Casti cu fir albe pe o suprafata albastra.

Cum se curăță căștile?

La fel cum vă curățați urechile în mod regulat, căștile necesită același tratament. Murdăria poate scădea calitatea sunetului și poate provoca infecții ale urechii. Iată cum să vă curățați căștile pentru a le face ca noi. Doriți să învățați cum să curățați căștile cu căștile? De ce să vă curățați căștile?

 • Căștile preiau uleiurile corporale, transpirația și ceara
 • Murdăria se lipește pe căștile tale
 • Mizeria necurățată este un loc perfect pentru bacterii

Corpul tău nu este niciodată perfect curat. Produce uleiuri pentru a ne proteja pielea de uscare, transpirație pentru a ne menține răcoriți și ceară pentru a preveni rănirea timpanului de către reziduuri. Toate acestea se transferă în căștile dvs., făcându-le murdare și neigienice. Probabil că vă lăsați căștile în afara unei cutii de transport. Ca rezultat, murdăria care intră în contact cu căștile se lipește de ele. Ca să nu mai vorbim de faptul că și interiorul unei carcase se va murdări în timp. Ce se întâmplă cu căștile dvs. dacă nu le curățați?

Căștile sunt deosebit de susceptibile la acumularea de murdărie. Ele acționează ca un tampon de bumbac, colectând excesul de ceară, care ulterior creează o peliculă peste duză. Cel mai rău lucru este că ceara și căldura urechilor tale sunt un loc ideal pentru apariția bacteriilor. În cele mai multe cazuri, bacteriile se acumulează pe căști când nu le folosești. Prin urmare, este important unde le depozitați. De fapt, transferați germenii în urechi de fiecare dată când ascultați la ele. Studiile sugerează că toate căștile intraauriculare pot găzdui peste 110.000 de unități de bacterii care formează colonii, de 330 de ori mai multe decât pe blatul de bucătărie.

Cu alte cuvinte, majoritatea căștilor pot fi la fel de murdare ca unele dintre cele mai murdare locuri din casa ta. Deci, dacă nu purtați aceleași haine timp de o lună, de ce nu vă curățați regulat căștile? În unele cazuri, căștile vin cu plase de difuzoare înlocuibile, în interiorul unui ambalaj, ceea ce face procesul de curățare mult mai rapid.

Cum afectează igiena urechii căștile?

Instabilitate

Excesul de ceară și transpirație fac vârfurile din silicon să alunece. În consecință, căștile își pierd aderența și pot cădea din urechi.

Sunet alterat

Dacă duza este obstrucționată de o peliculă de ceară, căștile dvs. vor suna considerabil mai silențios. Frecvențele mai înalte vor pierde o oarecare putere, în timp ce basul se poate amplifica.

Aspect neplăcut

După cum am menționat, excesul de ceară se transferă cu ușurință pe căști, unde se întărește. Cu cât vă curățați mai puțin urechile, cu atât mai repede se murdăresc căștile. Sportivii ar trebui să fie și mai atenți la igiena urechii atunci când folosesc căști.

Este sunetul afectat de căști murdare?

Cu siguranță. Dacă vârfurile căștilor de formă diferită modifică sunetul, imaginați-vă ce diferență face un strat gros de ceară. Căștile încep să sune mai silențioase și lipsite de detalii. În consecință, veți dori să măriți volumul. Dacă aveți aceste probleme, scoateți dopul căștii și examinați duza. În special plasa care o acoperă. Dacă este acoperită cu reziduuri galbene, este timpul să faceți o curățare.

Cum îndepărtați ceara de urechi din căști?

Cu acești pași, puteți curăța toate tipurile de căști, chiar și Apple AirPods. Trebuie doar să fiți puțin mai atent cu cele care nu sunt impermeabile. Înainte de a învăța cum să curățați căștile, pregătiți tot ce aveți nevoie pentru curățare: Timp total: 15 minute

Curățați vârfurile pentru urechi

Scoateți dopurile căștilor și curățați-le separat. Spălați-le cu apă caldă, proaspătă și săpun de vase. Alternativ, le puteți freca și cu un șervețel cu alcool, care va ucide orice bacterie. Vârfurile din silicon sunt mai puțin sensibile la murdăria urechii, dar vârfurile din spumă cu memorie se potrivesc cel mai bine atunci când sunt curate.

Odată ce vârfurile sunt curate, lăsați-le să se usuce complet la aer înainte de a le atașa înapoi pe căști. Apa cu săpun poate intra în interiorul corpului și poate deteriora căștile.

Curățați exteriorul căștilor

Utilizați un tampon de bumbac cu alcool izopropilic. Pentru a îndepărta ceara de urechi de pe corp, mai întâi, aplicați alcool pe un tampon de bumbac. Frecați ușor peste ceara uscată. Va umezi ceara, ușurând îndepărtarea.

Folosiți o scobitoare

Odată ce ceara se slăbește, apucați o scobitoare și răzuiți cu grijă. Încercați să vă mențineți mâna stabilă și să nu aplicați nicio presiune, în special pe plasa care protejează duza.

Periați cu o periuță de dinți

Utilizați pasul următor numai pentru căștile cu plasă metalică. Când toate bucățile mari de ceară au dispărut, utilizați o periuță de dinți moale pentru a elimina murdăria mai rezistentă înainte de a șterge cu o cârpă moale.

Perii de nylon de la periuța de dinți vor trece prin micile goluri de la vârful căștii și faceți o treabă mult mai bună decât cu o simplă cârpă. După aceea, utilizați o cârpă fără scame pentru a îndepărta murdăria rămasă. Rețineți că aceasta este o soluție rapidă pentru căștile ușor murdare.

Dacă plasa este încă înfundată cu ceară, este mai bine să întrebați un magazin de aparate auditive dacă oferă curățare profundă. De asemenea, puteți cumpăra singur un aspirator mic, deși sunt scumpe.

Aprovizionare:

 • Alcool izopropilic (cel puțin 70% soluție, peste 90% este mai bună deoarece se evaporă mai repede)
 • sau peroxid de hidrogen (soluție 3%, poate decolora țesăturile)
 • Apă și săpun

Instrumente:

 • tampoane de vată (Q-tips)
 • Scobitoare
 • Periuță de dinți (periuțele de dinți curate pentru copii funcționează cel mai bine (numai pentru căști cu plasă metalică pentru difuzoare)

Materiale:

 • prosop umeCasca curatata cu o scobitoare.

 Ce se întâmplă dacă nu aveți căști vizibil murdare?

Dacă nu există murdărie uscată sau acumulare de ceară, nu trebuie să urmați pașii de mai sus. Cu toate acestea, deoarece este mai bine să preveniți decât să tratați, trebuie totuși să vă dezinfectați căștile și să le ștergeți. Aveți nevoie de:

 • Alcool pentru frecare
 • Bețișoare de vată (Q-tips)
 • Prosop umed

Utilizați un prosop ușor umezit de fiecare dată când încheiați o ședință de ascultare pentru a șterge orice pete vizibile de transpirație sau ceară. La fiecare două săptămâni (în funcție de nevoie), înmuiați un tampon de bumbac în alcool și curățați ușor în jurul duzei și a îmbinărilor.

Dacă ți-e prea frică să folosești alcool lichid, șervețelele cu alcool (cum ar fi cele pentru curățarea ecranelor smartphone-urilor) ar trebui să fie suficiente. De asemenea, dacă folosești vârfuri de spumă, periază-le cu alcool. Le va înmuia și va ucide toți germenii din spumă. Lăsați-le să se usuce înainte de utilizare.

Cum curățați o carcasă de încărcare?

De asemenea, carcasele de încărcare se murdăresc destul de mult în timp, dar, din fericire, sunt mai ușor de curățat. Ai nevoie de:

 • Alcool (70% sau mai mult)
 • Pânză uscată ( din microfibră funcționează cel mai bine)
 • Bețișoare de vată (Q-tips)
 • Periuță de dinți (opțional)

Mai întâi ștergeți interiorul carcasei cu o cârpă uscată. Încercați să ajungeți în toate locurile și să îndepărtați cât mai multă mizerie posibil. Utilizați un tampon de bumbac uscat pentru zonele greu accesibile.

De asemenea, puteți folosi o periuță de dinți pentru a îndepărta ușor murdăria.

Să presupunem că este foarte murdară carcasa: umeziți ușor un tampon de vată cu alcool și frecați murdăria uscată rămasă. Așteptați puțin să se desprindă murdăria.

Apoi luați un tampon de bumbac proaspăt și îndepărtați murdăria. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a avea o carcasă de încărcare ca nouă.

Puteți deteriora căștile prin curățare?

Electronicele nu se împacă bine cu lichidele. Urmați acești pași simpli și preveniți deteriorarea căștilor. Folosiți doar atâta soluție de curățare cât este necesar și nu câteva picături în plus.

Dacă aveți căști true wireless, asigurați-vă că le opriți înainte de curățare.

Utilizați un procent mare de alcool pentru curățarea reziduurilor de pe componentele electronice, deoarece se evaporă mai repede.

Nu curățați căștile cu peri metalici sau alte obiecte ascuțite care ar putea deteriora suprafața căștilor.

Desigur, secretul este moderația, așa că nu le uda în alcool, deoarece poți deteriora driverele interne, mai ales în cazul în care căștile tale nu sunt rezistente la apă.

Chiar dacă ai căști true wireless rezistente la apă, trebuie să le usuci complet înainte de a le pune înapoi într-o carcasă de încărcare.

Care este cel mai simplu mod de a-ți menține căștile curate?

Curățați-vă urechile în mod regulat. Tu ești sursa murdăriei. Dacă vă păstrați canalul urechii curat, va pătrunde mai puțină murdărie pe căști. Dacă folosiți căștile în aer liber și le murdăriți, curățați-le după utilizare. Căștile sport cu rating IPX7 sunt complet rezistente la apă, dar asta nu înseamnă că le poți neglija. Impuritățile sunt „hrană” pentru bacterii, care dezvoltă un miros urât și fac căștile tale dezgustătoare.

Cum să păstrezi căștile pentru a le menține curate?

Utilizați o cutie de transport. Particulele mici, cum ar fi praful, sunt întotdeauna prezente și se pot transforma într-o problemă murdară în timp. O carcasă oferă protecție împotriva expunerii zilnice și a accidentelor. Din fericire, majoritatea căștilor true wireless vin cu carcasa proprie.

Citește și: