Fata vazuta din profil cu casti cu microfon pe cap.

Review microfon Antlion Audio ModMic Uni

Concluzia noastră

Uni este un produs solid ce transformă orice pereche de căști într-un set de căști cu microfon grozav. Are aceeași calitate a microfonului cu care ne-au obișnuit cei de la Antlion Audio, având doar funcții de bază (ce sunt suficiente pentru majoritatea oamenilor).

Motivul pentru care se numește Uni este din cauză că este uni-direcțional (se mai numește și cardioid) şi că va capta sunetele dintr-o singură direcție.

Acest lucru îl face perfect pentru a bloca sunetul ambiental, ce este mereu captat de microfoanele sensibile (și de cele ieftine).

Din acest motiv, microfonul este perfect pentru a crea o un set de căști de gaming pentru a putea vorbi cu prietenii tăi. Vei avea parte de un microfon de calitate înaltă, cu o voce clară, ce nu va deranja pe nimeni.

Pro

 • Configurare ușoară
 • Calitatea vocii este clară
 • Designul Uni-direcțional blochează sunetele de fundal

Contra

 • Cele două fire sunt mai greu de mânuit
 • Doar modul uni-direcțional este disponibil

Specificații

 • Tip: Microfon boom detașabil
 • Design: Uni-direcțional
 • Se poate da pe mut: Cu ajutorul unui comutator in-line
 • Conexiune: 3.5mm, cablu AUX
 • Lungimea cablului: 2m

Ce vei găsi în cutie?

 • Antlion Audio ModMic Uni cu filtru din spumă
 • Husă de transport tare
 • Șervețele umede cu alcool
 • 2 cleme magnetice cu adeziv
 • 1 adeziv în plus
 • 5 cleme duble pentru cablu
 • Manualul utilizatorului

Microfon Antlion Audio ModMic Uni.

Configurare – 4/5 Excelent

Microfonul este gata de folosire din momentul în care îl scoți din cutie. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este că trebuie să prinzi clema magnetică în poziția perfectă.

Îl poți pune pe ce parte vrei tu. Modulul atașabil poate fi pus pe oricare parte.

Curăță suprafața cu șervețelul umed și poziționează clema în așa fel încât capătul microfonului să stea în fața gurii tale. Trebuie să-l dai în jos.

Ține-l timp de 60 de secunde pentru ca lipiciul să se întărească.

Apoi conectează cablul AUX, selectează “microfon” din setări, și ești gata de folosire.

Însă asigură-te că îl lipești la unchiul potrivit. Vezi mai jos exemplele.

Deși, va trebui să ai grijă de 2 cabluri. Primești 5 cleme pentru cablu, ce vor face treaba mai ușoară, însă dacă ai un cablu lung, precum am avut noi la Beyerdynamic DT 770 PRO, 5 cleme nu vor fi de ajuns.

În plus, uneori cad. Cu o greutate dublată, cablul este greu și se simte de parcă te încurcă.

Dacă ai o pereche de căști de calitate înaltă, le poți transforma într-un set de căști în câteva minute, însă scoaterea microfonului durează. Îndepărtarea clemelor durează cel mai mult.

În această privință, Modmic Wireless este foarte prietenos pentru consumatori, deoarece poți să-l pui și să-l scoți în câteva momente.

Durabilitate – 5/5 Perfect

ModMic Uni este un produs rezistent și de înaltă calitate, precum alte moduri de microfon de la Antlion. Te poți aștepta să reziste mulți ani.

Este făcut din plastic de calitate, cu un braț din metal și fire din cauciuci. Brașul se poate modela în orice fel pentru a-l putea poziționa cât mai bine în fața gurii.

Deși este destul de flexibil, o să te încurce, din moment ce unele unghiuri sunt mai greu de atins. Brațul din metal este mai greu de ajustat în anumite unghiuri.

Una peste alta, este ușor să-l pui în poziția potrivită pentru a avea parte de o voce clară. Magneții sunt destul de puternici pentru a-l ține atașat.

Cablul este puțin mai gros și nu se încâlcește repede, deși nu este complet rezistent la încâlceli.

De asemenea, modulul in-line din plastic este solid. Comutatorul pentru mut este mare și ușor de folosit. O simplă atingere îl va pune pe mut.

Microfon Antlion Audio ModMic Uni.

Sunet – 4/5 Excelent

De ce să încercăm să descriem? Aici este o înregistrare vocală scurtă făcută cu ModMic Uni.

Verificare vocală

După cum poți auzi, calitatea sunetului este clară și ușor de înțeles. Este perfectă pentru discuțiile cu prietenii fără a avea parte de sunet de fundal.

Acum, ai parte doar de modul unidirecțional și nu îl poți schimba, precum o poți face cu modelele ModMic Wireless și USB. De asemenea, nu este nevoie de acest lucru dacă le folosești pentru a te juca acasă.

Modul omnidirecțional este mai bun pentru a capta vocile unui grup de oameni, precum în timpul unui show, însă dacă nu faci asta, atunci modul unidirecțional este alegerea bună.

Multe persoane îl numesc microfon Noise-Cancelling, deoarece are un efect similar, însă nu are Noise-Cancelling activ.

Totuși, microfonul este suficient de bun chiar și pentru streamerii începători, ce nu au suficienți bani pentru a-și lua echipamente mai scumpe.

De ce să cumperi ModMic Uni?

Scorul total este de 4.3 din 5 puncte. Este un produs aproape perfect.

Dacă vrei să-ți transformi căștile vechi într-un set de căști de calitate, fără să dai prea mulți bani, atunci ModMic Uni este o alegere excelentă.

Este opțiunea accesibilă din selecția celor de la Antlion, însă pentru gamer-ul cu căști analog, acesta este alegerea perfectă.

Majoritatea consolelor și PC-urilor de gaming vin cu un suport de sunet analog pentru microfon, așa că ModMic va merge pe majoritatea platformelor.

Este bine făcut, merge cum îl scoți din cutie și necesită puțină configurare. Ce ai putea să-ți mai dorești de la un mod de bază pentru microfon?

Microfon Antlion Audio ModMic Uni atasat la o pereche de casti.

Cum se compară cu alte microfoane?

Îți poți lua un microfon mai ieftin precum microfonul cu clemă Zalman, însă trebuie să ții cont de faptul că nu are o calitate asemănătoare.

Dacă ai microfonul fix în fața gurii, vei avea parte de o calitate vocală bună. În plus, multe microfoane ieftine vin cu un design omnidirecțional, ce captează mai mult sunet ambiental. Nu este ceea ce vrei pentru un set de căști de gaming.

Nu vrei să fii tipul care îi deranjează pe alții cu un microfon prost și zgomotos în jocurile publice. De obicei, microfoanele ieftine nu merită.

Dacă îți cumperi măcar Modmic Uni, atunci te vei putea bucura de el timp de ani de zile.

Cum se compară ModMic Uni cu ModMic USB?

Este mai rudimentar decât ModMic USB, însă costă și mai puțin. Au tipuri de conexiune diferite, 3.5 mm vs USB, iar ModMic USB are și modul de înregistrare.

Poți alege între un design unidirecțional sau unul omnidirecțional, în timp ce Uni nu are această opțiune (doar unidirecțional). Pe lângă asta, sunt destul de asemănătoare.

De asemenea ModMic Wireless are opțiunea de a alege între cele două designuri.

Una peste alta, Uni este mai ieftin ca niciodată, însă are aceeași calitate a construcției și a vocii precum predecesorii săi. Este un mod accesibil de a transforma o pereche de căști într-un set de căști pentru gaming.

Verifică preț Antlion Audio ModMic Uni aici!


Citește și: