Carcasa si casti Cambridge Audio Melomania 1.

Review căști Cambridge Audio Melomania 1 

Dacă ești în căutarea unor căști true wireless la un preț mai mic de 500 RON cu un sunet excelent și echilibrat, atunci căștile Cambridge Audio ar trebui să fie printre alegerile tale de top.

Dar, deși sună grozav, duc lipsă în alte categorii. Pentru a afla care sunt acestea, continuă să citești review-ul nostru pentru Cambridge Audio Melomania 1 până la capăt.

Cambridge Audio Melomania 1 sunt căști true wireless pentru ascultările de zi cu zi. Au o clasificare IPX5, fiind rezistente la apă, dar nu sunt ergonomice. Nu prezintă nici o tehnologie elegantă sau unică și nici nu au anulare activă a zgomotului.

Acestea sunt oarecum normale. Dar nu este un lucru atât de rău, deoarece costă mai puțin de 500 RON și vin cu o semnătură de sunet bună și echilibrată.

Este greu să găsești astăzi căști wireless plate. Majoritatea brand-urilor colorează sunet cu mai mult bass și sunete înalte pentru a se conforma cererii. Nu și Melomania 1.

Din acest motiv, sunt o descoperire rară care va fi apreciată de cei care caută un sunet neutru într-o pereche modernă de căști.

Ce ne-a plăcut

 • Semnătură sonoră naturală
 • Calitate ridicată a construcției
 • Rezistență la apă IPX5
 • 5 ore per încărcare cu încărcare relativ rapidă
 • Preț accesibil sub 500 RON
 • Comenzi încorporate ușor de utilizat
 • Design elegant

Ce nu ne-a plăcut

 • Potrivire necorespunzătoare dacă nu găsiți vârfuri adecvate
 • Cablu Micro-USB învechit
 • Nu ajung la un volum tare

Specificații

 • Tip: Căști in-ear
 • Conexiune: Bluetooth
 • Design: Closed-back

Căști

 • Dimensiunea difuzoarelor: difuzoare grafen de 5.8 mm
 • Aria frecvențelor: 20Hz – 20.000Hz
 • Impedanță: n / a
 • Greutate: 10g ambele căști, 48g cu carcasa
 • Lungimea cablului: n / a
 • Microfon și comenzi: Da (încorporate)
 • Protecție împotriva apei: IPX5

Wireless

 • Bluetooth: 5.0
 • Durata bateriei: până la 6.5 ​​ore, cu încă 25 de ore în carcasă (rezultatele testelor noastre)
 • Timp de încărcare: sub 2 ore
 • Anulare activă a zgomotului: Nu
 • Cablu de încărcare: Micro-USB
 • Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX
 • Autonomie wireless: 10m

Microfon

 • Tip: Microfon încorporat (MEMS cVc)
 • Design microfon: n / a
 • Se poate da pe mut: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Cambridge Audio Melomania 1
 • Carcasă de transport / încărcare
 • Cablu de încărcare micro-USB
 • 8 perechi de vârfuri (6 silicon, 2 spume)
 • Manual de utilizare

Carcasa si casti Cambridge Audio Melomania 1.

Confort și potrivire – 4/5 Minunat

Veți avea parte de un design modest, care este mai confortabil decât te-ai putea aștepta, mai ales atunci când folosești vârfuri din spumă cu memorie.

Astăzi, majoritatea căștilor vin cu un fel de design ergonomic, cu clape, aripi și vârfuri unice pentru urechi. Contrar acestui fapt, Cambridge Audio Melomania 1 sunt simple. Au un design de bază și sunt niște căști cu vârfuri normale.

Dar, în mod surprinzător, funcționează destul de bine. Probabil că primele vârfuri nu vor funcționa pentru funcționa foarte bine pentru tine, dar cu o selecție de 8 vârfuri diferite, poți fi sigur că vei găsi altele care se potrivesc. Ai parte de 6 perechi din silicon și 2 perechi din spumă cu memorie.

Și vârfurile sunt cruciale pentru potrivire perfectă. Dacă sunt prea mici, căștile nu rămân la locul lor și adesea trebuie să le reajustezi.

Vârfurile mari, din spumă cu memorie, au funcționat pentru mine și este posibil să funcționeze și pentru tine. Deoarece căștile în sine nu sunt cele mai stabile, totul se bazează pe vârfuri.

Este mai bine să folosești niște vârfuri mai mari care creează o presiune mai stabilă, în special pentru utilizatorii activi. Datorită faptului că sunt niște căști ușoare, nu ai nevoie de o potrivire perfectă pentru rezultate bune.

Fără vârfurile potrivite, Melomania 1 nu sunt confortabile și nici stabile. Sunt greu de ținut în urechi și te simți mereu ușor iritat. Încearcă-le pe toate înainte de a face o alegere.

Dar odată ce ai găsit vârfurile corecte, utilizarea căștilor este ușoară. Datorită greutății mici, este ușor să le porți timp de ore întregi fără disconfort. Și cu o potrivire strânsă, te poți bucura de ele și în timpul sportului.

Dacă te aștepți la o potrivire ce nu este stabilă, datorită designului simplu, nu te îngrijora. Acest lucru nu este o problemă și le poți folosi pentru a asculta acasă sau atunci când alergi (după ce găsești potrivirea perfectă).

Izolarea zgomotului – 4/5 Minunat

Cu 8 perechi de vârfuri, inclusiv unele din spumă cu memorie, căștile blochează foarte mult zgomot ambiental, mai ales dacă le vei introduce mai adânc în urechi.

Căștile in-ear sunt în general bune pentru a bloca zgomotul de fundal. Cambridge Audio Melomania 1 nu diferă.

Odată ce găsești vârfurile potrivite, vei observa un zgomot ambiental mai redus . Ajută muzica să iasă în evidență cu mai puține distrageri.

Vârfurile din spumă sunt cele mai bune deoarece creează o potrivire etanșă chiar dacă ai un canal al urechii cu o formă neobișnuită.

Dacă dorești mai multă atenție la ce se întâmplă în jurul tău, folosește vârfuri mai mici pentru urechi, care vor lăsa să intre mai mult aer și, astfel, zgomot. Poți regla nivelul de izolare pasivă, dar reține că influențează și puterea bass-ului. Pentru a avea o reacție mai bună a bass-ului, alege izolarea maximă.

Bluetooth 4/5 – Excelent

Performanță tipică bluetooth 5.0 pe care te poți baza – autonomie medie și rezistență cu întreruperi ocazionale.

Căștile Cambridge Audio funcționează, în general, până la o distanță de 10 metri, după care conexiunea Bluetooth începe să se distorsioneze. De asemenea, funcționează bine când ai un perete pe post de obstacol, dar este de nefolosit când ai doi pereți. Acest lucru este comun pentru bluetooth 5.0.

Singurul punct în minus de care vei avea parte în mod regulat este că cele două căști nu se conectează între ele.

Poți conecta una dintre căști pe post de cască principală sau poți folosi doar o singură cască pentru apeluri telefonice. Și după ce scoți ambele căști, acestea ar trebui să se conecteze între ele automat.

Acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. Uneori funcționează, alteori nu. Dar o simplă apăsare lungă pe căști rezolvă de obicei problema. Este o problemă minoră, ar putea fi doar la perechea noastră, dar alte brand-uri au rezolvat acest lucru.

Una peste alta, conexiunea wireless funcționează bine și în modul în care te-ai aștepta de la o pereche de căști moderne in-ear wireless.

Există întârzieri la vizionarea videoclipurilor?

Nu există niciun decalaj audio vizibil atunci când te uiți pe YouTube datorită codecului bluetooth aptX rapid și a integrării decente a SBC și AAC. Toate funcționează suficient de repede pentru a face ca întârzierea audio să nu fie o problemă.

Baterie – 3.5 / 5 Aproape grozavă

În timp ce promit 9 ore, aceasta ar fi o durată de viață excelentă a bateriei, te poți aștepta la aproximativ 6.5 ore per încărcare la jumătate de volum (din testul nostru). Carcasa de încărcare include 4 încărcări suplimentare, cu aproximativ 25 de ore mai mult.

6.5 ore de redare (6h 40min în testul nostru) este încă multă baterie, suficientă chiar și pentru utilizatorii mai pretențioși. Sincer, cât de des asculți muzică timp de 6 ore consecutive?

Și în momentul în care faci o pauză, le poți pune în carcasă, iar acestea se încarcă din nou. De la 0% la 100% în 30 de minute, o pauză de 15 minute le oferă încă 3 ore de redare.

Deși aceasta nu este cea mai eficientă încărcare rapidă pe care am văzut-o, aproape că nu poți rămâne fără baterie.

Acum, reține, dacă le dai la volum maxim, acestea nu vor rezista atât de mult (și este nesănătos pentru urechile tale). Deci, oricum nu ar trebui să asculți la volum înalt pentru prea mult timp.

Una peste alta, capacitatea bateriei este similară cu alte căști true wireless moderne și este mai mult decât suficientă.

Poți să încarci carcasa cu un cablu Micro-USB și durează aproximativ 2 ore. Cablul de încărcare învechit este singura chestie de care mă pot plânge.

Există 5 LED-uri pe carcasă care îți arată câtă baterie rămâne de fiecare dată când deschizi capacul. Este foarte util și toate carcasele de încărcare ar trebui să includă această funcție.

Dar mai există un lucru care nu funcționează corect. Indicatorul de baterie nu prea arată procentul curent.

În testul nostru la 34% baterie rămasă, un mesaj vocal avertiza că bateria este aproape descărcată. Apoi, câteva minute mai târziu, indicatorul scade rapid la 2%. Câteva momente mai târziu, căștile s-au oprit.

Timpul de la 30% până la oprire a fost de aproximativ 10 minute, iar acesta nu reprezintă 30% din durata totală de viață a bateriei. Indicatorul nu prea este bun.

Durabilitate – 4,5 / 5 Aproape perfect

Materialele plastice durabile și protecția împotriva apei IPX5 le fac rezistente la utilizarea zilnică.

Majoritatea căștilor din ziua de azi au un fel de protecție împotriva apei. Se măsoară în IP sau IPX. Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai bine.

Cu IPX5, Cambridge Audio Melomania 1 nu sunt complet impermeabile, pentru așa ceva uită-te aici, dar le poți expune cu ușurință la transpirație, ploaie și chiar le poți spăla sub apa de la robinet.

Dar nu le poți ține sub apă. Cu toate acestea, carcasa din plastic este minimalistă și rezistentă la lovituri ușoare sau la scăpări accidentale pe podea.

Butoanele fizice din partea de sus a căștilor oferă un feedback bun. Fac click atunci când le apeși și oferă încredere când vine vorba de calitatea lor.

Carcasa de încărcare din plastic este, de asemenea, rezistentă la apă, având o clasificare IPX5, deci dacă o lași accidental în ploaie, nu îi va face rău. Poate încăpea într-un buzunar. De asemenea, capacul se simte solid și rămâne închis datorită magneților.

Se simte ca un produs de ultimă generație, bine conceput și care nu prezintă puncte slabe.

Caracteristici – 4/5 Excelent

Cambridge Audio Melomania 1 sunt căști bluetooth simple, fără funcții uimitoare. Dar cele pe care le au sunt bine implementate.

Când spunem simple, trebuie să știi că vei avea parte de:

 • Conexiune wireless, unde puteți utiliza fiecare cască separat (nu toate căștile true wireless pot face acest lucru)
 • Comenzi fizice încorporate pentru muzică, volum, apeluri și asistent vocal
 • Suport pentru asistent vocal funcționează cu Siri, Asistent Google și altele
 • Indicatorul bateriei de pe carcasa de încărcare cu 5 LED-uri care arată bateria din aceasta
 • Microfon clar pentru apeluri telefonice

Nu vei avea parte de:

 • Nu ai multipoint, Melomania 1 nu se poate conecta la mai mult de 1 dispozitiv în același timp
 • Nu ai anulare activă a zgomotului
 • Nu ai funcția de pornire/oprire automată pentru atunci când le scoateți din urechi
 • Nu ai aplicație pentru egalizarea sau modificarea setărilor

Melomania 1 sunt căști accesibile la un preț mai mic de 500 RON, deci nu te poți aștepta la toate funcțiile modelelor premium precum cele de la Apple sau Sony.

Dar poți obține alternative la același preț ce oferă mai multă tehnologie, deși nu au neapărat un sunet mai bun.

Accentul este pus pe funcțiile de bază și pe calitatea audio, care, în opinia noastră, își merită banii. În afară bucuria de a-ți asculta artiștii preferați și de a purta apeluri telefonice confortabile atunci când ești pe fugă, de ce mai ai nevoie?

Funcțiile suplimentare adaugă mici îmbunătățiri experienței utilizatorului, dar trebuie să plătești mult mai mult pentru acestea. Și pentru un audiofil ce are un buget, acestea nu sunt necesare.

Calitatea microfonului

Microfonul este bun cu o înregistrare vocală clară, dar este destul de sensibil. Deci, preia cea mai mare parte a zgomotului de fundal.

Carcasa casti Cambridge Audio Melomania 1.

Sunet – 4/5 Minunat

Calitatea echilibrată a sunetului îi va face pe audiofili și pe iubitorii de sunet cât mai natural să zâmbească. Oferă mai multe decât ar sugera-o prețul cerut.

Pentru prețul mai mic de 500 RON, vei avea dificultăți în găsirea unor căști true wireless care să se audă mai bine. Cei de la Cambridge Audio au realizat niște acorduri fantastice cu Melomania.

Sună excelent pentru toate genurile muzicale. Te poți bucura de rock cu corzi de chitare și voci puternice. Poate că vrei ceva mai calm, precum o melodie clasică. Sau te poți bucura de ritmul hip hop-ului modern.

Cambridge Audio Melomania 1 pot face totul cu ușurință. Bineînțeles, acestea au un sunet neutru, deci dacă ești un iubitor de bass, nu vei fi mulțumiți de puterea acestora. Pentru căștile cu bass, dă click aici.

Dar când vine vorba de o pereche de căști bune la toate, semnătura neutră a sunetului este cea mai bună de care poți avea parte. Și exact asta oferă Melomania 1.

Maximuri clare și detaliate care te fac să crezi că asculti o chitară în aceeași cameră. Cu un soundstage și o imagistică bune, vei auzi mai multe decât cu majoritatea căștilor.

Sunetul nu va fi dur nici măcar la un volum înalt, ceea ce este surprinzător în această arie de preț. Vei obține claritate și detalii pentru care oamenii plătesc mult mai mulți bani.

Sunetele mijlocii și vocile iau o poziție centrală și nu se lasă copleșite de alte arii.

Și, deși ai putea crede că bass-ul nu este chiar așa de puternic, nu este cazul aici. Există o mulțime de ritmuri și sub-bass atunci când muzica pe care o asculți impune acest lucru. Nu este la fel de exagerat, ca la căștile Beats, dar te vei putea distra din plin.

Acestea creează un ritm bun ce poate fi găsit rar în căștile bluetooth ce costă mai puțin de 500 RON.

Singurul lucru care este puțin enervant este că nu le poți da la un volum ce este inconfortabil de tare atunci când vrei să asculți melodiile preferate în acele zile speciale.

Și, datorită sunetului echilibrat, nu sunt cele mai potrivite pentru iubitorii de bass.

Pentru o pereche de căști bluetooth extrem de echilibrate, Cambridge Audio Melomania 1 este cea mai bună alegere la un preț mai mic de 500 RON.

De ce să cumperi Cambridge Audio Melomania 1?

Vrei să obții un raport calitate-preț mai bun decât majoritatea oamenilor? Vrei un sunet ďe căști excelent pentru mai puțini bani? Apoi ar trebui să le alegi pe acestea.

Mulți oameni plătesc peste 1000 RON pentru căști cu o calitate audio similară. Hei, poți cheltui și mai mult și să ai parte de o pereche de căști mai proastă.

Dar în lumea fidelității sonore maxime pentru 500 RON, aceste căști sunt perfecte. Sunt un chilipir.

Și asta nu înseamnă că vei avea parte de căști cu tehnologie învechită. Acestea vin cu bluetooth 5.0, o capacitate solidă a bateriei și o experiență de utilizare satisfăcătoare.

Le puteți folosi la sala de sport datorită rezistenței la apă sau te poți bucura de muzică când citești o carte acasă. Designul lor modern este potrivit pentru toate situațiile.

Cum se compară cu căștile wireless similare?

În primul rând, trebuie să le compari cu 1MORE Stylish. Au un preț similar și o calitate audio excelentă. Acestea se potrivesc mai bine pentru antrenament datorită ergonomiei și a aripioarelor pentru urechi, dar nu și datorită clasificării IPX. Întrucât sunt puțin mai vechi, vei obține o durată mai redusă a bateriei, un cablu Micro-USB și nici un indicator de baterie pe carcasă.

Chiar dacă costă puțin mai mult, Apple AirPods 2 se încadrează în aceeași arie de preț. Nu sună la fel de bine și bateria durează mai puțin. Sigur, nu vei avea parte de „efectul cool” de a avea un produs Apple și de integrarea perfectă cu iPhone-ul tău. Dar este suficient pentru a asculta o calitate a sunetului mai proastă la un preț mai mare? Nu cred.

Alte căști true wireless comparabile sunt Aukey T10. Aceste căști de antrenament au încărcare USB-C și acceptă, de asemenea, încărcarea wireless Qi prin carcasa lor. Sunt stabile, impermeabile și, în general, potrivite pentru sport. Dar sunetul lor nu este la fel de bun ca Melomania, iar comenzile lor tactile nu sunt chiar așa de bune.

Verifică preț Cambridge Audio Melomania 1 aici!


Citește și: