Bărbat cu căști pe urechi înotând.

Cele mai bune căști impermeabile pentru antrenamente și înot

Ne-am uitat la cele mai bune căști impermeabile care au un rating de IPX6 sau mai mare.

Comparația celor mai bune căști impermeabile

ModelRatingProtecție împotriva apeiBaterie (încarcare)TipMicrofon + controale
Jabra Elite Active 65tCăști Jabra Elite Active 65t3.9
IPX6
(IP56)
5 ore
(Micro-USB)
True wirelessReview
AfterShokz AeropexCăști Aftershokz Aeropex4.3
IPX7
(IP67)
8 ore
(Micro-USB)
Conducție osoasăReview
Swimbuds SportAccesorii și căști Swimbuds Sport.4.2
IPX8Cu fir
3.5 mm
In-earReview
Jaybird X4Căști JayBird X43.5
IPX78 ore
(Micro-USB)
In-earReview
Aukey B60Căști Aukey Key Series B604.2
IPX68 ore
(USB-C)
In-earReview
HydroActive de la Underwater AudioCăști  HydroActive Underwater Audio4.3
IPX8Cu fir
3.5 mm
In-earReview
H2O Surge S+Căști H2O Surge S+4.0
IPX8Cu fir
3.5 mm
In-earReview
Audio iPod Shuffle impermeabil + Swimbuds FlipAudio iPod Shuffle impermeabil, accesorii și căști Swimbuds Flip.4.4
IPX8Cu fir
3.5 mm
In-earReview
SYRYN MP3 + Swimbuds FlipSYRYN MP3 player roșu, accesorii și căști Swimbuds Flip.4.1
IPX8Cu fir
3.5 mm
In-earReview

După cum probabil știi, electronicele și apa nu se prea amestecă iar asta este valabil și pentru căști. Cumpărarea unui set de căști impermeabile pentru mediile umede este esențială.

Am inclus căști pentru înot, care sunt complet impermeabile și bune pentru a fi folosite complet sub apă.

Caracteristici esențiale ale căștilor impermeabile

Căștile impermeabile sunt protejate împotriva apei cu un strat hidrofob (respinge apa) și un design etanș. Dar nu toate sunt la fel, și sunt diferite nivele de siguranță împotriva apei.

Cât de impermeabile sunt?

Standardele internaționale de protecție împotriva factorilor externi, cunoscut și sub numele de rating IPX, măsoară asta. Practic ratingul IPX este un sistem universal care arată cât de impermeabile sunt aparatele electronice.

Există niște teste prin care trec căștile pentru a obține un rating IPX. Bazat pe rezultatele testului, ele pot fi comercializate ca fiind impermeabile sau rezistente la apă.

Ratingurile IPX sunt de la 1 la 9. Căștile de înot au nevoie de un rating IPX mare. Ca spre exemplu IPX7 sau IPX8, care permite căștilor să fie scufundate până la diferite nivele.

Tabel clasificare IP și IPX

Rezistente la apă vs impermeabile?

Căștile rezistente la apă au un rating IPX mai mic, de 5 sau mai puțin. Deși IPX5 este bun pentru a le spală sub apa de la chiuvetă, recomandăm să nu se facă asta pentru certificări IPX mai mici.

Căștile impermeabile care pot fi expuse unei cantități mai mari de apă, și chiar presiunii acvatice au IPX6 sau mai mare.

Cum funcționează căștile impermeabile?

Căștile impermeabile funcționează printr-o carcasă în jurul căștilor și a electronicelor, pentru a asigura că orice componentă importantă nu este expusă apei. Această extra protecție face și difuzoarele impermeabile să funcționeze.

Foarte des, produsul este pulverizat cu un strat subțire de o substanță transparentă care respinge apa.

Pot folosi și un design “dop”. Asta înseamnă că acele căști in-ear se potrivesc bine în ureche, și materialele maleabile din jur creează o arie etanșă care acoperă difuzorul.

Cablu vs Wireless

Căștile prin cablu impermeabile sunt de obicei făcute pentru înot sau sporturi mai serioase. Dar pot să fie deranjante, și dacă ești un alergător sau folosești căștile la sală, s-ar putea să te irite cablu.

Din acest motiv majoritatea oamenilor activi își iau căști wireless pentru antrenamente.

Când vine vorba de rezistență la apă, cablurile prezintă altă problemă. Mufa AUX trebuie să fie rezistentă la coroziune. De obicei este placata cu un material non-coroziv ca spre exemplu aurul.

Căștile in-ear impermeabile wireless sunt o altă opțiune, dar nu sunt bune pentru înot din cauză că Bluetooth-ul nu funcționează în apă.

Apa este prea densă pentru semnalul Bluetooth. Din acest motiv nu vei găsi nici un set de căști wireless pentru înot.

Ia în calcul și viața bateriei

Această caracteristica este relevantă doar dacă îți iei căști wireless. Trebuie să știi că rezistă toată perioada cât planifici să le folosești. Este foarte frustrant dacă te duci să înoți sau să alergi și căștile rămân fără baterie în mijlocul antrenamentului.

Stabilitate

Chiar dacă vrei căști pentru a te plimba afară, sau pentru atunci când plouă, sau ai nevoie de căști in-ear care pot fi scufundate, tot ai nevoie de stabilitate. Nu are rost să porți căști care cad constant din urechi, chiar dacă se aud bine.

Majoritatea căștilor impermeabile vin sub formă de căști in-ear de sport. Caută modele care au un design cu aripi sau cârlige. Acesta ajută căștile să stea bine în ureche pentru o potrivire confortabilă.

Căștile de înot trebuie să fie stabile și în apă. Poate fi foarte perturbator dacă o să cadă cât timp înoți. Tot timpul poartă o bonetă de înot pentru că te va ajuta să nu le pierzi prin apă.

Cele mai bune căști impermeabile

Jabra Elite Active 65t – Cele mai bune true-wireless

Căști Jabra Elite Active 65t

Cele mai bune căști impermeabile true-wireless.

Design-ul true wireless devine tot mai popular, și acestea nu pot fi scufundate în apă, sunt o variantă grozavă pentru exerciții sau pentru a ascultatul ocazional.

Cele mai bune pentru: Sporturi deasupra și în jurul apei
Conexiune: Bluetooth
Rating IPX: IPX6

De ce să le cumperi?

Fiind căști impermeabile cu true wireless, Jabra Elite Active 65t stau confortabil în urechi și pot oferi o stabilitate și o calitate audio grozavă. Variația de dopuri care se mulează perfect în urechea ta le face foarte stabile, chiar și în timp ce faci sport.

Ratingul IPX6 le face grozave pentru atunci când mergi, alergi sau faci exerciții în ploaie. Le poți spăla sub jetul apei de la chiuvetă.

Viața bateriei de 5 ore este decentă, dar ai și o cutie de încărcat inclusă, care poate încărca aceste căști in-ear wireless pentru încă 10 ore.

Au o aplicație cu un tracker de fitness și diferite personalizări, ceea ce le face excelente pentru exerciții și toate tipurile de muzică.

Ce nu ne-a plăcut

Microfonul integrat, care este făcut pentru apeluri și comenzi vocale nu este, din păcate, fiabil, și poate fi greu să ai o conversație cu cineva sau să faci comenzi vocale clare.

Sunetul

Frecvența de răspuns a acestor căști este excelentă. Mare și clară, cu foarte mult spațiu pentru instrumentale și vocale pentru a străluci. Fidelitatea audio este bună, și pentru căști cu true wireless, au o calitate audio de top.

Au și o aplicație EQ.

Pentru căști in-ear rezistente, cu true wireless, care pot face față apei, poți alege liniștit Jabra Elite Active 65t.

Verifică preț Jabra Elite Active 65t aici!

AfterShokz Aeropex – Cele mai bune prin conducție osoasă

Căști prin conducție osoasă Aftershokz Aeropex

Cele mai bune căști impermeabile prin conducție osoasă.

Căștile prin conducție osoasă devin din ce în ce mai populare. Design-ul inteligent, combinat cu rezistența la apă, îți oferă o atenție deplină asupra mediului înconjurător, iar căștile Aeropex sunt cele mai bune până acum.

Cele mai bune pentru: Sporturi deasupra sau în jurul apei și pentru conștientizarea mediului înconjurător în timpul folosirii lor
Conexiune: Bluetooth
Rating IPX: IPX7 (IP67)

De ce să le cumperi?

Căștile prin conducție osoasă vibrează prin oasele din cap în loc să treacă prin canalul auditiv. Asta înseamnă că ai canalele auditive libere pentru a auzi ce se întâmplă în jurul tău, fiind grozave pentru a fi atent la potențiale pericole de lângă tine.

Acestea includ PremiumPitch 2+, o tehnologie patentată de către brand pentru a ajuta bass-ul să se audă mai bine.

Sunt ușoare la numai 26g și au o bentiță din titan, care reușește să fie rezistentă și confortabilă.

Ce nu ne-a plăcut

Design-ul înseamnă că poți simți vibrațiile pe cap. Nu tuturor le place această senzație, și durează ceva timp până te obișnuiești.

Calitatea audio poate fi mai slabă decât la alte căști tradiționale.

Sunetul

Calitatea audio este cea mai bună pentru căști prin conducție osoasă momentan, și este aproape universal foarte bine revizuită.

Comparativ cu alte căști tradiționale, nu prea au bass, dar pentru cea mai bună calitate audio din partea căștilor prin conducție osoasă, nu există o variantă mai bună decât AfterShokz Aeropex.

Citește review complet aici.

Verifică preț AfterShokz Aeropex aici!

Swimbuds Sport – Cele mai bune căști in-ear pentru înot

Accesorii și căști Swimbuds Sport.

Căștile Swimbuds Sport sunt cea mai bună opțiune dacă vrei căști in-ear de înot care se pot scufunda.

Cele mai bune pentru: Înot
Conexiune: Prin cablu 3.5mm
Rating IPX: IPX8

De ce să le cumperi?

Dacă ai nevoie de căști pentru a le folosi sub apă, un rating de IPX8 îți poate oferii exact această funcționalitate. Căștile Swimbuds Sport sunt perfecte pentru a înota ore în șir.

Vin cu o carcasă impermeabilă și un cablu scurt pentru a le atașa la un player MP3 în spatele capului (de obicei așa se poartă). Dopurile sunt făcute să îți ofere un sigiliu etanș, și are 11 seturi de dopuri incluse pentru a te ajuta să găsești opțiunea ideală pentru urechile tale.

Mufa AUX este placată cu aur, așa că este rezistentă la coroziunea apei.

Ce nu ne-a plăcut

Logic, vei avea nevoie să cumperi un player MP3 sau un iPod impermeabil pentru a folosi aceste căști cât timp înoți.

În plus, calitatea audio nu va fi niciodată la fel de bună ca cea a caștilor normale.

Sunetul

Deși sunetul nu poate concura cu modelele de elită, și frecvența de răspuns nu este perfectă, acest model are destul volum și o claritate mai bună decât majoritatea căștilor impermeabile.

Calitatea audio sub apă este greu de stăpânit, și cea mai bună opțiune în acest moment sunt căștile Swimbuds Sport.

Verifică preț Swimbuds Sport aici!

Jaybird X4 – Cea mai bună egalizare

Căști JayBird X4

Cea mai bună egalizare dintre toate căștile impermeabile.

Dacă ești un audiofil, sau doar vrei să auzi muzica cu cea mai bună claritate posibilă, căștile excepțional de personalizabile Jaybird X4 ți se pot potrivi perfect.

Cele mai bune pentru: Sporturi deasupra și în jurul apei
Conexiune: Bluetooth
Rating IPX: IPX7

De ce să le cumperi?

Aceste căști in-ear wireless sunt izolate fonic și impermeabile, cu mult îmbunătățite față de ultimele căști ale producătorului, “Tarah”.

Viața bateriei de 8 ore este fantastică, și se potrivesc foarte bine, dopurile Comply Ultra sunt făcute să se potrivească perfect în urechile tale și spuma cu memorie se mulează după canalul auditiv.

Poți folosi aplicația făcută pentru căști ca să controlezi EQ-ul și să modifici sunetul după preferințele personale.

Ce nu ne-a plăcut

Căștile X4 nu sunt la fel de bine făcute și rezistente ca alte modele din listă.

Cablu de încărcare este specific acestui brand de căști, ceea ce înseamnă încă un cablu în plus pe care trebuie să îl iei după tine.

Sunetul

Printr-un răspuns excelent de frecvență, difuzoare puternice, și un răspuns audio clar și curat, acestea oferă un sunet excepțional. Egalizarea este un bonus și îți permite să-ți personalizezi muzica după preferințele tale. Poți alege preset-uri existente sau să ți le faci tu singur.

Dacă prima ta prioritate este sunetul, atunci uită-te la căștile in-ear Jaybird X4.

Verifică preț Jaybird X4 aici!

Aukey B60 – Cea mai bună valoare

Căști Aukey Key Series B60

Căștile in-ear impermeabile cu cea mai bună valoare

Căștile Aukey B60 are caracteristici impresionante și sunt sub 500 RON, cu rezistență IPX6.

Cele mai bune pentru: Sporturi deasupra și în jurul apei
Conexiune: Bluetooth
Rating IPX: IPX6

De ce să le cumperi?

Căștile Aukey B60 sunt o alegere grozavă pentru exercițiile în jurul apei sau în ploaie. Rezistența IPX6 este perfectă pentru ploaie sau transpirație.

Nu intră prea adânc în urechi, ceea ce îți permite să poți auzi și ce se întâmplă în mediul înconjurător.

Au două seturi diferite de dopuri incluse ca să poți să alegi care ți se potrivesc cel mai bine.

Viața bateriei este respectabilă la 8 ore, cu încărcare rapidă (USB-C) care îți oferă o oră de baterie pentru 10 minute de încărcare.

Ce nu ne-a plăcut

Potrivirea superficială face căștile să nu stea foarte bine în urechi, în special dacă faci exerciții intense. Și pot fi inconfortabile pentru unele urechi.

Sunetul

Difuzoarele sunt puternice, frecvența de răspuns este destul de bună, iar sunetul nu are nici o distorsiune. Nu sunt la fel de bune ca modelele de elită, și bass-ul este puțin cam slab din cauza potrivirii superficiale. Dar sunt bune pentru ascultătorii normali.

Pentru un audio bun la un preț mic, căștile Aukey B60 sunt ideale.

Verifică preț Aukey B60 aici!

HydroActive de la Underwater Audio – Căști in-ear grozave pentru înot

Căști HydroActive headphones Underwater Audio albe.

Căști impermeabile grozave pentru înot.

Pentru uz sub apă, căștile HydroActive de la Underwater Audio pot fi o opțiune foarte bună, cu un sunet puternic și un audio relativ clar.

Cele mai bune pentru: Înot
Conexiune: Prin cablu 3.5mm
Rating IPX: IPX8

De ce să le cumperi?

Design-ul căștilor cu guler poate pare ciudat pentru uz sub apă, dar funcționează perfect.

Căștile HydroActive vin în 4 variante diferite, împreună cu 11 dopuri de mărimi diferite pentru a se potrivi cu urechile tale. Vin într-o cutie de transport pentru a putea să ai totul la un loc.

Primești un cablu scurt impermeabil care poate fi folosit cu o curea de ochelari pe care poate sta playerul tău impermeabil. Mai primești de asemenea și un cablu de extensie.

Ce nu ne-a plăcut

Sunetul nu are o fidelitate la fel de mare ca alte opțiuni de pe listă. Poate fi puțin înăbușit sub apă, dar asta este o problemă care s-ar putea să o întâmpini când cumperi orice căști subacvatice.

Sunetul

Deși nu este perfect, sunetul este destul de clar și destul de puternic cât să îți poți auzi muzica sub apă.

Dacă ești în căutarea unui set de căști de înot care să stea bine în timpul exercițiilor, recomandăm căștile HydroActive de la Underwater Audio.

Verifică preț HydroActive de la Underwater Audio aici!

H2O Surge S+ Căști ieftine cu cablu

Căști H2O Surge S+

Cele mai ieftine căști cu cablu pentru uz sub apă.

Căștile subacvatice tind să fie destul de scumpe. Căștile in-ear H20 Surge S+ sunt o excepție, sunt ieftine și bune.

Cele mai bune pentru: Înot
Conexiune: Prin cablu 3.5mm
IPX rating: IPX8

De ce să le cumperi?

Deși sunt mult mai ieftine, nu au comparație când vine vorba de rezistența la apă, din cauză că au un rating de IPX8 ca și cele mai bune căști subacvatice.

Se conectează printr-un cablu 3.5mm și sunt destul de bine făcute considerând prețul. Au 8 tipuri diferite de dopuri cu un design cu trei flanșe sau normal pentru a îți permite să alegi opțiunea cea mai bună pentru un sigiliu etanș.

În general, căștile Surge se potrivesc ok, ceea ce este un lucru pozitiv pentru când înoți.

Ce nu ne-a plăcut

Cablu scurt nu vine cu nici o extensie, așa că trebuie să ții playerul MP3-ul impermeabil aproape, lipit de ochelari practic.

Potrivirea sigură face o treabă bună dar poate deveni inconfortabilă după perioade lungi de timp.

Sunetul

Din nou, nu se aduce vorba de fidelitate mare sau o frecventă de răspuns uimitoare. Dar aceste căști au destulă putere și un sunet destul de bun pentru a te bucura de muzică sub apă în timp ce înoți sau te bucuri de sporturi nautice.

Pentru o opțiune ieftină care merge și sub apă, poți să iei în considerare căștile H2O Surge S+.

Verifică preț H2O Surge S+ aici!

Audio iPod Shuffle impermeabil + Swimbuds Flip – Cea mai bună combinație cu MP3 pentru înot

Audio iPod Shuffle impermeabil, accesorii și căști Swimbuds Flip.

Cea mai bună combinație de MP3 și căști in-ear impermeabile.

Când cumperi căști impermeabile, trebuie să le combini cu un dispozitiv impermeabil, ca spre exemplu un MP3 player. Asta poate fi soluția ta pentru amândouă.

Cel mai bun pentru: Înot
Conexiune: Prin cablu 3.5mm
Rating IPX: IPX8

De ce să le cumperi?

Micul iPod shuffle are 2GB de memorie, nu este prea multă, dar destulă cât să pui multe melodii pentru a asculta cât înoți. Se poate lipi direct de ochelari.

10 feluri diferite de dopuri te ajută să găsești potrivirea perfectă, și un gel FitGoo te ajută să obții un sigiliu etanș în jurul căștilor pentru mai multă claritate și siguranță.

Ce nu ne-a plăcut

iPod shuffle are o capacitate destul de mică, și calitatea audio nu se compară cu alte modele făcute pentru a fi folosite sub apă.

Prețul este și el destul de mare.

Sunetul

Au destulă putere, și sunetul este mai clar din cauza sigiliului etanș. Nu au cea mai mare fidelitate, dar este destul de bună.

Dacă vrei un pachet care să includă tot ce ai nevoie, Audio iPod Shuffle + Swimbuds este soluția ta de top.

Verifică preț Audio iPod Shuffle impermeabil + Swimbuds Flip aici!

SYRYN MP3 + Swimbuds Flip – Cea mai ieftină combinație cu MP3 pentru înot

SYRYN MP3 player roșu, accesorii și căști Swimbuds Flip.

Cele mai bune căști impermeabile și MP3 pentru înot la un preț accesibil.

Acest combo este similar cu pachetul de mai sus dar mai ieftin. Căștile sunt aceleași ca cele din pachetul cu iPod Shuffle, dar MP3-ul impermeabil este mai ieftin.

Cele mai bune pentru: Înot
Conexiune: Prin cablu 3.5mm
Rating IPX: IPX8

De ce să le cumperi?

Este un pachet mai mic dar mai ieftin decât cel cu iPod.

Căștile impermeabile din pachet sunt aceleași ca cele de mai sus, împreună cu gelul FitGoo și 10 seturi diferite de dopuri cu 4 design-uri diferite.

Singura diferență este playerul MP3. În loc de un iPod primești SYRYN Waterproof MP3 Player. Și, are o capacitate mai mare decât iPod-ul (8 GB în loc de 2 GB).

Ce nu ne-a plăcut

După cum am discutat, calitatea audio nu se compară cu cele mai bune modele. În plus, SYRYN Waterproof MP3 Player s-ar putea să aibă probleme de compatibilitate, și să nu poată fi folosit cu iTunes, așa că va trebui să folosești software-ul lor pentru a pune muzică pe player.

Sunetul

Sunetul este clar și destul de puternic, dar se putea și mai bine. Din nou, acesta este ajutat mult de către gelul FitGoo, care ajută la izolarea audio.

Dacă vrei un pachet ieftin pentru a asculta muzică cât timp înoți, ia în considerare SYRN MP3 + Swimbuds Flip.

Verifică preț SYRYN MP3 + Swimbuds Flip aici!

Tipuri de căști impermeabile

Diferite tipuri de căști pe fundalul unei piscine cu apă.

Poți folosi căștile impermeabile în multe moduri diferite. Dacă ești înotător, ai nevoie de căști care se pot scufunda complet. Ca alternativă, poate îți trebuie o opțiune care nu se strică de la apă.

Toate căștile menționate în acest ghid sunt in-ear. Stau în urechi pentru a fi în siguranță. Pentru uz subacvatic, acest design este esențial pentru a opri apa din a intra în mecanism.

Tipurile de căști care sunt impermeabile includ:

Căști in-ear impermeabile wireless. Le poți folosi pentru sporturi nautice sau acasă. Dar nu le poți folosi sub apă și nu sunt bune pentru înot.
Căști impermeabile prin cablu. Versiunea prin cablu combinată cu un MP3 impermeabil este soluția ideală pentru înot. Funcționează bine și în și pe lângă apă.
Combinația wireless cu MP3. O soluție pentru ambele scenarii. Poți folosi MP3-ul pentru înot și când nu înoți, poți seta conexiunea wireless și să le folosești ca și caști normale impermeabile prin Bluetooth.

De ce nu există căști over-ear impermeabile?

Din cauza mărimi lor, căștile over-ear și on-ear sunt greu de făcut complet impermeabile. Din această cauză poți găsi căști rezistente la transpirație și apă, dar nu le poți expune la aceleași nivele de apă. Și cu siguranță nu le poți scufunda sau înota cu ele.

Difuzoarele mari din pad-urile pentru urechi sunt predispuse la coroziune și s-ar strica dacă sunt expuse la apă.

Cum să alegi căștile impermeabile

Din cauză că sunt multe tipuri diferite de căști impermeabile, cu diverse caracteristici, trebuie să alegi varianta cea mai bună pentru nevoile tale. Totul se va reduce la preferință personală, și la a te asigura că respectivele căști sunt potrivite pentru activitățile pe care vrei să le faci.

Să înoți sau să nu înoți

Cum am discutat deja, unele căști sunt bune pentru înot, altele nu.

Dacă vrei să înoți cu căștile tale impermeabile, ratingul IPX trebuie să fie 7 sau mai mare. Ar trebui să cumperi căști care au fost făcute specific pentru a fi scufundate.

Te-ai gândi că dacă iei căști pentru înot, sunt bune în toate situațiile. Bineînțeles că dacă supraviețuiesc sub apă, pot rezistă și în puțină ploaie.

Dar, căștile submersibile probabil nu sunt cele mai bune pentru utilizatorii normali sau pentru antrenamente. Calitatea audio de obicei nu este la fel de bună când sunt făcute pentru a fi scufundate, și alte caracteristici extra vor fi excluse.

Nu vei găsi căști prin Bluetooth pentru uz subacvatic, așa că dacă vrei funcționalitatea wireless, nu ar trebui să încerci să înoți cu ele.

Cum îți vei folosi căștile?

Căștile cele mai bune pentru sport s-ar putea să nu fie la fel de bune pentru a merge afară.

Dacă planifici să folosești căștile perioade lungi de timp cu o setare wireless, asigură-te că iei ceva cu o baterie puternică.

Dacă vrei căști de antrenamente, asigură-te că sunt stabile. Vei avea nevoie de ceva ce poate sta în urechea ta în timpul antrenamentelor, și să nu cadă după câteva secunde. Caută cârlige și aripi pentru a le ține în ureche.

Preferință personală

Nu ar trebui să bazezi alegerea doar pe funcționalitate. Ține minte să acorzi prioritate caracteristicilor pe care le vrei. Dacă vrei frecvențe de bass accentuate, există o opțiune pentru tine. Dacă majoritatea căștilor ți se par inconfortabile, caută o opțiune făcută pentru confort.

Preferința personală ar trebui și ea să joace un rol. Totuși, tu vei purta căștile.

Citește și: