Casti Sony WH-1000XM4 si Jabra Elite 85h.

Review căşti Sony WH-1000XM4 vs. Jabra Elite 85h

Multe perechi de căști au încercat să revendice titlul de cele mai bune căști cu anulare activă a sunetului, acesta fiind momentan deținut de Sony, cu modelul WH-1000XM4. Unii competitori au ajuns foarte aproape, de exemplu Jabra Elite 85h.

Jabra oferă o performanță de anulare fonică similară, cu o calitate excelentă a microfonului. Excelează chiar și în departamentele de rezistență și durată a bateriei, însă când vine vorba de funcții și sunet, tot WH-1000XM4 câștigă.

Deși, Elite 85h sunt mai ieftine cu aproximativ 500 RON decât WH-1000XM4, ce face această comparație mult mai interesantă. Sony oferă un set de căști mai complete, însă merită să plătești în plus pentru aceste funcții?

Citește review-ul complet pentru Sony WH-1000XM4

Comparare rapidă

Ambele modele:

 • Potrivirea și confortul sunt excelente
 • Design pliabil
 • Au o performanță a anulării active a sunetului impresionantă

Sony WH-1000XM4

Casti Sony WH-1000XM4 negre.

 • Oferă o calitate a sunetului mai caldă și mai plăcută, cu un sunet mai profund
 • Oferă mai multe funcții atunci când sunt folosite alături de aplicație
 • Suportă LDAC
 • Au o imagistică mai bună
 • ANC-ul este mai bun
 • Încărcarea rapidă este mai bună
 • Control tactil

Jabra Elite 85h

Casti Jabra Elite 85h.

 • Au o construcție mai durabilă cu un design rezistent la jeturi de apă
 • Izolarea pasivă este mai bună
 • Bateria durează mai mult
 • Sunetul este mai concentrat și mai strălucitor
 • Sunt mai potrivite pentru apelurile telefonice
 • Rezistență la jeturile de apă
 • Controale fizice

Specificații

  Sony WH-1000XM4 Jabra Elite 85h
Ťip: Over-ear Over-ear
Conexiune Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști    
Mărimea difuzoarelor: 40mm 40mm
Aria frecvențelor: 4-40.000Hz 10-20.000Hz
Impedanță: n/a n/a
Greutate: 254g 296g
Lungimea cablului: n/a 30cm
Microfon & Controale Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: / Rezistente la jeturi de apă
Wireless    
Bluetooth: Versiunea 5.0 Versiunea 5.0
Durata bateriei: 38 de ore per încărcare (30 de ore cu ANC pornit) 41 de ore per încărcare (36h cu ANC pornit)
Timp de încărcare: 3 ore pentru încărcare completă – 10 minute pentru  5 ore 2.5 ore încărcare completă – 15 minute pentru 5 ore
Anulare activă a sunetului: Da Da
Cablu de încărcare: USB-C USB-C
Codecuri bluetooth: SBC, AAC, LDAC SBC, AAC
Aria Wireless 10 metri 10 metri
Microfon    
Tip: Încorporat Încorporat
Design: 5 microfoane 8 microfoane
Se poate da pe mut: Nu Nu

Ce vei găsi în cutie?

Sony WH-1000XM4

 • Căștile wireless Sony WH-1000XM4
 • Carcasă de transport rezistentă
 • Cablu cu jack de 3.5mm
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Adaptor pentru călătorii
 • Manualul utilizatorului

Jabra Elite 85h

 • Căștile wireless Jabra Elite 85h
 • Carcasă de transport rezistentă
 • Cablu cu jack de 3.5mm
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Adaptor pentru călătorii
 • Manualul utilizatorului

Cutie si casti Sony WH-1000XM4 gri.

Confort & potrivire

Confortul și potrivirea oferite de ambele modele sunt excelente, făcându-le unele dintre cele mai bune perechi de căști pentru sesiunile lungi de ascultare.

Când dai mai mult de 1500 RON pe o pereche de căști, nu doar că te aștepți să ai parte de un sunet excelent și de multe funcții, ci și că vor sta bine pe cap. Acesta este cazul cu cele două modele de căști wireless de la Sony și de la Jabra.

Să începem cu Sony. Modelul WH-1000XM4 are un design aproape identic cu cel al predecesorului, însă are niște pad-uri mai subțiri. Creează mai mult spațiu pentru urechi, în timp ce menține contactul cu pielea la un nivel mic (nu vei mai transpira așa de mult).

În ciuda faptului că XM4 au niște pad-uri ce nu arată chiar așa de bune, acestea sunt îndeajuns de căptușite încât să nu simți presiune pe lobii urechilor, rezultând într-un confort excelent, cu o stabilitate foarte bună atunci când te miști. WH-1000XM4 sunt mai ușoare (254g) comparativ cu Jabra, ce au aproape 300g.

Deși, Jabra Elite 85h compensează pentru greutatea în plus cu căptușeală adițională. Doar dacă le privești, poți să-ți dai seama că pad-urile sunt mult mai căptușite. De asemenea, cupele acestora stau în jurul urechilor, însă creează puțin mai mult contact cu pielea, comparativ cu WH-1000XM4. Deci urechile tale vor transpira mai repede.

În orice caz, căștile Jabra sunt la fel de confortabile, cu o bandă de susținere bine căptușită, ce previne presiunea pe cap. Potrivirea este de asemenea bună, oferindu-ți libertatea de a te mișca fără a-ți fi teamă că îți vor cădea căștile.

Anularea fonică

Chiar dacă Jabra Elite 85h sunt mai noi în categoria de anulare a sunetului, sunt destul de aproape de performanța căștilor Sony WH-1000XM4.

După cum am menționat, cei de la Jabra au făcut o treabă bună cu implementarea sistemului ANC pentru Elite 85h. Reducerea sunetului este aproape de nivelul XM4. Deși, WH-1000XM4 sunt alegerea mai superioară. Cei de la Sony au făcut o treabă mult mai bună în eliminarea sunetelor conversațiilor, o zonă în care Elite 85h se chinuie puțin.

Pe de altă parte, Jabra s-ar putea să fie o alegere puțin mai bună când vine vorba de apelurile telefonice, în special dacă le porți într-un spațiu deschis. Fac o treabă mai bună în eliminarea sunetelor de vânt, o zonă în care căștile ANC se chinuie de obicei.

Dacă vrei să mai salvezi din baterie, te poți baza pe izolarea pasivă, ce mai reduce din zgomotul de fundal. Comparativ, Elite 85h fac o treabă mai bună când vine vorba de izolare pasivă.

Mai trebuie să iei un lucru în considerare: Jabra Elite 85h sunt mai ieftine cu aproximativ 500 RON decât Sony WH-1000XM4. Luând acest lucru în considerare, Jabra oferă un raport calitate-preț mai bun decât Sony, în zona anulării active a sunetului.

Bluetooth

Conectarea celor două modele este simplă, având o acoperire excelentă cu suportul bluetooth 5.0. Deși, aplicația celor de la Jabra are câteva defecte. Se poate să nu recunoască perechea de căști, chiar dacă tu deja asculți muzică.

Când vine vorba de conexiune, aceasta este bună pentru ambele modele. Dacă te duci într-o cameră alăturată și îți lași telefonul pe birou, nu trebuie să te îngrijorezi când vine vorba de întreruperi audio.

La început mi s-a părut ciudat că Jabra Elite 85h suportă doar codecul audio SBC, ce nu este suficient pentru un asemenea produs premium. Din fericire, acum suportă și AAC, ce a fost adăugat printr-un update de firmware. Totuși, Sony WH-1000XM4 primește sunet prin LDAC, ce este echivalentul Hi-Fi pentru codecurile bluetooth.

De asemenea, poți conecta ambele modele la două dispozitive în același timp (multipoint). Este convenabil dacă vrei să folosești telefonul și laptopul în același timp. Pentru un oarecare motiv, cei de la Sony au ales să oprească suportul LDAC atunci când opțiunea Multipoint este activată.

Baterie

Jabra câștigă atunci când e vorba de durata bateriei, însă Sony au o încărcare mai rapidă.

În timp ce afirmația este tehnic corectă, Jabra Elite 85h sunt mai bune în această categorie, comparativ cu WH-1000XM4. Jabra au o dura mai mare a bateriei, oferind 36 de ore de redare pe încărcare, depinzând de volum (cu ANC).

Totuși, căștile Sony nu o duc rău, oferind 30 de ore de redare cu ANC activ. Ambele căști sunt foarte bune când vine vorba de timpul de redare, însă cele 6 ore în plus pot rezulta în încă o zi sau două de redare.

În categoria timpului de încărcare, Sony sunt mai rapide, oferind 5 ore de baterie după 10 minute de încărcare, în timp ce Jabra au nevoie de 15 minute pentru a oferi același timp. Ambele suportă încărcarea prin USB-C.

Rezistență

În timp ce ambele căști oferă o experiență premium. De asemenea, Jabra oferă și protecție împotriva jeturilor de apă.

Chiar dacă ambele perechi de căști sunt premium, ambele sunt făcute în mare parte din plastic. Se simt moi la atingere și sunt destul de rezistente, ceea ce este un lucru bun pentru căștile cu design pliabil.

Însă Jabra Elite 85h sunt puțin mai bune. Plasticul mat este înlocuit cu un finisaj din material ce se extinde peste banda de susținere și pe cupe. Cei de la Jabra susțin că electronicele ce pot intra în contact cu apa sunt nano-acoperite

Acest lucru înseamnă că dacă te prinde ploaia, apa se scurge, fără să deterioreze componentele. Este o funcție bună, din moment ce nu știi niciodată cum se schimbă vremea.

Deși, există un punct în minus: materialul absoarbe lichid și rămâne umed până se usucă.

Funcții

WH-1000XM4 și Elite 85h au o aplicație ce îți permite să le personalizezi și să activezi multe funcții. Însă, din moment ce cei de la Sony au adăugat multe funcții modelului nou, iar aplicația Jabra are unele probleme, XM4 câștigă.

Aceste căști nu ar fi la fel de bune dacă nu aveau aplicația. Doar când te conectezi la aceasta vei realiza de ce sunt cu adevărat capabile.

Pe lângă posibilitatea de a configura reducerea sunetului sau a intensității de atenție la ce se întâmplă în jurul tău, aceste două modele mai au niște funcții excelente. Sony analizează sunetul din jurul tău și optimizează performanța anulării sunetului. Pe de altă parte, Jabra calibrează egalizarea pe baza mediul tău înconjurător (SmartSound).

De asemenea ai libertatea de a ajusta egalizarea sunetului cu câteva preset-uri din care poți alege.

Deși, aici Sony WH-1000XM4 aici începe să câștige teren și să îți ofere mai multe funcții pentru ca tu să ai parte de o experiență de utilizare cât mai bună. Ai senzorul de proximitate (acesta este vizibil în interiorul cupei stângi) pentru funcția de redare/pauză automată, o funcție Speak-to-Chat ce oprește muzica atunci când vorbești, activezi Ambient Mode atunci când îți pui palmele peste cupe, procesare audio HSEE HX Extreme, 360 Reality Audio, Google Assistant și multe altele.

De asemenea, WH-1000XM4 oferă controale tactile în loc de fizice, precum Jabra Elite 85h. În timp ce discuția despre care ar fi mai bune se rezumă la preferințele personale, controalele tactile cu gesturi ce sunt mult mai intuitive de folosit și mult mai directe.

Casti Jabra Elite 85h.

Sunet

Cele două modele sunt reglate diferit. În timp ce Sony WH-1000XM4 oferă un sunet mai plin cu mai multă viață, iar al Jabra Elite 85h este mai strălucitor, cu detalii mai bune ale sunetelor înalte.

Per total, Sony sunt mai calde, cu un bass mai profund, ce oferă un element de distracție bun. Semnătura sunetului este bună pentru majoritatea genurilor muzicale, hip hop, EDM și pop beneficiază cel mai mult.

Jabra Elite 85h are o extensie mai mică a bass-ului, cu niște sunete mijlocii și înalte mai pronunțate. Pentru unele persoane, acestea s-ar putea să se audă mai balansat, însă depinde de preferințe.

Datorită bass-ului mai bun, căștile Sony sunt mai bune și mai relaxate, deci poți asculta mai mult la acestea. Jabra Elite 85h au un sunet mai direct, cu un accent mai bun pus pe instrumente.

Soundstage-ul este puțin mai bun la Sony WH-1000XM4, oferindu-ți o separare mai precisă a instrumentelor.

Ar trebui să cumperi Sony WH-1000XM4 sau Jabra Elite 85h?

Ambele căști oferă un raport calitate preț excelent în categoriile lor de preț. În timp ce cei Sony fac o treabă bună în unele categorii, Jabra învinge în celelalte. Și mai important, sunt foarte similare, lucru ce face ca această comparație să fie foarte interesantă.

Aruncând o privire la specificațiile tehnice, căștile Sony sunt o alegere superioară cu mai multe funcții și o calitate a sunetului mai plăcută. Însă Elite 85h sunt mai ieftine cu aproximativ 500 RON, iar durabilitatea și bateria sunt mai bune.

Dacă iei în considerare toate aspectele, nu prea ai cum să faci o alegere greșită cu nici una dintre aceste căști. Dacă știi că nu îți place sunetul strălucitor, atunci alege Sony. Dacă nu, poate vrei să economisești câteva sute de lei și să-ți iei Jabra Elite 85h. Poți să configurezi sunetul din interiorul aplicației.

De asemenea, să nu uităm că există și Sony WH-1000XM3, ce sunt aproape identice cu XM4, însă au mai puține funcții.

Verifică preț Sony WH-1000XM4 aici!

Verifică preț Jabra Elite 85h aici!


Citește și: