Casti Sony WH-CH700N.

Review căști Sony WH-CH700N

Nu încape nici o îndoială că Sony WH-1000XM4 sunt cele mai bune căști pentru anularea zgomotului de fond. În cazul în care, cu toate acestea, nu-ți permiți sau nu vrei să plătești peste 1500 RON, atunci Sony WH-CH700N este o opțiune foarte bună.

Aceste căști cu anulare a zgomotului acceptă integrarea completă cu Google Assistant și Siri, pentru comenzi hands-free și citirea notificărilor. În plus, căștile oferă o durată de viață excelentă a bateriei. Așadar, sunt recomandate ascultătorilor care sunt plecați mult timp.

Cui se adresează căștile Sony WH-CH700N?

Aceste căști on-ear urechilor se vând la un preț mediu, dacă luăm în considerare WH-1000XM3. Căștile Sony WH-CH700N nu au cele mai bune performanțe în anularea zgomotului, în schimb, oferă un confort deosebit și performanțe de top, având și o greutate mai redusă, totul la un preț atractiv.

În plus, deoarece sunt compatibile aptX HD, reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care călătoresc mult și care doresc să aibă cele mai bune dispozitive în privința calității sunetului și a comodității.

Setul de căști din plastic este ușor, cu cupe pentru urechi care se rotesc, ceea ce face ca WH-CH700N să fie un device excelent pentru călătorii. Fiecare cupă pentru urechi are prevăzută o căptușeală ovală, destul de confortabilă.

Din păcate, căptușeala nu este suficient de adâncă pentru a împiedica frecarea căștilor de lobul urechii, ceea ce poate să ducă la iritații. Disconfortul este amplificat și mai mult în cazul celor care poartă ochelari.

Chiar dacă sunt gândite să fie foarte ușoare, ideal pentru călătorii, căștile ar fi trebuit să aibă niște căptușeli mai consistente.

Chiar dacă aceste căști nu sunt cele mai confortabile, poziționarea butoanelor de comenzi facilitează o operare ușoară. Fiecare funcție are propriul buton dedicat, astfel încât să nu trebuiască să atingi butoanele de mai multe ori, pentru funcții diferite.

În plus, butonul de anulare a zgomotului poate fi reconfigurat pentru a accesa Google Assistant sau Alexa, prin intermediul aplicației Sony Headphones. Recomand această configurație pentru că pot să existe situații când preferi să asculți melodia fără funcția de anulare a zgomotului.

Microfonul oferă un sunet uniform, dar se aude și un ecou nedorit. Ecoul a persistat, indiferent dacă eram într-o cameră liniștită sau o cafenea. Ecoul nu se manifestă permanent, în așa fel încât să vrei să renunți la microfonul căștilor, dar este bine să știi de acest inconvenient.

Casti Sony WH-CH700N.

Care este durata de viață a bateriei lui Sony WH-CH700N?

Menținând constant sunetul la 75dB(SPL), testul nostru a arătat o durată de redare a bateriei de 43,57 ore, cu funcția de anulare a zgomotului pornită. Acesta este un rezultat extraordinar, care-i conferă lui Sony WH-CH700N un scor foarte mare, în privința duratei de viață a bateriei.

Totuși, este păcat că Sony a ales un port de alimentare microUSB. Totuși, având în vedere durata foarte mare de redare, acesta nu este un inconvenient major. Dacă-ți trebuie puțină putere pentru a asculta muzică în drum spre servici, atunci trebuie să știi că 10 minute de încărcare sunt suficiente pentru o oră de redare.

Căștile rămân conectate?

Conexiunea prin Bluetooth 4.1 oferită de aceste căști este foarte bună. Chiar dacă dispozitivul nu acceptă codecul LDAC al lui Sony, oferă suport AAC și aptX HD, care combat, de asemenea, întârzierea audio-video.

Dacă nu-ți pasă prea mult de calitatea audio și preferi să ai o conexiune stabilă, poți seta acest lucru în aplicația Sony Headphones. Desigur, în cazul în care acestea nu funcționează cum îți dorești și dacă există o mufă corespunzătoare, conexiunea prin fir este întotdeauna o soluție, nefiind necesar vreun codec.

Sunetul este de calitate?

Sony WH-CH700N oferă un răspuns neutru de frecvență medie, cu timbrul grav sub-accentuat. Dacă-ți place muzica acustică, indie, sau cea vocală, aceste căști sunt pentru tine, deoarece reproduc în mod clar sunetele medii și maxime, cu un sunet electrizant.

Este bine să știi că, dacă-ți place muzica hip-hop sau cea electronică, căștile ți se vor părea că nu performează suficient. Driverele dinamice sunt înclinate, în așa fel încât să fie paralele cu canalul urechii, pentru a oferi o reprezentare mai realistă a sunetului, profitând de anatomia urechii, în așa fel încât undele sonore să intre mai ușor în urechea internă.

Funcțiile de izolare și anulare a zgomotului sunt performante. Atunci când se compară WH-CH700N cu WH-1000XM3, este evident că primul este inferior în eliminarea zgomotelor mai joase. Zgomotele din jur pot să fie auzite, spre exemplu poți auzi voci, dar și mașinile care trec pe lângă tine. Acestea fiind spuse, căștile sunt eficiente în anularea zgomotelor din jur, precum și în prevenirea pierderii auzului datorită zgomotelor.

Tonalitățile joase, medii și acute

În piesa ”Lorelei” a Tarei Terra, frecvențele joase se aud ca un tambur, iar chitara bass nu are accentul care-mi place atât de mult. Dacă vrei să te convingi, fixează redarea la momentul 0:29. Aici, primul solo de bass este interpretat de Nick Soria.

Chiar dacă este o singură ghitară, bass-ul nu are claritate și vibrație. Acest lucru se aude și mai clar peste șase secunde, când Emily Blue cântă, „I will go”, iar Soria își repetă tema introductivă, în timp ce vocea lui Blue maschează răspunsul deja atenuat al bassului.

Deși sunetele grave sunt dezamăgitoare, vocile și instrumentele pe tonuri acute sună excelent. Tonul diafan al lui Blue este ușor de urmărit, pe durata întregii melodii. Chiar și în timpul trecerii de la minutul 3:00, care este încărcat cu riff-uri de chitară și de percuție, falsetul lui Blue, „oh”, se aude clar. În plus, sunetele se aud foarte bine spre capătul trecerii melodice de la minutul 3:04.

Timbrul sonor al lui Sony WH-CH700N este plăcut pentru acele momente în care dorești ca muzica să sune mai clar, având tonalitățile medii și acute foarte bine realizate, în timp ce bass-ul este mai șters.

Casti Sony WH-CH700N.

Sony WH-CH700N vs. Sony WH-CH710N

Sony WH-CH710N are un design mai modern decât WH-CH700N, ceea ce este important pentru cei care pun preț pe aspect. Noul model are mai multe straturi de pluș la ureche, precum și un port de încărcare USB-C, față de portul microUSB de pe WH-CH700N.

Durata de viață a bateriei este excepțională, la ambele căști; totuși, spre surprinderea noastră, modelul mai vechi îl întrece pe WH-CH710N cu vreo câteva ore. Acest lucru nu ar trebui să ne sperie, având în vedere că ambele dispozitive depășesc 40 de ore de redare, per încărcare.

Performanța de anulare a zgomotului este mai bună cu Sony WH-CH710N, la fel ca și calitatea sunetului. Nici o pereche de căști nu poate depăși Sony WH-1000XM4. Totuși, dacă vrei să ai cea mai bună valoare ANC între aceste două căști din segmentul mediu, atunci îți recomand WH-CH710N: elimină cu succes zgomotele cu frecvențe extrem de joase.

Iubitorii de bass vor alege noul set de căști pentru că răspunsul de bass amplificat este mult mai ușor de auzit, față de WH-CH700N.

În cele din urmă, ambele căști sunt foarte bune, dar dacă ai ceva bani în plus, modelul mai nou oferă cele mai bune experiențe.

Ar trebui să cumperi Sony WH-CH700N?

Dacă te interesează greutatea căștilor și durata lungă de viață a bateriei, atunci recomandarea noastră merge către Sony WH-CH700N. De fapt, dintre căștile cu anulare a zgomotului din acest segment de preț, va fi foarte greu să găsești un produs mai bun.

Dacă, totuși, vrei căștile cu cea mai bună anulare a zgomotului, atunci s-ar putea să fii puțin dezamăgit, ca atare ai putea încerca alte căști de la Sony sau chiar Bose QuietComfort 35 II. Pe de altă parte, restul utilizatorilor vor fi foarte mulțumiți de WH-CH700N, care este foarte bun și nu costă o avere.

Verifică preț Sony WH-CH700N aici!


Citește și: