Căști pentru antrenamente cu cea mai bună calitate a sunetului

“Care sunt căștile de top pentru antrenamente cu cea mai bună calitate a sunetului?

După ce am luat în considerare mai mult de 30 de căști, acestea sunt alegerile de top când vine vorba de o calitate excelentă a sunetului la căștile pentru antrenamente.

Pentru antrenamente am luat în considerare: cât de convenabile sunt, protecția împotriva transpirației, durabilitatea, confortul și potrivirea. Desigur, am luat în considerare și calitatea audio.”

Review-uri asemănătoare:

Top 6 căști pentru antrenamente cu cea mai bună calitate a sunetului

ModelPozăRatingBaterieRezistență la transpirație (IPX)Microfon + controale
Bose SoundSport WirelessCasti Bose SoundSport Wireless.4.5Până la 6 oreDa
(IPX4)
Review
Jaybird X3Casti Jaybird X3.3.5Până la 8 oreDa
(n/a)
Review
1MORE iBFreeCasti 1MORE iBFree.3.7Până la 8 oreDa
(IPX4)
Review
SoundPEATS Q30Casti 1MORE iBFree.4.2Până la 8 oreDa
(IPX6)
Review
Skullcandy MethodCasti Skullcandy Method albastre.4.3Cu firDa
(n/a)
Review
Sony MDR-XB50APCasti Sony MDR-XB50AP.4.2Cu firNu
(n/a)
Review

Bose SoundSport Wireless

Casti Bose SoundSport Wireless.

“Căști wireless pentru antrenamente cu cea mai bună calitate a sunetului.”

Bose SoundSport Wireless sunt cea mai bună pereche de căști cu o calitate audio excelentă pentru majoritatea utilizatorilor.

Combinația perfectă dintre frecvențele înalte clare, un bass plăcut și un volum bun, este ceea ce vei aprecia mai mult. Toate acestea combinate cu ergonomia și accesibilitatea ce sunt excelente și avem un câștigător.

Cei de la Bose sunt cunoscuți pentru confortul excelent, iar căștile SoundSport Wireless nu sunt o excepție. Earbud-urile sunt atât de confortabile încât o să uiți că le porți. Din cauza potrivirii sigure (folosind cârlige pentru ureche) ele sunt numai bune pentru toate sporturile.

Pe de altă parte, izolarea fonică este mai puțin potrivită decât la alte căști in-ear. De vină este design-ul semi-deschis. Acum, acest lucru face asta căști excelente pentru alergările în aer liber sau pentru alte sporturi de exterior, însă nu vor fi chiar așa de bune într-o sală zgomotoasă.

O să te bucuri în continuare de muzică la o calitate înaltă, însă probabil că va trebui să dai volumul la un nivel mai mare decât de obicei.

Calitatea construcției nu dezamăgește nici ea. Aceste căști Bluetooth pentru antrenamente sunt bine făcute și au un design bine gândit, ce este rezistent la transpirație. În general, acestea se descurcă foarte bine în timpul antrenamentelor.

Durata bateriei este de 6 ore, iar căștile au NFC și o performanță Bluetooth de nădejde. Faptul că le lipsește suportul aptX poate fi considerat un punct în minus, însă calitatea sunetului este superbă în rândul căștilor de antrenamente. Poți controla muzica cu ajutorul telecomenzii built-in și să faci apeluri folosindu-te de microfon.

Au cantitatea suficientă de bass, ce te face să tragi mai tare în sală. În plus, frecvențele înalte au detalii bune, iar cele mijlocii și volumul sunt respectabile. Aceste lucruri fac din Bose SoundSport Wireless una dintre cele mai bune căști de antrenamente la acest moment.

Verifică preț Bose SoundSport Wireless aici!

Jaybird X3

Casti Jaybird X3.

“Căști pentru antrenamente cu cea mai bună calitate audio, ce se clasează pe al doilea loc (semnătura sunetului este balansată).”

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști ce au un sunet excelent și cu o semnătură a sunetului mai balansată, atunci Jaybird X3 sunt cea mai bună alegere.

Cei de la Jaybird sunt cunoscuți pentru căștile superbe de antrenamente, iar căștile in-ear X3 sunt printre cele mai bune de pe piață în acest moment.

Confortul este peste medie cu o selecție amplă de vârfuri pentru urechi și cu un design ergonomic. X3 stau în interiorul canalului urechii cu ajutorul aripioarelor/cârligelor pentru urechi și nu prea cad de acolo. Comparate cu Bose, acestea nu sunt la fel de confortabile, însă sunt aproape.

Izolarea fonică pasivă este superbă. Din cauza vârfurilor, vei avea parte de o izolare peste medie pentru a putea fi atent la antrenamentul tău.

Singura funcție medie a căștilor Jaybird X3 pare să fie durabilitatea. Desigur, sunt rezistente la transpirație și se simt bine la atingere, însă au tendința să se strice destul de repede, mai repede decât alte brand-uri premium.

Acum, cei de la Jaybird sunt foarte cunoscuți pentru relațiile excelente cu clienții, însă și ei au limitele lor. Dacă îți iei aceste căști, să nu te surprindă dacă trebuie să ceri o înlocuire.

Bluetooth-ul funcționează așa cum trebuie și nu se întrerupe prea des (se mai întâmplă din când în când). Bateria are o capacitate de 8 ore per încărcare completă. Din păcate, Jaybird X3 nu suportă codecul aptX. Telecomanda încorporată și microfonul funcționează bine pentru apeluri și pentru muzică.

Calitatea audio este cea mai bună funcție a acestor căști bluetooth. Dacă apreciezi o semnătură a sunetului balansată, atunci vei iubi aceste căști. Dacă ești un utilizator normal și îți place bass-ul mai mult, atunci ar trebui să alegi o altă pereche de căști.

Această pereche de căști are un bass bun, însă este mai discret și nu la fel de puternic precum majoritatea alternativelor. Multe persoane s-au plâns din cauza lipsei de bass, dar acest lucru este intenționat. Sunetul este pentru audiofili și pentru cei ce vor ceva diferit față de sunetul de masă.

Jaybird X3 au fără nici o îndoială cea mai bună calitate a sunetului din categoria căștilor pentru antrenamente.

Verifică preț Jaybird X3 aici!

1MORE iBFree

Casti 1MORE iBFree.

“Niște căști de antrenamente cu un raport calitate-preț excelent și o calitate a sunetului foarte bună.”

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști pentru antrenament ce are un raport calitate-preț excelent, cu o calitate audio excelentă, atunci 1MORE iBFree sunt cele mai bune.

În timp ce acestea nu sunt chiar așa de cunoscute precum modelele precedente, ele oferă tot ce ai nevoie de la o pereche de căști in-ear orientate spre antrenamente.

Stau în urechi chiar și în timpul mișcărilor rapide. Design-ul ergonomic este foarte bun, iar căștile nu ți se vor părea inconfortabile.

Din moment ce sunt căști in-ear, o să ai parte de o izolare fonică bună. Doar să alegi mărimea potrivită de vârfuri și te vei putea bucura de muzică în pace, sunt perfecte pentru sală.

În timp ce 1MORE iBFree nu sunt cele mai scumpe căști, acestea se țin destul de bine când vine vorba de durabilitate. Nu este punctul lor forte, însă dacă luăm în considerare prețul pe care îl au, nu te poți aștepta la mai mult.

Acestea nu sunt chiar cele mai bune căști wireless de pe planetă, însă nici nu sunt cele mai proaste. Măcar au o protecție bună împotriva apei, cu clasificarea IPX6. Aceasta aproape că le face impermeabile.

Conectarea Bluetooth este foarte simplă de făcut și ai parte de aria de acoperire normală, însă vor exista și niște distorsiuni. Dacă mergi într-o altă cameră cu pereți groși, s-ar putea să ai parte de niște întreruperi ale semnalului. Este cel mai bine să-ți ții dispozitivul cu muzică aproape.

O încărcare completă îți oferă 9 ore de muzică, ceea ce este excelent pentru acest tip de căști. Suportul aptX ajută cu calitatea sunetului la căștile moderne.

Semnătura generală a sunetului este foarte balansată/plată. Toate frecvențele sunt reprezentate egal, ceea ce înseamnă că 1MORE iBFree sunt potrivite pentru toate tipurile de muzică. Nu au un bass foarte puternic, deci dacă preferi un bass puternic, ar trebui să stai departe de acestea.

Pentru cel mai bun raport calitate-preț și o calitate audio excelentă, aruncă o privire la 1MORE iBFree.

Verifică preț 1MORE iBFree aici!

SoundPEATS Q30

Casti SoundPEATS Q30.

“Cele mai ieftine căști pentru antrenamente, cu cea mai bună calitate audio.”

Când vine vorba de cele mai ieftine căști in-ear Bluetooth potrivite pentru antrenamente, SoundPEATS Q30 sunt cele mai ieftine cu putință. Aceast chilipir nu este deloc rău.

Cu o selecție de 5 vârfuri de diferite mărimi din silicon, poți fi sigur că vei găsi una care să ți se potrivească, iar dacă vrei să ai parte de un confort maxim, îți poți lua vârfuri din spumă Comply. Căștile in-ear sunt ușoare și nu au prea multă forță de tragere.

Rămân în ureche cu ajutorul aripioarelor, chiar și atunci când alergi sau te miști rapod.

Din moment ce sunt căști in-ear, au o izolare fonică bună. Dacă îți alegi niște vârfuri potrivite, atunci vei putea scăpa de majoritatea zgomotului ambiental din jurul tău. Acest lucru este foarte folositor în sală sau în mediile zgomotoase.

În timp ce SoundPEATS Q30 sunt foarte ieftine în categoria lor, calitatea construcției nu suferă din acest motiv. O să îți fie greu să îți dai seama că acestea sunt căști wireless de buget, deoarece arată și se simt precum un model de 500 RON. În plus, din cauza protecției IPX6, le poți lua cu încredere cu tine la sală.

Bluetooth funcționează așa cum te aștepți, având o arie de 10m fără obstacole. Există niște perturbări, dacă în ecuație intră niște pereți groși, însă acest lucru este normal pentru Bluetooth.

Au suport aptX, ceea ce le va face să se audă mai bine când sunt conectate la telefoanele moderne. Funcționează cu dispozitivele iPhone și Android.

Bateria rezistă 8 ore după o încărcare completă. Multe căști premium nu au o baterie așa de bună. Magneții din căști îți dau posibilitatea să faci un “colier din ele.” Telecomanda și microfonul in-line funcționează îndeajuns de bine pentru a fi folositoare.

Calitatea sunetului este excelentă pentru un preț așa de mic. Dacă înlocuiești vârfurile cu cele din spumă de la Comply, o să ai parte de cea mai bună calitate audio. SoundPEATS Q30 au o oarecare atenție la bass, ceea ce este perfect pentru persoanele care se duc la sală sau pentru pasionații de sporturi. O să ai parte de un raport calitate-preț excelent când vine vorba de design și calitatea sunetului.

SoundPEATS Q30 au cea mai bună calitate audio pe care o poți primi de la o pereche de căști wireless pentru sport, la un preț mai mic de 150 RON.

Verifică preț SoundPEATS Q30 aici!

Skullcandy Method

Casti Skullcandy Method albastre.

“Cele mai zgomotoase căști pentru antrenament.”

Cei de la Skullcandy nu sunt cunoscuți pentru calitatea excelentă a sunetului, însă este un lucru la care sunt cei mai bune. Căștile foarte zgomotoase.

Căștile Skullcandy Method nu sunt diferite. Rezistente la transpirație, ieftine și zgomotoase.

În timp ce acestea nu folosesc aripioare pentru o potrivire mai bună, ele nu vor cădea foarte ușor. Design-ul ergonomic și ușor ajută în menținerea căștilor în urechi, chiar și în timpul antrenamentelor sau când transpiri. DIn cauză că sunt așa de ușoare, nu te vei simți inconfortabil.

Izolarea fonică este bună. Vârfurile sunt foarte eficiente în a bloca zgomotul ambiental.

Sunt bine făcute, în special când luăm în considerare prețul. Le poți folosi cu ușurință pentru toate sporturile din cauza construcției rezistente la transpirație. O să ai parte de un raport calitate-preț bun.

Skullcandy Method sunt căști in-ear cu fir, deci nu au Bluetooth sau alte funcții speciale. Telecomanda in-line și microfonul sunt singurele funcții speciale de care o să ai parte. Funcționează cum trebuie, doar să nu te aștepți la o calitate extraordinară a vocii, este doar decentă.

Sunetul este categoria în care aceste căști au un avantaj. Nu în partea de fidelitate sonică sau în cea de claritate, ci în putere. Aceste căști sunt foarte zgomotoase și vor copleși orice mediu zgomotos.

În timp ce nu încurajăm să ascultați muzică la volume înalte pentru o perioadă îndelungată, din cauza posibilității deteriorării auzului, știm că uneori este mult prea distractiv să nu o faci.

Cele mai zgomotoase căști de antrenament pe care ar trebui să ți le iei sunt, în opinia noastră, Skullcandy Method cu fir.

Verifică preț Skullcandy Method aici!

Sony MDR-XB50AP

Casti Sony MDR-XB50AP.

“Cele mai bune căști cu bass pentru antrenamente.”

Sony MDR-XB50AP aproape că au un statut de clasic, din cauza calității extraordinare pe care o oferă. Pentru orice iubitor de bass, acestea sunt un must-have.

Datorită ergonomiei bune și a design-ului destul de mic, căștile sunt foarte confortabile și au o potrivire bună.din cauza lipsei de aripioare, s-ar putea să trebuiască să le reajustezi din când în când, însă, per total, potrivirea este bună.

Toate căștile in-ear au o izolare fonică bună de obicei, iar Sony MDR-XB50AP nu sunt o excepție. Izolarea fonică este  peste medie și reduce din zgomotul de fundal, iar tu vei auzi muzica mai eficient.

În timp ce SONY-MDR-XB50AP nu o clasificare oficial[ pentru rezistența la transpirație, acestea se descurcă destul de bine împotriva acesteia. Calitatea înaltă a construcției le face foarte rezistente și sunt potrivite pentru orice sală și pentru orice sport. Reține să le ții departe de apă. Cei de la Sony fac niște căști bune.

Când vine vorba de funcții extra, aceste earbud-uri wired pentru antrenamente au doar o telecomandă in-line și un microfon, pentru controlul muzicii și respectiv pentru apeluri.

Calitatea sunetului este absolut superbă pentru acest preț. MDR-XB50AP sunt ieftine, la un preț mai mic de 150 RON, dar oferă un sunet excelent, ce are bass. Atenția la bass este foarte evidentă, acest lucru este și indicat de nume (“Extra Bass”). Bass-ul este foarte puternic și copleșitor, perfect pentru iubitorii de bass cărora le place acest tip de semnătură a sunetului.

O să ai parte de cea mai bună calitate a sunetului cu bass, pe care o poți găsi la căștile pentru antrenament, în căștile Sony MDR-XB50AP, nu încape îndoială.

Verifică preț Sony MDR-XB50AP aici!

Te uiți doar după căști cu fir pentru sporturi?

Ce este important la calitatea sunetului în căștile Wireless Bluetooth?

Singurul lucru pe care trebuie să-l reții este că bluetooth-ul scade din calitatea sunetului muzicii tale.

Înainte ca muzica să fie trimisă în căști, trebuie transformată în semnal. Din cauză că semnalul wireless transmite mai puțină informație decât modul wired, acesta compresează muzica în “pachete mai mici.” Însă atunci când acest lucru se întâmplă, pierzi puțin din calitatea audio.

În timp ce există multe inovații în tehnologia căștilor, Bluetooth pare să fie cel mai popular mod de a transfera muzica în căștile de antrenament.

Codecuri Bluetooth

Din fericire, multe căști Bluetooth moderne, chiar și cele făcute pentru antrenamente, folosesc codecuri speciale pentru a îmbunătăți procesul de comprimare. Cele mai cunoscute sunt: aptX, LDAC, aptxHD, AAC și SBC.

Există mai multe, iar altele mai bune sunt concepute tot timpul. Acestea sunt vești bune pentru căștile Bluetooth.

Deci dacă vrei să ai parte de o calitate a sunetului mai bună în căștile tale de antrenament, ia-ți unele ce suportă aptX sau alte codecuri Bluetooth.

O transmisie Bluetooth de calitate este foarte importantă pentru calitatea sunetului a căștilor Bluetooth wireless.

Cum pot afla dacă dispozitivul meu de redare a muzicii suportă codecuri Bluetooth?

Dacă ai un telefon mai nou, probabil că deja suportă multiple codecuri Bluetooth. Cel mai comun, este probabil aptX de la Qualcomm.

Majoritatea telefoanelor îți oferă opțiunea de a alege ce codec Bluetooth să folosești. De asemenea, poți să arunci o privire la specificațiile telefonului tău. De obicei le poți găsi pe site-ul producătorului.

Izolarea fonică

Pe lângă transmisiunea Bluetooth eficientă, izolarea fonică este de asemenea importantă pentru o calitate audio bună.

Pentru a auzi majoritatea detaliilor o să ai nevoie de pace și liniște. Nu te poți bucura de muzică dacă aceasta este întreruptă tot timpul de sunetul traficului.

Din acest motiv, căștile cu o izolare fonică bună sunt mult mai plăcute în locurile zgomotoase. Pe scurt, singurul loc liniștit este casa ta, cel puțin pentru majoritatea persoanelor, deci dacă vrei să le folosești oriunde altundeva, atunci izolarea fonică pasivă joacă un rol important.

Difuzoare

Calitatea difuzoarelor și felul în care sunt amplasate este important pentru toate căștile, inclusiv cele wireless. Din păcate, nu poți verifica nici o statistică sau alte date pentru a putea ști de ce calitate a sunetului vei avea parte.

Până la urmă este vorba de preferințe personale, ceea ce înseamnă că este imposibil să știi cum sunt fără să le încerci înainte.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te uiți la review-urile altor persoane. Ceea ce alte persoane spun despre un model de căști poate să te ajute destul de mult în luarea unei decizii.

Ce anume face un set de căști bune pentru antrenamente?

Cerințele de bază pentru o pereche bună de căști pentru antrenamente sunt destul de directe.

Rezistente la apă

Din moment ce toți transpirăm în timpul antrenamentelor, rezistența împotriva transpirației este foarte importantă când vine vorba de căști Bluetooth pentru sport.

Electronicele sunt cunoscute ca fiind foarte slabe împotriva apei și a umezelii. Lucrurile se pot strica foarte repede și se pot opri din funcționare din cauza unei picături de apă în circuite.

Din fericire, multe căști moderne pentru sport au un nivel de rezistență împotriva apei. Rezistența împotriva apei este de obicei măsurată prin standardul IPX, ce este explicat aici.

Cu cât mai mare este clasificarea IPX, cu atât mai bună este protecția împotriva apei. Unele căști pot supraviețui unei scufundări în apă sau unei ploi torențiale.

Rezistența fizică

Există multe căști prost făcute pe piață. Căști ce cad pe jos și nu mai funcționează. O să vrei să le eviți pe acestea.

Din moment ce o să te miști mereu în timpul exercițiilor, există o șansă mai mare să-ți scapi căștile.

Cele mai bune căști Bluetooth pentru antrenamente sunt făcute din materiale rezistente într-un design compact și solid ce nu se strică ușor.

Este destul de greu să măsori când le vezi, dar îți poți face o idee destul de bună în momentul în care iei căștile în mâini și simți cum sunt făcute.

Confort și potrivire

Confortul și potrivirea sunt importante pentru toate căștile, însă mult mai mult pentru căștile de antrenament. Deoarece, din cauză că urechile ți se pot irita în timpul antrenamentelor, atunci când ai nevoie să fii atent la ce faci, o să fii deranjat de senzație în loc de a fi motivat de muzică.

Din moment ce mișcarea poate schimba cum stau căștile pe cap, acest lucru poate să-ți schimbe confortul între exerciții. Nu vrei asta.

Căștile bune de fitness trebuie să stea în loc confortabil pe cap sau în urechi, chiar și în timpul exercițiilor rapide sau în poziții dubioase.

Calitatea sunetului

De asemenea, calitatea sunetului joacă un rol din moment ce nu te poți bucura de muzică dacă aceasta se aude prost.

Într-un mediu de antrenament, este probabil să nu cauți fidelitate sonică, ci o calitate a sunetului ce este destul de bună și poate fi fun pentru tine. Acest lucru poate avea însemnătăți diferite pentru mai multe persoane.

În general, dacă îți place cum sună anumite căști, nimeni nu îți poate spune că au o calitate proastă a sunetului. Pe de altă parte, există câteva standarde ce sunt importante pentru majoritatea oamenilor.

Pentru majoritatea utilizatorilor, frecvențele înalte clare, bass-ul puternic și profund, și faptul că sunt destul de zgomotoase, reprezintă o calitate bună a sunetului.

Utilitate

Căștile wireless sunt definitiv mai convenabile, deci aceasta ar putea fi una dintre cerințele tale când vine vorba de căști bune pentru antrenament.

Abilitatea de a controla muzica sau apelurile prin butoanele încorporate s-ar putea să fie un alt lucru.

Există multe tipuri diferite de căști pe piață în ziua de azi. Să o găsești pe cea mai bună pentru nevoile tale este important.

Rezistă căștile scumpe mai bine decât cele ieftine în sală?

După ce ne-am uitat la sute de căști, putem spune că acest lucru este adevărat de obicei, însă nu mereu.

Poți cumpăra niște căști ce au calitatea construcției și durabilitatea excelente la un preț accesibil sau chiar ieftin. Deși acest caz este o excepție de la regulă.

Pe de altă parte, există unele căști de la brand-uri “premium” ce nu oferă o durabilitate bună. Plătești în mare parte brand-ul.

Căștile de antrenament scumpe o să reziste mai mult în sală, dar uneori poți economisi niște bani dacă îți cumperi niște căști ieftine doar din cauză că au un preț foarte mic..

Compară următorul scenariu: cumpărarea a 5 perechi de căști pentru 150 RON vs. o pereche pentru 750 RON. Este foarte improbabil ca cele 5 perechi ieftine să se strice mai repede decât perechea cea scumpă. Totul se rezumă la preferințele personale.

Multe căști se strică din cauza umezelii. Luptă împotriva apei prin achiziționarea unor căști pentru înot.

Este calitatea sunetului căștilor subiectivă?

Ceea ce este considerată o calitate înaltă a sunetului este o chestiune de preferință.

În general, majoritatea persoanelor vor un sunet clar cu bass puternic și un volum destul de zgomotos. Chiar dacă te antrenezi la sală sau în aer liber, aceasta este calitatea audio preferată de majoritatea utilizatorilor.

De ce merită să-ți iei căști pentru antrenament cu o calitate înaltă a sunetului?

O calitate a sunetului plăcută este importantă deoarece afectează performanța ta în sală sau în timpul altor activități.

Beneficiile folosirii muzicii în timpul antrenamentelor sunt multe și dovedite. Are un efect asupra percepției durerii, rezistenței, îți îmbunătățește starea de spirit și te face în general mai puternic și mai rapid. Deci alege-ți muzica preferată și pune-te pe treabă, o să ai parte de niște rezultate mai bune.

Citește și: