Casti cu carcasa Jabra Elite Active 75t si Jaybird Vista.

Review căști true wireless Jabra Elite Active 75t vs. Jaybird Vista

Poate fi dificil să alegi cea mai bună pereche de căști true wireless dintre acestea două din moment ce sunt foarte similare. Desigur, există diferențe, însă sunt destul de mici.

S-ar putea să vrei să iei în considerare Jabra Elite Active 75t dacă ești în căutarea unui confort mai bun, a unui bass mai profund și a modului HearThrough ce te lasă să auzi ce se întâmplă în jurul tău.

Jaybird Vista este o alegere mai bună dacă vrei să ai parte de o stabilitate mai bună atunci când faci mișcări rapide. Dacă vrei detalii mai bune în zona sunetelor mijlocii și dacă ești în căutarea unei calității a construcției pe care să te poți baza.

Comparație rapidă

Ambele modele:

 • Au niște sunete joase puternice, cu o semnătură a sunetului distractivă
 • Sunt o alegere superbă pentru sportivi
 • Se simt excelent în palmă (și în interiorul urechii) datorită materialelor de înaltă calitate
 • Se bazează pe butoane fizice pentru controlul funcțiilor
 • Au o aplicație intuitivă cu capacități de egalizare puternice
 • Au același nivel de protecție împotriva apei (IPX7)

Jabra Elite Active 75t:

 • Au modul HearThrough ce îți permite să auzi ce se întâmplă în jurul tău fără a-ți scoate căștile
 • Suportă codecul audio AAC, ce funcționează bine cu dispozitivele Apple
 • Au o durată a bateriei mai bună, oferind 7 ore de redare, comparativ cu cele 6 oferite de Vista
 • Sunt puțin mai confortabile datorită designului ergonomic

Jaybird Vista:

 • Suportă codecul audio SBC și au un cip JBS1, ce rezultă într-o conexiune stabilă și are grijă să nu existe întârzieri video
 • Are un standard militar împotriva șocului, MIL-STD-810G, ce le protejează de căderi
 • Vârfurile sunt făcute din gel și au aripioare pentru urechi pentru o stabilitate mai bună
 • Pot fi purtate individual (să asculți doar la o cască, pentru a extinde durata bateriei

 Specificații

  Jabra Elite Active 75t Jaybird Vista
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back

Căști

   
Mărimea difuzorului: 6mm 6mm
Aria frecvențelor: 20Hz – 20,000Hz 20Hz – 20,000Hz
Impedanță: n/a 23Ω
Greutate: 12g ambele căști, 35g carcasa 12g ambele căști, 35g carcasa
Lungimea cablului: Cablul de încărcare 30cm Cablul de încărcare 31cm
Microfon și controale: Încorporat Încorporat
Protecție împotriva apei: IP57 (IPX7 – impermeabil) IPX7 (impermeabil)
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.0 Versiunea 5.0 + cip JBS1
Durata Bateriei 7h per încărcare 6h per încărcare
Timp de încărcare: 2 ore și 20 min pentru o încărcare completă -15min o oră de redare 2 ore pentru o încărcare completă – 5 min pentru o oră de redare
Anulare activă a sunetului: Nu Nu
Cablu de încărcare USB-C la USB USB-C la USB
Codecuri bluetooth SBC, AAC SBC
Aria Wireless 10m 10m

Microfon

   
Tip Sistem încorporat de 4 microfoane Încorporat
Design n/a Omnidirecțional
Se poate da pe mut Nu Nu

Casti Jabra Elite Active 75t.

Confort și potrivire

Designul celor de la Jabra nu include aripioare pentru urechi și nici cârlige. Trebuie să te bazezi pe designul ergonomic pentru ca aceste căști să stea ferm în urechi. Majoritatea timpului stau, însă uneori sigilarea nu mai este așa de bună. În acele momente este posibil să cadă dacă nu le ajustezi.

Una peste alta, sunt foarte confortabile de purtat și nu creează puncte de presiune. Deși duc lipsă de aripioare pentru urechi (sau orice alt mecanism ce poate asigura o potrivire stabilă), stabilitatea acestora este bună, însă nu excelentă.

Pe de altă parte, Vista are o combinație de vârfuri cu aripioare de urechi. Vârfurile au aceeași mărime, însă aripioarele vin în trei mărimi diferite. Astfel, căștile vor sta în ureche și nu trebuie să te îngrijorezi că vor cădea.

Acestea oferă o potrivire foarte confortabilă, cu o stabilitate mai bună decât a căștilor de la Jabra. Unii utilizatori s-au plâns de aripioarele ce îi împingeau prea mult în interiorul urechii. Acest lucru se rezolvă folosind o pereche de vârfuri fără aripioare.

Momentan nu există opțiuni de vârfuri pe piață, deci nu poți folosi vârfuri din spumă pentru aceste căști.

Chiar și cu accesoriile deja incluse, Jabra și Jaybird sunt foarte confortabile. Jabra conduce la o diferență mică.

Izolare fonică

Ambele duc lipsă de suport pentru anularea activă a sunetului, deși ambele fac o treabă excelentă în izolarea pasivă.

Deși, 75t sunt puțin mai bune când vine vorba de funcția de atenție la ce se petrece în jurul tău. Oferă modul HearThrough ce poate fi activat printr-o singură apăsare de buton.

Este eficient când vrei să vorbești cu un prieten, însă nu vrei să-ți dai jos căștile. Deși, dacă activezi această funcție într-un mediu în care bate vântul, vei amplifica sunetul acestuia.

Când vine vorba de izolarea pasivă, ambele fac o treabă excelentă. Vârfurile acestor modele intră adânc pe canalul urechii, izolând majoritatea zgomotului ambiental. Când dai muzica mai tare, te distanțezi de lumea din exterior.

Pe scurt, ambele modele izolează foarte bine, însă Jabra are un avantaj datorită funcției HearThrough.

Carcasa si casti Jabra Elite Active 75t.

Bluetooth

Ambele modele au Bluetooth 5.0, deci acoperirea este destul de asemănătoare. Un zid din cărămidă nu este o problemă pentru niciun model. Când al doilea zid este adăugat, atunci conexiunea începe să se întrerupă. Vista începe să aibă distorsiuni mai repede, însă diferența este minimă.

Avantajul modelului 75t este că suportă codecul audio AAC, pe care Vista nu îl are. Din nou, diferența dintre codecuri este mică, însă AAC  funcționează mai bine cu un dispozitiv iOS, oferind o calitate a sunetului puțin mai bună.

De asemenea, 75t au și suport multipoint, ce te lasă să conectezi căștile la mai multe dispozitive (8), în timp ce Vista se poate conecta doar la unul.

Jaybird Vista are un as în mânecă. Cipul integrat JBS1 se de siguranța conexiunii dintre transmițător și căști, în timp ce reduce din lagul audio al videourilor. Nu vei avea parte de lag atunci când te uiți pe YouTube, în timp ce cu Jabra vei avea parte de o cantitate mică.

Casti Jaybird Vista.

Baterie

În timp ce ambele au o baterie suficientă pentru un antrenament decent sau două, Jabra câștigă, oferind o oră în plus față de Jaybird.

Bateria promovată a Jabra Elite Active 75t este de 7 ore, iar în timpul testelor noastre am ajuns până la 7 ore și 23 de secunde. De asemenea, carcasa oferă 20 de ore de baterie.

Pe de altă parte, Vista oferă 6 ore, plus încă 10 în carcasa de încărcare. Comparat cu Jabra nu este impresionant.

În orice caz, poți folosi căștile separat pentru a conserva bateria și astfel poți ajunge la un timp de redare de 32 de ore. 75t nu poate face asta.

Din fericire, ambele modele oferă funcția de încărcare rapidă:

 • Vista oferă o oră de redare după 5 minute de încărcare
 • Jabra oferă o oră de redare după 15 minute de încărcare

Indiferent de acest aspect, dacă bateria contează pentru tine, atunci Jabra 75t este cea mai bună pereche de căști true wireless.

Durabilitate

Ambele modele au fost proiectate pentru alergat și pentru a putea transpira în timpul exercițiilor de fitness. Nu ai cum să dai greș cu nici una dintre acestea.

Când vine vorba de rezistență, ambele pot face față la o doză de abuz. Carcasele sunt făcute din plastic și acoperite cu cauciuc moale pentru a oferi un confort mai bun. Din moment ce IPX7 (IP57 pentru Jabra) este rezistent la apă, acestea pot supraviețui 30 de minute unei scufundări.

Jaybird Vista are un standard în plus numit MIL-STD-810G, ce le face impermeabile și rezistente la șoc. Un lucru folositor dacă vrei ca perechea de căști să supraviețuiască atunci când o scapi.

75t și Vista au amândouă o carcasă de încărcare bine construită, fără puncte slabe semnificative. Capacul de la Vista nu se deschide complet, lucru ce poate fi enervant.

Funcții

Ambele au control tactil, ce este implementat într-un mod ce nu este enervant de folosit.

Funcțiile sunt asemănătoare: acceptarea apelurilor telefonice, schimbatul melodiilor, ajustarea volumului, folosirea asistentului inteligent. Jaybird are o funcție unică ce îți permite să pornești Spotify, în timp ce Jabra oferă funcția de HearThrough.

Ai parte de o aplicație pentru fiecare model, iar aceasta oferă niște lucruri folositoare. De exemplu, ai parte de egalizarea sunetului. Preseturile de egalizare pot fi salvate sub nume diferite pentru a le activa ținând cont de locul în care te afli. De exemplu, dacă te antrenezi, vei vrea să ai un sunet mai bogat în bass, în timp ce dacă ești acasă, vei vrea un preset mai relaxant, cu un sunet mai natural.

De asemenea, îți poți găsi căștile folosindu-te de aplicație.

Carcasa si casti Jaybird Vista.

Sunet

Asemănările continuă și când vine vorba de calitatea sunetului. La prima folosire nu vor impresiona pe nimeni. Din moment ce Vista are niște sunete mijlocii aspre, iar Jabra te copleșește cu bass-ul ce se scurge în zona sunetelor mijlocii.

În timp ce Jabra oferă detalii mai bune în zona sunetelor înalte, Vista preferă claritatea sunetelor mijlocii. Ambele caracteristici sunt excelente atunci când faci exerciții, însă s-ar putea să vrei ceva mai relaxant pentru ascultările liniștite.

Din fericire, ambele modele oferă un egalizator puternic prin intermediul aplicației, pentru a corecta sunetul după preferințele tale. După ce ai petrecut mai mult timp cu controalele de egalizare pentru a crea o calitate perfectă a sunetului, ambele modele vor avea o performanță excelentă pentru toate genurile muzicale.

Jaybird Vista face o treabă mai bună în crearea unui soundstage mai mare, comparat cu 75t.

Ar trebui să-ți cumperi Jaybird Vista sau Jabra Elite Active 75t?

Este dificil să recomandăm o pereche în defavoarea celeilalte, din moment ce sunt atât de asemănătoare.

Unele funcții ale 75t nu sunt prezente la Jaybird Vista, precum modul HearThrough și codecul audio AAC. Codecul AAC este util dacă folosești un dispozitiv Apple, altfel nu prea are importanță. De asemenea, te poți baza pe căștile Jabra să aibă o reacție cu un bass puțin mai adânc. Vista pare să prefere claritatea sunetelor mijlocii, în locul bubuiturilor de sub-bass.

Pe de altă parte, Jaybird Vista are o carcasă mai solidă, cu capabilități rezistente împotriva șocului. De asemenea, sunt mai bune când vine vorba de stabilitatea sigură în urechi, datorită aripioarelor pentru urechi.

Vei avea parte de o experiență similară când vine vorba de aplicații, din moment ce au cam aceleași funcții, de la egalizator, preseturi, funcția de căutare a căștilor, control de încărcare și multe altele.

Pe scurt, ar trebui să-ți iei Jabra dacă vrei un confort mai bun, funcția HearThrough, un bass mai profund și ai un dispozitiv Apple.

Pe de altă parte, Vista este o alegere mai bună dacă vrei o pereche de căști mai stabile, ce nu au parte de întârzieri video, oferă detalii mai bune ale sunetelor mijlocii și au o construcție mai solidă.

Verifică preț Jabra Elite Active 75t aici!

Verifică preț Jaybird Vista aici!


Citește și: