Nu prea există multe căști bluetooth accesibile și care să aibă și un sunet decent, dar Skullcandy Smokin’ Buds 2 wireless, pe lângă numele ciudat (o tradiție a celor de la Skullcandy), oferă o soluție acestei nevoi. Costă în jur de 250 RON și este una dintre cele mai bune opțiuni la un preț mai mic de 300 RON – însă doar dacă apreciezi o reacție a bass-ului amplificată.
Bass-ul este puternic și nu prezintă distorsiuni, însă acest lucru scade din balanța generală a sunetelor joase, mijlocii și a celor înalte. Indiferent de acest lucru, Smokin’ Buds 2 wireless sunt un produs solid într-o piață în creștere a căștilor, iar iubitorii de bass vor fi mulțumiți cu puterea acestei perechi de căști.
Ce ne-a plăcut
- Au o performanță audio puternică cu o reacție masică a bass-ului
- Au o potrivire sigură
- Sunt accesibile
Ce nu ne-a plăcut
- Balanța de sunet generală are de suferit pentru ca bass-ul să fie bogat
- Nu prea vin cu accesorii
Design
Smokin’ Buds 2 wireless are o bandă de gât detașabilă (ceea ce cei de la Skullcandy numesc un “flex-collar”). Poți alege să porți banda cauciucată, ce stă delicat pe gât și elimină orice posibilitate de a trage de cablurile căștilor, sau poți opta să scoți această componentă, în care este amplasat și portul de încărcare și electronicele, și să porți căștile în stilul behind-the-head. O clemă mică te ajută cu cablurile și îți permite să le ții cât mai bine.
Aceste căști vin în următoarele variante de culori: negru/roșu, negru/chrome sau alb. Căștile au un panou de control pe cablul plat, de pe cupa stângă. Panoul are un microfon și o telecomandă cu trei butoane pentru control.
Butonul central controlează funcția de pornire, redare/pauză, conectarea bluetooth și apelurile, în timp ce butoanele + și – controlează volumul și schimbarea muzicii, depinzând de cât de mult ții apăsat. Controalele de volum funcționează împreună cu nivelul de volum al dispozitivului mobil.
Căștile vin la pachet cu doar două perechi de vârfuri, una mai mare și una mai mică – chiar și la acest preț, ar mai fi mers încă o pereche în plus.
Nu au săculeț pentru transport – pe lângă vârfuri și clemă, singurul lucru în plus este un cablu micro USB – USB pentru încărcare ce se conectează la compartimentul din banda de gât. Cei de la Skullcandy au estimat că bateria durează în jur de 6 ore, însă rezultatele variază depinzând de cât de tare asculți muzica.
Performanță
În timpul pieselor cu sub-bass intens, precum Silent Shout a celor de la The Knife, aceste căști au oferit o reacție a bassului foarte puternică – unele persoane ar zice că este prea puternică. La nivele mari și periculoase, difuzoarele nu produs un sunet distorsionat, însă trebuie să repetăm că acestea sunt o pereche de căști bass-heavy, iar balanța mixului poate fi asimetrică uneori.
Drover de la Bill Callahan, o melodie fără prea mult bass profund în mix, oferă o prezentare a semnăturii generale a sunetului. Tobele din această melodie, care de obicei ar trebui să se audă pline, nu puternice, par grele și masive.
Vocea de bariton a lui Callahan are o cantitate mai mare de sunete joase-mijlocii și nu destule sunete înalte-mijlocii de care ar avea nevoie pentru a fi la fel de clară precum ar trebui. Există o strălucire în semnătura sunetului – corzile chitarei se aud clar datorită unor sunete înalte amplificate – însă există atât de multe sunete joase-mijlocii, joase și sub-bass încât sunetele par să fie în spectrul jos, când în realitate frecvențele înalte nu ies în evidență.
Pe melodia No Church in the Wild a lui Jay-z și Kanye West, beat-ul de tobă are destulă prezență a sunetelor înalte-mijlocii pentru a păstra precizia și pentru a părea cel mai important element din mix, însă partea frecvențelor joase din beat pare la fel de puternică, din nou, au un sunet axat pe frecvențele joase.
Acest lucru se observă cel mai bine la sunetele din mix cu sub-bass sintetic – bass-ul profund este puternic. Cumva, vocile nu sunt împinse în partea din spate a mix-ului și sunt clare și curate. Aceasta este melodia care a sunat cel mai bine cu aceste căști – este un plus pentru fanii hip hop.
Dacă ești în căutarea unui bass puternic, dar vrei ca mix-ul să fie puțin balansat, această combinație este greu de găsit în zona căștilor bluetooth la un preț accesibil. Ne-au plăcut Samsung U Flex wireless, Jabra Rox și SOL Republic Shadow – însă acestea au un preț puțin mai mare și toate au un bass îmbunătățit, până la un anumit punct.
Deci, la 250 RON, căștile Skullcandy Smokin` Buds 2 wireless rezolvă o cerere a pasionaților de bass – există prea puține căști bluetooth la un preț accesibil. Dacă îți place bass-ul puternic, atunci aceste căști nu te vor dezamăgi.
Concluzie
Iubitorii de bass se pot bucura – Skullcandy Smokin` Buds 2 wireless sunt o pereche de căști bluetooth accesibile cu niște sunete joase bune și la un preț decent.
Verifică preț Skullcandy Smokin’ Buds 2 wireless aici!
Citește și:
- Review căști gaming Kingston HyperX Cloud Stinger
- Review căști Sony MDR-ZX110
- Review căști JBL Live 500BT
- Căști pentru antrenamente cu cea mai bună calitate a sunetului