Fată cu căști Apple în urechi văzute de aproape.

Ce trebuie să faci să nu îți cadă căștile in-ear din urechi?

Este foarte enervant să îți cadă căștile in-ear, dacă porți căști în timpul antrenamentelor, atunci știi exact cum se simte.

În afară de frustrare, îți poți pierde și căștile in-ear.

Căștile in-ear cu adevărat wireless, ca spre exemplu AirPod-urile de la Apple sunt populare, dar nu au un cablu pentru a le ține conectate. În cazul în care căștile îți cad, le poți pierde definitiv.

În acest ghid, explorăm ponturi DIY și produse pe care le poți cumpăra pentru a te asigura că nu îți vor cădea căștile din urechi.

Citește și: Cele mai bune căști pentru antrenament

Ponturi DIY pentru a te asigura că nu îți vor cădea căștile in-ear

Dacă nu vrei să cumperi un produs nou, acestea sunt câteva ponturi DIY pentru a te asigura că nu îți vor cădea căștile din urechi.

Asigură-te că sunt în urechea potrivită

Asta pare extrem de fundamental, dar căștile in-ear wireless, și orice alte căști, sunt făcute pentru a intra în urechi specifice. Ar trebui să aibă un marcaj L și R, ca să știi care parte este pentru care ureche. Dacă le folosești incorect, pot cădea mai ușor.

Majoritatea căștilor sunt fabricate să intre doar într-un anumit fel. Asta ar trebui să fie evident din design. EarPod-urile și AirPod-urile de la Apple au o “coadă” mică îndreptată în jos.

Încearcă accesoriile care vin alături de căștile tale in-ear

Set de căști in-ear cu accesorii.

Mulți oameni ignoră dopurile multiple și celelalte accesorii care vin în cutie alături de căști.

Motivul pentru care vin cu mai multe dopuri este să te ajute să găsești potrivirea perfectă. Oamenii au urechi diferite, de toate formele și mărimile.

Cele mai bune căști in-ear vin cu câte 5-6 mărimi diferite de dopuri pentru a te ajuta să găsești potrivirea perfectă.

Înfășoară cablu (cu atenție) în jurul urechilor

Pentru căștile prin cablu, poți folosi urechile pentru a le stabiliza. Înfășurând cablu peste ureche, poți avea puțin mai multă stabilitate.

Unele modele au nevoie de acest stil de a le potrivi, altfel cad.

Apropie dispozitivul

Dacă asculți la căști prin cablu, unul dintre motivele principale pentru care cad din urechi, este că dispozitivul trage de fir.

Un telefon greu sau un iPad poate face căștile să îți cadă din urechi în timp ce alergi sau mergi. Dacă asta este cazul, încearcă să muți dispozitivul pe braț pentru a fi mai aproape de urechi.

Nu folosi bețișoare de urechi pentru a curăța urechile

Sună ca un sfat medical, știu.

Ceara se poate aduna dacă nu folosești bețișoare de urechi, și poți fi mai susceptibil la probleme, ca spre exemplu la otită. Poate fi foarte inconfortabil să folosești căști in-ear din cauza volumului mare de ceară, și aceasta se poate împinge în timpan.

Poate ai auzit că o alternativă mai fiabilă este să folosești spray-ul pentru urechi, dar asta nu este adevărat. Puțină apă caldă și niște săpun în baie este mult mai sigur.

De ce cad căștile in-ear

Cască in-ear cu diferite modele de dopuri de urechi.

Pentru a rezolva problema, trebuie să înțelegi de ce căștile in-ear cad.

Poate fi din cauza unui design prost (unele căști in-ear nu sunt foarte stabile), dar uneori este din cauza unui motiv acoperit mai jos.

Greutatea de pe cablu. Greutatea poate fi cauzată de dispozitivul conectat la căști, sau din cauză că firul nu este destul de lung.

Dopuri care nu se potrivesc. Mulți oameni cu urechi de mărimi anormale au această problemă. De obicei multiple seturi de dopuri sunt incluse când cumperi o pereche de căști. Dacă nu se potrivesc bine în canalul auditiv, atunci cad. Dopurile prea mari sau prea mici de obicei duc la această problemă.

Exercițiu riguros. Dacă faci activități riguroase, atunci poate ai nevoie de căști mai rezistente și mai stabile.

Utilizare incorectă. Dacă îți pui căștile in-ear greșit în urechi, sau nu le folosești cum trebuie, pot cădea.

Modul corect de a introduce căștile in-ear

După toate aceste ponturi, este timpul să explicăm modul corect de a introduce căștile in-ear.

În primul rând, dacă folosești căști prin cablu, asigură-te că acesta este destul de lung, și nu este tras ca să nu poată să îți smulgă căștile. În plus, verifică care cască este marcată pentru urechea stângă, și care pentru cea dreaptă.

Verifică pachetul sau pozele din ghid pentru a afla dacă respectivele căști in-ear sunt făcute să fie purtate într-un anumit fel.

Unele au un design cu o parte superioară și una inferioară. Spre exemplu, căștile Apple, pe care deja le-am discutat, au un design cu o parte clar superioară și una inferioară. Partea care produce sunetul, secțiunea căști, ar trebui să fie deasupra.

Împinge căștile in-ear adânc în urechi. Asta poate fi puțin dificil. Căștile tale trebuie să stea bine în urechi, dar să nu fie prea inconfortabile sau strânse. Ar trebui să stea adânc în canalul auditiv, dar nu prea adânc înspre timpan.

Dopurile ar trebui să blocheze zgomotul ambiental, dar nu și sunetele ridicate ca o alarmă.

Odată ce le-ai pus, fă un mic test. Mișcă-ți capul și încearcă să alergi puțin pe niște scări.

Pentru a verifica dacă se potrivesc bine, și dacă vor sta bine cât timp faci exerciții. Dacă respectivele căști nu se potrivesc ,atunci poate este timpul să experimentezi cu noi dopuri.

Cele mai bune accesorii pentru a ține căștile în urechi

Dacă ai încercat tot ce este mai sus pentru a ține căștile în urechi și tot cad, atunci s-ar putea să ai nevoie de niște accesorii. Unele activități necesită modele specifice.

S-ar putea să ai nevoie de căști in-ear pentru alergat, sau specifice de sport pentru a sta în timpul antrenamentelor riguroase. Ca și alternativă, dacă urechile tale sunt foarte mici, poate trebuie să cauți căști in-ear care se potrivesc urechilor mici.

Unele circumstanțe necesită alte căști complet noi. Dar, există și produse care se potrivesc căștilor existente.

Ce accesorii specifice de căști in-ear sunt recomandate?

Cârlige de urechi

Cârlige de urechi pentru căști.

Unele căști sunt vândute cu cârlige care se pun în jurul urechii. De obicei sunt din silicon, destul de maleabile pentru a lua forma urechii. Poți cumpăra și separat cârlige de urechi.

Majoritatea cârligelor de urechi sunt făcute să fie generice, dar nu se potrivesc cu toate căștile. Cele mai bune cârlige de urechi sunt făcute pentru EarPods-urile și AirPods-urile Apple.

Mulți oameni deja au aceste căști dar nu au nici un mod de a le ține fixe în ureche. Cârligele de urechi sunt răspunsul.

 

Aripi de urechi

Căști Bose in-ear cu două seturi de aripi de urechi.

Aripile de urechi sunt similare cu cârligele, dar stau în interiorul urechii. Mulți oameni le confundă cu cârligele de urechi.

Multe căști in-ear sunt făcute cu un design de aripă. Acestea se potrivesc în interiorul urechii, și stau bine în loc să fie prinse în jurul acesteia.

Poți cumpăra aripile separat. Ca și cârligele, multe sunt făcute pentru căștile Apple și nu vor fi la fel de bune pentru alte căști generice.

Dopuri

Trei seturi de dopuri de urechi Comply pentru căști.

Poate, pentru a face căștile să stea mai bine în ureche, trebuie doar să cumperi dopuri noi. Cele din spumă sunt mai bune decât cele din silicon.

Cele mai bune sunt dopurile din spumă cu memorie. Și cel mai popular brand este Comply.

Doar asigură-te că iei dopuri care sunt compatibile cu căștile tale in-ear.

Dopurile din spumă cu memorie îmbunătățesc nu numai potrivirea căștilor, dar și izolarea fonică pasivă. Și căștile din spumă normală sunt grozave pentru a bloca zgomotul ambiental.

Totuși, ține minte, nu toate produsele cumpărate separat sunt bune. Nu sunt tot timpul făcute specific pentru căștile tale. Folosește review-urile de produse pentru a te ajuta să decizi care opțiune este cea mai bună pentru tine.

Citește și: