Carcasa si casti Jabra Elite Active 75t vs casti Bose Sport Earbuds.

Review căști Bose Sport Earbuds vs. Jabra Elite Active 75t

Comparăm două perechi de căști cu adevărat fără fir, special create pentru sport, având prețul de până în 1000 RON. Atât căștile Bose Sport Earbuds, cât și Jabra Elite Active 75t, au fost lansate în 2020, așadar ne așteptăm ca ambele modele să fie extrem de competitive.

Din punct de vedere al performanțelor, căștile Jabra sunt superioare, având și o excelentă aplicație de mobil, împreună cu o multitudine de butoane pentru comenzi. Aplicația Bose pare prea simplă, deoarece nu are nici măcar aceleași caracteristici pe care le oferă alte căști Bose. Totuși, opțiunile lipsă ar putea să fie incluse în update-uri ale aplicației.

Căștile Jabra sunt superioare și în ceea ce privește carcasa excelentă, cu full IP57. Aceasta înseamnă că sunt rezistente la apă. În plus, sunt și rezistente la praf, așa că le poți folosi dacă faci alpinism. Căștile Bose Sport Earbuds au doar protecție ipx4, adică sunt rezistente la transpirație.

Cu toate acestea, căștile Bose sunt mai confortabile și mai atrăgătoare. Căștile Jabra arată bine, dar Bose câștigă sigur la această categorie.

Mai jos facem o comparație mai detaliată, între cele două modele.

Comparație

Ambele modele:

 • Sunet de calitate, confortabile
 • Bass puternic
 • Acceptă aceleași codecuri pentru Bluetooth, SBC și AAC
 • Se pot conecta la mai multe dispozitive (multipunct)
 • Încărcare rapidă
 • Sunt însoțite de o aplicație de mobil

Bose Sport Earbuds

Carcasa si casti Bose Sport Earbuds.

 • Bass mai puțin grav, dar mai controlat
 • Răspuns de frecvență foarte bun
 • Controale tactile
 • Stabilitate mai bună datorită aripioarelor pentru urechii
 • Încărcare rapidă puțin mai rapidă

Jabra Elite Active 75t

Carcasa si casti Jabra Elite Active 75t.

 • Bass-ul este mai puternic
 • Izolarea pasivă superioară
 • Aplicație pentru mobil, cu EQ
 • Controale fizice utile și intuitive
 • În general, o durată de viață mai bună a bateriei
 • Evaluare IP57 mai mare (IPX7)

Specificații

  Bose Sport Earbuds Jabra Elite Active 75t
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Back-design: Închis la spate Închis la spate
Căști    
Dimensiune driver: N/a 6mm
Frecvență: N/a 20Hz – 20.000Hz
Impedanța: N/a N/a
Greutate: 12g ambele căști 12g ambele căști
Lungimea cablului: 30cm 30cm
Microfon și controale: Încorporat Încorporat
Impermeabilitate: IPX4 (rezistent la transpirație) IP57 (IPX7 – impermeabil)
Wireless    
Bluetooth: versiunea 5.1 versiunea 5.0
Durata de viață a bateriei: 5h per încărcare 7h per încărcare
Timp de încărcare: 2h încărcare completă – 15min pentru 2h 2h20min încărcare completă – 15min pentru 1h
Anularea activă a zgomotului: Nu Nu
Cablu de încărcare: USB-C la USB-A USB-C la USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC SBC, AAC
Rază acțiune wireless: 9m 10m
Microfon    
Tip: Sistem încorporat cu 4 microfoane Sistem încorporat cu 4 microfoane
Design microfon: N/a N/a
Funcție mute: Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști wireless
 • Încărcător
 • Cablu USB-C
 • Jabra: 3 perechi de capete din silicon (S, M, L); Bose: 3 capete din gel pentru urechi (capete pentru urechi/combo)
 • Manualul utilizatorului

 

Confort și potrivire

În ceea ce privește confortul, cele 2 căști sunt destul de similare, având un design ergonomic. Dar, în cele din urmă, căștile Bose Sport oferă, per total, o stabilitate mai bună, datorită aripioarelor pentru urechi.

Pentru căștile wireless este importantă stabilitatea. Ambele căști oferă un nivel ridicat de stabilitate, chiar și în timpul antrenamentelor intense. Dar, în general, căștile Bose stau mai sigur în urechi.

Căștile Bose au aripioare, care intră în interiorul urechii, pentru a preveni căderea accidentală a acestora. În pachet există 3 dimensiuni diferite de aripioare, pentru a asigura o potrivire perfectă.

Capetele căștilor sunt prea mari pentru a încăpea în canalul urechii, așadar stau în fața acesteia. Iată de ce te poți aștepta la un confort superior: întrucât nu trebuie să le împingi prea adânc în urechi.

Jabra Elite Active 75t se bazează pe designul lor ergonomic pentru a rămâne în interiorul urechii. Zona care intră în ureche este mai mare, față de Bose Sport. Cu toate acestea, căștile sunt confortabile, chiar și după mai multe ore.

După cum am menționat, fixarea căștilor Jabra este puțin mai nesigură. Problema este că, atunci când începi să zâmbești sau să ai o altă expresie facială mai ciudată, fixarea căștilor începe să se slăbească. Din fericire, trebuie doar să le reajustezi, și apoi iarăși le poți folosi fără probleme.

Accesorii si casti Bose Sport Earbuds.

Izolarea fonică

Chiar dacă așezarea mai superficială a căștilor Bose Sport Earbuds îți oferă un confort superior, cu siguranță acestea izolează mai puțin din zgomotul exterior. Din acest motiv, Jabra Elite Active 75t este pe primul loc, la această categorie.

Căștile Jabra Elite Active 75t oferă o izolare pasivă mult mai bună. Motivul este că trebuie să le împingi mai adânc în urechi. Căștile Bose atârnă doar în fața canalului urechii.

Diferența este notabilă. Căștile Bose Sport pot bloca doar o mică parte din zgomot. În schimb, nu vei putea să vorbești cu cineva dacă ai căștile Jabra puse, ci va trebui le scoți din urechi.

Această problemă este rezolvată prin utilizarea funcției HearThrough din Elite Active, care amplifică zgomotul înconjurător. Deși nu vei auzi chiar cum bate vântul, funcționalitatea amintită este superioară, față de ceea ce oferă căștile Sport.

Din păcate, niciuna dintre cele două nu oferă anularea activă a zgomotului. Dar poate că este mai bine așa, pentru că afară pot să te pândească tot felul de pericole.

Bluetooth

Ambele căști oferă o rază de acțiune foarte mare, conexiune stabilă, un număr egal de codecuri audio Bluetooth și au suport multipunct. Cu toate acestea, Jabra sunt puțin inferioare, atunci când vine vorba de întârzierea video.

Căștile Jabra Elite Active 75t au Bluetooth versiunea 5.0, în timp ce Bose Sport au versiunea 5.1. La ora actuală, nu există diferențe notabile între cele două versiuni. Cu toate acestea, în viitor, căștile Bose ar putea oferi o stabilitate mai bună a conexiunii și un consum mai mic de energie.

Ca și în cazul multor căști Bluetooth 5.0, semnalul poate trece, fără probleme, printr-un zid de cărămidă. Doar dacă mai adaugi un perete între tine și emițător, vor apărea întreruperile.

Ambele se pot conecta cu mai multe dispozitive. În acest fel, poți trece ușor de la telefon la tabletă. Pare un aspect minor, dar funcționalitatea este foarte utilă în cazul în care utilizezi mai mult de un gadget.

Ambele oferă codecurile SBC și AAC, dar ar fi putut să includă și alte codec-uri de înaltă calitate, cum ar fi aptX.

Căștile Bose Sport fac o treabă bună atunci când vine vorba de lag. Chiar dacă ar exista vreunul, este foarte greu de observat, ceea nu este cazul la căștile Jabra Elite Active 75t. Nu e groaznic, dar este sesizabil.

Baterie

Te poți aștepta la o durată de viață a bateriei mult mai mare la Jabra Elite Active 75t, cu 7,5 ore per încărcare și încă 20 de ore în cutia de încărcare. Căștile Bose Sport Earbuds pot oferi aproximativ 5 ore de redare, însă doar 10 ore în cutie.

Căștile Bose sunt destul de voluminoase, cu un încărcător cam mare. Cu toate acestea, bateria acestora este inferioară față de Jabra 75t, care au și un volum mai redus.

Ai 7,5 ore cu căștile Jabra, în timp ce Bose oferă doar aproximativ 5 ore. În mod straniu, Bose nu dezvăluit specificațiile, chiar dacă vorbim despre un produs relativ nou.

Același lucru este valabil și pentru cutia de încărcare: Jabra oferă încă 20 de ore suplimentare, în timp ce Bose doar 10.

Pe de altă parte, căștile Bose Sport se pot încărca mai repede, oferind aproximativ 2 ore de autonomie a bateriei după 15 minute de încărcare. Jabra poate oferi doar o altă oră de redare, pentru aceeași perioadă de încărcare.

Niciuna dintre perechile de căști nu acceptă încărcare wireless. Dacă vrei să știi procentul de încărcare al bateriilor, trebuie să utilizezi aplicația mobilă (aplicația este disponibilă, la ambele căști).

Rezistență

În comparație cu căștile Sport, Jabra Elite Active sunt ca un tanc. Deși ambele sunt realizate din plastic dur, Jabra au un rating IP57, ceea ce înseamnă că sunt complet impermeabile și rezistente la praf.

Cuvântul ”Active” din numele Jabra Elite Active 75t înseamnă că au caracteristici de durabilitate superioare, conform evaluării IP. Asta înseamnă că oferă un IP57 generos, ceea ce înseamnă că rezistă la praf și apă.

Acest lucru este util atunci când căștile se umezesc de la transpirație și trebuie să le speli foarte serios. Este suficient să le pui sub jet de apă și le-ai curățat.

Pe de altă parte, Bose au un rating IPX4, deci sunt rezistente la transpirație. Căștile Bose rezistă la picături mici de apă, dar nu fac față unui aflux mai mare de lichid.

Din punct de vedere al rezistenței, ambele căști sunt realizate din plastic dur. Jabra Elite au un mic inel de cauciuc în jurul capetelor, astfel încât să pară că sunt mai moi.

De asemenea, cutia de încărcare Jabra este mai mică și intră mai ușor în buzunar, având un capac robust. Căștile Bose au o cutie mai mare, ușor alungită, care are un mecanism de blocare mai sigur. Prin urmare, pentru a deschide capacul, trebuie să apeși un buton.

Caracteristici

Jabra Elite Active 75t este însoțită și o aplicație pentru mobil, care oferă foarte multe funcționalități. De exemplu, cu ajutorul aplicației poți personaliza butoanele sau regla egalizatorul audio. Poți să asociezi și căștile Bose Sport Earbuds cu aplicația specială pentru mobil, însă aceasta nu are prea multe funcționalități.

Căștile Sport oferă și o aplicație Bose Music. Cel puțin în cazul meu, procesul de împerechere a durat destul de mult timp. A trebuit să trecem prin mai multe mesaje de eroare, până să ajungem la finalul procedurii.

Odată asociate, poți decide dacă dorești să dezactivezi senzorul de proximitate (funcția pauză/redare automată) sau dacă dorești să folosești și două atingeri pentru a trece peste melodii. Desigur, poți efectua și actualizări ale firmware-ului și cam asta este totul.

Controalele tactile sunt limitate doar la pauză/redare, la apeluri de răspuns și la deschiderea asistentului inteligent. Nu există nici o modalitate de a adăuga controlul volumului sau chiar o opțiune pentru a te întoarce o melodie. Sperăm că producătorul va adaugă mai multe opțiuni odată cu actualizările viitoare (recenzia a fost făcută în octombrie 2020).

În schimb, aplicația Jabra Elite Active 75t oferă mult mai multe opțiuni. De exemplu, prin simpla apăsare a butonului fizic, poți efectua mai mult de 10 comenzi diferite.

În aplicație există, de asemenea, un EQ foarte util, care te ajută să prelucrezi sunetul. Poți alege între presetări EQ sau poți să setezi chiar tu egalizatorul. Aceste setări nu sunt disponibile la căștile Bose Sport.

De asemenea, în aplicație există o funcție „Find My Jabra”, care produce un zgomot puternic prin căști, pentru ca să fie mai ușor de găsit. Nici această funcționalitate nu este prezentă în aplicația Bose, chiar dacă Bose Sport au Bluetooth 5.1, care oferă o localizare excelentă.

Casti Jabra Elite Active 75t.

Sunet

Ambele căști au un timbru sonor de înaltă calitate, cu un bass profund, puternic, dar și acute clare, fără șuierat. În plus, la Elite Active 75t poți chiar să personalizezi sunetul.

Dacă-ți dorești un bass profund, ambele căști sunt bune. Bass-ul este puțin mai clar la Jabra, întrucât au o izolare pasivă mai bună. Din acest motiv, extensia sub-bass este pe registrul grav, ceea ce are un impact puternic.

Bose Sport pot să redea, și ele, sunete foarte joase, dar nu au o întindere atât de amplă a tonalităților. Cu toate acestea, bass-ul lor este foarte detaliat și controlat. Va reda bine chiar și piesele în care abundă bass-ul.

Bass-ul foarte puternic dă culoare sunetului dar, într-un anumit fel, face să se audă mai slab tonalitățile medii. Din fericire, tonalitățile medii și superioare se aud foarte bine pe căștile Sport Bose Earbuds; în schimb, la 75t trebuie să setezi EQ pentru ca să ajungi la aceleași performanțe.

Acutele se aud foarte bine pe ambele dispozitive, fiind și suficient de clare pentru a masca un eventual sâsâit. Timbrul general este perfect pentru genuri mai obișnuite, cum ar fi: pop, rap și muzică electronică. În schimb, dacă ești fan metal, piesele pot să nu se mai audă atât de clar, datorită bass-ului.

În ceea ce privește sunetul surround, căștile Bose Sport sunt superioare, în comparație cu Jabra. Acestea din urmă au un sunet relativ limitat, în timp ce căștile Bose au un sunet care te învăluie, cu adevărat.

Ce să cumpăr: Bose Sport sau Jabra Elite Active 75t?

În cazul în dorești o audiție de calitate, poți alege oricare dintre cele două căști, pentru că ambele oferă un sunet de înaltă fidelitate. Ar fi fost recomandabil ca Bose să aibă bass-ul mai controlat; pe de altă parte, poți modifica sunetul căștilor Jabra din interfața aplicației.

Cu toate acestea, dacă ești, de asemenea, preocupat de durabilitate și dorești caracteristici suplimentare, Jabra Elite Active 75t sunt superioare. Aceste căști oferă o protecție IP57, o caracteristică HearThrough, care amplifică sunetul exterior, precum și un egalizator (EQ).

De asemenea, la căștile Jabra, trebuie să menționăm izolarea mai eficientă și durata superioară de viață a bateriei; acestea sunt mai bune, față de cele ale Bose Sport.

Verifică preț Bose Sport Earbuds aici!

Verifică preț Jabra Elite Active 75t aici!


Citește și: