JBL Tune 125TWS sunt căști true wireless destul de simple, cu o calitate bună a sunetului dar și cu o caracteristică frustrantă. Produsele JBL vizează un public mai tânăr, echipându-le cu o semnătură sonoră în formă de V (versiunea mai mică a curbei Harman).
JBL Tune 125TWS urmează asta până la un punct, cu bass și înalte amplificate și medii bine echilibrate.
Și, în ciuda designului lor neconvențional, căștile wireless sunt confortabile și sigure (mai multe despre asta mai târziu).
Cu toate acestea, sunt foarte simple în ceea ce privește funcțiile și au o carcasă de încărcare inutil de mare. Există, de asemenea, controale fizice enervante, care împing căștile mai adânc în urechi.
Mai sunt multe de vorbit despre JBL Tune 125TWS. Citiți recenzia de mai jos pentru a afla.
Pro
- Calitate decentă a sunetului
- Durată mare de viață a bateriei
- Potrivire confortabilă
Contra
- Ocazional înaltele sunt dure
- Doar cele mai de bază caracteristici
- Controale fizice incomode
Ce vei găsi în cutie?
- Căști true wireless JBL Tune 125TWS
- Carcasă de încărcare
- Cablu de încărcare USB-C
- 3 perechi de vârfuri de urechi din silicon (S, M, L)
- Ghiduri de utilizare
Specificații
Tip: | True wireless |
Conexiune: | Bluetooth 5.0 |
Design spate: | Closed back |
Drivere: | 5,8 mm dynamic |
Gama de frecvență: | 20-20.000 Hz |
Impedanța: | 14 ohmi |
Greutate: | 73g (cu carcasă) |
Microfon și comenzi: | Da |
Rezistență la apă: | Niciuna |
Durata de viață a bateriei: | 8 + 24h în caz |
Timp de încărcare: | 2h + încărcare rapidă – USB-C |
Anularea activă a zgomotului: | Nu |
Codecuri Bluetooth: | SBC, AAC |
Raza wireless: | 12,2 m |
Microfon: | Da |
Sunet
Datorită etanșării în ureche, JBL Tune 125TWS fac o treabă bună blocând zgomotul de fundal. Încă poate trece o parte din zgomot, dar nu este extrem de tare.
Deși nu le puteți folosi pentru protecția auzului, zgomotul exterior nu vă deranjează în timpul redării muzicii.
Înalte strălucitoare, cu vârf, strică un mediu plăcut echilibrat.
Deloc surprinzător, JBL Tune 125TWS are o semnătură sonoră similară cu multe alte căști JBL. Ei îl numesc JBL Pure Bass Sound.
Bass
Vă puteți aștepta la un bass puternic și un vârf foarte tipic de 8-9 kHz. Cu toate acestea, de data aceasta, este ceva diferit.
Bassul sub 200 Hz este amplificat la o cantitate rezonabilă. În consecință, rămâne în intervalul mediu.
Din fericire, evită să fie exagerat și oferă un control decent. Adaugă căldură plăcută melodiilor tale fără a acoperi detaliile.
Piesele pop, cum ar fi „Believer” de la Imagine Dragons, sună zgomotos și de impact, dar nu până la punctul de a avea o durere de cap indusă de bass.
Mediile
În cea mai mare parte, frecvențele medii sunt neutre. Instrumentele și vocea sună decent de groase și texturate, deși puțin strălucitoare datorită creșterii înaltelor. Mai multe despre asta mai târziu.
Orice gen muzical care pune accentul pe instrumentele principale ar trebui să sune destul de frumos și natural.
Înaltele
De la 2 kHz la 7 kHz, răspunsul scade încet până când atinge un vârf masiv la 9 kHz.
Din anumite motive, acesta este o reglare înaltă tipică pentru multe căști orientate spre consumatori.
Acesta creează un sentiment de claritate, dar, de asemenea, face ca totul să fie foarte subțire. Vârful de 9 kHz este chiar mai rău decât vârful de 8 kHz, deoarece adaugă asprime și sibil.
Toate problemele menționate mai sus sunt evidente în JBL Tune 125TWS. Vocea feminină sună subțire, în timp ce cinelele nu au textură și sunt prea strălucitoare. Până la punctul în care s-ar putea să începi să te crispezi, ceea ce este regretabil.
Căștile au un bun simț al sunetului și al imaginii și pot prezenta o cantitate decentă de aer.
Efect de fade-in
Cu toate acestea, există un lucru despre experiența de ascultare care este destul de enervant.
Din anumite motive, JBL a crezut că implementarea unui efect de fade-in de fiecare dată când reluați redarea este o idee bună.
Ca rezultat, volumul crește treptat atunci când redați o melodie. Este nevoie de 5-6 secunde pentru a atinge volumul maxim, ceea ce este frustrant.
Deși ați putea argumenta că această funcție nu atât de grozavă vă protejează auzul (dacă căștile sunt setate accidental la 100% volum), ar trebui să existe o modalitate de a o opri. Deoarece nu există aplicație JBL Headphone, este imposibil.
Cu toate acestea, dacă tuningul în formă de V este preferatul vostru, calitatea sunetului JBL Tune 125TWS vă îndeplinește toate nevoile. Fiți conștienți de duritatea ocazională atunci când apăsați volumul mai mult decât de obicei.
Confort și potrivire
Deși sunt voluminoase, căștile conturează frumos forma urechilor și oferă confort de lungă durată. Stabilitatea este mare, deși nu la fel de sigură ca unele modele orientate spre sport.
Destul de multe căști JBL true wireless au carcase mari și voluminoase. Din fericire, cu un design ergonomic și ușor, asta nu strica confortul.
JBL Tune 125TWS oferă o potrivire confortabilă pentru perioade lungi. Nu sunt colțuri ascuțite și nici nu se apasă pe știftul tău, ceea ce ar putea cauza durere pe termen lung.
Singura parte în care s-ar putea să vă simțiți neplăcut este presiunea pe care o simțiți la introducerea vârfurilor în canalul urechii.
Vidul se înrăutățește atunci când încercați să utilizați comenzile fizice. Sunt prost plasate chiar deasupra căștilor. În consecință, le împingeți mai adânc în urechi atunci când le apăsați.
Stabilitatea este, de asemenea, bună. Căștile true wireless oferă o potrivire sigură în timpul activităților în aer liber și par să nu se miște când dai din cap.
Desigur, le poți simți în continuare sărind în timpul antrenamentelor intense.
Cu toate acestea, JBL Tune 125TWS își va face treaba suficient de bine pentru o utilizare regulată.
Durabilitate
În timp ce calitatea generală a construcției se simte bine, căștilor wireless le lipsește chiar și rezistența esențială la transpirație.
Căștile par construite destul de bine. Sigur, sunt de plastic și ușoare, dar nu par să se deschidă atunci când sunt aruncate pe podea.
Cu toate acestea, principala mea preocupare este lipsa ratingului IP. JBL Tune 125TWS s-a vândut inițial cu aproximativ 500 RON. La acel preț, JBL le-ar fi putut trimite pentru testare oficială.
Deși nu cred că transpirația în exces le poate dăuna, garanția încă nu acoperă reparațiile dacă apar daune cauzate de apă.
Ce putem spune despre carcasa de încărcare?
Este voluminoasă și din plastic negru mat. Singura parte metalică este balamaua, ceea ce nu o face mai puțin ieftină. Se clatină și scoate zgomote.
Cel puțin magneții sunt destul de buni să țină capacul în jos.
Pentru utilizarea ocazională de zi cu zi, JBL Tune 125TWS va ține foarte bine. Dar nu le expuneți la lichide sau la medii umede și ar trebui să funcționeze mult timp.
Baterie
Din testul nostru de baterie, durata de viață a bateriei la o singură încărcare depășește cifrele anunțate, având o durată de 9 ore și 14 minute. Fără încărcare wireless Qi, totuși.
Ocazional, căștile depășesc așteptările bateriei și durează mai mult decât ceea ce este promis de producător.
În cazul lui JBL Tune 125TWS, căștile au 9 ore și 14 minute cu o singură încărcare (8 ore anunțate). Este vorba despre 50% volum, care este deja destul de tare.
Carcasa de încărcare are încă 24 de ore de funcționare și chiar acceptă încărcare rapidă dacă aveți nevoie de un impuls.
Primiți o oră de joc suplimentar la o încărcare de 15 minute.
În timp ce carcasa de încărcare acceptă încărcarea USB-C, aceasta nu acceptă încărcarea wireless.
Caracteristici
Căștile includ doar caracteristicile esențiale cu o schemă de control de bază.
Lista de funcții oferite de JBL Tune 125TWS este destul de scurtă. În afară de compatibilitatea cu Google Fast Pair și modul mono, chiar nu sunt multe de vorbit.
Chiar și comenzile sunt foarte de bază, variind de la redarea muzicii, răspunsul la apeluri și apelarea asistenților vocali (cum ar fi Siri sau Asistentul Google). Fără controale de volum, deloc.
Carcasa de încărcare are mici gravuri pentru a spune ce comenzi sunt pe căștile din dreapta și din stânga.
Și aici se termină totul. Nu există suport pentru aplicații însoțitoare, profiluri EQ, control al volumului, anulare activă a zgomotului sau mod de sunet ambiental.
Acest tip de set de funcții este mai potrivit pentru căștile true wireless ieftine decât pentru unele care costă de obicei peste 500 ROn.
Calitate microfon
Calitatea apelurilor este un amestec variat și depinde foarte mult de situație.
Într-un mediu liniștit, vă puteți aștepta la o claritate bună de la microfoanele încorporate. Vocea ta sună puțin subțire, dar este cel puțin pe deplin înțeleasă.
La mutarea într-un loc mai zgomotos, calitatea scade drastic. Funcția de anulare a zgomotului a microfonului încearcă fără succes să reducă zgomotul de fundal, producând distorsiuni statice și făcând vocea să sune robotică.
Partea cea mai proastă este că unele dintre cuvintele tale pur și simplu nu sunt de înțeles. Prin urmare, mergeți într-un loc liniștit dacă trebuie să răspundeți la apeluri telefonice.
Izolarea zgomotului
Izolarea pasivă a zgomotului este peste medie, dar nu chiar la nivelul celor mai bune. Din fericire, redarea muzicii îneacă cea mai mare parte a zgomotului ambiental.
Bluetooth
Obțineți o performanță Bluetooth standard cu o rază decentă și un mod mono. Folosind AAC, veți avea o ușoară întârziere audio când vizionați videoclipuri.
Folosind Bluetooth versiunea 5.0, căștile oferă o rezistență bună, dar o gamă medie. În interiorul unei case, am reușit să ajung la 12 metri și să trec de 2 pereți de cărămidă până la întreruperea sunetului.
Sigur, aceste rezultate nu sunt rele, dar în comparație cu alte căști wireless, nu sunt excepționale.
Cum se asociază JBL Tune 125TWS?
Modul de asociere inițiază atunci când scoateți căștile true wireless din carcasa de încărcare. Pe Android, veți vedea un mesaj pop-up din funcția Google Fast Pair.
Pentru orice împerechere suplimentară, pur și simplu opriți căștile și le porniți din nou. Țineți apăsat butonul de pornire până când auziți un sunet (sau LED-urile încep să clipească).
În plus, căștile acceptă modul mono (folosind doar o cască la un moment dat) pentru a economisi energie și a vă menține la curent cu împrejurimile.
Din păcate, nu acceptă multipoint.
Ce codecuri Bluetooth folosesc?
Puteți selecta între codecurile Bluetooth SBC și AAC. Acesta din urmă este o alegere implicită atât pentru Android, cât și pentru iOS.
Există întârziere audio?
Din păcate, atunci când utilizați codecul AAC, există. Întârzierea este minimă, dar vizibilă atunci când urmăriți gura unei persoane.
Pe dispozitivele Android, soluția este să forțați codecul SBC în setările pentru dezvoltatori. După ce faceți asta, decalajul este mult îmbunătățit. Cu toate acestea, această soluție nu este permanentă. Data viitoare când împerechezi căștile înapoi la dispozitiv, acestea vor continua să folosească AAC.
Pe iOS, nu există soluții alternative.
Ar trebui să cumpărați JBL Tune 125TWS?
Durata mare de viață a bateriei și o potrivire confortabilă se remarcă la aceste căști true wireless. Astfel, le poți purta o zi întreagă și nu simți nicio oboseală.
De asemenea, dacă vă plac semnăturile de sunet mai strălucitoare cu un vârf de bass suplimentar, calitatea audio va fi exact la nivelul cerințelor voastre.
Pe de altă parte, sunt destul de simple pe toate fronturile. Pentru 500 RON, pur și simplu oferă prea puțin în comparație cu concurența.
Dacă le puteți obține la reducere (sunt 350 lei pe Emag în acest moment), poate doriți să le verificați. În caz contrar poate ar trebuie sa va orientați către alte modele.
Cum se compară JBL Tune 125 TWS cu concurența?
Au o semnătură sonoră similară cu majoritatea concurenților, cu bass și înalte puternice.
Durata excelentă de viață a bateriei este la egalitate, dacă nu mai bună, decât majoritatea concurenței.
Căștile nu au funcții suplimentare, cum ar fi modul de sunet ambiental și anularea activă a zgomotului.
Gama lor Bluetooth este doar medie, în timp ce concurența face o treabă mai bună.
Majoritatea concurenților au cel puțin o evaluare IP de bază, în timp ce JBL-urile nu au niciuna.
Verifică preț JBL Tune 125TWS aici!
Citește și:
- Review căști Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Apple AirPods Pro
- Review căști Bose Sport Earbuds
- Review căşti gaming Razer Nari
- Review căşti Skullcandy Push Ultra