Casti JBL Tune 500.

Review căști JBL Tune 500

Cei de la JBL sunt cunoscuți pentru că oferă un sunet bun la un preț accesibil, iar când vine vorba de calitatea construcției, sunt puține branduri ce le pot face competiție la acest preț. Deci, care e faza cu micul model ce vine la un preț accesibil, Tune 500?

La mai puțin de 150 Ron, la ce ne putem aștepta când vine vorba de calitatea sunetului și a designului? Mă gândesc că nu este nimic briliant. Dar hai să ne ne uităm la aceste căști în review-ul nostru pentru căștile on-ear cu fir JBL Tune 500.

Potrivire

Te poți aștepta la un design simplu de la aceste căști on-ear. Pad-urile sunt făcute dintr-un material subțire, asemănător cu pielea, iar banda de susținere este căptușită. Tune 500 stau confortabil pe urechi, însă persoanele cu urechile mai mari s-ar putea să simtă puțină presiune dacă le poartă prea mult timp.

Acestea fiind spuse, potrivirea confortabilă înseamnă că au o izolare a sunetului foarte eficientă. În acest aspect, probabil că sunt mai bune decât unele căști ieftine de pe piață, ce au anulare a sunetului.

Casti JBL Tune 500.

Design

După cum am menționat mai sus, JBL Tune 500 au un design spartan, însă este unul care merge. Construcția din plastic este foarte ușoară, iar cablul plat și rezistent la încâlceli are un microfon simplu și o telecomandă de control cu un singur buton.

Terminațiile arată destul de bine izolate, iar conectorul drept este folositor dacă este folosit de copii, în cazul în care îl bagă în buzunar sau aceștia sunt neîndemânatici.

Designul mic și pliabil al acestor căști on-ear le face foarte portabile. Având în vedere prețul, nu ar trebui să te simți prost dacă le pui în ghiozdan fără o carcasă.

Chiar și persoanele care ascultă de obicei la un nivel de sunet periculos de înalt ar trebui să aibă parte de suficient volum cu Tune 500. Atenție copii! Aria frecvențelor este cea standard de 20 – 20.000 Hz, dar hai să vedem cum este cu sunetul.

Sunet

Frecvențele joase

Vei auzi un bass ce iese în evidență și este în centrul semnăturii sunetului. Bass-ul dă muzicii pop un oomph amplu, în timp ce fanii hip-hop se vor bucura de bubuiturile produse de Tune 500. Deci, aceste căști vor fi apreciate de persoanele cărora le plac sunetele masive.

În același timp nu te poți aștepta la prea multe când vine vorba de claritate în această arie de preț. De fapt se va auzi puțin tulbure la anumite melodii. Aș spune că Tune 500 nu prea sunt bune pentru genurile muzicale ce implică instrumente acustice, precum muzica clasică sau jazz-ul. Dar, pentru 150 de Ron nu prea ne putem plânge.

Frecvențele mijlocii

Îmi place balanța acestor frecvențe, deoarece sunetele joase-mijloci au primit destulă atenție; muzica rock și pop sună caldă și plină, în timp ce vocile nu sunt aspre și se integrează bine. Deci, vei putea asculta muzică cu ușurință.

Deși, cei ce se așteaptă la o separare clară și la transparență s-ar putea să vrea să continue căutarea. Acordurile de chitară sunt tulburi uneori, iar instrumentele clasice cu coardă nu au textură și nici nuanță. Aceste căști au fost proiectate pentru genurile muzicale moderne.

Casti JBL Tune 500.

Sunetele înalte

Din nou, când am ascultat viori în frecvențele înalte, a fost o cantitate mai mare de finețe decât de detaliu. Însă, în același timp, întregimea este plăcută urechii. Din păcate, acest caracter nu oferă prea multă claritate și nici scânteie instrumentelor de percuție, iar fanii pop s-ar putea să își dorească mai multă energie în această arie, din moment ce aceste căști se găsesc în partea întunecată a spectrului. Vestea bună este că persoanele ce sunt foarte sensibile la frecvențele înalte vor avea parte de o semnătură a sunetului ce este plăcută.

Soundstage

Vei avea parte de un soundstage spațios. Dar să nu te aștepți la prea multă dimensiune. Plasarea instrumentelor nu e chiar așa de precisă, iar gradarea în lățime și adâncime nu se distinge așa de ușor.  Dar din nou, costă 150 Ron. Mă simt aiurea că mă plâng de soundstage-ul acestor căști.

Pe scurt

Dacă ai un buget și îți place bass-ul puternic, atunci JBL Tune 500 sunt o opțiune excelentă pentru acest preț. S-ar putea să nu fie cea mai versatilă alegere când vine vorba de genuri muzicale, însă dacă asculți mai mult muzică modernă, ar trebui să fii satisfăcut. Având în vedere că aceste căști au un design simplu, nu te aștepta să aibă o viață prea lungă, însă cu siguranță fac o treabă bună.

Verifică preț JBL Tune 500 aici!


Citește și: