Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Jabra Elite 75t

Review căști Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Jabra Elite 75t

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să combine sunetul de înaltă calitate cu rutina de antrenament, acest articol ar putea fi de interes pentru tine.

Îți vom prezenta 2 modele de căști true wireless care au scopuri diferite.

Jabra Elite 75t sunt orientate spre folosirea generală, cu un confort excelent, stabilitate și un sunet cu bass. Și dacă dorești o rezistență mai mare la apă, aruncă o privire la modelul Jabra Elite Active 75t, care este asemănător, dar oferă o protecție suplimentară împotriva apei.

Între timp, Sennheiser Momentum True Wireless 2 sunt promovate sub formă de căști pentru audiofili. Vei avea parte de anulare activă a zgomotului, care este potrivită pentru căștile in-ear true wireless premium. Și pot face multe lucruri pe care căștile Jabra nu le pot face.

Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să cumperi căștile Sennheiser chiar în acest moment. Există încă unele lucruri care s-ar putea să te facă să te răzgândești.

Comparație rapidă

Ambele modele

 • Se potrivesc confortabil datorită designului ergonomic
 • Izolarea pasivă este excelentă
 • Oferă modul de sunet ambiental
 • Durata bateriei de 7 ore per încărcare
 • Conexiune bluetooth este fiabilă și are o acoperire bună
 • Sunet plăcut cu ajutorul egalizării, este potrivit pentru sport
 • Aplicație mobilă ce îți permite să le personalizezi
 • Încărcare rapidă

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2.

 • Sunet rafinat, HiFi, cu o redare vocală realistă
 • Soundstage-ul este peste medie pentru niște căști in-ear
 • Stabilitate este ceva mai bună
 • Protectie împotriva transpiratie cu clasificare IPX4
 • Comenzi tactile
 • Performanță excelentă de anulare activă a zgomotului
 • Încărcare rapidă bună
 • Bluetooth 5.1
 • Suport pentru aptX

Jabra Elite 75t

 • Construcție mai robustă
 • Carcasă mică de încărcare pentru o portabilitate mai bună
 • Mai puțină întârziere audio la vizionarea videoclipurilor
 • Bass mai puternic cu o extensie mai bună
 • Egalizare aprofundată cu mai multe benzi de frecvență
 • Butoane de control fizic
 • Suport multipoint

Specificații

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 Jabra Elite 75t
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: 7mm 6mm
Aria frecvențelor: 5-21.000Hz 20Hz – 20,000Hz
Impednață: n/a n/a
Greutate: 12g amble căști, 70g cu carcasa 12g ambele căști, 35g carcasa
Lungimea cablului: Cablu de încărcare de 25cm Cablu de încărcare de 30cm
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei IPX4 (rezistente la transpirație) Nu
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.1 Versiunea 5.0
Durata bateriei: 7 ore per încărcare, 35 ore în total 7 ore per încărcare, 27 ore în total
Timp de încărcare: 2 ore pentru încărcare completă

10 minute pentru 1.5 de redare

2 ore pentru încărcare completă

15 minute pentru 1 oră de redare

Anulare activă a zgomotelor Da Nu
Cablu de încărcare USB-C to USB-A USB-C to USB-A
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC, aptX SBC, AAC
Aria wireless: 10m 10m
Microfon    
Tip: 2 microfoane, unul pentru fiecare cască Sistem încorporat de 4 microfoane
Design n/a n/a
Se poate da pe mut? Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu USB-C
 • Jabra: 3 perechi de vârfuri din silicon (S, M, L)
 • Sennheiser: 4 vârfuri pentru urechi (XS, S, M, L)
 • Manual de utilizare

Carcasa si casti Sennheiser Momentum True Wireless 2

Confort și potrivire

Ambele oferă același nivel de confort pentru perioade mai extinse, dar Sennheiser ar putea avea un ușor avantaj atunci când vine vorba de potrivire.

Ambele căști au un design ergonomic care se potrivește bine în urechi, fără a crea puncte de presiune. Nici una dintre acestea nu folosește aripioare pentru urechi sau cârlige care să le țină în siguranță. Ergonomia în sine asigură o potrivire bună.

Sigur, le poți simți în urechi, din moment ce sar în timpul mersului. Cu toate acestea, niciunul dintre modele nu se simte greu și nu te va obosi, chiar și după o sesiune lungă de ascultare.

Jabra Elite 75t ar putea avea un ușor dezavantaj, deoarece își pierd din potrivire după un timp. Se poate întâmpla mai rapid dacă îți place să cânți des. La început, vei observa că izolarea zgomotului se înrăutățește, iar apoi ai senzația că sunt pe cale să cadă. În acel moment, trebuie să le ajustezi rapid.

Comparativ, acest lucru nu se întâmplă cu Sennheiser Momentum True Wireless 2. Se simt că se mișcă în urechi atunci când mergi, ceea ce ar putea să îți dea senzația că li se slăbește potrivire, dar, în realitate, încă au o poziție bună.

În general, le poți folosi atât pentru a alerga, cât și în timpul antrenamentelor. Din păcate, niciuna dintre companii nu a inclus vârfuri din spumă, care ar contribui la îmbunătățirea stabilității.

Izolarea zgomotului

Jabra Elite 75t intră mai adânc în urechi, asigurând o izolare mai bună a zgomotului. Cu toate acestea, Momentum True Wireless 2 pot elimina activ zgomotul, ceea ce le oferă un avantaj.

Căștile in-ear sunt de obicei mult mai bune la izolarea pasivă a zgomotului, datorită faptului că intră mai adânc în urechi. Cu cât intră mai adânc, cu atât mai bine. Acesta este motivul pentru care Jabra face o treabă mai bună, creând o sigilare puțin mai bună decât cea a celor de la Sennheiser. Desigur, asta nu înseamnă că intră atât de mult încât îți vor crea disconfort.

Momentum sunt destul de bune în această categorie, însă au un as în mânecă: anularea activă a zgomotului. Oferă o performanță similară precum alte modele de căști true wireless premium, eliminând toate zgomotele joase, în timp ce se chinuie puțin cu frecvențele înalte. Acest lucru este comun în rândul căștilor cu anulare activă a zgomotului.

Există o caracteristică pe care o au ambele căști: Sennheiser oferă Transparent Hearing, iar Jabra HearThrough.

Performanța lor este destul de similară, oferindu-ți sunete mijlocii aproape realiste, de parcă nu ai purta deloc căști.

Dacă ai nevoie de o pereche de căști pentru ciclism, merită menționat că vei avea parte de mai puțin zgomot de vânt dacă folosești Sennheiser Momentum True Wireless 2 comparativ cu Jabra Elite 75t.

Bluetooth

Te poți aștepta la o conexiune fiabilă de la ambele, oferind o acoperire standard bluetooth 5.0. Cu toate acestea, Jabra oferă câteva funcții suplimentare.

Elite 75t folosesc Bluetooth versiunea 5.0, iar Momentum True Wireless 2 versiunea 5.1. Deși există mici diferențe, nu le poți observa cu adevărat. Pe hârtie, căștile Sennheiser ar trebui să aibă o conexiune puțin mai îmbunătățită, cu o eficiență energetică mai bună. Asta dacă ai un dispozitiv care acceptă de Bluetooth 5.1.

Una peste alta, vei avea parte de o conexiune fiabilă, fără întreruperi, de la ambele. Sunetul începe să se rupă numai atunci când pui doi pereți între căști și dispozitivul de redare, lucru obișnuit la majoritatea căștilor true wireless.

Există o întârziere vizibilă atunci când vizionați YouTube la ambele modele, dar Jabra face o treabă mai bună, chiar dacă acestea acceptă doar codecurile bluetooth SBC și AAC. Sennheiser adaugă aptX la căștile lor, dar întârzierea lor este mai gravă.

Dacă vrei o experiență fără întârziere pe Momentum, trebuie să accesezi secțiunea de Developer Options (pe Android) și să schimbi manual codecul bluetooth în SBC. Din fericire, chiar dacă nu folosești aptX, calitatea sunetului nu se schimbă.

Căștile Sennheiser nu au suport multipoint, dar Jabra au. Le puteți conecta la 2 dispozitive diferite pentru a le schimba între ele.

Baterie

7 ore de redare per încărcare sunt oferite de ambele căști, cu puțin mai multă energie rămasă în carcasa căștilor Sennheiser Momentum True Wireless 2.

Dacă nu intenționezi să folosești anularea activă a zgomotului foarte des, căștile Sennheiser pot oferi aceeași baterie ca Jabra 75t. Adică 7 ore per încărcare, în funcție de volum. Când am testat Elite, am reușit să obținem aproape 7.5 ore, ceea ce înseamnă că uneori pot dura mai mult decât timpul cu care au fost promovate.

Ele diferă în ceea ce privește durata bateriei ce se află în interiorul carcasei de încărcare. 75 oferă aproximativ 20 de ore de încărcare, în timp ce Momentum îți pot oferi 28 de ore de timp de redare suplimentar.

Ambele carcase își încarcă rapid căștile:

Pentru a afla cât de multă baterie mai este este în căști, trebuie să te uiți la telefon. Jabra arată procentajul lor în bara de notificare. Pentru Momentum 2s trebuie să deschideți aplicația mobilă.

Din păcate, nici una dintre cele două perechi de căști nu acceptă încărcarea wireless Qi.

Casti Jabra Elite Active 75t.

Durabilitate

Jabra Elite 75t sunt mai robuste, dar Momentum True Wireless 2 au o clasificare IP mai ridicată.

Dacă vrei o pereche de căști ce va putea supraviețui aproape la orice fel de situație, atunci Jabra este alegerea mai sigură. Oferă mai multă siguranță, având un înveliș cauciucat, ce îmbunătățește confortul și le protejează împotriva scăpărilor accidentale.

Asta nu înseamnă că Sennheiser se simte ieftin, deoarece acest lucru este departe de adevăr. Cu toate acestea, căștile sunt fabricate în întregime din plastic, iar acesta le face puțin mai grele, și nu vă oferă același nivel de încredere.

Deși nu poți ține Momentum 2 sub apă, deoarece au doar o clasificare IPX4, acestea pot rezista transpirației excesive și stropilor ușori de apă. În schimb, Elite 75t nu oferă nicio protecție, ceea ce ar putea duce la daune dacă le folosești pentru sport.

Indiferent, le puteți folosi pe ambele în timpul antrenamentelor, dacă alergi sau dacă faci ciclism. Fii atent doar când te plimbi prin ploaie cu Jabra.

Funcții

Fiecare dintre ele oferă multe caracteristici, Sennheiser Momentum având un mic avantaj din cauza anulării active a zgomotului.

Cele două căști true wireless au multe în comun.

Ambele au opțiunea de oprire/redare automată atunci când le scoți din urechi.

Ele pot amplifica zgomotul ambiental pentru o mai bună atenție la ce se întâmplă în jurul tău și pot oferi o gamă largă de controale.

Ambele au controale încorporate. Jabra folosește butoane fizice, iar Sennheiser din cele tactile.

Ambele vin cu aplicații mobile care controlează toate funcțiile. Poți schimba sunetul prin EQ la ambele căști, deși Jabra are mai multe opțiuni, cu mai multe benzi de frecvență cu care să te poți juca.

Poți personaliza comenzile pentru fiecare căști. În acest fel, poți controla pe deplin căștile fără a atinge telefonul.

Un lucru interesant despre Jabra Elite 75t este că le poți localiza în aplicație dacă se pierd, ceea ce nu poți face cu Sennheiser.

Desigur, doar Momentum True Wireless 2 are o anulare activă a zgomotului, ceea ce este un lucru util dacă faci naveta des.

Jabra au doar izolare pasivă a zgomotului. Dar reducerea zgomotului pentru microfoane este mai bună, mai ales atunci când în jurul tău se aude zgomot ambiental și vrei să vorbești la telefon. Ascultă testele microfonului pentru a-ți forma o părere.

Carcasa, casti si varfuri silicon casti Jabra Elite 75t

Sunet

Căștile Jabra Elite 75t au o extensie a sunetelor joase mai bună și un caracter atrăgător, în timp ce sunetul căștilor Sennheiser este mult mai rafinat și mai matur. Ambele sunt bune pentru a asculta genuri mai populare care necesită un o reacție bună a bass-ului.

Jabra Elite 75t îi va mulțumi pe majoritatea utilizatorilor care doresc să se bucure de bass-ul lor. Egalizarea prestabilită se înclină puternic spre accentul bass-ului, ceea ce face ca aceste căști să pară distractive, dar și cam cam tulburi.

Atunci când bass-ul nu este prea proeminent, sunetele mijlocii și cele medii au o claritate mai bună. Din fericire, nu există sibilanță decât dacă dai volumul mai tare. În acel moment, Jabra Elite 75t pot deveni dureros de ascultat.

În schimb, Sennheiser Momentum True Wireless 2 are o abordare mult mai matură a sunetului lor. În timp ce bass-ul lor este încă ridicat pentru a se potrivi genurilor precum hip hop și pop, sunetele medii și cele înalte sunt incredibil de rafinate, având foarte multe detalii, chiar până la un punct în care începi să observi greșelile din înregistrări.

Indiferent, sunetul lor rămâne relativ neted și nu este obositor, deși poate deveni puțin dur cu unele voci feminine. Bass-ul amplificat poate uneori să nu aibă control, mai ales atunci când asculți rock sau metal în care este esențială puterea precisă.

Din fericire, poți rezolva multe dintre aceste probleme cu egalizatorul din aplicație, adaptând sunetul la preferințele tale.

Cu toate acestea, soundstage-ul nu poate fi modificat, Jabra având o scenă vizibil mai mică în comparație cu cea a Sennheiser. Este unul dintre primele lucruri pe care le vei observa la căștile Momentum și este încă impresionant după săptămâni de ascultare.

Ar trebui să cumperi Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Jabra Elite 75t?

Chiar dacă aceste două căști au multe în comun, ambele sunt unice în anumite privințe. Fiecare dintre ele posedă caracteristici specifice care în cele din urmă ar putea schimba decizia finală.

Dacă ești în căutarea unor căști true wireless special pentru exerciții fizice și ai nevoie de o durabilitate fără compromisuri și un sunet funky care te vor face să îți continui antrenamentele, atunci căștile Jabra Elite 75t sunt o alegere superioară. Funcții precum suportul multipoint și întârzierea audio ce nu se pot observa, îți vor face viața mai ușoară.

Pe de altă parte, dacă ești mai preocupat de calitatea sunetului și vrei să experimentezi muzica la maxim, alege Sennheiser Momentum True Wireless 2. Nu sunt perfecte, dar în ceea ce privește experiența audio, sunt greu de învins (compartimentate cu alte căști true wireless).

Există și prețul. În prezent, Jabra se vând cu aproximativ 8-900 RON, în timp ce Sennheiser dorește cel puțin 1300-1400 RON  pentru căștile lor. Diferența de 500 RON ar putea fi un motiv suficient de mare pentru a alege Jabra Elite. Dar, dacă poți găsi Sennheiser Momentum True Wireless 2 la reducere, acestea merită să fie cumpărate.

Aceasta a fost comparația dintre Sennheiser Momentum True Wireless 2 vs. Jabra Elite 75t. Am uitat să menționăm ceva? Spune-ne în comentarii ce căști ai vrea să comparăm.

Verifică preț Sennheiser Momentum True Wireless 2 aici!

Verifică preț Jabra Elite 75t aici!


Citește și: