Carcasa si casti Skullcandy Indy ANC.

Review căști Skullcandy Indy ANC

Căștile true wireless  ale lui Skullcandy au un sunet rezonabil de precis și sunt confortabile de purtat, dar majoritatea caracteristicilor suplimentare se simt pe jumătate neterminate.

Skullcandy Indy ANC sunt căști wireless de vârf ale companiei americane, cunoscute în principal pentru căștile lor de tip „bassy” destinate tinerilor.

Din fericire, la fel ca Beats, Skullcandy adoptă o abordare diferită cu Indy ANC. Deși au încă o amplificare a bassului, restul spectrului rămâne destul de precis și natural.

Confortul este, de asemenea, excelent, iar aripioarele incluse ajută căștile să rămână pe loc în timpul sportului.

Pentru a debloca întregul potențial al căștilor, trebuie să le conectați la aplicația Skullcandy. În acesta, găsiți funcția de sunet personal și suportul Tile pentru urmărirea căștilor pierdute.

Anularea activă a zgomotului funcționează destul de bine, dar nu poate bloca destul de bine frecvențele înalte. În schimb, modul de sunet ambiental nu face nicio diferență și cel mai bine este de lăsat dezactivat.

Apoi este durata de viață a bateriei, care se scurtează semnificativ atunci când activați ANC (5 ore cu ANC sau 9 ore fără ANC).

Căștile true wireless Skullcandy Indy ANC se vând de obicei cu peste 350 RON. Merită? Cum se compară cu concurența? Găsiți toate detaliile în recenzia de mai jos.

Pro

  • Calitate a sunetului destul de bună (după câteva ajustări)
  • Foarte confortabile și potrivite pentru sport
  • Performanță decentă de anulare a zgomotului activ
  • Izolare pasivă a zgomotului excelentă

Contra

  • Calitatea microfonului ar putea fi mai bună
  • Mod de sunet ambiental mediocru
  • ANC are un impact puternic asupra duratei bateriei

Carcasa si casti Skullcandy Indy ANC.

Sunet – 3.5 stele: Aproape grozav

Cu puține modificări, Indy ANC poate avea o semnătură sonoră destul de precisă. Cu toate acestea, le lipsește performanța tehnică.

Chiar dacă Skullcandy este cunoscut pentru căștile cu bass, cele mai recente produse au un ton mult mai natural.

În timp ce căștile Indy ANC sună mult prea cald cu setările din fabrică, le puteți schimba sunetul modificând câteva setări în aplicație.

Trebuie să selectați modul Film, să dezactivați ANC și să activați funcția de sunet personal.

Acest mod ridică ușor gama medie superioară, în timp ce oprirea ANC ajută la un bass mai puternic.

Funcția de sunet personalizat efectuează un test de auz redând sunete la frecvențe diferite și modifică ușor răspunsul general în frecvență. Cu toate acestea, nu vă așteptați la o diferență foarte vizibilă. În cazul meu, reduce bassul și ridică înaltele.

Din păcate, aplicației Skullcandy îi lipsește EQ-ul personalizabil, așa că asta este tot ce primiți în legătură cu personalizarea sunetului.

Bass

Modul muzical face ca bassul să se simtă destul de zgomotos și puternic, mai ales dacă activați ANC.

Sunetul este cald și ocazional umflat, lipsind controlul asupra melodiilor cu linii de bass care se schimbă mai rapid. Cantitatea de bass rămâne aceeași în modul Film.

În schimb, modul Podcast reduce complet frecvențele inferioare sub 140 Hz.

Pe de altă parte, dezactivarea ANC face ca bassul să fie mai strâns și mai puțin umflat, iar cantitatea devine mult mai tolerabilă.

În mod ciudat, instalația noastră de măsurare nu arată nicio schimbare semnificativă pe graficul de frecvență.

Gama medie

Mediile se simt puțin îngropate și lipsite de plenitudine, ceea ce este ușor corectat la activarea modului Film.

Procesul de personalizare a sunetului crește nivelul mediu superior. Acest lucru ajută la îmbunătățirea calității audio.

Din acest motiv, vocea sună naturală și lipsită de sibile. Cu toate acestea, din cauza dinamicii oarecum slabe, atât vocea, cât și instrumentele nu au un impact foarte mare.

Înaltele

Frecvențele mai înalte au textură și detalii decente. Sunt netede și nu devin dure.

Crash-urile chimbalelor sună bine cu genuri precum jazz-ul, cu o cantitate decentă de aer. Pe de altă parte, ele vor începe să sune spart pe piese mai aglomerate, cu multă instrumentație.

După cum am menționat anterior, cea mai mare problemă cu calitatea sunetului este dinamica. În comparație cu concurența, Skullcandy Indy ANC pur și simplu nu sună la fel de impactant și antrenant.

Sunetul este destul de mediu pentru căștile in-ear, iar imaginea nu este chiar atât de strălucită.

În concluzie, în timp ce Skullcandy avea o idee bună despre cum să-și ajusteze modelul emblematic, au făcut câteva tăieturi în zona tehnică.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți un utilizator prea exigent, sunetul lor solid ar trebui să vă servească bine pentru toate tipurile de genuri muzicale.

Confort și potrivire – 4,5 Aproape perfect

În ciuda dimensiunilor lor mari și a gelurilor lungi pentru urechi, căștile wireless se simt foarte confortabil pentru perioade îndelungate. Stabilitatea este, de asemenea, excelentă, dar trebuie să utilizați vârfuri pentru urechi de o dimensiune mai mare.

Designul căștilor Skullcandy Indy ANC seamănă cu Apple AirPods Pro, dar cu tulpini mai lungi și cu stabilizatori ai aripioarelor.

Vorbind despre confort, abia le simți în interiorul canalului auditiv. Designul lor este neintruziv și nu creează puncte fierbinți.

Primești 3 perechi de vârfuri de urechi din silicon care sunt similare cu cele găsite la modelele mult mai ieftine. Cu toate acestea, sunt de bună calitate și nu par să se rupă atât de ușor.

Alegerea vârfurilor pentru urechi este crucială dacă doriți o stabilitate optimă. De obicei folosesc mărime medie. Cu toate acestea, în cazul căștilor Indy ANC, pierd constant sigiliul și, prin urmare, performanță de bass profund.

Pentru a asigura o potrivire adecvată pe Indy ANC, trebuie să utilizați vârfuri cu o mărime mai mare decât de obicei.

Folosirea vârfurilor mari mi-a rezolvat toate problemele, iar căștile au trecut chiar și testul de scuturare a capului.

Cu toate acestea, acest lucru aduce anumite îngrijorări pentru utilizatorii care folosesc de obicei dopuri mari: deoarece nu pot alege vârfuri și mai mari, s-ar putea confrunta cu probleme.

Casti Skullcandy Indy ANC.

Durabilitate – 4.0 Excelent

În afară de capacul carcasei ușor slăbit, atât căștile, cât și carcasa de încărcare se simt solide din construcție. Un rating IP55 înseamnă că acestea vor supraviețui transpirației, ploii și condițiilor de praf.

Căștile true wireless Skullcandy Indy ANC sunt în mare parte din plastic și înconjurate de un inel de silicon (modul în care atașați aripioarele urechii).

Chiar dacă au o tulpină lungă, nu se pare că se vor rupe în jumătate atât de ușor.

Chiar și gelurile de silicon pentru urechi sunt destul de rezistente și nu ar trebui să se rupă cu utilizarea regulată. Ar trebui să tragi de ele pentru a le sfâșia.

În plus, căștile au un rating IP55, protejându-le de transpirația excesivă, ploaie și particule mai mici de praf.

Datorită căștilor mai mari, carcasa de încărcare este și ea mai mare.

Carcasa este din plastic și foarte voluminoasă. Deși asta o face neprietenoasă pentru buzunare, face o treabă excelentă de a proteja căștile.

Singura parte slabă este capacul, care are unele toleranțe slabe.

Baterie – 4.0 Bună

Are o autonomie destul de mare a bateriei până când activați anularea zgomotului. Apoi, durata de funcționare este doar medie, cu 5 ore și 38 de minute la o singură încărcare și 14 ore suplimentare în interiorul carcasei. Din fericire, acceptă încărcare wireless și rapidă.

Durata de viață a bateriei pe Skullcandy Indy ANC variază semnificativ indiferent dacă utilizați anularea activă a zgomotului sau nu. Când dezactivați funcția, aveți aproximativ 9 ore la o singură încărcare și alte 23 de ore de la carcasa de încărcare.

Cu toate acestea, cu ANC, timpul de redare scade la 5 ore și 38 de minute. În consecință, carcasa adaugă doar 14 ore suplimentare de funcționare.

Din fericire, căștile acceptă încărcare rapidă: oferă 2 ore de viață a bateriei într-o încărcare rapidă de 10 minute.

Carcasa acceptă, de asemenea, încărcarea wireless Qi dacă vreți vreodată să o plasați pur și simplu pe un încărcător wireless și să uitați de ea până a doua zi dimineață.

Caracteristici – 3.5 Aproape grozav

Căștile sunt dotate cu diverse funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Din păcate, aplicația Skullcandy nu oferă EQ sau controale personalizate.

Aplicația Skullcandy s-a îmbunătățit cu siguranță de când am văzut-o ultima oară (când am testat Skullcandy Push Ultra).

Acum există mai multe funcții cu care să te joci, cum ar fi presetări EQ și funcții de sunet personal. Din păcate, încă nu puteți controla complet EQ-ul sau schimba gesturile comenzii.

Aplicația Skullcandy oferă acum mai multe funcții decât înainte, ceea ce este grozav, dar nu merg în profunzime (personalizare).

În interiorul aplicației, puteți comuta între:

  • ANC activat
  • ANC oprit
  • Modul ambiental

Când selectați unul dintre moduri, vocea unei femei vă spune ce mod este selectat. Vocea este foarte tare și enervant de sibilantă.

După cum s-a menționat, comenzile tactile sunt fixe, așa că nu le puteți modifica în aplicație. Din fericire, căștile acceptă o gamă largă de comenzi, de la controlul volumului, apelarea asistentului vocal și selectarea unui mod EQ.

Rețineți că instrucțiunile sunt uneori puțin neclare și excesiv de complicate, așa că este nevoie de ceva timp pentru a stăpâni controalele.

La fel ca și alte produse Skullcandy, căștile true wireless Indy ANC oferă și suport Tile. Acesta din urmă este grozav dacă doriți să găsiți căștile pierdute. Urmărirea funcționează numai în aplicația Tile.

Dacă doriți să inițiați funcția de sunet personalizat, trebuie să glisați spre dreapta și să o lansați de acolo.

Calitate microfon

Căștile cu tije lungi sunt de obicei destul de bune la calitatea apelurilor, deoarece apropie microfonul de gură.

Acest lucru este valabil doar pe jumătate pentru căștile Skullcandy Indy ANC. Au o performanță generală bună într-o cameră liniștită. Cu toate acestea, când zgomotul devine mai puternic, calitatea scade treptat.

Skullcandy poate bloca o cantitate decentă de zgomot de fundal, dar în detrimentul clarității și distorsiunii.

Prin urmare, dacă vă aflați într-un mediu zgomotos, cel mai bine este să utilizați Indy ANC numai pentru apeluri telefonice de urgență.

Izolarea zgomotului – 3.5 Aproape grozav

Căștile elimină o mare parte a zgomotului ambiental, ușurând ascultarea muzicii redate chiar și în medii mai zgomotoase.

Folosind vârfuri adecvate pentru urechi, izolarea pasivă a zgomotului este destul de bună. Ar trebui să fie suficient pentru a asigura o experiență auditivă plăcută chiar și într-un loc mai zgomotos.

Izolarea eficientă este utilă, deoarece ANC tinde să schimbe sunetul în rău.

Interesant, nici zgomotul vântului nu este groaznic, în ciuda tulpinilor lungi. Pur și simplu mersul în aer liber cu un vânt care sufla ușor nu ar trebui să creeze probleme.

Casti Skullcandy Indy ANC.

Anularea zgomotului – 3.5 Aproape grozav

Anularea activă a zgomotului este în general destul de bună și poate bloca cu succes toate zgomotele low-end. Cu toate acestea, concurența poate face o treabă mai bună cu frecvențe mai mari.

Multe căști true wireless de aproximativ 500 RON vin deja cu performanțe excelente de anulare activă a zgomotului.

Căștile true wireless Skullcandy Indy ANC se apropie de ele, dar ar fi putut fi puțin mai bune la acest preț.

Pe partea pozitivă, căștile Skullcandy reușesc să reducă complet frecvențele joase. Prin urmare, sunt un instrument excelent pentru blocarea zgomotelor constante, cum ar fi motorul de autobuz, în drum spre serviciu. Cu toate acestea, frecvențele mai înalte rămân relativ puternice. 

Modul de sunet ambiental este puțin dezamăgitor. Nu face prea mult pentru a amplifica zgomotul din jur, așa că trebuie să-ți scoți căștile dacă vrei să vorbești cu cineva.

Bluetooth – 4.0 Excelent

Conexiunea wireless are o rază de acțiune excelentă, dar ocazional se întrerupe. Deși puteți folosi o cască în modul mono, acestea nu acceptă codecuri multipoint sau de înaltă calitate.

Căștile true wireless Skullcandy Indy ANC folosesc Bluetooth 5.0 și sunt de încredere când vine vorba de raza de conexiune.

Au depășit intervalul de 20 de metri, cu 2 pereți de cărămidă între ele. În ciuda câtorva întreruperi minore, au continuat să funcționeze.

Cu toate acestea, am observat că uneori pierd conexiunea fără motiv. Din fericire, asta se întâmplă foarte rar.

Căștile true wireless Skullcandy Indy ANC au o rază de acțiune surprinzător de lungă, trecând cu ușurință cel puțin 2 ziduri de cărămidă.

Prima conexiune este ușoară, deoarece le scoateți din carcasă doar pentru a iniția procesul. Cu toate acestea, a doua asociere este mult mai complicată.

În primul rând, trebuie să țineți comenzile de pe ambele căști timp de 6 secunde pentru a le opri.

Apoi țineți apăsate din nou comenzile timp de 15 secunde sau până când ambele LED-uri luminează albastru continuu. În acel moment, atingeți comenzile de două ori.

LED-urile roz înseamnă că ambele căști au fost resetate cu succes și sunt acum gata de asociere.

Toate acestea înseamnă că, dacă doriți să le asociați cu un alt dispozitiv, trebuie să le resetați complet, eliminând posibilitatea suportului multipoint.

Din fericire, setările precum profilul de sunet personal rămân în aplicație, chiar dacă ulterior le asociați înapoi la smartphone.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Primești doar codecuri Bluetooth SBC și AAC, acestea din urmă fiind o alegere implicită atât pe iOS, cât și pe Android.

La acest preț, ar fi bine să vedem codecuri precum aptX pentru performanțe mai bune cu dispozitivele Android.

Există întârziere audio?

Nu, nu există o întârziere audio perceptibilă atunci când vizionați videoclipuri nici pe dispozitive iOS, nici pe Android. Același lucru este valabil și pentru jocurile mobile.

Ar trebui să cumpărați Skullcandy Indy ANC?

Dacă nu te deranjează să te joci cu setările aplicației Skullcandy și să te asiguri că totul este pe gustul tău, acestea sunt o opțiune destul de bună.

Au un sunet echilibrat, dar puternic, cu detalii bune. Pe lângă un rating IP55 și o stabilitate excelentă, acestea sunt, de asemenea, pentru căști excelente pentru antrenament.

Anularea activă a zgomotului este bună și va face o treabă decentă dacă aveți într-adevăr nevoie de ea. Dar, deoarece modul ANC modifică sunetul, nu l-aș folosi prea des.

Skullcandy Indy ANC sunt căști distractive de folosit, dar prețul este puțin prea mare pentru ceea ce oferă.

Cu toate acestea, nu trăim într-un vid. Concurența este acerbă și chiar vine la un preț mai mic. Unele dintre ele au un sunet mai bun, în timp ce altele au caracteristici mai performante.

Pe de altă parte, pot fi o achiziție foarte convingătoare dacă le puteți obține la un preț rezonabil. Sau poți opta pentru Skullcandy Indy Evo, care nu are ANC, dar are un sunet similar.

Verifică preț Skullcandy Indy ANC aici!


Citește și: