O pereche de căști Bose pe o pernă.

Cum să îmbunătățești sunetul, potrivirea și confortul căștilor

Cum să-ți îmbunătățești căștile rapid și să fie garantat mai bune.

Aici vei găsi cum să-ți îmbunătățești căștile. Există câteva metode prezentate mai jos. Dă click pe ce ți se pare mai relevant.”

Cum să îmbunătățești potrivirea și confortul

Cum să îmbunătățești potrivirea și confortul earbudurilor/căștilor in-ear?

Multe persoane au probleme în a-și fixa căștile în urechi. Există multe accesorii care ajută cu această problemă, precum aripioarele pentru urechi și vârfurile speciale.

Dificultățile de potrivire sunt o problemă în special când te miști sau transpiri.

Există câteva soluții:

Ia-ți niște vârfuri mai bune, precum vârfurile din spumă Comply.

Diferite mărimi de vârfuri din spumă Comply.

Vârfurile premium Comply din spumă sunt cele mai bune și cele mai recomandate. Îmbunătățesc confortul, izolarea sunetului, stabilitatea potrivirii și calitatea sunetului.

Singura inconveniență este durabilitatea. Vârfurile din spumă au tendința să se deterioreze mai repede decât cele din silicon. Pe lângă acest lucru, vârfurile din spumă sunt cele mai bune.

Există următoarele tipuri 100, 200, 400, 500. Asigură-te că alegi modelul potrivit pentru căștile tale.

Aruncă o privire la vârfurile Comply aici.

  • Modelează-le între degete pentru a le face mai ascuțite.
  • Bagă-le în canalul urechii.
  • Odată ce au intrat, acestea se vor reforma pentru a-ți oferi o potrivire comodă ce este confortabilă și izolată fonic.

Dacă ai probleme cu confortul sau cu potrivirea, încearcă vârfurile din spumă înainte de orice altceva. Sunt o alegere mai bună aproape pentru toți utilizatorii.

Achiziționarea de vârfuri făcute la comandă ce se pot modela (la un preț ieftin…)

De obicei, vârfurile făcute la comandă și care să se poată modela costă o avere, însă există și o opțiune de buget.

Decibullz, un produs American ce este, pe scurt, un dop de ureche ce se poate modela, făcut la comandă.

Aruncă o privire la Decibullz aici.

Poți încerca mai multe căști in-ear diferite și să creezi vârfuri unice ce ți se potrivesc doar ție. Acestea se potrivesc cu orice căști in-ear și sunt pentru toate formele și mărimile de urechi, din moment ce sunt făcute la comandă, doar pentru tine.

Desigur, o să ai nevoie de puțină îndemânare, dar dacă te pricepi, o să ai parte de unele dintre cele mai bune vârfuri pe care le poți cumpăra.

Cum să îmbunătățești potrivirea și confortul căștilor over-ear și on-ear?

Fată cu căști pe cap urmărind un film și mâncând floricele.

La căștile over-ear și on-ear potrivirea și confortul depind foarte mult de paduri. Din fericire, poți înlocui padurile la majoritatea căștilor.

Schimbarea padurilor la căștile mai mare nu este la fel de simplu precum schimbarea vârfurilor, însă este destul de simplu.

Există multe ghiduri online pentru a te putea ajuta cu schimbarea la orice model de căști. Înainte să te apuci să le schimbi, asigură-te că ale tale căști au paduri ce se pot înlocui și că ai o pereche de paduri potrivite la tine.

Padurile nu sunt la fel de universale precum vârfurile, iar fiecare pereche de căști are nevoie de un model specific.

Majoritatea brandurilor de căști vând paduri separat, iar în multe cazuri se vând diferite tipuri pentru același model de căști.

Dacă ai ocazia să-ți schimbi padurile căștilor cu unele din velur, îți recomandăm foarte mult să faci asta.

Comparativ cu pielea sau materialele artificiale, velurul îmbunătățește confortul. Acest lucru va fi o îmbunătățire majoră pentru căștile cu noise-cancelling, din moment ce confortul și izolarea sunetelor sunt importante pentru o experiență plăcută de ascultare.

Cum să îmbunătățești sunetul căștilor

Nu există prea multe opțiuni pentru a îmbunătăți calitatea audio, însă cele pe care le ai pot face o diferență majoră.

În mare parte are de-a face cu schimbarea sursei de sunet. Din acest motiv, folosirea melodiilor de o calitate mai bună este cel mai rapid mod de a îmbunătăți calitatea audio.

Schimbă MP3-urile cu ceva mai bun precum FLAC-urile sau un serviciu de streaming mai calitativ. High-quality pe Spotify este de 320kbps, ceea ce face o diferență.

Dacă deja sursele tale de muzică sunt high-quality, însă vrei să îmbunătățești calitatea sunetului și mai mult, atunci continuă să citești.

Achiziționează un amplificator pentru căști

Căști conectate la un amplificator de căști.

Acesta este cel mai simplu și mai rapid mod de a-ți îmbunătăți calitatea sunetului la căști. O să observi imediat diferența.

De asemenea, este singurul mod prin care poți să-ți faci căștile mai zgomotoase.

Din senin, toate melodiile pe care le asculți o să se audă mai bine. Acest lucru este cel mai ușor de observat dacă foloseai un dispozitiv audio slab. iPhone-urile și alte telefoane, tablete, laptopuri și mp3 player-ele nu prea au destulă putere pentru a face față căștilor cu impedanța mai mare.

Din momentul în care folosești un amplificator, o să eliberezi toată puterea de care sunt capabile căștile tale.

Un lucru care este important când îți iei un amplificator este output-ul de impedanță. Aria de impedanță a amplificatorului trebuie să fie cam aceeași cu a căștilor.

Deci dacă amplificatorul tău este clasat cu o impedanță cuprinsă între 16-150 Ohm, poți folosi căști cu 16, 32 și 80 Ohm. Nu este recomandat să-l folosești cu niște căști de 600 Ohm.

În cazul în care căștile tale au un volum mic, s-ar putea să ai nevoie de un amplificator…

Unii utilizatori își achiziționează căști cu o impedanță mai mare și o sensibilitate mai mică, ceea ce necesită mai multă putere pentru a putea fi folosite. În acest caz, căștile nu se vor auzi foarte tare. Nu o să aibă destul volum.

Ceea ce ai nevoie este un dispozitiv de redare mai puternic sau de un amplificator. Aceasta este problema în majoritatea cazurilor. Uneori este din vina căștilor, acestea pot fi defecte. Întotdeauna este bine să apelezi la serviciul de relații cu clienții pentru mai multe informații.

O regulă generală este: căștile cu o impedanță mai mică devin mai zgomotoase cu dispozitivele de redare obișnuite.

Reține că momentan există amplificatoare doar pentru căștile cu mufă de 3.5mm și 6.3mm. Poți să-ți cumperi un adaptor de jack pentru a folosi una dintre mărimi, 3.5mm to 6.3mm sau vice-versa.

Unele companii doar produc amplificatoare pentru căștile wireless, însă și acestea trebuie testate pentru a ști dacă sunt eficiente.

Poți să-ți cumperi un amplificator de căști și un DAC (convertor digital-to-analog) într-un singur dispozitiv sau separate.

Achiziționează-ți un DAC (convertor digital-to-analog)

Căști conectate la un DAC.

Din moment ce mare parte din muzica din ziua de azi este digitală, DAC-ul pe care îl folosești este foarte important. Muzica digitală trebuie convertită într-un semnal analog pentru a putea fi redată de căștile wired. Cât de eficientă este această conversie depinde numai de DAC sau de lipsa acestuia.

Dacă îți iei un DAC de calitate bună, muzica ta o să fie mai clară și mai detaliată, iar tu vei putea observa acest lucru.

Este un mod rapid și ușor de a-ți “curăța” muzica.

Ce trebuie să știi despre earbuds și despre calitatea sunetului

Potrivirea earbud-urilor joacă un rol crucial când vine vorba de ce calitate a sunetului o să ai parte.

Multe persoane se plâng de faptul că nu au suficient bass de la căștile in-ear.

DE OBICEI, ACEST LUCRU ÎNSEAMNĂ CĂ NU AU O POTRIVIRE ETANȘĂ.

Schimbându-ți vârfurile cu unele ce au mărimea și forma adecvată pentru a se potrivi în canalul urechii tale, o să ai parte de o potrivire mai bună, iar din cauza aceasta de un bass mai adânc și mai puternic.

Singurul mod prin care poți ajunge la o potrivire foarte bună este să testezi diferite vârfuri. Acestea vin de obicei la pachet cu căștile. Încearcă-le pe toate și o să știi care îți vor oferi un bass mai bun.

Dacă nici una dintre perechile de vârfuri nu este bună, s-ar putea să fie nevoie să-ți iei niște vârfuri făcute la comandă.