Cele mai bune microfoane pentru gaming și streaming

Alegerea unui microfon pentru gaming nu este un proces simplu. Există multe tipuri diferite de microfon, și trebuie să știi la ce îl vei folosi. Acesta este un ghid al cumpărătorului pentru microfoane de gaming.

ModelRatingTipConexiune
Antlion ModMic WirelessMicrofon Antlion ModMic Wireless.4.1Microfon atașabilWireless - BluetoothReview
Antlion Audio ModMic 5.0Accesorii și microfon Antlion Audio ModMic 5.0.3.9Microfon atașabilCu fir (jack 3.5 mm)Review
Blue YetiMicrofon Blue Yeti.4.3Microfon cu standCu fir (USB)Review
Blue Snowball iCEMicrofon Blue Snowball iCE.4.3Microfon cu standCu fir (USB)Review
Sony ECMCS3Microfon Sony ECMCS3.4.2Clip-onCu fir (jack 3.5 mm)Review
Zalman Zm-Mic1Microfon Zalman Zm-Mic1.3.5Clip-onCu fir (jack 3.5 mm)Review
V-Moda BoomProMicrofon V-Moda BoomPro.4.1Microfon atașabilCu fir (jack 3.5 mm)Review
Audio-Technica AT2020Microfon Audio-Technica AT2020.4.4Microfon de studioCu fir (XLR)Review

Pentru gaming: Alege ori un microfon detașabil, de exemplu ModMic sau BoomPro, ori un microfon lavalieră cu clip-on, de exemplu Zalman.

Pentru streaming de jocuri: Ar trebui să scoți ce ai mai bun, și să îți iei un microfon cu stand bun, de exemplu Blue Yeti sau iCE. Streaming-ul pe Twitch și producția video pentru Youtube devin mai competitive și ai nevoie de un microfon cu stand bun pentru a avea succes.

Pentru producția mai serioasă: Cumpără un microfon cu condensator cardioid profesional cu cablu XLR. AT2020 este o alegere potrivită pentru asta.

Orice fel de microfon de gaming vei folosi, stabilește un buget înainte să alegi și nu îl schimba.

Cât costă un microfon decent?

Poți plăti mii de lei, 1500 – 2000 lei și chiar și mai mult pentru microfoanele de lux, dar poți cumpăra un microfon bun și cu 500 RON.

Și un microfon decent pentru aproximativ 250 RON de dolari.

Dacă de abia ai început să faci streaming pe Twitch sau propriul tău canal de Youtube, nu ai nevoie de mii de lei investiți în echipamente. Cumpără ceva mai accesibil și schimbă-l odată ce crești și ai succes.

Pentru streameri, s-ar putea să vrei să investești într-un filtru de sunet dacă este suportat de microfon. Așa nu va trebui să te îngrijorezi când vine vorba de respirația prea puternică. Sunt ieftine și eficiente.

Cel mai bun per total: Antlion ModMic Wireless

Microfon Antlion ModMic Wireless atașat de o pereche de căști desenate.

Antlion ModMic Wireless este cel mai bun microfon pentru gaming și streaming.

Conexiune: Bluetooth

Tip: Microfon detașabil

Cel mai bun pentru: Gaming și streaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Poți folosi acest microfon cu orice fel de căști ai. Îl atașezi cu magneții puternici din dotare care îl țin pe căști fără probleme. Instalarea este simplă și nu durează mai mult de câteva minute.

Un lucru grozav despre acest microfon este conexiunea sigură și viața bateriei de peste 12 ore. Funcționează fără nici o întârziere observabilă, așa că nu ratează nici un sunet important. În plus, microfonul este rezistent și vine cu o geantă de transport superbă și funcțională.

Pe deasupra, se aude clar și fără distorsiuni, este bun și pentru uz profesional. Poți alege și între moduri unidirecționale și omnidirecționale.

Ce nu ne-a plăcut

Este un microfon wireless detașabil ce necesită încărcare, iar 12 ore s-ar putea să nu fie suficiente pentru gamerii serioși.

Verdictul

Dacă ai deja o pereche grozavă de căști dar nu și un microfon bun, AntLion ModMic Wireless este cel mai bun microfon pentru gaming în acest moment. Este puțin cam scump, dar merită din cauză că este cel mai convenabil și sigur microfon detașabil de pe piață. Oferă o experiență de gaming superioară și merită din plin locul ocupat în topul nostru.

Citește review-ul complet aici.

Verifică preț Antlion ModMic Wireless aici!

Cel mai bun cu fir: Antlion Audio ModMic 5.0

Accesorii și microfon Antlion Audio ModMic 5.0.

Cel mai bun microfon cu fir pentru gaming.

Conexiune: Cu fir, 3.5mm

Tip: Microfon detașabil

Cel mai bun pentru: Gaming

Ce vei găsi în cutie?

  • Microfonul AntLion Audio ModMic 5
  • 2 extensii de cablu de diferite lungimi, 1m și 2m (3.5mm).
  • Modul de „mute” detașabil
  • Geantă cu fermoar în care intră toate accesoriile
  • 10 clipuri de cablu pentru gestionarea acestuia
  • 2 magneți care se lipesc, 1 plasture cu adeziv și unul cu alcool
  • Înveliș de protecție pentru cablu de 2m lungime

De ce ar trebui să îl cumperi?

Este un microfon de înaltă calitate, care poate fi atașat la orice căști. Este cel mai bun microfon de gaming cu o mufă de căști.

Nu trebuie să dai bani pe un nou headset. Fă un nou headset din căștile tale vechi.

În primul rând, este făcut din materiale de înaltă calitate, deci rezistă mult timp. Plastic solid și cauciuc fac microfonul să fie foarte solid.

Poți atașa microfonul la orice căști cu ajutorul magneților care se lipesc de lateralul căștilor. Primești 2 pentru a putea cu ușurință să faci schimb de microfoane.

Magneții sunt destul de puternici cât să țină greutatea microfonului cu ușurință, dar dacă tragi accidental de fir, se va dezlipi. Din fericire asta nu se întâmplă foarte des.

Magneții se atașează de microfon la diferite unghiuri, așa că poți cu ușurință să îl muți când nu ai nevoie de el.

Noua caracteristică a microfonului ModMic 5 este abilitatea să schimbi cum funcționează microfonul. Acesta are un mic întrerupător unde poți schimba între mod unidirecțional și mod omnidirecțional.

Practic, folosești microfonul în diferite situații. Pentru mediile zgomotoase folosești modul unidirecțional care se va focusa pe vocea ta și va evita zgomotul de fundal.

Calitatea vocii este bună, poate nu la fel de bună ca cea de la un microfon de studio de mii de lei, dar destul de bună cât să fie comparat cu orice alt microfon de gaming. Primești și un modul de „mute”, dar nici un fel de telecomandă de volum.

ModMic 5 se poate compara cu cele mai bune microfoane de pe piață când vine vorba de gaming și Skyping.

Ce nu ne-a plăcut

Singurul lucru enervant cu microfoanele ModMics este cablu dublu în condițiile în care în unele situații și un cablu este prea mult. Din păcate, face parte din design și nu prea avem ce să facem.

AntLion îți oferă cam tot ce ți-ai putea dori când vine vorba despre gestionarea cablurilor. 10 clipuri sunt destule să ții cablurile sub control. Dar depinzând de cât de lungi sunt cele de la căști, s-ar putea să fi nevoit să te descurci cu două lungimi diferite ale cablurilor.

În plus, dacă folosești microfonul pe două seturi de căști, devine aproape imposibil să folosești clipuri sau învelișul de cablu din cauză că durează să le scoți și să le pui la loc.

Cât timp nu te miști prea mult, cablurile nu te vor deranja. Dar dacă ești obișnuit să te ridici și să mergi purtând căștile cablate, adăugarea microfonului va face acest obicei mai greu.

Verdictul

Dacă vrei o soluție de înaltă calitate pentru a face un headset de streaming din căștile tale vechi, poți să cumperi microfonul AntLion Audio ModMic 5. Nu vei fi dezamăgit.

Verifică preț Antlion Audio ModMic 5.0 aici!

Cel mai bun pentru streaming: Blue Yeti

Microfon Blue Yeti.

Blue Yeti este cel mai bun microfon pentru streameri.

Conexiune: USB

Tip: Microfon cu stand

Cel mai bun pentru: Streaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Design-ul lui vintage arată bine, și este făcut din materiale bune. Îl poți folosi ani întregi.

Din această cauză, microfonul condensator este foarte folositor începătorilor și celor care sunt la început cu streaming-ul. Este ușor și rapid de setat, pentru că doar îl bagi în USB și poți începe stream-ul.

În plus, există și un port de 3.5mm (mufă de căști) pentru a îți conecta căștile. Poți auzi exact ce înregistrezi. Primești și o telecomandă să schimbi volumul, sensibilitatea și amplificarea microfonului.  Poți alege dintre cardioid, omnidirecțional, stereo și bidirecțional.

Acest microfon prin USB înregistrează la o calitate de studio. Sunetul este clar și mult peste prețul dat.

Când vrei să îți îmbunătățești studioul, sunt un număr vast de accesorii pe care le poți lua. Un nou shock mount sau braț extensibil pentru microfon? Le poți cumpăra pe toate la un preț accesibil.

Ce nu ne-a plăcut

Standul de microfon este destul de mic, poate sta într-o poziție proastă când pui microfonul pe masă. S-ar putea să fii nevoit să pui câteva cărți sub el.

Verdictul

Blue Yeti este o alegere grozavă dacă îți începi cariera de streamer, și cauți un microfon de înregistrare bun, optimizat și cu o calitate-preț excelentă. Este alegerea cea mai bună pentru mulți streameri (uită-te pe Twitch și ai să vezi de ce spunem asta).

Verifică preț Blue Yeti aici!

Streaming ieftin: Blue Snowball iCE

Microfon Blue Snowball iCE.

Blue Snowball iCE este cel mai ieftin microfon pentru streaming (sub 250 RON).

Conexiune: USB

Tip: Microfon cu stand

Cel mai bun pentru: Streaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Dacă faci stream din când în când, s-ar putea să vrei ceva mai ieftin.

Blue (o companie grozavă de microfoane) are ce îți dorești cu Snowball.

Microfonul arată solid și este destul de greu, fapt care oferă o impresie de microfon premium. Este un microfon cu stand mic și portabil, o copie mai ieftină a microfonului Yeti.

Pentru a-l folosi, trebuie doar să îl bagi în USB, și ești gata să îți distrezi fanii. Totuși sunetul nu este high-end, dar este foarte bun pentru preț. Este cu siguranță mai bun decât oricare microfon de căști.

Ce nu ne-a plăcut

Rezistența cablului nu este de primă clasă, și LED-ul roșu poate fi enervant când te joci.

Verdictul

Blue Snowball iCE este un microfon simplu cu stand și performanțe bune. Considerând prețul redus de 250 RON, nu ar trebui să te aștepți la calitate de studio, dar este microfonul cel mai bun pentru streameri cu un buget redus.

Verifică preț Blue Snowball iCE aici!

Cel mai bun clip-on: Sony ECMCS3

Microfon Sony ECMCS3.

Sony ECMCS3 este cel mai bun microfon cu clip-on (lavalieră). Este accesibil și oferă o calitate audio plăcută.

Conexiune: Cu fir, 3.5mm

Tip: Microfon clip-on

Cel mai bun pentru: Gaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Motivul pentru care recomandăm acest microfon, mai mult decât microfonul Zalman de mai jos, este că nu este la fel de sensibil față de zgomotul de fundal. Sony este mai bun în medii zgomotoase.

Într-adevăr, amândouă au clip-on (microfoane lavalieră) și sunt omnidirecționale, dar microfonul Sony are performanțe mai bune.

Pentru aproximativ 100 RON, îți va fi greu să găsești un microfon mai convenabil cu o calitate audio bună.

Prinde-l de cablul căștilor, conectează-l la PC, și este gata. Primești un microfon clar, fără distorsiuni, perfect pentru Discord sau chat-ul din joc. Doar asigură-te că nu stai într-o cameră gălăgioasă.

Ce nu ne-a plăcut

Este destul de sensibil și poate prinde prea mult zgomot ambiental. Dacă te joci în propria cameră, nu va fi o problemă.

Verdictul

Pentru un microfon cu clip-on ieftin, convenabil și bun, cumpără Sony ECMCS3 din cauză că îți oferă o valoare foarte mare pentru un preț foarte mic.

Verifică preț Sony ECMCS3 aici!

Cel mai bun și ieftin: Zalman Zm-Mic1

Microfon Zalman Zm-Mic1.

Zalman Zm-Mic1 este probabil cel mai popular microfon cu clip-on de pe piață, din cauza prețului mic și performanței de încredere.

Conexiune: Cu fir, 3.5mm

Tip: Microfon clip-on

Cel mai bun pentru: Gaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Funcționează bine, în special pentru un microfon de aproximativ 50 RON. Este ușor de folosit, cu un design clip-on, plug-and-play, fără necesitatea de a te juca cu setările.

Cum sugerează și prețul, este cel mai simplu microfon pe care îl poți lua. Și asta este un avantaj.

Primești un microfon bun pentru gaming și când este nevoie îl poți folosi și pentru Skype sau Discord.

Ce nu ne-a plăcut

Dacă te joci într-o cameră liniștită, funcționează bine, dar dacă există zgomot de fundal, nu vei avea cea mai bună calitate audio.

Microfonul cu clip-on Zalman este foarte sensibil față de zgomotul de fundal, și va prinde mult zgomot nedorit, de la aerul condiționat, mașina de spălat, până la zgomotul căștilor cu un volum mai ridicat.

Verdictul

Pentru cei mai zgârciți oameni, microfonul cu clip-on Zalman Zm-Mic1 va fi mai bun decât oricare altul. Dar ține minte că este o opțiune ieftină, cu câteva deficiențe.

Verifică preț Zalman Zm-Mic1 aici!

Cel mai bun detașabil: V-Moda BoomPro

Microfon V-Moda BoomPro.

 

V-MODA BoomPro este cel mai bun microfon detașabil.

Conexiune: Cu fir, 3.5mm

Tip: Microfon detașabil

Cel mai bun pentru: Gaming

De ce ar trebui să îl cumperi?

Dacă ai căști cu cabluri detașabile, V-Moda BoomPro este cel mai microfon de gaming.

Este practic un cablu de căști cu un microfon atașat. Înlocuiește cablurile vechi cu acesta, și vei avea un headset foarte drăguț.

Lucrul bun la el este că ai nevoie doar de un port 3.5mm (port pentru căști) pentru a îl folosi, așa că merge cu PlayStation 4 și Xbox One cu noul controller sau adaptor.

Sunetul este curat, fără să șuiere sau să aibă distorsiuni, și are o sensibilitate bună. Va culege foarte puțin zgomot de fundal, lucru pe care îl vrei de la orice microfon de gaming.

Ce nu ne-a plăcut

Microfonul BoomPro funcționează doar alături de căști cu cabluri 3.5mm detașabile (de obicei căștile de lux). Dacă ai căști cu cabluri atașate, nu o să îl poți folosi.

Verdictul

Microfonul V-MODA BoomPro este o soluție inteligentă și bună pentru V-Moda și alte modele de căști.

Verifică preț V-Moda BoomPro aici!

Cel mai bun pentru studio: Audio-Technica AT2020

Microfon Audio-Technica AT2020.

Audio-Technica AT2020 este cel mai bun microfon profesional pentru streaming, costând sub 500 RON.

Dacă faci video-uri pentru Youtube sau stream pe Twitch, ai nevoie de un microfon cu condensator cardioid de înaltă calitate.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla numerelor de vizualizări și ratingurilor tale este o calitate audio proastă.

Conexiune: Cu fir, cablu XLR cu 3 pini

Tip: Microfon de studio

Cel mai bun pentru: Streaming și înregistrări în studio

De ce ar trebui să îl cumperi?

Dacă ești serios când vine vorba de streaming sau producție video, acestea sunt genul de instrumente folosite de profesioniști. Un microfon cu condensator de studio care nu costă o căruță de bani.

Poți cumpăra multe feluri de accesorii pentru el, fie un braț extensibil de microfon, un shock mount sau un simplu stand. Creează un set care ți se potrivește nevoilor.

Acesta este un microfon cu condensator cardioid profesional. Probabil vei avea nevoie și de alte echipamente sofisticate pentru a face video-uri bune, dar măcar vei știi că o să ai o calitate audio foarte bună cu acest microfon.

Ce nu ne-a plăcut

Pentru că nu are o conexiune USB sau 3.5mm (are XLR), ai nevoie de echipament mai profesional pentru a îl folosi, din această cauză costă și mai mult. În plus, vei avea probabil nevoie de un stand sau un braț extensibil de microfon care va mări investiția inițială.

Verdictul

Uită-te la microfonul Audio-Technica AT2020 doar dacă ești serios când vine vorba de calitate audio foarte bună și ești dispus să investești puțin mai mult.

Verifică preț Audio-Technica AT2020 aici!

Citește și: