Carcasa si casti Aukey EP-T31.

Review căști Aukey EP-T31

De obicei, produsele Aukey nu dezamăgesc. Acest lucru este confirmat și de căștile true wireless EP-T31. Cu un preț de sub 200 RON, căștile acestea mici oferă funcționalități utile care, de obicei, sunt disponibile doar la produsele premium.

Cele mai importante funcționalități sunt senzorii de proximitate, care întrerup sau reiau melodiile, precum și încărcarea wireless Qi. Căștile acceptă setarea multipunct și mod mono.

Cel mai semnificativ avantaj al căștilor este dimensiunea acestora. Sunt mici și nu ies prea mult din urechi. Acest lucru permite ca vântul să nu se audă prea tare și, de asemenea, le poți purta sub o cască de motocicletă, dacă ai nevoie.

Aukey EP-T31 oferă o calitate audio foarte bună. Timbrul sonor echilibrat permite audiția oricăror genuri muzicale. Totuși, cei care doresc o audiție fără distorsiuni ale sunetului, ar trebui să încerce alte căști.

Să vedem, în detaliu, ce oferă aceste căști:

Pro

 • Calitate bună a sunetului
 • Latență scăzută pentru vizionarea jocurilor video și pentru mobil
 • Carcasă mică
 • Multe caracteristici suplimentare
 • Durată bună de viață a bateriei

Contra

 • Unele probleme de conectare
 • Unele probleme la sunet, datorită compresiei

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless Aukey EP-T31
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-A la USB-C
 • 3 perechi de capete de urechi din silicon
 • Manualul de utilizare
 • Autocolant

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design: Closed-back
Boxe: 7 mm
Frecvență: N/a
Impedanța: N/a
Greutate: 4g fiecare cască
Microfon și controale: Da
Rezistența la apă: IPX5
Durata de viață a bateriei: 5h + 25h în cutie
Timp de încărcare: 2h + încărcare rapidă – încărcare wireless USB-C și Qi
Anulare activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Gamă wireless: 10m (33ft)
Microfon: Încorporat

Casti Aukey EP-T31 vazute de aproape.

Confort și fixare

Căștile true wireless de la Aukey oferă un excelent nivel de confort, întrucât sunt mici și foarte stabile. Totuși, fixarea acestora în urechi ar putea să dureze puțin mai mult timp.

Așa cum am menționat, EP-T31 sunt mici, comparativ cu alte căști wireless adevărate. Vei fi impresionat de cât de multe oferă aceste căști minuscule. De asemenea, fiind mici, ar trebui să se potrivească în majoritatea urechilor. Confortul este excelent și abia le vei simțiți, chiar dacă le utilizezi un timp îndelungat.

Din fericire, stabilitatea este excelentă, în ciuda lipsei de alte accesorii, cum ar fi aripioarele pentru urechi. Poți să le utilizezi în timpul unor exerciții fizice, fără să te temi că-ți vor cădea.

Cu toate acestea, dimensiunea mică a căștilor poate conduce și la probleme. Căștile true wireless trebuie introduse în urechi și apoi răsucite ușor în sus, pentru a intra complet canalul urechii. Totuși, întrucât căștile sunt mici, s-ar putea pierde aderența de după pasul de răsucire.

Prin urmare, este posibil să atingi, accidental, comenzile tactile, până când reușești să fixezi căștile. Totuși, odată ce le-ai fixat în urechi, nu mai ai probleme.

Izolarea zgomotului

Potrivirea intra-auriculară asigură o izolare foarte bună. Poți auzi, în continuare, ce se întâmplă în jurul tău, atunci când treci pe o stradă intens circulată.

Chiar dacă tehnologia de anulare activă a zgomotului începe să fie disponibilă chiar la dispozitive pentru buget redus, la aceste căști aceasta nu este disponibilă.

Totuși, izolarea pasivă a acestor căști este foarte bună. În timp ce asculți muzică, nu vei fi deranjat prea mult de zgomotele din jur.

Desigur, pentru a obține cea mai bună izolare, trebuie să realizezi o fixare foarte bună. În cutie există 3 perechi de capete pentru urechi, ceea ce este standard. De asemenea, poți încerca și alte capete de la alți furnizori, pentru că se vor potrivi.

Se aude zgomotul produs de vânt?

Zgomotul produs de vânt se aude puțin, la fel ca și în cazul multor alte căști intra-auriculare. Cu toate acestea, aceste căști oferă o izolare mai bună, astfel că pot fi folosite pentru alergare sau ciclism.

Bluetooth

Poți să-ți lași smartphone-ul într-o cameră și să te plimbi în jurul unei casei, iar muzica se va auzi fără întreruperi. Conexiunea este stabilă, Aukey EP-T31 oferind funcții utile suplimentare, cum ar fi modul multipunct și sunet mono.

Nu e nevoie să-ți iei telefonul cu tine, atunci când mergi în cealaltă parte a casei tale. Semnalul ar trebui să treacă, cu ușurință, prin câțiva pereți de cărămidă.

Aukey EP-T31 au un proces de asociere foarte simplu. Căștile se vor conecta la smartphone imediat ce le scoți din cutie. De asemenea, poți utiliza ambele căști pentru audiție mono, ceea ce va prelungi durata de funcționare a bateriei.

Deși nu am întâmpinat probleme la sincronizarea sunetului, unii utilizatori au raportat astfel de cazuri. Astfel, conexiunea se poate întrerupe în mijlocul audiției, ceea ce poate fi enervant.

Oferă tehnologia multipunct?

Da, poți conecta căștile, în același timp, la cel puțin două dispozitive. Acest lucru este util dacă folosești, în mod uzual, mai multe dispozitive diferite.

Ce codecuri Bluetooth există?

Aukey utilizează standardul SBC și AAC, ceea ce este mai mult decât suficient pentru o pereche de căști pentru buget redus. Oricum, nici utilizatorii de Android, nici cei de iOS nu vor avea probleme la utilizarea acestor căști.

Există lag video?

Aukey promite o latență ultra-scăzută pentru vizionarea videoclipurilor pe un smartphone. Acest lucru este adevărat, deoarece nu am observat niciun fel de întârziere audio vizibilă, experiența oferită utilizatorilor fiind foarte bună.

Baterie

Chiar dacă 5 ore per încărcare nu este cel mai bun rezultat din piață, este surprinzător de mult pentru niște căști atât de mici. Carcasa oferă încă 25 de ore, cu suport pentru încărcare rapidă prin USB-C, precum și încărcare wireless Qi.

Căștile true wireless devin din ce în ce mai bune atunci când vine vorba de durata de viață a bateriei, unele oferind mai mult de 10 ore la o singură încărcare. În schimb, EP-T31 poate oferi „doar” 5 ore pe încărcare, ceea ce este un rezultat mediu.

Totuși, având în vedere cât sunt de mici, vei fi plăcut surprins de performanța lor. Testul nostru a confirmat datele tehnice, ceea ce înseamnă că ar trebui să le poți utiliza aproximativ 5 ore la 50% volum. Desigur, această valoare variază în funcție de volumul utilizat.

Carcasa de încărcare prelungește durata de funcționare a bateriei cu încă 25 de ore (30 de ore în total), ceea ce este mai mult decât suficient pentru câteva zile de utilizare. Este plăcut să vezi un port USB-C pe spatele carcasei, precum și un suport pentru încărcarea wireless Qi. Încărcarea Qi nu este chiar la fel de rapidă ca cea prin cablu, dar o opțiune suplimentară este întotdeauna binevenită.

Rezistență

În ciuda carcasei din plastic, căștile true wireless Aukey ar trebui să reziste câtorva căzături pe o suprafață dură. Având și indice IPX5 le vei putea folosi și pentru antrenamente, indiferent cât de mult vei transpira.

Atât căștile, cât și carcasa de încărcare sunt fabricate din plastic negru mat. Căștile sunt ușoare, dar și destul de robuste. Nu există butoane fizice sau părți mai sensibile, așadar credem că ar trebui să treacă cu bine de câteva căderi accidentale pe jos.

În schimb, nu putem spune același lucru despre carcasa de încărcare wireless. Este destul de rezistentă, având în vedere prețul; în schimb, balamaua capacului ar putea să nu reziste, în cazul unei căderi pe jos.

În ceea ce indicele de impermeabilitate IPX5, acesta garantează că aparatul rezistă câtorva picături de transpirație, produse în sesiunile intense de antrenament.

Funcționalități

Căștile acestea oferă foarte multe funcționalități la un preț accesibil: suport multipunct, mod mono, încărcare Qi, control al muzicii touch sensitive și senzor de proximitate.

Având în vedere prețul de sub 200 RON, nu te poți aștepta la prea multe. Cu toate acestea, Aukey EP-T31 surprinde plăcut cu o serie de caracteristici speciale pe care unii le-ar putea găsi foarte utile. Există chiar și un senzor de proximitate, care întrerupe automat redarea.

Din păcate, nu există nici o modalitate de a personaliza aceste funcționalități. Chiar dacă unora le poate părea super să aibă redare / pauză automată, alții ar putea considera că este enervant. Și noi am fost de părere că nu este prea utilă, așa că am dezactivat-o imediat.

Același lucru este valabil și pentru comenzile tactile, care sunt fixate. Nu poți personaliza butoanele, cu ajutorul unei aplicații, așa că poți utiliza doar ceea ce a fost setat din fabrică.

Nu există nici controale de volum, astfel încât poți să reglezi volumul doar cu ajutorul smartphone-ului.

Totuși, având în vedere prețul, ai putea să accepți aceste inconveniente. Aukey EP-T31 oferă multe funcționalități importante.

Controale

 • Redare/pauză – o singură atingere
 • Piesa anterioară – atinge de două ori casca din dreapta
 • Piesa următoare – atinge de două ori casca din stânga
 • Răspunde / închidere apel – atinge de două ori oricare dintre căști
 • Dezactivează /activează modul latență scăzută – atinge de trei ori casca din dreapta
 • Asistent vocal – atingere de trei ori casca din stânga
 • Respingere apel – apasă și ține apăsat pe oricare dintre căști, timp de 1 secundă

Carcasa si casti Aukey EP-T31.

Calitatea microfonului

Calitatea apelurilor este bună, dacă le faci într-un mediu liniștit. Așadar, microfonul are o calitate medie. Calitatea vocii nu este cea mai clară dar, având în vedere prețul, este ceva de așteptat.

Ca și în multe alte cazuri, zgomotul din jur impactează asupra calității apelului. În cazul EP-T31, calitatea scade semnificativ. Vocile se pot auzi slab, așa că nu ar trebui să folosești aceste căști pentru a prelua un apel telefonic într-o încăpere cu mult zgomot sau lângă un drum aglomerat.

Sunet

Sunetul este bine echilibrat, cu boxe de 7 mm din titan, cu bass puternic și acute plăcute. Cu toate acestea, sunetul este comprimat, ceea ce dăunează semnificativ dinamicii.

În general, timbrul sonor al lui Aukey EP-T31 este foarte plăcut. În cea mai mare parte este un sunet echilibrat, cu un bass ușor amplificat; totuși, această creștere nu este una excesivă.

Acest timbru sonor se potrivește tuturor genurilor muzicale, de la clasic la hip hop. Calitatea sunetului este, de asemenea, destul de clară și detaliată, în întreaga gamă de frecvențe, atât la instrumente, cât și la voci.

Totuși, pentru a atinge acest nivel de detaliu, căștile folosesc comprimarea. Unele părți ale melodiei, care, de obicei, sunt silențioase, acum se aud mai tare, iar părțile care, de obicei, se aud mai tare, acum se aud mai slab.

Acest lucru scade calitatea audiției unor melodii bine realizate. Talgerele se aud prea sacadat, iar chitara și tobele nu au energia cu care ești obișnuit.

Desigur, dacă ești un utilizator ocazional, acest lucru nu este un dealbreaker. Cu toate acestea, cei care doresc o audiție perfectă, ar trebui, probabil, să caute alte dispozitive.

Ar trebui să cumperi Aukey EP-T31?

Per ansamblu, aceste căști true wireless sunt foarte reușite, având și o dimensiune foarte redusă. Au un design simplu, sunt negre și oferă funcționalități multiple.

Durata de viață bateriei este foarte bună, existând și suport pentru încărcare wireless Qi și o carcasă rezistentă, cu indice de impermeabilitate IPX5.

Conexiunea Bluetooth 5.0 este foarte bună și are un mod de latență scăzut, mod mono și suport multipunct.

În ciuda dimensiunii reduse și a lipsei aripioarelor pentru urechi, confortul și stabilitatea oferite de aceste căști sunt excelente.

Desigur, calitatea sunetului este una foarte bună, având în vedere prețul solicitat, indiferent de procesarea audio agresivă.

Având în vedere prețul de sub 200 RON, îți recomandăm să încerci aceste căști foarte reușite.

Verifică preț Aukey EP-T31 aici!


Citește și: