarității. Poți să te bucuri cu ușurință de toate tipurile de muzică.

Se conectează cu un conector AUX de 3.5 mm placat cu aur. Înseamnă că le poți conecta la un iPod Shuffle impermeabil și la majoritatea MP3-urilor.

Prețul s-ar putea să fie mai mare decât al majorității căștilor pentru înot, însă primești ceea ce plătești. În plus, au un preț mai mic dacă le iei împreună cu un iPod Shuffle impermeabil.

Verifică preț Swimbuds Sport aici!

HydroActive Headphones de la Underwater Audio

Casti HydroActive Headphones.

Cele mai bune căști pentru înot ce se clasează pe locul doi.

Cei de la Underwater Audio sunt cunoscuți pentru Swimbuds și pentru iPod Shuffle-urile impermeabile. Acum au făcut și o pereche de căști pentru înot cu bandă de gât. Se numesc HydroActive și sunt niște căști in-ear perfecte pentru înot, chiar și pentru scufundări, kayak, placă cu vâslă sau pentru orice alt sport ce include apa.

Designul lor behind-the-neck s-ar putea să nu pară cea mai bună idee, însă funcționează. După cum e de așteptat de la o pereche de căști premium pentru înot, aceste căști vin la pachet cu multe accesorii.

În pachet sunt 11 perechi de vârfuri. Acestea vin în 4 tipuri diferite, fiecare cu mai multe mărimi. Pentru a putea căra tot, primești și o carcasă pentru transport din material tare.

Din moment ce căștile vin la pachet cu un cablu scurt, primești și o extensie, și aceasta este impermeabilă. Cablul scurt este excelent dacă vrei să-l folosești cu cureaua ochelarilor, în timp ce cablul lung se poate folosi cu o bandă pentru braț.

Dacă îți pui extensia poți să ai parte de niște căști pe care să le folosești și la antrenamentele din afara apei.

“Clasificarea IPX8 înseamnă că te poți scufunda fără probleme, însă producătorul nu recomandă depășirea adâncimii de 3 metri. Din fericire, majoritatea piscinelor nu sunt chiar așa de adânci

Le poți conecta la un MP3 impermeabil cu ajutorul conectorului de 3.5 mm placat cu aur. Pentru o pereche de căști impermeabile, calitatea audio este bună. Pot fi destul de zgomotoase, iar claritatea nu este o problemă. Reține doar că folosești căști impermeabile speciale și nu căști normale.

Dacă ai probleme cu Swimbuds să-ți stea în ureche, s-ar putea să vrei să încerci căștile HydroActive de la Underwater Audio. Designul unic pare să funcționeze bine când vine vorba de stat în urechi, chiar și în timpul turelor intense de înot.

Verifică preț HydroActive Headphones aici!

Swimbuds

Casti Swimbuds si un tub cu gel.

Căști pentru înot cu cel mai bun raport calitate-preț.

Acestea sunt prima ediție a Swimbuds, mai vechi decât modelele Sport și Flip, însă sunt la fel de potrivite pentru sporturile acvatice.

Căștile impermeabile Swimbuds sunt o opțiune relativ accesibilă pentru înotători. Au mulți fani ce le-au folosit timp de ani de zile.

Acum, nu ar trebui să te aștepți la o fidelitate înaltă a sunetului, însă ceea ce le face așa de populare este potrivirea stabilă sub apă.

Sunt proiectate pentru înotători. Căștile Swimbuds creează o potrivire strâmtă și stau confortabil în canalul urechii chiar și în timpul scufundărilor.

Poți alege dintre trei mărimi de vârfuri cu design cu flanșă triplă. Sunt proiectate pentru a crea o sigilare bună ce oprește apa să nu intre în ureche și se asigură că undele de sunet ajung la ureche neîntrerupte.

Există și un tub de “FitGoo” ce se pune pe căști pentru a crea o potrivire și mai sigură.

Chiar dacă nu folosești Swimbuds pentru înot, acestea se pot folosi și pe post de căști normale.

Căștile sunt clasificate IPX8, ceea ce înseamnă că sunt bune pentru a fi scufundate în apă. De asemenea, jack-ul este placat cu aur, fiind proiectat să oprească coroziunile, un proces ce se întâmplă din cauza expunerii la apă.

Cablul scurt (25 cm) este proiectat pentru a nu se încurca. iPod-ul sau MP3-ul tău pot sta pe ochelarii de înot, iar cablul se va potrivi cum trebuie. Dacă ai nevoie să fie mai lung, ai o extensie de 99 cm.

Swimbuds stau cum trebuie sub apă și pot să reziste chiar și la mișcări rapide. Rezistența lor nu este 100% uimitoare, însă este rezonabilă având în vedere prețul, ceea ce compensează.

Pentru o soluție de ascultare sub apă, ia-ți prima ediție a căștilor Swimbuds ce au fost populare printre înotători timp de ani de zile.

Verifică preț Swimbuds aici!

H20 Audio Surge S+

Casti H20 Audio Surge S+.

Pe locul doi când vine vorba de raport calitate-preț.

În momentul de față H20 Audio Surge S+ sunt o pereche de căști pentru înot ce au un raport calitate-preț excelent. Sunt făcute de o companie cu renume, cei de la H20 Audio, ce se specializează în produsele impermeabile. Aceste căști in-ear sunt perfecte pentru orice înotător serios sau ocazional.

Pentru prețul pe care îl cer, căștile oferă multă calitate. Cablul scurt al căștilor este făcut din materiale de calitate și se termină într-un conector normal AUX de 3.5 mm. De asemenea, vin la pachet cu 8 perechi de vârfuri. Din păcate sunt doar de 2 tipuri, cu flanșă triplă și normale.

Partea bună este că acest lucru nu pare să fie un handicap mare atunci când vine vorba de a avea parte de o potrivire cât mai strâmtă. Designul este făcut pentru folosirea sub apă și stau foarte bine în urechi. Poți să dai câteva ture de bazin și să faci viraje pe sub apă fără să pierzi din muzică. Desigur, este necesar să alegi vârfurile potrivite și să le combini cu o cască de înot bună.

Au o clasificare IPX8. Sunt făcute pentru a fi folosite pe sub apă.

“Cei de la h20 audio susțin că sunt făcute pentru a fi folosite până la 3.6 m adâncime.”

Această distanță este mai adâncă decât majoritatea piscinelor, deci poți să fii încrezător că nu te vei duce prea adânc.

Dacă adaugi acest lucru alături de calitatea sunetului plăcută și dinamică, căreia nu îi lipsește din claritate, comparativ cu alte căști de înot, și vei avea o pereche de căști pentru înot aproape perfectă. Singurul lucru ce lispește din acest pachet, în opinia noastră, este cablul extensibil și o selecție mai bună de vârfuri.

Una peste alta, H20 Audio Surge S+ sunt o pereche excelentă de căști pentru înot la un preț potrivit. Din moment ce costă mai puțin de $50 o să găsești cu greu o oferă mai bună în această categorie.

Verifică preț H20 Audio Surge S+ aici!

Căștile impermeabile Sigomatech

Casti Sigomatech.

Căștile impermeabile Sigomatech pentru înot sunt cea mai bună alegere la un preț puțin mai mare de 100 RON. Dacă nu vrei să dai prea mulți bani, însă nici nu vrei să îți iei cea mai ieftină pereche de căști, atunci acestea sunt o opțiune bună.

Vin la pachet cu 4 perechi de vârfuri. O pereche normală și 3 perechi de vârfuri din silicon cu flanșe triple (S, M, L). Cablul este scurt pentru a-l putea folosi cu playerele audio ce se poartă pe cap. Există și posibilitatea de al extinde, iar cablul mai lung este de asemenea impermeabil. În plus, primești o husă de transport din material tare pentru a putea depozita toate accesoriile.

Potrivirea pare să fie stabilă pentru majoritatea persoanelor, și le poți folosi cu ușurință pentru activități acvatice, chiar și pentru unele subacvatice. Nu am recomanda nici o activitate subacvatică rapidă și nici agresivă, chiar dacă aceste căști ar rezista. Stabilitatea potrivirii poate să nu fie așa de sigură fără ajutorul unei căști pentru înot.

Au o clasificare IPX8, deci pot supraviețui scufundărilor lungi în apă, chiar și sub cele mai aspre condiții. Acum, IPX8 nu înseamnă că te poți scufunda adânc cu aceste căști. Te poți duce doar până la 3 metri adâncime, iar după te poți aștepta la deteriorare din cauza apei. Calitatea construcției este bună, însă nu este premium. Aceste căști sunt ieftine, deci este de așteptat.

Cât de bine se aud? Precum alte căști impermeabile, acestea nu au un sunet special, însă este suficient de bun. Sunetul este mediu, ceea ce înseamnă că au un bass cu o claritate bună. Din cauza sunetelor apei pe care o să le auzi, nu o să te poți focusa pe fidelitatea sonică.

Pentru un preț puțin mai mare de 100 RON, vei avea parte de o pereche de căști excelentă pentru înot ce îți va face turele de înot să fie mai distractive.

Verifică preț Sigomatech aici!

Pyle PWPE10

Casti Pyle PWPE10.

O alternativă ieftină pentru căștile de înot.

Pyle PWPE10 s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune ieftină de căști ce fac o treabă decentă. Dacă nu ești foarte serios când vine vorba de înot, însă tot vrei căști impermeabile, atunci acestea sunt pentru tine.

Cei de la Pyle fac multe produse impermeabile ce sunt ieftine și au o calitate decentă. Aceste căști impermeabile vin într-un pachet foarte simplu, iar așa știi că ai plătit o sumă mică de bani pentru ele.

Nu vei avea parte de prea multe accesorii, însă acest lucru este de așteptat. Primești 4 perechi de vârfuri diferite, o pereche normală și trei perechi de vârfuri cu flanșă triplă, de mărimi diferite, pentru a putea menține apa în afara urechilor, mai bine. Cablul este lung (120 cm), și nu există nici o modalitate de a-l scurta. Acest lucru îți taie opțiunea de a avea un MP3 impermeabil pe cap în timp ce înoți.

Căștile se conectează la printr-un conector standard de 3.5mm, ce este placat cu aur pentru a-i prelungi viața. Per total, calitatea construcției nu este teribilă, însă nici excelentă.

Cu ajutorul cârligelor flexibile, le poți fixa de urechi destul de bine. Combinate cu o cască pentru înot, poți să le folosești cu ușurință în piscină. Doar să nu te aștepți ca potrivirea să supraviețuiască virajelor agresive pe sub apă. Aceste căști sunt mai potrivite pentru înotătorii normali.

Protecția împotriva apei este clasificată IPX7, ceea ce înseamnă că le poți scufunda cu ușurință sub apă și că vor supraviețui umezelii la un nivel înalt.

Conform părerilor mai multor persoane, căștile rezistă mai multor luni de folosire viguroasă, însă au tendința să se strice după. Aceste căști pentru înot sunt foarte ieftine, deci acest lucru este de așteptat. Însă dacă ești un înotător ce are un antrenament excelent, s-ar putea să vrei să te uiți la niște alternative premium cu o speranță de viață mai bună.

Mai mult, nici calitatea audio nu dezamăgește. Nu te poți aștepta la o calitate înaltă, însă tot vei avea parte de un sunet distractiv și clar, ce va satisface majoritatea utilizatorilor.

Per total, pentru prețul pe care îl plătești, acestea sunt niște căști impermeabile excelente pentru înot.

Verifică preț Pyle PWPE10 aici!

Căștile in-ear pentru înot AGPTEK

Casti AGPTEK.

Cele mai ieftine căști pentru înot.

Căștile pentru înot AGPTEK sunt ieftine, însă tot fac o treabă bună atunci când vine vorba să fie folosite în piscină.

Calitatea sunetului este bună, însă nu spectaculară. Deși, principalul punct de vânzare al căștilor AGPTEK este probabil faptul că oferă funcționalitate impermeabilă (IPX8) și o potrivire stabilă la un preț așa de mic.

Reacția frecvențelor acestor căști este între 20 și 22.000 Hz, iar frecvențele mijlocii și cele înalte sunt destul de clare. Deși bass-ul lasă de dorit, însă aceasta este o problemă cu care se confruntă majoritatea căștilor impermeabile.

Au un design de cârlige pentru urechi ce se duc prin spatele urechii tale. Stau confortabil în timp ce înoți (când porți cască pentru înot) sau când faci alte sporturi sau exerciții în apă.

Cablul este scurt (60 cm), însă au și o extensie (100 cm). Îți poți alege lungimea de care ai nevoie. Acest lucru înseamnă că îți poți agăța căștile de casca pentru înot sau să îți ții dispozitivul de redare în buzunar, atunci când ești afară din apă.

Cele 5 perechi de vârfuri îți permit să alegi mărimea potrivită nevoilor tale (flanșa triplă pentru înot și normale pentru folosirea în afara apei).

Căștile AGPTEK sunt bune pentru înotul ușor, însă pentru activitatea viguroasă pe sub apă, s-ar putea să vrei să dai mai mulți bani. Deși, pentru prețul cerut, este un pic cam greu să te plângi de funcțiile oferite. Deci, dacă ai un buget, ia aceste căști.

Verifică preț AGPTEK aici!

Cum să-ți alegi căștile pentru înot

Cel mai bun mod de a asculta muzică în timp ce înoți este cu o pereche de căști de calitate, cu fir, pentru înot . Majoritatea sunt căști in-ear și creează o potrivire ermetică în canalul urechii tale (căștile over-ear sunt prea mari).

Adaugă un MP3 impermeabil și vei avea parte de o combinație excelentă pentru muzică în piscină. Muzica pe sub apă poate suna excelent, însă vei avea nevoie de dispozitive unice pentru a putea asculta.

De se să eviți căștile Bluetooth pentru înot?

Dacă există un lucru pe care trebuie să-l eviți atunci când cumperi căști pentru înot, acesta ar fi Bluetooth-ul.

Motivul pentru care căștile cu fir sunt mai bune pentru înot este că tehnologia wireless Bluetooth nu funcționează sub apă.

Apa este prea densă pentru a permite semnalului wireless să treacă. Vei avea parte de prea multe întreruperi de semnal.

Nu poți folosi căștile Bluetooth de antrenamente pentru înot. Singurul mod prin care le poți folosi este dacă înoți doar deasupra apei și nu mai departe de 10 metri de dispozitivul de redare. Este prea multă bătaie de cap.

Pe de altă parte, le poți folosi pentru activitățile în apropierea apei, precum sporturile de apă.

Cum funcționează protecția împotriva apei?

Cea mai grea parte a unei perechi de căști impermeabile este să protejeze găurile mici împotriva apei. Există 2 moduri prin care acest lucru este făcut.

Căștile pentru înot sunt proiectate pentru a minimiza aceste puncte slabe. De obicei, sunt făcute dintr-o singură bucată de plastic. Astfel, este greu ca apa să pătrundă.

Al doilea mod este prin protejarea lor cu un strat invizibil ce blochează apa. Un exemplu este protecția hidrofobă. Stratul de protecție super-hidrofobic este folosit pentru multe produse impermeabile, inclusiv pentru căști.

“Reține, eficiența depinde de design și de funcțiile specifice produsului. Nu toate căștile protejate împotriva apei au același tip de protecție

Cum să ai parte de cea mai bună potrivire în apă

Din cauză că apa este mai densă decât aerul, aceasta este și mai rezistentă, iar din acest motiv este mai greu să ai parte de o potrivire mai confortabilă și mai strâmtă. Un mod prin care poți evita această problemă este să-ți ții căștile sub o cască pentru înot.

Căștile de pus în cap pentru înot sunt ieftine și comune, în plus oferă căștilor pentru muzică mai multă stabilitate. Acesta este primul lucru pe care ar trebui să îl încerci în cazul în care ai probleme cu stabilitatea căștilor.

Un alt mod ce merită menționat este folosirea vârfurilor. Majoritatea căștilor in-ear pentru înot vin la pachet cu o varietate de vârfuri. Trebuie să le încerci pe toate și să le alegi pe cele mai potrivite (cele mai confortabile), însă acest lucru durează, dar merită. Nu dispera dacă primele vârfuri nu ți se potrivesc pe canalul urechii. Încearcă altă pereche.

Sunt căștile impermeabile bune pentru cei ce înoată în mare (apă sărată)?

Apa sărată poate fi o problemă pentru diferite echipamente, inclusiv pentru căști. Sarea face ca apa să fie mai agresivă și poate cauza o deteriorare a materialului mai rapidă.

Orice pereche de căști impermeabile pentru înot, ce este potrivită pentru apa dulce, este de asemenea potrivită pentru apa sărată și pentru ocean. Reține doar să le speli cu apă dulce după fiecare folosire pentru a le prelungi durata de viață.

Cum să ai grijă de căștile tale pentru înot

Singurul lucru de care chiar trebuie să ai grijă este integritatea structurală. În alte cuvinte, nu le deteriora fizic.

Din cauză că protecția împotriva apei este destul de sensibilă la deteriorarea fizică, s-ar putea să creeze noi deschideri prin care să intre apa.

Recomandăm să îți ții căștile pentru înot într-o carcasă pentru transport rezistentă. În cazul în care le scapi, cel mai probabil vor supraviețui fără a se deteriora. Dacă îți scapi căștile prea des este posibil să-și piardă din rezistența împotriva apei, iar aceasta se va infiltra.

În plus, ar trebui să le speli în mod regulat cu apă proaspătă și curată. Dacă înoți într-o piscină publică, ce conține multă clorură, s-ar putea să conțină și alt fel de lucruri acolo. Este de preferat să le cureți după fiecare folosire din motive ce țin de igienă. Acest lucru este valabil și pentru căștile de înot folosite în apa sărată.

Dacă nu ai un MP3, poți lua în considerare soluția all-in-one pe care o reprezintă căștile cu conducție osoasă și player muzical încorporat.

Citește și: