Casti Sony WF-XB700 albastre.

Review căști Sony WF-XB700

Dacă îți place muzica cu un strop generos de bass suplimentar, atunci vei adora Sony WF-XB700. Sunt un coșmar al audiofililor și un vis de bass devenit realitate.

De câțiva ani, Sony încearcă să mulțumească fiecare grup de ascultători de muzică. De la audiofili, ascultători ocazionali la iubitori de bass. Sony WF-XB700 sunt făcute pentru aceștia din urmă.

„XB” din nume înseamnă „extra bass” și nu minte. Aceste căști true wireless produc un sunet extrem de puternic al frecvențelor joase.

În mod surprinzător, atât gama medie, cât și înaltele rămân relativ line și naturale.

WF-XB700 sunt, de asemenea, destul de confortabile, în ciuda designului lor ciudat TriHold care iese din urechi.

În plus, obțineți o autonomie excelentă a bateriei de 11 ore cu o singură încărcare, comenzi fizice fiabile pe ambele părți și o calitate decentă a microfonului.

Cu toate acestea, prețul variază de la 300 la 400 RON. Merită costul? Citește recenzia completă de mai jos și află.

Pro

 • Construcție robustă
 • Bass puternic, dar neted, cu medii echilibrate
 • Destul de confortabile și stabile pentru activități sportive
 • Controale fizice fiabile
 • Durată excelentă a bateriei
 • Bună izolare pasivă a zgomotului

Contra

 • Nicio aplicație însoțitoare
 • Unii consideră că designul Tri-Hold este inconfortabil

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști true wireless Sony WF-XB700
 • Carcasă de încărcare
 • Cablu de încărcare USB-C
 • 4 perechi de capete din silicon (S, M, L, XL)
 • Manualul utilizatorului

Specificații

Tip: True wireless
Conexiune: Bluetooth 5.0
Design spate: Closed back
Șoferi: 12 mm
Gama de frecvență: 20-20.000 Hz
Impedanta: n / A
Greutate: 46g (cu carcasă)
Microfon și comenzi: da
Rezistență la apă: IPX4
Durata de viață a bateriei: 9h + 9h în carcasă
Timp de încărcare: 2,5 ore + Încărcare rapidă – USB-C
Anularea activă a zgomotului: Nu
Codecuri Bluetooth: SBC, AAC
Raza wireless: 10 m
Microfon: Încorporat

Carcasa, accesorii si casti Sony WF-XB700.

Sunet

Sony a reușit să amestece un sunet puternic de bass cu medii și înalte naturale. Cu toate acestea, bassul tinde să acopere detaliile și ocazional devine umflat.

Seria XB de la Sony a fost întotdeauna super-bassy până la punctul de a suna tulbure și prea cald.

Deși nu puteți nega zgomotul enorm al WF-XB700, acestea sună în mod surprinzător destul de plăcut în comparație cu restul căștilor Extra Bass și cu alte căști true wireless.

Cu toate acestea, chiar și atunci când este reglat cu atenție, amplificarea bassului își asumă întotdeauna efectele și acoperă alte game.

Bass

Frecvențele inferioare încep să crească la aproximativ 200 Hz, măsurând +15 dB deasupra țintei la cel mai înalt vârf.

Sunetul de bass se simte la scară mare, probabil datorită driverelor mai mari de 12 mm. Produce o cantitate decentă de zgomot și adaugă căldură la rezultatul general al sunetului.

Cu toate acestea, de îndată ce începe să bată, îl puteți auzi mascând detaliile, mai ales la frecvențe mai înalte.

De exemplu, ritmul de la „24k Gold” de Bruno Mars este pur și simplu prea puternic față de restul răspunsului în frecvență.

În plus, bassul poate deveni înfundat atunci când redați muzică deja slabă. Genurile mai rapide, cum ar fi metalul, sună, de asemenea, umflat.

Deși nu mă deranjează o creștere a bassului, cantitatea care vine de la WF-XB700 ar putea să-mi dea bătăi de cap după o sesiune lungă de ascultare. E prea puternic.

Gama medie

Frecvențele medii sunt puțin îngropate, dar rămân naturale în cea mai mare parte. Și datorită unei scăderi între 6-11 kHz, WF-XB700 nu sună niciodată dur sau sibilant.

Totul, de la voce la instrumente, sună destul de lin și precis, dar împins înapoi în mix.

Ascultarea „Easy On Me” de Adele este o experiență plăcută, doar nu vă așteptați să auziți nuanțe fine în vocea ei.

Înaltele

În ciuda unui vârf masiv la 13 kHz, înaltele se simt absente. Le lipsește puterea și extensia pentru a echilibra bassul.

În consecință, nu auziți multe detalii în registrele superioare. Când ascultați melodii mai aglomerate, crashurile cinelului sunt puțin sclipitoare și se pierd ușor în mix.

Din păcate, scena sonoră este destul de mică, chiar și după standardele căștilor intraauriculare. Anumite melodii sună puțin prea claustrofobe, majoritatea sunetelor provenind din interiorul capului tău.

Ascultând piese precum „Wandering” de la Yosi Horikawa se simte prea înghesuit pentru a experimenta întregul potențial al piesei.

Imaginile sunt destul de precise și puteți identifica rapid direcția sunetului.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor atacurilor pe care tocmai le-am făcut cu sunetul, Sony WF-XB700 sunt probabil unele dintre cele mai bune căști true wireless pentru iubitorii de bass.

Calitatea sunetului lor este mult mai bună decât la majoritatea căștilor cu bass greu, cu o semnătură sonoră distinctă în formă de V.

În concluzie, nu alegeți aceste căști pentru a vă bucura de detalii fine și nuanțe ale muzicii. Aveți multe opțiuni cu sunet mai curat la această gamă de preț.

Alegeți aceste căști Sony pentru a vă crea petrecerea personală acasă sau oriunde altundeva.

Confort și potrivire

În ciuda dimensiunilor lor mari, căștile true wireless WF-XB700 se simt confortabil și în siguranță pentru perioade îndelungate. Ele pot îndura chiar și niște alergări ușoare și exerciții fizice.

Sony WF-XB700 folosește designul ergonomic TriHold pe care Sony îl folosește în multe căști true wireless. Ideea din spatele acestuia este că îți prind urechea exterioară în trei locuri, asigurând o potrivire sigură.

Căștile rămân în siguranță indiferent cât de tare ai da din cap. Cu toate acestea, datorită dimensiunii lor, tind să sară puțin atunci când alerg, producând „microfonie” enervantă.

În ceea ce privește confortul, le puteți purta cu ușurință câteva ore fără a experimenta oboseală. Cu toate acestea, nu toată lumea este mulțumită de acest design, așa că experiența dvs. poate varia.

Carcasa si casti Sony WF-XB700..

Durabilitate

Căștile pot supraviețui antrenamentelor transpirate sau pot fi stropite de ploaie. Calitatea lor de construcție este, de asemenea, robustă, așa că aruncarea lor pe podea nu ar trebui să provoace daune. Doar capacul se simte puțin ieftin.

Ca și în cazul multor căști true wireless, Sony WF-XB700 vine cu un rating IPX4, indicând un nivel decent de rezistență la apă și protecție completă la transpirație.

Le poți purta în timpul antrenamentelor fără griji și pot supraviețui chiar unor stropi ușoare de apă.

Pe de altă parte, ratingul nu este suficient pentru a asculta muzică sub duș sau pentru a le lua într-o piscină.

În ciuda dimensiunii lor, căștile true wireless se simt solide în mână și nu ar trebui să se rupă atunci când cad accidental pe podea. Desigur, asigurați-vă că nu le scăpați în primul rând.

De asemenea, evită să le murdărești din cauza lipsei de rezistență la praf.

În schimb, carcasa dă niște semnale amestecate. În general, se simte robustă, în special partea de jos. Cu toate acestea, capacul are o balama foarte rigidă, ceea ce face dificilă închiderea cu o singură mână. Plasticul folosit pentru blat este ușor translucid și se simte ieftin. Este probabil primul lucru care se va crăpa dacă scapă pe podea.

În concluzie, întregul pachet este destul de solid și ar trebui să reziste utilizării de zi cu zi.

Baterie

Până la 11 ore și 20 de minute de viață a bateriei la o singură încărcare sunt excelente, dar cele 9 ore rămase în carcasa de încărcare sunt parcă prea puține. De asemenea, carcasa nu are încărcare wireless Qi.

Sony WF-XB700 are o baterie considerabilă. În timpul testului nostru de viață a bateriei, au redat muzică până la 11 ore și 20 de minute per încărcare, ceea ce este peste medie pentru căștile true wireless.

Din păcate, deși este foarte voluminoasă, carcasa de încărcare mai ține doar 9 ore, ceea ce este destul de puțin.

În plus, îi lipsește încărcarea wireless Qi, în ciuda faptului că are mult spațiu în partea de jos.

Cel puțin poate încărca rapid căștile folosind portul de încărcare USB-C.

Primești o oră de funcționare într-o încărcare de 10 minute.

Caracteristici

Căștile vin cu butoane fizice și o gamă bună de comenzi. Din păcate, ele nu sunt remapabile, deoarece nu există o aplicație însoțitoare. Cel puțin calitatea microfonului este bună.

Sony WF-XB700 nu sunt tocmai dotate cu funcții suplimentare. Le lipsește anularea activă a zgomotului, modul de sunet ambiental, aplicația însoțitoare și chiar unele presetări EQ.

Deși nu puteți remapa controalele pentru a efectua comenzi personalizate, butoanele de control sunt fiabil de utilizat și oferă un set bun de acțiuni pentru redarea muzicii. În mod ciudat, totuși, nu poți apela asistentul vocal desemnat (cum ar fi asistentul Google).

Două butoane fizice în partea de jos a ambelor căști.

Comenzi Sony WF-XB700:

 • Redare/pauză – o apăsare pe partea dreaptă
 • Piesa următoare – apăsați de două ori pe partea dreaptă
 • Piesa anterioară – apăsare de trei ori pe partea dreaptă
 • Creștere volum – o apăsare pe partea stângă
 • Reducerea volumului – apăsați și mențineți apăsat pe partea stângă

Calitate microfon

În general, calitatea apelului este acceptabilă și suficient de bună pentru a efectua apeluri telefonice în toate situațiile.

Vă puteți aștepta la cea mai bună calitate a microfonului atunci când vorbiți într-un loc liniștit, fără zgomot exterior.

Efectuarea apelurilor într-un mediu puternic dăunează puțin calității, introducând o anumită distorsiune. Dar, în cea mai mare parte, anularea activă a zgomotului pentru apeluri vă face vocea de înțeles, ceea ce este cel mai important lucru.

Izolarea zgomotului

Datorită potrivirii profunde și etanșării bune, obțineți o izolare pasivă excelentă a zgomotului.

Căștile true wireless folosesc 4 perechi de dopuri obișnuite din silicon pentru a-ți etanșa canalul urechii. Ele fac asta cu mare succes, reducând zgomotul de fundal într-o cantitate semnificativă.

Este mai mult decât suficient să blochezi zgomotele motorului și zgomotele oamenilor și să împiedici ca acestea să interfereze cu muzica ta.

Acest nivel de izolare este vital pentru Sony WF-XB700, deoarece nu dispun de anularea activă a zgomotului.

De asemenea, căștile nu vin cu modul de sunet ambiental, lipsind capacitatea de a amplifica sunetele din jur.

Carcasa de încărcare este mare, dar la fel și căștile, ceea ce ar putea fi un motiv pentru care nu poate păstra mai multă baterie suplimentară.

Casti Sony WF-XB700 negre.

Bluetooth

Căștile oferă o conexiune Bluetooth solidă, cu o gamă peste medie. Cu toate acestea, le lipsește modul multipunct și mono pe ambele căști.

În cea mai mare parte, Bluetooth 5.0 asigură o putere de conexiune stabilă, fără întreruperi.

Gama Bluetooth este grozavă. În interiorul unei case, am reușit să merg în jur de 17 metri înainte ca o cască să întrerupă complet sunetul. Între ele erau cel puțin 2 pereți de cărămidă.

Cum se asociază Sony WF-XB700?

Pentru a iniția procesul de asociere pentru prima dată, puneți căștile din carcasa de încărcare. Imediat după aceea, ar trebui să apară în meniul Bluetooth.

Pentru toate asocierile ulterioare, trebuie să țineți apăsate butoanele fizice de pe ambele căști timp de 7 secunde până când vedeți lumina albastră care clipește.

Din păcate, puteți folosi doar casca din stânga pentru modul mono (casca din dreapta pur și simplu se oprește atunci când cea din stânga este în carcasă).

De asemenea, căștile nu acceptă conexiune multipoint, ceea ce înseamnă că nu le puteți asocia cu mai multe dispozitive simultan.

Ce codec Bluetooth folosesc?

Sony WF-XB700 utilizează codecuri audio SBC și AAC. Acesta din urmă este implicit pentru Android și iOS, chiar dacă nu funcționează la fel de bine cu gadgeturile Android.

Cu toate acestea, dacă forțați codecul SBC Bluetooth în opțiunile pentru dezvoltatori, este posibil să aveți întreruperi audio aleatorii, ceea ce este ciudat. Prin urmare, trebuie să utilizați AAC.

Există întârziere audio?

Audio este complet sincronizat atunci când vizionați filme și videoclipuri YouTube pe ambele sisteme de operare (Android și iOS).

Chiar și jocurile pe mobil arată rezultate excelente, cu doar o mică întârziere. Jucătorii ar putea dori totuși să ia în considerare căști true wireless cu un mod de joc dedicat.

 

Ar trebui să cumpărați Sony WF-XB700?

Dacă reușiți să le obțineți pentru sub 400 lei, Sony WF-XB700 este o alegere destul de convingătoare pentru iubitorii de bass.

Ele oferă un sunet îndrăzneț de bass puternic, care este relativ natural în restul gamei de frecvență. Desigur, trebuie să iubești bassul suplimentar, deoarece nu există setări de EQ.

Căștile sunt, de asemenea, destul de confortabile și rămân în siguranță la locul lor în timpul antrenamentelor, în ciuda faptului că îți trec de urechi. Și, sunt rezistente la apă, astfel încât transpirația în exces nu le poate dăuna.

Pe de altă parte, nu valorează mai mult de 400 lei, deoarece sunt alte alternative mai bune la același preț.

Cum se compară Sony WF-XB700 cu concurența?

Acestea oferă un sunet de bass mai substanțial, care este perfect pentru iubitorii de bass. Deși concurența poate fi slabă, nu oferă același nivel de plăcere.

Căștile sunt confortabile, în ciuda designului lor ciudat.

Controalele fizice sunt mai fiabile decât cele cu atingere găsite în majoritatea celorlalte căști sub 500 RON.

O durată lungă de viață a bateriei de 11 ore la o singură încărcare este peste medie.

Cu toate acestea, doar 9 ore în interiorul carcasei este un timp redus.

Este bine să aveți un rating IPX4, dar cea mai mare parte a concurenței sub 500 lei are cel puțin un IPX5.

În timp ce bassul suplimentar este excelent pentru un anumit public, este prea puternic pentru utilizatorii care caută acuratețe sonoră.

Verifică preț Sony WF-XB700 aici!


Citește și: