Casti Anker Soundcore Life A1 cu apa pe ele.

Review căști Anker Soundcore Life A1

Căști true wireless la prețuri accesibile sub 250 RON, care surprind cu o calitate bună a sunetului, o potrivire incredibil de confortabilă, comenzi fiabile și o durată lungă de viață a bateriei.

Tuturor le place să obțină o ofertă chilipir atunci când cumpără gadgeturi noi. Anker Soundcore Life A1 nu sunt perfecte în niciun caz, dar cu siguranță își depășesc prețul în performanță.

Sunetul, deși este în formă de V, este suficient de natural pentru majoritatea genurilor muzicale. De asemenea, cu cele 3 presetări EQ încorporate puteți reduce sau amplifica bassul.

Anker Soundcore Life A1 se potrivesc confortabil în urechi și rămân pe loc datorită aripioarelor pentru urechi. În plus, au un rating IPX7, astfel încât să le poți folosi în siguranță pentru antrenamente.

Există multe lucruri de care să-ți placă la Anker Soundcore Life A1. Ce altceva ai la un preț actual de 250 RON?

Pro

 • Calitate bună a sunetului
 • Confort și stabilitate fantastice
 • Conexiune Bluetooth de încredere
 • Durată mare de viață a bateriei (mai mult de 8 ore per încărcare)
 • Controale fizice utilizabile cu 3 profiluri EQ
 • Bună izolare pasivă a zgomotului

Contra

 • anumită întârziere audio la vizionarea videoclipurilor

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless Anker Soundcore Life A1
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 5 perechi de vârfuri din silicon (XS, S, M, L, XL)
 • 3 perechi de aripioare urechi
 • Ghiduri de utilizare

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed-back
Drivere: 8 mm dinamic
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanța: N / A
Greutate: 5,5 g per cască
Microfon și comenzi: Da
Rezistență la apă: IPX7
Durata de viață a bateriei: 9h + 26h în carcasă
Timp de încărcare: Încărcare rapidă – încărcare USB-C și Qi
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 18,2 m
Microfon: MEMS omnidirecțional

Sunet

Tonalitatea generală este destul de naturală, în ciuda accentuării profunde a bassului, cu o scenă sonoră bună și separare a instrumentelor. Cu toate acestea, sunetul se simte întunecat și lipsește aer din cauza scăderii între 8 kHz și 16 kHz.

Anker Soundcore Life A1 nu are cu adevărat un sunet reglat cu experiență. Căștile true wireless au o semnătură sonoră generică în formă de V, cu un vârf de aproximativ 8 kHz, ceea ce adaugă la claritatea percepută.

Din fericire, căștile evită să sune prea extrem și, în schimb, optează pentru un reglaj mai accesibil. Deși majoritatea oamenilor va prefera ceea ce a făcut Anker aici, unele probleme merită menționate.

Bass

Frecvențele inferioare sunt vizibil crescute. Din fericire, nu se simt umflate (cu excepția cazului în care treci la modul Bass Booster) și au un control rezonabil.

Nu am avut probleme să ascult de la smooth jazz, pop, metal și mă simt mulțumit de performanța bassului. Deși, un iubitor de bass ar putea dori ceva mai mult.

Frecvențele joase încep să crească la aproximativ 250 Hz, făcând sunetul destul de cald și plin. Pe de altă parte, solo-urile de tobe pot suna aglomerat. Pentru cea mai bună performanță de bass, încercați să le folosiți în modul Podcast.

Cu toate acestea, modul Podcast îmbunătățește mediile, făcându-le puțin subțiri. Prin urmare, pentru cea mai bună experiență generală, ascultați muzică cu modul Stock Signature.

Gama medie

Vorbind de gama medie, sunt surprinzător de neutre. Totul, de la voce la instrumente, sună natural.

Mediile netede se pot simți puțin îngropate, dar asta se datorează creșterii în bass și înalte.

Carcasa si casti Anker Soundcore Life A1.

Înaltele

Majoritatea problemelor Anker Soundcore Life A1 constau în frecvențele înalte.

În primul rând, există un vârf inutil la 8 kHz, care dă impresia de claritate. Din fericire, nu provoacă sibile.

Din anumite motive, frecvențele între 8 kHz și 16 kHz sunt reduse la neutru. În consecință, o frecvență mai puternică de 8 kHz le maschează.

Drept urmare, unele melodii par puțin întunecate și lipsite de rezoluție. Există, de asemenea, o lipsă vizibilă de aerisire în jurul instrumentelor și vocii, care nu sună foarte transparent.

Când ascultați premierul din melodia „Born in Space” de Owane, există o lipsă vizibilă de aer și dezintegrare naturală (sunet sfârâit) în comparație cu căștile cu acorduri mai neutre.

Din fericire, scena sonoră este destul de spațioasă și împiedică muzica să sune prea mult „în capul tău”.

Separarea instrumentelor este grozavă, iar imaginea este, de asemenea, destul de precisă, deși există câteva puncte oarbe minuscule între canalele stânga/dreapta.

În general, Anker Soundcore Life A1 au un tuning decent care va atrage majoritatea utilizatorilor. Au bass distractiv, medii clare și frecvență înaltă bună.

Desigur, utilizatorilor mai pretențioși le vor lipsi de aerisirea și dinamica modelelor mai bine reglate.

Confort și potrivire

Căștile Anker Soundcore Life A1 sunt mai mici și ergonomice. Sunt perfecte pentru sesiuni lungi de ascultare zilnică. Și datorită aripioarelor urechilor, nici acestea nu cad.

Căștile true wireless au multe forme și doar unele reușesc să se potrivească perfect urechilor tale.

Soundcore Life A1 se așază confortabil în pavilionul urechii, fără margini ascuțite care ar putea cauza durere. De asemenea, sunt destul de mici, astfel încât să nu vă apese urechile atunci când sunt introduse.

În plus, aripioarele urechilor ajută la îmbunătățirea stabilității generale în timpul mișcării. Chiar și atunci când scutur riguros din cap, căștile nu s-au slăbit și nu au căzut.

De asemenea, nu au existat modificări în reproducerea sunetului datorită sigiliului liber, care este excelent. În consecință, Anker Soundcore Life A1 sunt excelente pentru antrenamente intense.

Un alt lucru demn de menționat sunt controalele fizice. Anker le-a poziționat inteligent într-un mod care să nu împingă căștile în urechi atunci când le apăsați.

Acest lucru reduce la minimum presiunea la apăsare, ceea ce este o problemă obișnuită cu butoanele fizice de pe căști.

Durabilitate

Acestea sunt căști mici destul de durabile, cu un rating IPX7 și fără puncte slabe vizibile. Capacul carcasei de încărcare este singurul loc care s-ar putea rupe în cazul în care cade.

La fel ca Anker Soundcore Liberty Neo, Life A1 oferă un design la fel de robust, cu un rating IPX7. Acesta din urmă înseamnă rezistență completă la apă și capacitatea de a supraviețui scufundării.

Deși nu vor funcționa pentru înot (Bluetooth-ul nu funcționează sub apă), un rating IP ridicat vă asigură că le puteți utiliza în medii umede.

De exemplu, ascultați muzică în aer liber când plouă sau luați-le sub duș.

Siliconul folosit pentru aripioarele urechilor pare flexibil, așa că nu ar trebui să se rupă prea curând.

Trecând la carcasa de încărcare wireless, se simte rezonabil de robustă. Cu toate acestea, capacul este puțin subțire, mai ales când este deschis.

Se clatină puțin, dar acest lucru este prezent, din păcate, la majoritatea carcaselor de încărcare, chiar și în cazul modelelor mai premium (Sony WF-1000XM4).

Cu toate acestea, Anker Soundcore Life A1 ar trebui să supraviețuiască utilizării obișnuite de zi cu zi.

Baterie

Conform testului nostru, durata de viață a bateriei este de 8 ore și 19 minute. Este mai mult decât suficient pentru o zi întreagă de ascultare. Carcasa are încă 26 de ore și acceptă încărcare rapidă USB-C și încărcare wireless Qi.

Măsurat la 50% volum, Anker Soundcore Life A1 au funcționat 8 ore și 19 minute înainte de a se opri.

Deși este cu 40 de minute mai puțin de cele 9 ore anunțate cu o singură încărcare, este totuși o durată respectabilă. Le poți folosi cu ușurință pentru o zi întreagă.

Carcasa în formă de pastilă este cam mare, dar încă potrivită buzunarului. Are o autonomie suplimentară de 26 de ore și se încarcă prin USB-C.

De asemenea, acceptă încărcare rapidă, oferind 1,5 ore de timp de redare suplimentară în doar 10 minute.

În plus, carcasa de încărcare nu atât de compactă acceptă încărcarea Qi pe un suport de încărcare wireless. În mod ciudat, asta nu este menționat nicăieri în cutie sau în documentație.

Caracteristici

Căștile true wireless oferă controale fizice fiabile și 3 profiluri de EQ integrate în căști.

Anker Soundcore Life A1 oferă un set destul de standard de caracteristici. Nu primiți ceva extraordinar precum anularea activă a zgomotului sau modul de sunet ambiental ca la căștile mai scumpe. Dar aceasta este o raritate chiar și printre cele mai bune căști true wireless sub 250 RON.

În schimb, obțineți comenzi fiabile, care nu sunt enervant de utilizat. Din păcate, nu puteți remapa schema de control pe cască după bunul plac și este nevoie de ceva timp pentru a le stăpâni. Cu toate acestea, vă permit să controlați redarea și să activați asistenții vocali.

Spre deosebire de majoritatea căștilor din acest interval de preț, există 3 presetări EQ încorporate în căști. Comutați între EQ-uri apăsând de trei ori butonul de control din partea stângă.

Principala diferență este în cantitatea de bass. Presetarea Signature este cea mai recomandată, Bass Boost urcă bassul la maxim, iar presetarea Podcast modifică puțin intervalul mediu.

Căștile vin și cu alte funcții utile, cum ar fi încărcarea wireless Qi, care devine destul de comună sub 250 RON.

Una peste alta, poți fi destul de mulțumit cu ceea ce primești la preț.

Calitate microfon

Microfonul omnidirecțional MEMS din Anker Soundcore Life A1 funcționează foarte bine atunci când efectuați apeluri telefonice într-un loc liniștit.

Îți ridică vocea cu o bună claritate, astfel încât persoana de cealaltă parte a liniei să te înțeleagă. Se aud niște pocnituri în fundal, dar nimic care să distragă atenția.

Pe de altă parte, calitatea apelurilor scade atunci când zgomotul ambiental devine mai puternic. Microfonul vă dezactivează vocea și o face ușor robotică. La fel, sunetele de fundal par puțin robotizate și distorsionate.

Dacă puteți, evitați locurile zgomotoase când efectuați apeluri telefonice cu Anker Soundcore Life A1.

Izolarea zgomotului

Potrivirea nu este deosebit de adâncă pentru a asigura o etanșare mai puternică, rezultând o izolare pasivă a zgomotului bună, dar nu excelentă.

Anker Soundcore Life A1 face o treabă bună izolând pasiv zgomotul de fundal, cu dopuri de urechi din silicon destul de puțin adânci.

Cu toate acestea, izolarea fonică este suficient de puternică pentru a putea folosi căștile în transportul public și să nu fii deranjat de zgomotul din jur.

De asemenea, nu scot sunet, așa că nu ar trebui să deranjezi ceilalți oameni din jur.

Datorită profilului relativ plat al căștilor, acestea nu produc prea mult zgomot de vânt.

Bluetooth

Anker Soundcore Life A1 are o rază Bluetooth peste medie și conexiune stabilă. Cu toate acestea, le lipsește caracteristica multipoint și au o anumită întârziere audio în funcție de presetarea EQ pe care o utilizați.

Nu ar trebui să aveți probleme la purtarea acestor căști în toată casa.

Conexiunea Bluetooth 5.0 este puternică, iar sunetul începe să se bâlbâie numai după ce a depășit 20 de metri distanță cu 2 pereți de cărămidă între ei.

Casti Anker Soundcore Life A1.

Cum se asociază Anker Soundcore Life A1?

Pur și simplu scoateți căștile din carcasa de încărcare pentru a iniția procesul de asociere. Data viitoare când le porniți, căștile se vor conecta automat.

Pentru orice asociere suplimentară, mai întâi trebuie să le dezactivați și apoi să țineți apăsate ambele butoane timp de 5 secunde.

Căștile acceptă un singur mod pentru căști (mod mono) pe ambele, astfel încât să puteți menține conștientizarea în timp ce ascultați. Din păcate, totuși, nu acceptă multipoint.

Ce codecuri Bluetooth folosesc?

Selecția de codecuri Bluetooth este limitată la SBC și AAC, ceea ce este perfect pentru acest preț.

Unele căști din această gamă oferă și codecul aptX. Cu toate acestea, nu face o diferență reală și doar crește costul.

Există întârziere audio?

În funcție de profilul EQ, decalajul variază de la neobservabil la ușor întârziat la vizionarea videoclipurilor. Chiar și pe YouTube, care este optimizat pentru a funcționa impecabil cu căștile Bluetooth.

Păstrați căștile Bluetooth în profilul Signature EQ pentru cea mai bună sincronizare audio/video. Nu există un mod de joc dedicat, așa că vă puteți aștepta la o ușoară întârziere când jucați jocuri pe mobil.

Ar trebui să cumpărați Anker Soundcore Life A1?

Pentru doar 250 RON, căștile adevărate wireless de la Anker merită luate în seamă. Vin cu o calitate bună a sunetului, baterie excelentă, potrivire stabilă și protecție completă la apă.

Deși sunt în general similare cu concurența lor, ceea ce le oferă avantaje sunt cele 3 profiluri EQ și confortul fantastic.

Sigur, sunetul poate nu este atât de aerisit, dar asta nu este un deal-breaker. Anker Soundcore Life A1 va satisface cu siguranță majoritatea utilizatorilor ocazionali și chiar pe unii iubitori de bass.

Cum se compară Anker Soundcore Life A1 cu concurența?

Ele oferă o semnătură sonoră energetică similară formei de V, dar cu medii mai neutre.

În timp ce peste 8 ore de redare este mult, este, de asemenea, oarecum mediu printre căștile TWS bugetare.

Căștile vin cu un rating IPX7, oferind rezistență totală la apă, care este comun printre opțiunile bugetare.

Datorită ergonomiei lor, oferă confort și stabilitate mai bune decât concurența.

Au presetări EQ încorporate, care le lipsesc multor altor căști cu buget redus.

De asemenea, nu acceptă aptX sau aptX Adaptive, ceea ce au unele căști sub 250 RON.

Verifică preț Anker Soundcore Life A1 aici!


Citește și: