JBL Tune 225TWS sunt căști mici confortabile, cu un design colorat și o calitate audio decentă. Cu toate acestea, oferă prea puțin pentru preț.
Află mai jos de ce.
Căștile cu design clasic sunt o alegere rezonabilă pentru persoanele cărora nu le place senzația vârfurilor de urechi în interiorul canalelor auditive.
Cu toate acestea, asta aduce compromisuri, care sunt evidente în special în JBL Tune 225TWS.
În primul rând, izolarea pasivă a zgomotului este aproape inexistentă.
În al doilea rând, căștile sunt predispuse să îți cadă de pe urechi, mai ales dacă forma lor nu complimentează forma căștilor in-ear.
Și, în sfârșit, extensia bassului este slabă din cauza lipsei unui sigiliu în ureche.
Pe de altă parte, sunetul este prea luminos, dar curat și relativ deschis, cu capacități mari de imagine.
Mai multe despre asta mai jos.
Pentru a rezuma, iată ce ar trebui să știți despre JBL Tune 225TWS:
Pro
- Sunet clar cu redare decentă a bassului
- Confort mare
- Design colorat
Contra
- Fără sub-bass
- Stabilitate slabă
- Durată de viață medie a bateriei (4h 18min per încărcare)
- Controale fizice incomode
Ce vei găsi în cutie?
- Căști wireless adevărate JBL Tune 225TWS
- Carcasă de încărcare
- Cablu de încărcare USB-C
- Manualul utilizatorului
Specificații
Tip: | True wireless |
Conexiune: | Bluetooth 5.0 |
Design spate: | Closed back |
Drivere: | 12 mm dinamic |
Gama de frecvență: | 20-20.000 Hz |
Impedanța: | 32 ohmi |
Greutate: | 0,34 oz (9,8 g) (ambele căști) |
Microfon și comenzi: | Da |
Rezistență la apă: | Niciuna |
Durata de viață a bateriei: | 5 + 20h în carcasă |
Timp de încărcare: | 2h + încărcare rapidă – USB-C |
Anularea activă a zgomotului: | Nu |
Codecuri Bluetooth: | SBC, AAC |
Raza wireless: | 10 m |
Microfon: | Da |
Sunet
Calitatea sunetului este oarecum amestecată. Căștile nu au extensie de bass și sună puțin strident. Cel puțin un sunet bun și imaginile ajută la imersiune.
JBL a reglat Tune 225TWS pentru a suna mai curat în medii și înalte.
Cu toate acestea, ar fi trebuit să le facă mai echilibrate în loc să împingă gama medie în față. Rezultatele sunt amestecate.
Bass: Lipsește sub-bass-ul sub 60Hz
Cea mai mare problemă chiar și cu cele mai bune căști clasice este că bassul nu ajunge foarte jos. Nu este potrivit pentru genuri precum hip hop și EDM.
Din fericire, „Pure Bass” anunțat nu este pe jumătate rău. Gama joasă de pe JBL Tune 225WTS este destul de plăcut de ascultat. Este destul de strânsă și oferă un sunet decent, în funcție de cât de bine se potrivesc căștile în urechi.
În cazul meu, dacă stau calm, pot regla căștile pentru a suna destul de puternic și chiar ușor cald.
Cu toate acestea, căștile se înclină imediat ce încep să mă mișc, iar bassul dispare.
Vreau să subliniez că urechile mele nu sunt prietenoase cu căștile clasice, așa că experiența dvs. poate varia.
Este de remarcat faptul că, indiferent cum le-ai pune în urechi, pur și simplu lipsește sub-bassul. Acesta începe să se reducă la aproximativ 60 Hz, ceea ce este similar cu unele boxe Bluetooth portabile.
În consecință, chitarele bass sunt uneori absente sau le lipsește impactul pe care te aștepți să îl auzi.
Tobele, de asemenea, nu sună atât de pline pe cât ar trebui, dar cel puțin sună bine și nu se pierd în mix.
Gama medie: stridentă, dar naturală
Din anumite motive, JBL a împins gama medie în față. Probabil pentru a crește percepția de claritate și pentru a distrage atenția de la faptul că bassul nu este foarte plin.
Cu toate acestea, totul sună mai luminos decât de obicei, deși încă destul de natural. Driverele fac o treabă bună menținând suficiente detalii și dinamică.
Rețineți că, deși luminozitatea adăugată nu este o problemă atât de mare la nivelurile normale de volum, poate deveni aspră odată ce dați căștile mai tare.
Din fericire, nu am experimentat nicio sibilă.
Înaltele: Unde este energia?
Frecvențele mai înalte sunt drăguțe și strălucitoare în cea mai mare parte. Dar din cauza scăderii între 7-15 kHz, le lipsește puțină energie și evidență.
Puteți auzi acest dezechilibru atunci când unele crashuri ale cinelelor sună destul de bine și aerisite, în timp ce altele sunt greu de auzit.
Scăderea acelui vârf de 7 kHz și creșterea regiunii 10-11 kHz ar ajuta la livrarea de înalte, dar, din păcate, nu există nicio aplicație însoțitoare sau EQ personalizat.
Pe partea pozitivă, scena sonoră este puțin mai mare decât în cazul căștilor normale, împingând sunetele mai departe în afara capului.
Însoțit de imagini bune, este un răsfăț să asculți cântece mai deschise și mai bine produse, precum „I Talk to the Wind” de King Crimson.
Confort și potrivire
Ca de obicei, lipsa potrivirii în ureche face ca JBL Tune 225TWS să fie foarte confortabile, dar stabilitatea este pur și simplu inexistentă.
Căștile JBL seamănă foarte mult cu forma Apple AirPods, de la tulpini până la carcasă. Acest lucru face ca Tune 225TWS să fie foarte confortabil de purtat.
Împreună cu designul lor ușor, abia le puteți simți în urechi.
Cu toate acestea, pur și simplu nu vor să rămână înăuntru. De îndată ce începi să te miști, simți că alunecă afară.
În cazul meu, dacă abia îmi înclin capul într-o parte, ies imediat. În comparație, TaoTronics Soundliberty 80, alte căști clasice, nu cad, chiar dacă înclin capul la 90°.
Prin urmare, nici măcar nu mă simt încrezător când mă plimb prin casă cu Tune 225TWS în urechi.
Desigur, unii utilizatori raportează că își mențin bine căștile, așa că este posibil să aveți o experiență diferită. Mai ales dacă obișnuiești să porți căști clasice.
Care este concluzia?
Căștile oferă o potrivire confortabilă pentru sesiuni lungi de ascultare în camera dvs. Cu toate acestea, nu le cumpărați pentru activități sportive.
Durabilitate
Atât căștile, cât și carcasa de încărcare se simt robuste și rezistente la șocuri. Dar, în mod surprinzător, le lipsește chiar și ratingul de bază IP împotriva daunelor cauzate de apă.
La o inspecție atentă, căștile par destul de solide. Sunt lipite împreună din 4 părți diferite, ceea ce nu este ideal (cu cât părțile sunt mai mici, cu atât mai bine), dar nu par să se rupă atât de ușor.
Căștile sunt acoperite în principal cu plastic moale mat. Numai inelului de argint din jurul carcasei îi lipsește moliciunea.
Acest lucru este ciudat, deoarece plasticul argintiu îți atinge cel mai mult urechile. Te-ai aștepta să fie foarte mult cauciuc pentru a preveni alunecarea căștilor.
Cu toate acestea, cea mai mare problemă este lipsa rezistenței la apă. Deși sunt sigur că aceste căști pot supraviețui unei transpirații în exces, nu văd niciun motiv pentru care marca JBL nu le-ar putea testa oficial pentru durabilitate.
Trecând la carcasa de încărcare, are o greutate decentă și se simte liniștitor. Balamaua este realizată din metal pentru o durabilitate suplimentară și este foarte rece la atingere.
Cum este capacul cutiei de transport?
Toate bune. Se așază ferm pe poziție și oferă un zgomot satisfăcător atunci când este închis.
Baterie
Durata de viață a bateriei de doar 4 ore și 18 minute este destul de scăzută. Iar carcasa de încărcare nu acceptă încărcarea wireless.
JBL Tune 225TWS are o durată de viață a bateriei puțin mai mică decât cea anunțată. La 50% volum, am primit 4 ore și 18 minute la testul bateriei, ceea ce este cu 42 de minute mai puțin decât a promis compania.
Desigur, asta va fi în continuare suficient pentru o zi obișnuită de utilizare, iar carcasa de încărcare le va realimenta rapid în pauze.
Carcasa de încărcare acceptă încărcare rapidă prin portul USB-C, adăugând o oră suplimentară în 15 minute.
Din păcate, nu există încărcare wireless Qi. Pentru acest preț, ar trebui să fie inclus.
Caracteristici
Un set slab de funcții pentru căști care costă 400 RON, cu comenzi fizice incomod de utilizat și o listă limitată de comenzi.
JBL Tune 225TWS este un produs ciudat, mai ales având în vedere prețul cerut de 400 RON. JBL chiar nu s-a deranjat să le facă mai convingătoare.
Din fericire, există o concurență puternică. Mai multe despre asta mai jos.
În timp ce lipsa anulării active a zgomotului și a modului de sunet ambiental este de înțeles, absența compatibilității cu aplicația JBL nu este.
În consecință, nu puteți remapa butoanele de control și nici nu puteți modifica semnătura sonoră după bunul plac.
Pentru a înrăutăți lucrurile, comenzile integrate sunt dureros de simple. Ai doar comenzi de redare și abilitatea de a apela un asistent vocal.
Deoarece utilizarea acelor butoane nu este deosebit de confortabilă, probabil că le veți folosi doar pentru a răspunde la apeluri telefonice.
Calitate microfon
Apropos de apeluri, calitatea acestora este destul de bună în cea mai mare parte. Vocea ta sună clar și de înțeles, deși destul de subțire.
Trecând într-un mediu mai zgomotos, calitatea scade ușor, introducând o oarecare distorsiune statică. Cu toate acestea, una peste alta, persoana de cealaltă parte a liniei tot va înțelege bine cuvintele tale.
Totuși, încercați să efectuați apeluri într-o zonă fără zgomot pentru cea mai bună calitate.
Izolarea zgomotului
Fără o etanșare adecvată, nu vă puteți aștepta la o izolare pasivă eficientă a zgomotului, ceea ce este exact cazul cu JBL Tune 225TWS.
Un alt compromis pe care trebuie să-l faci cu căștile clasice este izolarea pasivă slabă.
Diferența dintre a avea căștile puse sau nu este aproape imperceptibilă. Sunetul ambiental devine puțin mai subțire atunci când aveți căști în urechi, dar asta este tot.
Asta înseamnă că nu este practic să porți JBL Tune 225TWS în transportul public sau lângă un drum aglomerat, deoarece nu vei auzi muzica.
Pe de altă parte, auzirea zgomotului din jur poate fi utilă atunci când doriți să fiți conștienți de împrejurimile dvs. în timp ce ascultați melodiile preferate.
Bluetooth
Puterea conectivității Bluetooth este bună cu o rază medie. Căștile acceptă modul mono, dar nu multipoint. Folosirea codecului AAC introduce un anumit decalaj audio atunci când vizionați videoclipuri.
JBL Tune 225TWS utilizează Bluetooth 5.0 pentru a asigura o funcționalitate generală stabilă, fără întreruperi aleatorii în timpul utilizării regulate.
Pe de altă parte, gama Bluetooth este oarecum medie. Căștile reușesc să reziste în jur de 12 metri și să strice sunetul imediat ce trec de al doilea zid de cărămidă.
Cum se asociază JBL Tune 225TWS?
În ceea ce privește procesul de asociere, este destul de simplu. Pentru prima dată, scoateți-le pur și simplu din carcasa de încărcare. Veți vedea o fereastră pop-up Google Fast Pair pe dispozitivul dvs. Android.
Pentru a le asocia cu un alt dispozitiv, opriți-le și reporniți-le și țineți apăsate ambele butoane timp de 5 secunde sau până când auziți un bip (indicând „modul de asociere”).
Deși JBL Tune 225TWS nu acceptă multipoint, ele pot funcționa în modul mono. Acesta din urmă este grozav dacă doriți să economisiți ceva baterie.
Codecuri Bluetooth în JBL Tune 225 TWS?
Căștile acceptă codecuri Bluetooth SBC și AAC.
În mod ciudat, Android folosește AAC în mod implicit, chiar dacă SBC funcționează mai bine pe acel sistem de operare (AAC este mai bine optimizat pentru iOS).
Există întârziere audio cu JBL Tune 225 TWS?
Când vizionați videoclipuri precum YouTube, puteți vedea o întârziere minimă, dar enervantă în sunet. Acest lucru afectează atât dispozitivele Android, cât și iOS.
Din fericire, pe dispozitivele Android, puteți rezolva rapid problema forțând gadgetul Android să folosească SBC.
Cu toate acestea, rețineți că data viitoare când conectați căștile la gadgetul dvs., acesta va continua să folosească AAC.
Pe de altă parte, va trebui să trăiești cu acea întârziere minoră pe iOS, deoarece nu există o soluție.
Ar trebui să cumpărați JBL Tune 225TWS?
După cum am menționat inițial, aceste căști true wireless sunt greu de vândut.
Sigur, sunt confortabile și au o autonomie bună a bateriei. Chiar și sunetul este bun odată ce urechile tale se adaptează la luminozitatea adăugată a gamei medii.
Cu toate acestea, stabilitatea slabă, caracteristicile mediocre, controalele fizice enervante fără control al volumului, fără egalizator audio, raza medie de Bluetooth și nicio evaluare IP le fac greu de recomandat la sub 500 RON.
Cum se compară JBL Tune 225TWS cu competiția?
Căștile JBL sună puțin mai curat decât concurența (alte căști clasice), deși nu la fel de pline.
Durata de viață a bateriei este comparabilă cu cea a concurenței, aproximativ 4-5 ore per încărcare fiind o normă.
Căștile nu se simt la fel de stabile în urechi în comparație cu celelalte căști clasice.
Concurența are cel puțin ratingul de bază IPX.
Majoritatea căștilor wireless clasice folosesc comenzi tactile, care sunt mai confortabil de utilizat.
Verifică preț JBL Tune 225 TWS aici!
Citește și:
- Review căști Skullcandy Dime True Wireless
- Review căști JBL Reflect Mini NC
- Review căști Sony WF-1000XM4
- Review căști Bose Sport Earbuds vs Beats PowerBeats Pro