Casti Sony MDR-ZX110.

Recenzie căști Sony MDR-ZX110

În timp ce calitatea construcției Sony MDR-ZX110 se potrivește cu prețul lor, acestea sunt o plăcere de ascultat și o alegere demnă pentru sub 100 RON. Majoritatea căștilor sub 100-200 RON urmează o semnătură sonoră în formă de V, sporind bassul și înaltele.

Cu toate acestea, dacă faci niște cercetări, poți găsi destul de multe pietre prețioase ascunse bine. Sony MDR-ZX110 este una dintre aceste bijuterii.

Sunt construite din plastic ieftin, subțire. Cupele pentru urechi scârțâie și zdrăngăne atunci când sunt scuturate, iar pernițele pentru urechi par că se vor rupe numai dacă le privești ciudat.

Interesant este că cel mai bine făcut lucru pe aceste căști sunt cablurile rezistente, care sunt relativ groase și plate, împiedicându-le să se încurce.

Cu toate acestea, cea mai mare vedetă este calitatea excelentă a sunetului. Răspunsul audio este echilibrat, cu un plus de căldură și un ușor impuls în gama medie. Căștile sună lin ca untul.

Totuși, poți uita de detalii și mici nuanțe ale vocii. Dar pentru ascultare ocazională, Sony MDR-ZX110 oferă o valoare excelentă.

Aceste căști Sony merită toate laudele sau ar trebui să le eviți? Găsiți toate argumentele pro și contra în recenzia completă de mai jos.

Pro

  • Sunet excelent pentru preț
  • Ieftine
  • Design pliabil, prietenos pentru călătorii

Contra

  • Fără controale
  • Calitate de construcție ieftină

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști cu fir Sony MDR-ZX110
  • Manual de utilizare

Specificații

Tip: On-ear
Conexiune: Cablat – 3,5 mm
Design spate: Closed back
Drivers: 30 mm
Gama de frecvență: 12-22.000 Hz
Impedanța: 24 ohmi
Greutate: 120 g
Microfon și comenzi: Nu
Rezistență la apă: Niciuna
Durata de viață a bateriei: /
Timp de încărcare: /
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: /
Raza wireless: /
Microfon: Nici unul

Casti Sony MDR-ZX110 albe si negre.

Sunet

Sony MDR-ZX110 oferă un sunet surprinzător de plin și un echilibru bun în răspunsul la frecvență. Deși driverele lor dinamice nu sunt foarte detaliate, calitatea sunetului este impresionantă pentru preț.

Căștile ieftine nu înseamnă neapărat calitate proastă a sunetului. Sony MDR-ZX110 costă aproximativ 100 RON, dar are o calitate a sunetului de cel puțin patru ori mai bună decât prețul.

Bass

Frecvențele inferioare au o creștere modestă, care adaugă căldură sunetului. Kick-ul este rezonabil de strâns, iar bassul funcționează bine cu majoritatea genurilor.

Căștile Sony oferă un control bun pentru preț și reușesc să înfățișeze notele de chitară bass cu o claritate decentă. Chiar și cu piese mai solicitante precum „Alone Again in the Lap of Luxury” de Marillion.

Pe de altă parte, dacă vă plac genurile cu multă acțiune cu pedală dublă, veți găsi această pereche de căști puțin prea lentă.

În plus, extinderea în sub-bass nu este impresionantă, așa că genurile moderne care se concentrează pe bass profund ar putea suna puțin plictisitoare.

Gama medie

Mediile inferioare sunt destul de echilibrate, în timp ce regiunea superioară este ușor amplificată. Cu toate acestea, vocea sună natural, plină și fără sibile. Singurele lucruri care lipsesc sunt detaliile fine și textura vocii.

Instrumentele cântă destul de bine în cea mai mare parte. Pe piese mai aglomerate, cu multă instrumentație, este posibil să aveți dificultăți în a distinge instrumentele individuale.

Înaltele

Registrele superioare sunt, din nou, rezonabil echilibrate și au o extensie frumoasă. Cinelele au o textură decentă, ceea ce este bun dacă vă place să ascultați jazz.

Din păcate, de îndată ce piesa devine aglomerată, înaltele tinde să se piardă în mix.

Pentru niște căști closed back, scena de sunet este suficient de mare pentru a nu auzi toate sunetele prinse în capul tău. Desigur, pentru o experiență mai captivantă, va trebui să iei una dintre cele mai bune căști closed back.

Imagistica, pe de altă parte, este groaznică. Imaginea centrală este complet absentă, ceea ce este puțin ciudat. Nu le-aș recomanda pentru a juca jocuri video. Nici măcar activarea sunetului surround Windows Sonic nu ajută.

În general, Sony MDR-ZX110 oferă o calitate bună a sunetului pentru un utilizator nepretențios care vrea doar să se bucure de muzica sa preferată. Nu este nimic uimitor, dar pentru doar 100 lei primești mai mult decât te aștepți.

Casti Sony MDR-ZX110.

Confort și potrivire

În ciuda designului lor on-ear, Sony MDR-ZX110 oferă o potrivire confortabilă și un nivel surprinzător de stabilitate. Îți încălzesc urechile rapid, totuși.

Căștile on-ear nu sunt cunoscute pentru cel mai bun confort. Pernițele pentru urechi se apasă pe urechile tale, determinând lobii urechii să înceapă să te doară.

Din fericire, Sony MDR-ZX110 oferă un echilibru bun între construcția ușoară, pernițe de urechi moi și o forță de strângere modestă, fără prea multă presiune.

Acesta din urmă este suficient de blândă pentru a nu vă strânge urechile, dar suficient de puternică pentru a menține căștile pe cap.

Am încercat să sar și să dau din cap, simulând antrenamente intense și alergare în aer liber. În mod surprinzător, nu am simțit niciodată că aceste căști ar fi pe cale să cadă.

În ceea ce privește confortul general, le poți purta cel puțin o oră sau două înainte de a lua o pauză.

Căptușeala pentru urechi este foarte subțire, iar stratul de plastic de deasupra se simte mai mult ca hârtie decât piele falsă. Cu toate acestea, este mai bine decât să ai o spumă expusă (cum ar fi căștile Grado).

Singura problemă este că urechile ți se încălzesc destul de repede. Pernițele minuscule împiedică aerul să circule, așa că așteptați-vă la urechi transpirate în timpul verii.

Durabilitate

Sony MDR-ZX110 se simt ușoare și s-ar putea rupe dacă sunt întinse prea mult. Deși pernițele pentru urechi sunt ieftine, le puteți înlocui.

Pentru cei 100 lei plătiți, calitatea construcției este cea așteptată. Întreaga cască are un design ieftin din plastic, care nu inspiră durabilitate pe termen lung.

Căștile zdrăngăne atunci când sunt scuturate, iar bentița subțire pare că se va rupe dacă încercați să o întindeți.

Căștile se pliază spre interior pentru a economisi spațiu. Cu toate acestea, acest lucru nu are sens, deoarece nu primești nicio geantă de transport cu căștile.

Mai mult decât atât, balamalele pentru mecanismul de pliere nu arată prea liniştitor. Sunt doar o altă parte care s-ar putea rupe.

Pernițele pentru urechi folosesc o spumă subțire deasupra unui strat subțire de plastic care arată ca hârtia pentru împachetarea cadourilor.

Plasticul se va rupe după aproximativ un an de utilizare regulată. Sau începe să se deterioreze după câțiva ani, transformându-se practic în praf.

Din fericire, căștile sunt înlocuibile. Le puteți obține pentru aproximativ 8 USD pe Amazon sau 3,5 USD pe AliExpress.

Desigur, la prețul căștilor de urechi, ați putea la fel de bine să cumpărați un Sony MDR-ZX110 nou-nouț. Cu toate acestea, vă încurajez să minimizați risipa și să prelungiți longevitatea căștilor dvs. de buget.

În cele din urmă, cablul este surprinzător de gros și are o ușurare rezistentă a tensiunii pe mufa de 3,5 mm. Firul se separă în 2 linii plate, ceea ce previne încurcarea.

Caracteristici

Pe lângă capacitatea de a plia căștile, Sony MDR-ZX110 nu oferă nicio altă funcție.

Prețul mai mic înseamnă că Sony a trebuit să facă multe reduceri. Ca de obicei, nu vă puteți aștepta la multe caracteristici la un produs ieftin, cum ar fi aceste căști.

Este de fapt destul de surprinzător că aceste căști cu fir au un mecanism de pliere. Acesta este ceva la care vă așteptați de obicei de la căști puțin mai scumpe.

Cu toate acestea, cam atât despre avantaje. Nu există telecomandă, control al volumului, microfon în linie sau cablu detașabil – doar căști simple, cu fir simplu.

Izolarea zgomotului

Izolarea pasivă a zgomotului nu este rea, dar ar trebui să fie suficientă pentru a reduce zgomotul ambiental în transportul public. Fiți conștienți de scurgerea sunetului.

Izolarea adecvată a sunetului este crucială dacă vrei să-ți asculți muzica în toată splendoarea ei. În cazul lui Sony MDR-ZX110, acestea fac o treabă bună blocând zgomotele de fundal.

Deoarece nu vă acoperă complet urechile, nu vă puteți aștepta la același nivel de izolare ca la căștile supra-ear.

Cu toate acestea, dacă intenționați să le folosiți pentru navetă, ar trebui să-și facă treaba bine. Dacă nu vă deranjează să cheltuiți puțin mai mult, există o cască Sony similară cu anulare activă a zgomotului.

Merită remarcat faptul că aceste căști on-ear scot puțină muzică. Scurgerea sunetului nu este enervant de tare, dar o persoană de lângă tine s-ar putea să vă audă întreaga listă de redare.

Pe de altă parte, aproape că nu este prezent nici un zgomot de cablu, chiar și atunci când se scutură intenționat firul.

Casti Sony MDR-ZX110.

Ar trebui să cumpărați Sony MDR-ZX110?

Dacă aveți un buget redus și căutați ceva sub 200 RON. economisiți niște bani și luați-le. Sunt cu ușurință unele dintre cele mai bune căști din această gamă de preț.

Nu există nimic special în ceea ce privește aspectul și caracteristicile, iar durabilitatea generală este foarte discutabilă.

Cu toate acestea, merită doar pentru calitatea sunetului. Nu vă așteptați la nirvana sonoră, ci la un sunet neted, echilibrat, care funcționează bine cu majoritatea genurilor muzicale.

Dacă dețineți un smartphone mai modern, va trebui să luați în considerare și un adaptor AUX, care costă de obicei în jur de 100-150 lei (adaptor Samsung sau adaptor Apple). Sau le poți transforma în căști fără fir cu adaptoare Bluetooth speciale, dar nu merită costul suplimentar.

Cum se compară Sony MDR-ZX110 cu concurența?

Căștile sună mult mai bine decât majoritatea concurenței la acest preț.

Sunt unele dintre puținele care oferă căști pliabile.

Confortul și stabilitatea sunt destul de bune pentru căștile on-ear.

Unele căști din această gamă de preț oferă cel puțin o posibilitate pentru telecomandă și microfon în linie.

Verifică preț Sony MDR-ZX110 aici!


Citește și: