Cutie casti HyperX Cloud II Wireless.

Review căști gaming HyperX Cloud II Wireless

HyperX Cloud II Wireless este recomandat de cât de bun este predecesorul său și arată cât de departe te vor duce niște elemente de bază bune. Se simt puțin fragile, dar acesta este totuși un set de căști de gaming wireless grozav.

Pro

  • Confortabile
  • Audio grozav
  • Durată mare de viață a bateriei

Contra

  • Nu atât de diferite față de Cloud II cu fir
  • Microfon mediu
  • Fără mufă pentru căști pentru ascultare prin cablu

HyperX Cloud II este un clasic în gama HyperX de mult timp și este încă o opțiune decentă, dar își arată vârsta. HyperX Cloud II Wireless este răspunsul la această problemă. Acest nou set de căști de gaming wireless aduce ușoare rafinamente designului Cloud II pentru o sumă suplimentară de 200 RON.

Pentru cine este făcut HyperX Cloud II Wireless?

Jucătorii care caută ceva care sună bine și funcționează ușor pe mai multe platforme.

Pentru cei care lucrează de la domiciliu și care au nevoie de un set de căști cu microfon suficient de confortabil pentru a fi purtate toată ziua.

Casti HyperX Cloud II Wireless.

Cum este HyperX Cloud II Wireless?

Dacă ați purtat vreodată HyperX Cloud II sau chiar un HyperX Cloud Alpha, știți la ce să vă așteptați când puneți HyperX Cloud II Wireless: ceva extrem de confortabil. Această cască de gaming wireless este fabricată în principal din aluminiu, cu o bandă flexibilă și căști pentru urechi care au perne groase din spumă cu memorie acoperite cu piele moale. Căștile sunt fabricate din plastic dur, cu textură mată și au panouri metalice negre pe lateral.

Practic, acesta este un set de căști de gaming robuste, super confortabile. Aluminiul menține lucrurile ușoare, iar banda oferă exact cantitatea potrivită de tensiune pentru a le simți în siguranță, dar nu prea strânse. Dacă sunteți în căutarea unor căști care nu vă vor deranja dacă le purtați în timp ce petreceți toată ziua într-un apel Zoom, acesta este opțiunea. Oamenii cu ochelari s-ar putea să nu le considere atât de confortabile, dar moliciunea pernițelor pentru urechi face să se stabilească o etanșare decentă destul de ușoară.

Setul are o suită destul de minimă de comenzi integrate, cu un selector de volum pe marginea căștii din dreapta și un buton de pornire și un buton de dezactivare a microfonului pe marginea din stânga. Pentru orice altceva, va trebui să instalați aplicația Ngenuity de la HyperX, care vă permite să reglați volumul microfonului, tonul lateral, funcțiile de economisire a energiei și să activați sunetul surround virtual. Ngenuity este o aplicație de accesorii pentru jocuri destul de standard – deci, nu este teribil de interesantă – dar funcționează și este suficient de bine aranjată.

Cum conectezi HyperX Cloud II Wireless?

De fapt, utilizarea HyperX Cloud II Wireless este destul de ușoară. Acesta este aproape un proces plug-and-play, cu o interfață hardware minimă. Căștile se conectează la platforma pe care o alegeți folosind un cheie USB wireless RF de 2,4 GHz. Nu există o opțiune de conexiune de 3,5 mm, așa că practic ești limitat la utilizarea căștilor cu PlayStation 4, PC și Nintendo Switch atunci când este andocat.

Cum este bateria la HyperX Cloud II Wireless?

Durata de viață a bateriei pentru căștile de gaming s-a îmbunătățit destul de mult de un an sau doi acum. Nu cu mult timp în urmă, cel mai bun lucru la care te puteai aștepta era în jur de 16 ore de timp de redare. În zilele noastre, căștile se întind de obicei spre 24 de ore. Cu toate acestea, HyperX Cloud II Wireless se alătură unui grup și mai mic de căști de gaming prin depășirea pragului de 30 de ore. La un volum constant de ~75 dB, căștile pot dura 32 de ore și 3 minute. De asemenea, se încarcă folosind USB-C, așa că încărcarea durează doar o oră sau două.

Casti HyperX Cloud II Wireless.

Cum este să joci jocuri cu HyperX Cloud II Wireless?

HyperX Cloud II Wireless oferă o experiență de joc excelentă și simplă. Sunt suficient de confortabile pentru a fi purtate pentru sesiuni de mai multe ore, iar durata de viață a bateriei înseamnă că puteți încadra mai multe sesiuni înainte de a fi nevoie să le încărcați.

Jocul cu căștile a fost la fel de grozav. A gestionat cerințele de sunet surround ale Overwatch, precum și experiențele stereo din jocuri precum Hades și Dauntless pe PC, toate în timpul unui apel Discord. Nu există canale separate de jocuri și chat, ca la unele căști de gaming, dar nu este greu să păstrați totul clar folosind HyperX Cloud II Wireless.

Pe consolă, lucruri precum sunetul surround virtual nu sunt disponibile, dar căștile se descurcă totuși foarte bine cu jocurile. Nu am întâmpinat niciodată probleme la jocul Genshin Impact pe PlayStation 4 sau Pokemon Sword pe Nintendo Switch. Cu toate acestea, limitele de compatibilitate ale Microsoft și lipsa unei opțiuni de 3,5 mm înseamnă că nu puteți utiliza aceste căști cu Xbox One. Dacă joci pe PlayStation 5, acest lucru nu va avea probleme cu funcția audio 3D încorporată a consolei (funcționează cu orice căști la care se poate conecta consola).

HyperX Cloud II Wireless blochează zgomotul?

HyperX Cloud II Wireless oferă izolație la egalitate cu majoritatea căștilor de gaming, ceea ce înseamnă că atenuarea sa nu este în general mare. Nu veți întâmpina probleme cu sunetele tipice de acasă, dar probabil că nu sunteți în pericol de a rata soneria (în funcție de cât de tare aveți volumul). Pe afară, aceste căști nu vor merge la fel de bine, dar dongle-ul USB înseamnă că portabilitatea sa este oricum destul de limitată.

Cum sună HyperX Cloud II Wireless?

HyperX Cloud II Wireless oferă un sunet foarte precis pentru căști de gaming, emițând audio cu acuratețe până la aproximativ 4000 Hz. Nici scăderea înaltelor nu este chiar atât de îngrijorătoare – este o trăsătură destul de comună la căști și este menită să imite răspunsul urechilor noastre neobturate.

Joase, medii și înalte

Aceste căști ar trebui să fie grozave pentru aproape orice fel de muzică. Răspunsul în frecvență neutru poate însemna că bassul la genuri precum EDM nu are impactul pe care unii îl așteaptă, dar cu siguranță nu veți întâmpina probleme cu sunetul distorsionat sau mascarea auditivă cu Cloud II Wireless. În Strange Timez de pe noul album Gorillaz, totul, de la notele pătrunzătoare, cu ecou, de la începutul melodiei, până la sunete mai subtile și bloop-uri, până la vocalele afectate ale lui Damon Albarn sunt foarte clar.

În joc, un răspuns în frecvență ca acesta înseamnă că nu ar trebui să aveți probleme cu aproape orice fel de joc. Evitarea bassului amplificat tipic înseamnă că nici măcar nu ar trebui să ai multe probleme să delimitezi sunetele pașilor de zgomotul focurilor de armă în jocuri precum Fortnite sau Valorant.

Casti HyperX Cloud II Wireless.

Cum este microfonul de pe HyperX Cloud II Wireless?

HyperX Cloud II Wireless oferă un microfon destul de obișnuit pentru o cască de gaming. Răspunsul bassului este deosebit de tipic și, fără îndoială, reglat pentru a combate efectul de proximitate, unde frecvențele joase din vocea cuiva vor sufla un microfon atunci când este prea aproape de el. Nu este o scădere la fel de abruptă ca la multe căști de gaming, dar concluzia rămâne aceeași: oamenii cu voci profunde pot găsi că sună puțin liniștit atunci când vorbesc în acest microfon.

Ar trebui să cumpărați HyperX Cloud II Wireless?

Dacă sunteți în căutarea unei căști de gaming confortabile, simple și de încredere, probabil că ar trebui să cumpărați HyperX Cloud II Wireless.

HyperX Cloud II Wireless este un exemplu grozav de logică „dacă nu este stricat, nu-l remediați”. Din punct de vedere fizic, setul are foarte puține modificări în comparație cu omologul său cu fir și acesta este un lucru bun.

Când au apărut în 2015, HyperX Cloud II erau unele dintre cele mai confortabile căști de gaming de pe piață și încă sunt. Adăugarea de capabilități wireless, asociată cu un microfon și sunet suficient de decente, la egalitate cu HyperX Cloud Alpha, face ca aceasta să fie o ofertă destul de atrăgătoare pentru sub 800 RON. O mulțime de căști de gaming mult mai scumpe nu sunt nici pe departe la fel de plăcut de utilizat.

HyperX Cloud II Wireless nu reinventează roata, dar nici nu are nevoie. Acest set pune bazele elementelor fundamentale și oferă suficiente funcții pentru a se potrivi perfect în configurația de joc a aproape oricărui gamer.

Ce ar trebui să cumpărați în loc de HyperX Cloud II Wireless?

Acestea fiind spuse, acesta nu este neapărat cel mai bun set cu căști de gaming pentru toată lumea. Dacă sunteți interesat doar de jocurile pe computer, căștile precum Logitech G Pro X și Razer BlackShark V2 oferă funcții software mai extinse și sunet comparabil – există chiar și un G Pro X wireless și BlackShark V2 wireless, dacă nu vă deranjează să cheltuiți mai mult.

Dacă sunteți un jucător de consolă împătimit, ceva de genul HyperX Cloud Flight Wireless bifează toate aceleași puncte. Sigur că nu vă puteți conecta la aplicația PC HyperX NGenuity, dar majoritatea platformelor de jocuri gestionează oricum toate funcțiile de lux de care aveți nevoie.

Dacă sunteți un iubitor al Nintendo, Cloud II nu vă oferă prea multe, ofertele de la SteelSeries precum Arctis 1 Wireless probabil că vor face mai mult pentru dvs., cu dongle-urile USB-C și o durată excelentă de viață a bateriei. Și dacă performanța bateriei Cloud II Wireless nu este cumva suficientă, SteelSeries Arctis 7+ depășește 70 de ore și are același dongle USB-C ca și Arctis 1. Recentul Razer Barracuda X este, de asemenea, o opțiune wireless USB-C excelentă, cu construcția sa ultra ușoară și sunet solid.

Dacă ești jucător pe Xbox One, Cloud II Wireless chiar nu are nimic pentru tine, căștile de gaming precum Razer Kaira Pro și Corsair HS75 XB oferă ambele suport Xbox Wireless și nici măcar nu au nevoie de dongle pentru a se conecta (deși merită folosite doar cu o Xbox)—Kaira Pro chiar acceptă Bluetooth.

Verifică preț HyperX Cloud II Wireless aici!


Citește și: