Cele mai bune căști prin conducție osoasă

Descoperă cele mai bune căști prin conducție osoasă pe care le poți cumpăra astăzi.

Căștile wireless prin conducție osoasă sunt o alternativă interesantă la căștile normale. Sunt o alternativă adecvată în special pentru căștile de antrenamente.

Și recent, au devenit mai bune ca niciodată (mulțumită căștilor AfterShokZ).

Uită-te la cele mai bune căști prin conducție osoasă pe care le poți lua chiar acum.

ModelRatingBaterieRezistență la transpirațieConexiune
AfterShokz AeropexCăști prin conducție osoasă Aftershokz Aeropex4.38 oreIP67
(IPX7)
Wireless
Bluetooth 5.0
Review
AfterShokz Trekz AirCăști prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Air.4.37 oreIP55
(IPX5)
Wireless/BluetoothReview
AfterShokz Trekz TitaniumCăști prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Titanium.4.36 oreIP55
(IPX5)
Wireless/BluetoothReview
Vidonn F1Căști prin conducție osoasă Vidonn F1.3.56 oreIP55
(IPX5)
Wireless/BluetoothReview
GensoCăști prin conducție osoasă Genso.3.85 oreIP55
(IPX5)
Wireless/BluetoothReview
AfterShokz Sportz TitaniumCăști prin conducție osoasă AfterShokz Sportz Titanium.3.712 oreIP55
(IPX5)
Cu fir 3.5 mmReview

Citește și:

AfterShokz Aeropex

Căști prin conducție osoasă Aftershokz Aeropex

Cele mai bune căști prin conducție osoasă în acest moment acum.

Căștile prin conducție osoasă sunt o opțiune relativ nouă. Din cauză că nu îți acoperă urechile, poți auzi în continuare ce se întâmplă în jurul tău în timp ce asculți muzică.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-air

Rezistență la apă: IP67 (IPX7)

Conexiune: Wireless, Bluetooth 5.0

Baterie: Până la 8 ore

De ce să le cumperi?

Căștile prin conducție osoasă îți oferă o conștientizare perfectă a mediului înconjurător din cauză că muzica vibrează prin oase, nu prin timpanele tale.

Căștile AfterShokz Aeropex au cârlige de urechi bune, din cauciuc, care stau bine cât te antrenezi. Sunt făcute pentru un stil de viață activ, și oferă multă stabilitate mulțumită cârligelor.

Design-ul rezistent la apă și praf (IP67) le protejează de apă și mici particule de nisip sau praf. Așa că poți să le folosești cu încredere în locuri în care alte căști s-ar strica.

AfterShokz Aeropex este modelul mai bun, comparativ cu versiunea precedentă a brandului, AfterShokz Air. Viața bateriei este mai lungă și sunt cu 30% mai ușoare.

Ce nu ne-a plăcut

S-ar putea să nu îți placă senzația vibrațiilor pe capul tău. Poate dura până te obișnuiești. În plus, nu se prea pot compara cu căștile tradiționale când vine vorba de audio.

Sunetul

Sunetul este cu siguranță cel mai bun pe care îl poți obține de la tehnologia conducției osoase.

Bass-ul a fost îmbunătățit de la modelul Air, dar nu este perfect. Are și multiple presetări audio din care poți alege.

Verdictul

Dacă vrei să îți păstrezi auzul neafectat și în același timp cea mai bună calitate audio disponibilă pentru conducția osoasă, nu caută mai departe de AfterShokz Aeropex.

Citește review complet aici.

Verifică preț Aftershokz Aeropex aici!

AfterShokz Trekz Air

Căști prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Air.

AfterShokz Trekz Air este precedentul model emblematic, care a fost actualizat cu Aeropex, dar și așa, încă este o opțiune grozavă.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-air

Rezistență la apă: Da, IP55 (IPX5)

Conexiune: Wireless Bluetooth

Baterie: Până la 7 ore (timp în standby: 20 de zile)

Ar trebui să le cumperi?

Dacă vrei căști prin conducție osoasă care bat competiția, atunci citește în continuare.

Ce ne-a plăcut

Design-ul elegant și ergonomic le face adecvate pentru orice situație. Sunt extrem de ușoare, așa că le poți purta confortabil ore în șir spre deosebire de căștile obișnuite.

Pe deasupra, sunt și foarte stabile. Le poți folosi în timp ce faci orice fel de sport, chiar și când alergi foarte repede. Carcasa IP55 le protejează de apă și praf, așa că sunt în siguranță în orice vreme.

Cu toate acestea, nu îți acoperă urechile, așa că nu au nici o izolare fonică. Dar acest fapt este folositor dacă obișnuiești să alergi pe străzi aglomerate și vrei să fii atent.

De asemenea, primești butoane integrate pentru a îți gestiona muzica, și un microfon bun pentru apeluri. Viața bateriei este și ea decentă, rezistă până la 7 ore. În plus, poți conecta 2 dispozitive în același timp prin Bluetooth.

Ce nu ne-a plăcut

Butoanele sunt prea mici și apropiate, așa că s-ar putea să îți fie greu să le apeși dacă ai degete mai mari.

Sunetul

Semnătura audio este destul de balansată cu foarte puțin bass.  Mediile sunt mai frontale, așa că vocalele se aud perfect. Dar dacă vrei să asculți muzică accentuată pe bass, mai bine cauți altceva.

Conducția osoasă nu este cea mai bună pentru bass-ul adânc, dar căștile Trekz Air oferă o calitate audio satisfăcătoare, grozavă pentru a asculta muzică.

Verdictul

Căștile AfterShokz Trekz Air sunt remarcabil de confortabile și stabile, au rezistență la apă, viața bateriei este decentă. Acestea sunt căști prin conducție osoasă făcute cum trebuie.

Verifică preț AfterShokz Trekz Air aici!

AfterShokz Trekz Titanium

Căști prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Titanium.

Căștile prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Titanium sunt cele mai avantajoase, și iată de ce.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-air

Rezistență la apă: Da, IP55

Conexiune: Wireless Bluetooth

Baterie: Până la 6 ore (timp în standby: 10 zile)

Ar trebui să le cumperi?

Dacă vrei cele mai avantajoase căștile prin conducție osoasă , atunci acestea sunt Trekz Titanium. Modelul este mai vechi dar încă este competitiv și astăzi, și costă cu mult mai puțin decât căștile Trekz Air.

Ce ne-a plăcut

Numele lor vine de la design-ul lor – gulerul este făcut din titan. Din aceasta cauză aceste căști sunt foarte rezistente. Le poți folosi în timpul multor activități sportive. Și sunt destul de stabile cât să fie ok și după cele mai intense antrenamente.

Deși căștile AfterShokz nu sunt rezistente la apă, are rezistenta la transpirație (IPX5). Asta înseamnă că transpirația nu le face rău, dar nu le scăpa în apă.

În plus, viața bateriei este de 6 ore ascultând muzică dintr-o singură încărcare, lucru care le face comparabile cu căști premium pentru antrenamente.

Ce nu ne-a plăcut

Nu are butoane. Poți gestiona muzica doar de pe dispozitivul audio. În plus, s-ar putea să fie inconfortabile dacă bentița este prea largă sau strâmtă (nu o poți ajusta), în special dacă le porți o perioadă lungă de timp.

Sunetul

Sunetul este destul de balansat, cu ceva bass, lucru surprinzător pentru tipul acesta de căști. Te vei bucura de toate genurile de muzică în timp ce auzi tot ce se întâmplă în jurul tău.

Verdictul

Căștile prin conducție osoasă AfterShokz Trekz Titanium sunt uimitor de stabile și rezistente. Cu un design open-air și un preț rezonabil (sub 500 RON), sunt cele mai populare căști pentru alergători.

Verifică preț AfterShokz Trekz Titanium aici!

Vidonn F1

Căști prin conducție osoasă Vidonn F1.

Vidonn F1 sunt printre cele mai ieftine căști wireless prin conducție osoasă de pe piață care și funcționează bine.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-air

Rezistență la apă: Da, IP55

Conexiune: Wireless Bluetooth

Baterie: Până la 6  ore

Ar trebui să le cumperi?

Dacă vrei căști ușoare, confortabile, ieftine și rezistente prin conducție osoasă, citește în continuare.

Ce ne-a plăcut

Căștile sunt foarte ușoare și confortabile. Din cauza aliajului de titan sunt destul de flexibile, dar și rezistente. Din cauza conducției osoase, îți permit să fii complet conștient de mediul înconjurător. Asta este util în multe cazuri, în special pentru alergători.

În plus, sunt și foarte stabile. Poți alerga sau ieși cu bicicleta fără să îți faci griji.

Aceste căști prin conducție osoasă au și butoane integrate, un microfon pentru apeluri și o baterie reîncărcabilă.

Bateria rezistă până la 6 ore, dar uni utilizatori susțin că poate dura și mai mult. Este destul de impresionant pentru preț.

Ce nu ne-a plăcut

Sunetul este ok, dar nu la fel de bun ca al căștilor AfterShokZ, și s-ar putea să fie prea strânse ca să se potrivească pe un cap mai mare.

Sunetul

Calitatea audio este mediocră. Bass-ul este cam slab. Dar și așa, luând în considerare prețul și faptul că sunt prin conducție osoasă, oferă un audio satisfăcător.

Nu te aștepta la cea mai bună tehnologie prin conducție osoasă, și vei fi surprins cât de bune pot fi aceste căști pentru tine.

Verdictul

Căștile Vidonn F1 au o baterie surprinzător de bună, sunt confortabile, rezistente, și pot fi o pereche ieftină de căști prin conducție osoasă.

Verifică preț Vidonn F1 aici!

Genso

Căști prin conducție osoasă Genso.

Căștile Genso sunt cele mai bune și ieftine căști prin conducție osoasă, cu unele caracteristici foarte bune pentru această gamă de prețuri.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-back

Rezistență la apă: Da, IP55 (IPX5)

Conexiune: Wireless Bluetooth

Baterie: Până la 5 ore

Ar trebui să le cumperi?

Daca vrei căști prin conducție osoasă ieftine pentru sport care nu se strică după o lună, atunci uită-te la acestea.

Ce ne-a plăcut

Design-ul ușor și ergonomic le face confortabile pentru când te antrenezi ore întregi. Cu un design rezistent la apă, cu un rating de IP55, pot rezista antrenamentelor intense și chiar și în ploaie.

În plus, căștile Genso au o conexiune impresionantă prin Bluetooth 5.0. Au butoane integrate și un microfon pentru apeluri.

Per total, au toate caracteristicile celor mai bune căști prin conducție osoasă, pentru o fracțiune din preț.

Ce nu ne-a plăcut

Viața bateriei nu este cea mai bună, dar asta este de așteptat (pentru căști ieftine). În plus, s-ar putea să fie prea largi pentru un cap mai mic.

Sunetul

Calitatea audio este destul de bună. Nu la fel de bună ca a căștilor AfterShokZ, dar suficient de aproape. Înaltele și mediile sunt  mai frontale, așa că bass-ul este puțin cam slab. Dar și așa, se aud destul de bine cât să merite o recomandare.

Verdictul

Poți folosi căștile Genso prin conducție osoasă pentru alergat, ciclism, drumeții, sau orice altă activitate sportivă unde ai nevoie de o atenție perfectă asupra mediului înconjurător. Faptul că au atâtea caracteristici bune pentru un preț așa de mic le face să iasă în evidență pe piață.

Verifică preț Genso aici!

AfterShokz Sportz Titanium

Căști prin conducție osoasă AfterShokz Sportz Titanium.

AfterShokz Sportz Titanium sunt cele mai bune căști prin conducție osoasă cu fir în acest moment.

Tip: Conducție osoasă

Back design: Open-back

Rezistență la apă: Da, IP55 (IPX5)

Conexiune: Cablu, 3.5mm

Baterie: Până la 12 ore (pentru conducția osoasă)

Ar trebui să le cumperi?

Dacă vrei căști rezistente prin conducție osoasă, cu fir, acestea s-ar putea să fie singura ta opțiune.

Ce ne-a plăcut

Confortul sporit vine de la design-ul ușor. Nu au tendința să alunece, așa că le poți folosi pentru antrenamente cardio. Deși nu sunt rezistente la apă, pot rezista cât te antrenezi din cauza ratingului IP55 (sunt rezistente la transpirație, nu și la apă).

În plus, carcasa din titan le face foarte rezistente, dar și ușoare. Vor supraviețui unei căderi accidentale fără probleme.

Ține minte că au cablu, dar tot au nevoie de energie pentru conducția osoasă. Bateria integrată trebuie reîncărcată, și oferă 12 ore de muzică per încărcare (alături de 60 de zile în standby).

În plus, au și o telecomandă integrată pentru a controla muzica. Cât despre microfon, căștile au două modele. Unul vine cu microfon, iar celălalt fără.

Ce nu ne-a plăcut

Deși au cablu, trebuie să le încarci. Rezistă cam 12 ore, dar faptul că trebuiesc încărcate este totuși iritant. Mai bine îți iei căști cu Bluetooth.

Sunetul

Sunetul nu este perfect fiindcă sunt printre primele căști prin conducție osoasă care au apărut. Este mediocru. Ca de obicei, lipsesc joasele, așa că nu sunt bune pentru pasionații de bass.

Verdictul

Nu există prea multe căști cu fir prin conducție osoasă momentan. Dar dacă nu ai un dispozitiv de muzică wireless, te poți uita la AfterShokz Sportz Titanium ca fiind o alternativă grozavă.

Verifică preț AfterShokz Sportz Titanium aici!

Mai multe despre căștile prin conducție osoasă

Fată cu o pereche de căști prin conducție osoasă la urechi alergând.

Cum funcționează conducția osoasă?

Conducția osoasă trimite sunetul prin vibrații direct la cohlee prin oasele craniene, ocolind urechea externă și cea medie. Odată ce urechea internă primește vibrațiile, creează un semnal pentru creier ca să poți auzi sunetul.

Este o tehnologie simplă care folosește conducția osoasă pentru a transmite sunetul direct urechii interne. Oameni cu auzul bun, cât și cei cu probleme de auz o pot folosii fără probleme.

Știai că îți auzi propria voce mai adâncă decât este cu adevărat din cauză că osul conduce mai bine frecvențele joase decât aerul? Din această cauză vocea ta este mai diferită decât te-ai aștepta.

Cine a inventat conducția osoasă?

Ludwig van Beethoven – compozitor și pianist faimos – a inventat-o când și-a pierdut aproape complet auzul când avea aproape 30 de ani. A mușcat o bară de lemn legată de un pian pentru a auzi muzica prin conducție osoasă.

Se presupune că, conducția osoasă era cunoscută și înainte, de către fizicianul Girolamo Cardano în secolul 16.

Pot căștile prin conducție osoasă să cauzeze pierderea auzului?

Căștile prin condiție osoasă nu pot cauza pierderea auzului prin rănirea timpanului, dar pot cauza răni urechii interioare (cohleea) dacă sunt folosite în exces.

Așa că, nu trebuie să îți faci griji că vei face rău urechii externe sau medii, dar dacă le folosești prea mult timp, la un “volum” prea ridicat, poți face rău cohleei.

Sunt căștile prin conducție osoasă inofensive?

În materie de siguranța auzului, căștile stereo prin conducție osoasă sunt măcar la fel de inofensive ca și căștile normale, dacă nu chiar mai mult. Din cauză că treci direct pe lângă timpane, direct către urechea internă, există mai puține “bucăți” care se pot răni.

În plus, din cauză că urechea externă este complet descoperită, auzi perfect tot ce se întâmplă în jur (nu ai izolare fonică). Auzi toate sunetele ca și cum nu ai purta căști. Este un lucru bun atunci când alergi pe stradă, sau faci orice altă activitate unde ești nevoit să auzi totul în jurul tău.

Și, în același timp, auzi muzica tare și clar în cap.

Poate o persoana surdă să audă prin conducția osoasă?

Bărbat cu o pereche de căști prin conducție osoasă la urechi văzut de aproape.

Unii oameni surzi pot auzi prin conducția osoasă. Dacă timpanele sunt rănite, și nu trimit vibrațiile către urechea internă (cohleea), o persoană poate auzi cu ajutorul conducției osoase.

Dacă o persoană este surdă din cauza urechii interne, sau din alta cauză neurologică, atunci conducția osoasă nu este bună. Practic, conducția osoasă înlocuiește urechea externă și medie, și trimite sunetul direct către urechea internă, care la rândul ei trimite semnalul către creier.

Sunt căștile prin conducție osoasă la fel de bune ca cele normale?

În materie de calitate, confort și potrivire, căștile prin conducție osoasă sunt la fel de bune ca cele normale. Dar când vine vorba de calitatea audio, căștile prin conducție osoasă sunt puțin mai înapoiate.

Poți găsi căști de antrenamente prin conducție osoasă care se aud bine, dar nu vei găsi căști pentru audiofili care folosesc această tehnologie.

Problema cea mai mare este lipsa de bass. Design-ul “open ear” prin conducție osoasă nu este potrivit pentru asta.

Cui i se potrivește conducția osoasă?

Căștile prin conducție osoasă sunt pentru oamenii care pot auzi normal, sau au probleme cu timpanul (au dificultăți în a folosi conducția prin aer).

Dacă ți se par căștile normale inconfortabile, s-ar putea să vrei să le testezi pe acestea. “Căștile” nu intră în canalul urechii și nu îți acoperă urechea, stau doar pe craniul tău.

În plus, dacă ai probleme cu auzul, și știi că urechea ta internă funcționează bine (pierderea conductivă a auzului), atunci căștile prin conducție osoasă sunt cea mai buna variantă pentru tine pentru că le vei auzi.

Cine folosește căști prin conducție osoasă?

Tehnologia a fost dezvoltată în principiu pentru armată, care o folosește pentru a comunica pe front, unde atenția este crucială.

Este și folosită extensiv în aparatele auditive pentru oamenii cu pierdere conductivă a auzului.

Recent, o poți găsi și în căști pentru înotători, și ca o alternativă pentru căștile de antrenament normale.

Este o tehnologie dovedită, care funcționează, și oferă avantaje semnificative în anumite momente.

Citește și: