Carcasa si casti JBL Live 300TWS.

Review căști JBL Live 300TWS 

JBL Live 300TWS sunt căști true wireless destul de medii, care nu excelează în nicio categorie. Dar dacă le puteți obține cu mai puțin de 500 RON, poate doriți să le verificați.

JBL este un brand pentru tineri și iubitorii de bass. Cele mai multe dintre produsele lor sunt distractiv de ascultat și au design atractiv.

Cu toate acestea, JBL Live 300TWS pur și simplu nu denotă entuziasm. De la carcasa de încărcare prea voluminoasă până la designul monoton al căștilor.

Aplicația însoțitoare oferă și alte funcții, dar se simt mai mult ca o scuză pentru a vă vinde promisiunea de a le obține.

Calitatea sunetului este ok, deoarece căștile au o semnătură sonoră echilibrată. Dar datorită creșterii de 8 kHz, ele sună minuscul și strălucitor.

Sigur, aplicația oferă EQ, dar este imposibil să corectați reglarea stocului.

Chiar și durata de viață a bateriei de 6 ore este doar medie, iar raza de acțiune Bluetooth este mai puțin decât optimă.

Prețul inițial de 800 RON este mult prea mare. Cu toate acestea, căștile sunt adesea la vânzare la sub 500 RON. Deci, ar trebui să le cumperi? Aflați dacă merită banii în recenzia de mai jos.

Pro

 • Calitate bună a sunetului
 • Construcție durabilă, cu rating IPX5
 • Potrivire confortabilă
 • Aplicație însoțitoare cu EQ personalizat
 • Vârful la 8 kHz oferă un sunet luminos

Contra

 • Caracteristici neimpresionante
 • Probleme cu aplicațiile cu dispozitivele Samsung Galaxy

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless JBL Live 300TWS
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Trei perechi de vârfuri de urechi din silicon (S, M, L)
 • Patru perechi de aripioare urechi
 • Ghiduri de utilizare

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed back
Drivere: 5,6 mm
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanța: 16 ohmi
Greutate: 0,48 oz (13,6 g) ambele căști
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: IPX5
Durata de viață a bateriei: 6h + 14h în carcasă
Timp de încărcare: 2h + încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 33 ft (10 m)
Microfon: Încorporat

Carcasa si casti JBL Live 300TWS.

Sunet

O semnătură sonoră ușor în formă de V, cu un vârf puternic de aproximativ 8 kHz, oferă un sunet sclipitor și cinele sparte. Totuși, sunt în regulă dacă nu te deranjează sunetul lor strălucitor.

Se știe că sunetul JBL urmărește curba Harman, care adaugă niște bass și un pic de înalte pentru a face sunetul mai viu.

Cu toate acestea, JBL tinde, de asemenea, să stimuleze regiunea în jurul valorii de 8 kHz, ceea ce distruge echilibrul curbei țintă Harman.

Bass

Din fericire, nu sună la fel de amplificat cum se vede în măsurarea noastră. Sigur, nu este neutru, dar nici nu este umflat. Am încercat diferite vârfuri pentru urechi, dar nu am auzit niciodată același impuls.

De fapt, bassul este chiar lipsește puțin, ceea ce face ca vocea să sune puțin plictisitoare. Oferă un control rezonabil în tot ceea ce asculți, de la rock și metal până la pop și EDM.

Are o extensie bună și produce un zgomot ușor. Prin urmare, dacă ești un basshead, ar trebui să te uiți la cele mai bune căști pentru bass pentru a găsi o opțiune mai potrivită.

Gama medie

Destul de echilibrate în cea mai mare parte, cu o ușoară scădere în jurul valorii de 2,5 kHz. Cu toate acestea, vârful masiv la 8 kHz ruinează complet plăcerea.

În timp ce majoritatea instrumentelor, cum ar fi chitarele și tobele, sună bine și natural, acest vârf face ca vocea să sune subțire. De parcă un cântăreț ar avea nasul înfundat.

Jocul cu EQ nu ajută prea mult, deoarece nu este precis.

Înaltele

Acest vârf afectează, de asemenea, loviturile de cinele, care par stropite și goale. Extensia înaltelor este bună și aerisită, dar înaltele nu au putere și sunt relativ silențioase.

Pe de altă parte, scena sonoră este destul de largă. Împreună cu imagini bune, vă veți bucura de utilizarea acestor in-ear pentru înregistrări live, melodii orchestrale și filme.

În concluzie, aceste căști JBL sunt o oportunitate ratată. Din păcate, nu puteți corecta complet greșeala JBL în aplicație, deoarece ajustarea EQ-ului afectează și dinamica, care nu este grozavă în primul rând.

De asemenea, pentru preț, sunetul ar putea fi ceva mai detaliat, mai ales în înalte, care sunt cel mai puțin impresionant lucru al JBL Live 300TWS.

Confort și potrivire

Deși sunt mai voluminoase, JBL Live 300TWS reușesc să se potrivească confortabil în urechi, fără a se înfige în pavilion. Și aripioarele detașabile ajută la stabilizare.

Căștile sunt similare cu JBL Reflect Mini NC, dar mai mici. O carcasă dreptunghiulară este relativ mare, dar suficient de mică pentru a nu apăsa asupra lobilor urechii.

Mai mult decât atât, datorită construcției ușoare din plastic, nu se simt să să salte în urechi, chiar și atunci când te antrenezi.

Drept urmare, puteți purta JBL Live 300TWS pentru perioade lungi de timp, fără a experimenta oboseală.

Aripioarele pentru urechi incluse vin în diferite dimensiuni și ajută la stabilizarea căștilor la locul lor. Sunt utile în timpul activităților sportive, prevenind căderea căștilor.

Din fericire, dacă nu vă place senzația aripioarelor urechii, puteți opta pentru manșonul de cauciuc fără aripioare.

Casti JBL Live 300TWS.

Durabilitate

Datorită designului, calitatea construcției căștilor pare suficient de durabilă pentru utilizarea zilnică. De asemenea, acceptă un rating IPX5. Carcasa se simte bine, dar probabil s-ar rupe dacă ar scăpa pe podea.

Căștile au o formă dreptunghiulară, fără puncte slabe vizibile, cum ar fi tulpinile alungite. Probabil ar putea supraviețui unei scăpări pe podea sau unui ronțăit de către un animal de companie.

Cu un rating IPX5, JBL Live 300TWS are protecție împotriva transpirației și le poți folosi chiar și la duș.

În plus, căștile true wireless sunt evaluate pentru un rating IPX5. Aceasta înseamnă că le puteți folosi pentru antrenamente, activități în aer liber și chiar pentru duș (pot supraviețui cu ușurință în condiții de ploaie ușoară).

Rețineți că, deși sunt rezistente la apă, s-ar putea să nu supraviețuiască scufundării sub apă.

Vârfurile din silicon se simt puțin ieftin și sunt atașate ferm de duză. Vă sfătuiesc să nu trageți prea tare când înlocuiți vârfurile.

O altă componentă din silicon, aripioarele de stabilitate, se simt mai rezistente. De asemenea, se dublează ca un manșon cauciucat care creează un contact mai moale între căști și piele.

În cele din urmă, carcasa de încărcare este realizată din plastic ieftin la exterior și are un strat cauciucat la interior. JBL probabil a făcut asta pentru a proteja căștile de zgârieturi.

Baterie

Durata de viață a bateriei de 5 ore la o singură încărcare, cu 14 ore suplimentare în interiorul carcasei de încărcare, nu este uluitoare. Carcasa acceptă încărcarea rapidă, îi lipsește încărcarea wireless Qi.

În zilele noastre, durata medie de viață a bateriei pentru căștile true wireless măsoară aproximativ 7 ore per încărcare. Nu sună prea mult, dar este mai mult decât suficient în viața reală.

Bateria de 5 ore a JBL Live 300TWS este suficientă pentru o zi de utilizare. Cu toate acestea, este încă sub medie în comparație cu concurența. De asemenea, este ciudat de scăzută, având în vedere dimensiunea căștilor.

La fel, carcasa de încărcare conține doar 14 ore de funcționare suplimentară, în ciuda dimensiunii sale. Nu sunt sigur ce face JBL, dar cu siguranță nu umple JBL Live 300TWS cu celule de baterie.

În plus, carcasa de încărcare nu acceptă încărcarea wireless Qi.

Din fericire, există suport pentru încărcare rapidă.

Plasarea căștilor în carcasă timp de 10 minute vă va oferi un timp de 1 oră.

Caracteristici

JBL Live 300TWS vine cu o aplicație însoțitoare care oferă mod de sunet ambiental și EQ personalizat. Cu toate acestea, cumva nu vor să se conecteze cu telefoanele Samsung Galaxy.

Pentru cei 500 RON, aceste căști Bluetooth vin cu un set bun de caracteristici. Din păcate, nu obțineți anularea activă a zgomotului, dar cel puțin există modul Ambient Aware.

Când sunteți conectat la aplicația JBL Headphones, puteți accesa și personalizarea controlului și EQ.

Personalizarea controalelor

În primul rând, personalizarea controalelor este mult mai bună decât la alte căști JBL. Aplicația vă permite să alegeți o comandă pentru fiecare gest. Pe lângă una, două și trei atingeri, puteți, de asemenea, să țineți apăsat și să glisați.

Singura limitare este că, din anumite motive, unele comenzi funcționează doar pe o anumită parte. De exemplu, puteți folosi doar casca dreaptă pentru a apela un asistent vocal (fie Alexa, Google Assistant, Siri sau Bixby).

EQ personalizat

În al doilea rând, deși este plăcut să ai un EQ personalizat, cel din aplicația JBL nu este suficient de precis pentru a corecta complet sunetul JBL Live 300 TWS.

De asemenea, aplicația modifică EQ-ul odată ce îl salvați, aplicând diferite curbe, ceea ce este enervant.

Probleme majore cu dispozitivele Galaxy

În cele din urmă, experiența utilizatorului pe smartphone-urile Samsung Galaxy este extrem de frustrantă. În timp ce căștile se pot conecta la un telefon Galaxy și pot reda muzică, aplicația pur și simplu nu recunoaște căștile.

Adică, nu poți accesa funcțiile menționate mai sus.

Ceea ce este și mai enervant este că JBL este conștient de problemă, dar nu poate găsi soluția. De asemenea, nu există niciun avertisment pentru cumpărători să evite achiziția dacă dețin un telefon Galaxy.

În cazul meu, căștile nu se pot conecta cu aplicația de pe Galaxy S21 și Galaxy S7, dar se pot conecta cu ușurință la smartphone-ul Huawei P30 Pro.

Calitate microfon

Calitatea apelului într-un mediu liniștit este bună pentru niște căști true wireless, asigurând o voce curată cu plenitudine decentă.

Vorbind într-un loc zgomotos vă face vocea vizibil înăbușită. Cu toate acestea, performanța este încă acceptabilă pentru răspunsuri rapide, dar evitați să efectuați apeluri telefonice în locuri zgomotoase pentru cea mai bună calitate posibilă.

Izolarea zgomotului

Cu vârfuri adecvate pentru urechi, obțineți un nivel bun de izolare pasivă a zgomotului. Dacă încercați vârfuri de spumă de la terțe companii ar putea crește izolarea și mai mult. Pe de altă parte, performanța modului de sunet ambiental este doar decentă.

Așa cum era de așteptat, JBL Live 300TWS sunt excelente pentru izolarea pasivă datorită potrivirii în ureche.

Vârfurile urechilor au o formă ușoară de ciupercă, ceea ce creează o etanșare mai bună.

Izolarea pasivă JBL Live 300 este similară cu alte căști intraauriculare și poate fi îmbunătățită încercînd căști de la terți.

Vârfurile de spumă creează o etanșare mai puternică, atâta timp cât le găsiți pe cele cu o potrivire adecvată pe duză. Acesta din urmă este crucial dacă nu vrei să îți cadă în mod constant vârfurile.

Asigurarea unei izolări pasive excelente este vitală pentru JBL Live 300TWS, deoarece nu oferă anulare activă a zgomotului.

Pe de altă parte, ele sporesc zgomotul de fundal cu Ambient Aware și modul TalkThru.

Caracteristica nu se laudă cu rezultate impresionante. Reușește doar să sporească marginal zgomotul ambiental. Ca urmare, dacă vrei să vorbești cu cineva, tot trebuie să scoți căștile.

Casti JBL Live 300TWS.

Bluetooth

În ciuda Bluetooth 5.0, raza de conexiune este doar medie și s-ar putea chiar să întâmpinați unele întreruperi audio aleatorii.

Dacă doriți o conexiune Bluetooth impecabilă, atunci JBL Live 300TWS nu este cea mai bună alegere.

În ciuda utilizării versiunii Bluetooth 5.0, raza lor este aproximativ medie. Când mă plimb prin casă, căștile reușesc să ajungă la al doilea zid de cărămidă și să oprească redarea imediat ce încerc să trec de el.

Deși acest lucru este bun pentru utilizarea ocazională, există căști mult mai bune în această categorie.

Cum se asociază JBL Live 300 TWS?

Pentru asociere, Live 300TWS utilizează opțiunea Google Fast Pair. De asemenea, puteți activa modul de asociere punând cele două căști din carcasă și găsindu-le în meniul Bluetooth.

Pentru a doua asociere, plasați ambele căști în carcasa de încărcare și țineți apăsat butonul multifuncțional până când luminile de notificare încep să clipească roșu. După resetarea căștilor, acestea ar trebui să apară în meniul Bluetooth.

JBL Live 300TWS oferă o stabilitate a conexiunii destul de medie, care este ușor de învinsă de concurență.

Rețineți că funcția Google Fast Pair nu se conectează corect cu dispozitivele Samsung Galaxy. Deși le puteți asocia prin meniul Bluetooth, nu le puteți conecta la aplicație. Mai multe despre asta în secțiunea Caracteristici.

În plus, căștile JBL Live 300TWS par să se confrunte cu probleme aleatorii de conexiune. Uneori, când mă opresc să redau muzică pentru câteva minute și încerc să o reiau după aceea, funcționează doar o cască.

Odată, sunetul a înghețat în timp ce urmăream YouTube pe smartphone-ul meu. Am comutat ieșirea audio la difuzorul telefonului și apoi înapoi la căști pentru a le trezi din nou.

De asemenea, le lipsește funcția multipoint.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Căștile folosesc codecuri de bază SBC și AAC pentru a acoperi utilizatorii Android și iOS. La acest preț, JBL ar fi putut include un codec aptX.

Există întârziere audio?

Când vizionați YouTube pe un smartphone, sunetul este complet sincronizat. Cu toate acestea, întârzierea este mai vizibilă atunci când te joci jocuri pe mobil sau se asociază la un laptop.

Ar trebui să cumpărați JBL Live 300TWS?

Chiar și la preț redus, obțineți o ofertă mai bună dacă alegeți Skullcandy Indy ANC sau chiar JBL Reflect Mini NC.

În plus, ar trebui să le evitați în întregime dacă dețineți un dispozitiv Galaxy, deoarece, din anumite motive, căștile nu vor să funcționeze cu ele.

În general, JBL Live 300TWS sunt o pereche decentă de căști, dar o afacere proastă în comparație cu concurența lor.

Cum se compară JBL Live 300TWS cu concurența?

JBL Live 300TWS are un rating IPX5, care este comparabil cu concurența.

Calitatea sunetului este medie pentru preț și puteți obține performanțe audio mai bune de la concurență.

Durata de viață a bateriei de 6 ore la o singură încărcare este, de asemenea, sub medie, mai ales în comparație cu concurența, care poate pompa până la 8 sau 10 ore pe încărcare. De asemenea, carcasa nu are încărcare Qi.

Căștile acceptă doar modul de sunet ambiental, în timp ce concurența are și ANC și alte caracteristici.

Verifică preț JBL Live 300TWS aici!


Citește și: