O pereche de casti si o masca.

Tot ce trebuie să știi despre cele mai noi și cele mai bune tehnologii audio ale căștilor

Piața căștilor devine din ce în ce mai mare, se estimează că va ajunge la 36 de miliarde în următorii ani. Din acest motiv, multe companii investesc în tehnologii audio noi pentru a se menține deasupra competitorilor.

Iar acest lucru este benefic pentru tine.

Cele mai noi tehnologii audio în căștile over-ear

Ce lucruri noi au apărut pe piața căștilor over-ear?

Cel mai mare trend este că seturile de căști over-ear au început să fie wireless.

În timp ce Bluetooth era privit de sus acum câțiva ani, astăzi acest lucru este diferit. Majoritatea celor mai noi căști over-ear lansate pe piața consumatorilor folosesc tehnologia Bluetooth. Chiar și modelele mai vechi cu fir încep să aibă modele wireless, precum Audio-Technica ATH-M50X ce a fost lansat cu un model wireless în 2018/2019.

Inginerii de sunet chiar au descoperit cum să profite mai bine de conexiunea wireless.

Odată cu apariția codecurilor Bluetooth eficiente, transmisia sunetului wireless este mai bună ca niciodată.

„În plus, recent s-a descoperit faptul că majoritatea persoanelor nu pot auzi diferența sunetelor joase din cauza echipamentului audio suboptimal, a fișierelor muzicale cu pierderi și a condițiilor imperfecte de ascultare.”

Sigur, un audiofil ce a ascultat mult timp muzică ce nu a fost compresată, cu echipament de mii de dolari și ani experiență de ascultare, îți va spune altceva, însă nu acesta este consumatorul modern.

Poți să-ți testezi auzul pe acest site. Verifică-ți auzul și vezi dacă ar conta pentru tine.

Codecurile Bluetooth noi și mai eficiente fac căștile Bluetooth să fie mai atractive și mai convenabile.

Dacă nu ești audiofil, și vrei doar o pereche de căști ce se aude bine, atunci modelul wireless este alegerea potrivită.

Care branduri au fost cele mai inovative pe piața căștilor over-ear?

Cele mai de succes companii pe piața căștilor over-ear sunt cele la care te aștepți.

Acestea sunt cele mai populare și mai cunoscute branduri, de care probabil că deja ai auzit.

De asemenea, mai există câteva branduri consacrate ce au o istorie bună, însă care nu sunt chiar așa de populare, dar tot fac niște căști fantastice.

Care sunt cele mai performante modele de căști over-ear de pe piață?

Există câteva categorii diferite prin care trebuie să treci. Și, de obicei, este greu să determini cine ajunge pe locul 1.

Fiecare pereche de căști are puncte pro și puncte contra, și rămâne la decizia utilizatorului să facă alegerea potrivită.

Căști Over-Ear cu Noise Cancelling

Dacă ești în căutare unor căști over-ear ce au cea mai bună tehnologie de Noise Cancelling activ, atunci ar trebui să te uiți la cele mai bune modele de la Bose, Sony, Sennheiser, Beyerdynamic și Jabra.

Căști Bluetooth Wireless

În cazul în care convenabilitatea este importantă pentru tine, atunci poți alege dintr-o selecție amplă de branduri și modele. Însă cele mai populare sunt de la Beats, Bose, Sony, Sennheiser, Audio-Technica, Skullcandy și altele.

Căști de studio

Pentru munca profesională de studio, vei avea nevoie de un set diferit de funcții, și vei găsi cele mai bune opțiuni de la branduri consacrate precum Sony, Audio-Technica, Beyerdynamic.

Cele mai noi tehnologii ale căștilor Wireless

Ce lucruri noi există pe piața căștilor wireless?

Căștile wireless Bluetooth devin încet, dar sigur, un lucru normal pentru multe persoane. Avem câteva motive pentru acest lucru:

Au o calitate audio mai bună, datorită codecurilor Bluetooth. Multe persoane stăteau departe de căștile wireless din cauză că acestea aveau un impact dramatic asupra sunetului. Acesta nu mai este cazul acum. Utilizatorul normal nu va auzi diferența, datorită compresării mai bune a codecurilor precum: aptX, LDAC, AAC și altele.

Capacitatea bateriei este mai mare. Aceasta era o limitare majoră în trecut. Nimeni nu vrea să-și încarce căștile o dată la câteva ore. Căștile moderne au o baterie ce poate dura peste 20 de ore per încărcare – 10 ore pentru căștile in-ear – iar acesta este destul timp chiar și pentru cei mai mofturoși utilizatori.

Telefoanele noi nu mai au portul de 3.5mm AUX. iPhone a început acest trend, iar acum majoritatea producătorilor au urmat acest exemplu. Nu poți folosi căști wireless la noile telefoane iOS și Android, fără a folosi adaptoare – și toată lumea urăște adaptoarele. Căștile wireless sunt singura opțiune.

Au un consum de energie mai eficient și o arie Bluetooth mai mare. Bluetooth 5.0 Low Energy vine cu o folosire îmbunătățită a energiei (consumă mai puțin), și cu o arie wireless mai bună. Acest lucru înseamnă că îți poți ține dispozitivul Bluetooth la o distanță mai mare și va consuma mai puțină energie. Este o îmbunătățire perfectă, ce face ca experiența să fie mai bună.

Cea mai nouă tehnologie audio pentru căștile in-ear

Ce lucruri noi au apărut pe piața căștilor in-ear?

Evoluția tehnologiei căștilor in-ear nu este prea diferită de cea a fraților mai mari.

Căștile in-ear wireless sunt cea mai populară categorie.

Sunt chiar mai populare decât căștile over-ear. Motivul este că multe persoane le folosesc pentru a se antrena, atunci când alearga sau pentru alte activități.

Căștile over-ear nu sunt potrivite pentru acestea. Deci, există o cerere mare de căști in-ear cu Bluetooth, iar producătorii de căști au răspunsul.

Poți găsi căști in-ear de la branduri cu reputație ce costă peste 400 RON sau îți poți lua o pereche de căști de la un brand mai puțin cunoscut, ce costă în jur de 130 RON.

Căștile in-ear true wireless sunt un lucru nou.

Dorința de a scăpa de fire a creat un segment nou de căști in-ear la un preț premium.

Toate brandurile mari și-au proiectat propriile modele acum ceva timp, iar astăzi, companiile medii și le lansează pe ale lor.

Ne putem aștepta la îmbunătățiri pe viitor pentru căștile true wireless și la o creștere a pieței acestor. Căștile TWS (True Wireless Stereo) sunt un produs nou și captivant pentru consumatorii ce vor convenabilitate.

Care branduri au fost cele mai inovative pe piața căștilor in-ear?

Când vine vorba de căști true wireless, cei de la Apple au fost primul brand mare ce a capitalizat această tehnologie audio nouă. Aceștia au fost urmați de cei de la Jabra, ce și-au creat un nume prin faptul că sunt cea mai bună alternativă.

Astăzi, poți găsi căști TWS de la multe branduri, inclusiv de la Sennheiser, Audio-Technica, 1MORE Audio, Monoprice etc.

Căști cu cea mai avansată tehnologie audio

Cea mai avansată tehnologie audio poate suna extravagant, însă nu înseamnă că este cea mai bună pentru toate ocaziile. Mai jos am aruncat o privire la tehnologii diferite și la ce să te aștepți de la acestea.

Ce este tehnologia prin conducție osoasă?

Conducția osoasă este o metodă veche de a “auzi prin oase” în loc de urechi. În timp ce tehnologia este destul de veche, căștile cu această tehnologie nu sunt.

Această tehnologie nouă este excelentă pentru sporturi sau pentru persoanele cu probleme de auz.

Căștile cu conducție osoasă sunt cele mai folosite pentru antrenamente sau pentru alergat, datorită faptului că îți oferă o atenție fantastică la ce se întâmplă în jur. Sunt folosite și pentru înot, fiindcă pot fi făcute cu ușurință impermeabile.

În plus, pot fi folosite și de persoanele cu deficiențe de auz, lucru ce nu poate fi spus despre căștile normale.

Aruncă o privire și la cele mai bune căști cu conducție osoasă.

Care sunt cele mai avansate căști pentru călătorit și pentru muncă?

Călătoriile sunt de obicei obositoare, iar utilizatorii apreciază faptul că pot “bloca” lumea din exterior pentru a se putea relaxa sau pentru a putea fi atenți la altceva.

Birourile sunt pline de distrageri, iar pentru acest scop, tehnologia Noise Cancelling este cea mai bună.

Căștile cu Noise Cancelling eficient pot diminua foarte mult zgomotul, deci te vei putea concentra pe munca ta sau te vei putea relaxa.

La ce să te aștepți în viitor?

Căștile closed-back vor deveni noul standard, însă ar trebui să te aștepți la un sunet surround mai bun și mai realistic, în special pentru căștile de gaming. Sunetul spațial va fi mai important, odată cu îmbunătățirea VR-ului.

De asemenea, putem spune că modelele true wireless vor acapara o parte mare din piață, mai ales în categoria căștilor pentru sport.

Citește și: