Carcasa si casti Samsung Galaxy Buds+ si Jaybird Vista.

Review căşti Jaybird Vista vs. Samsung Galaxy Buds+

Aceste două perechi de căști sunt destul de diferite. Vista este mai bun dacă vrei să ai o pereche de căști ce poate supraviețui unei scufundări în apă, având o clasificare de rezistență la apă IPX7, în timp ce Buds+ au doar IPX2.

Deși, Galaxy Buds+ au mai mult stil și vor atrage mai multă atenție când le porți pe stradă. Au o suprafață lucioasă, ce este sensibilă la atingere, pe când Vista trebuie să fie controlate prin butoanele fizice.

Buds+ oferă un design mai confortabil și mai ușor, ce te face să uiți că le porți. Pe de altă parte, Vista sunt mai voluminoase, însă cu ajutorul aripioarelor de urechi, acestea oferă o potrivire mai sigură.

Ambele sunt bune pentru nevoi specifice, însă în final alegerea ta se rezumă la ce funcții preferi.

De asemenea, poți citi review-urile întregi aici:

Comparație rapidă

Ambele modele:

 • Au o senzație premium
 • Au o aplicație ce este ușoară de folosit

Jaybird Vista

Carcasa galbena si casti Jaybird Vista.

 • Oferă o potrivire sigură ce este excelentă pentru sporturi
 • Au o izolare fonică mai bună datorită sigilării mai bune
 • Suportă doar codecul audio SBC și au încorporat cipul JBS1
 • Conexiunea bluetooth este mai bună, permițând obstacole de până la 2 ziduri
 • Sunt mai solide și vor supraviețui unei scufundări (IXP7 și MIL-STD-810G)
 • Setările de egalizare din aplicație sunt mai puternice

Samsung Galaxy Buds+

Carcasa si casti Samsung Galaxy Buds +.

 • Controale tactile receptive
 • Funcția Ambient Aware2 permite zgomotului ambiental să pătrundă
 • Oferă o baterie mai bună (7.5 ore per încărcare)
 • Sunt mai confortabile, chiar și pentru sesiunile lungi
 • Suportă SVC, AAC și Samsung Scalable Codec
 • Sunt mai ieftine 

Specificații

  Samsung Galaxy Buds+ Jaybird Vista
Tip: In-ear In-ear
Conexiune: Wireless Wireless
Design: Closed-back Closed-back
Căști  
Mărimea difuzoarelor: Woofer + tweeter 6mm
Aria frecvențelor: 20Hz – 20,000Hz 20Hz – 20,000Hz
Impedanță: n/a 23Ω
Greutate: 12g ambele căști 12g ambele căști, 35g carcasa
Lungimea cablului: n/a Cablu de încărcare 31cm
Microfon și controale: Încorporate Încorporate
Protecție împotriva apei: IPX2 (Rezistent la transpirație) IPX7 (Impermeabil)
Wireless  
Bluetooth: Versiunea 5.0 Versiunea 5.0 + cip JBS1
Duarata bateriei: 7.5h per încărcare 6h per încărcare
Timp de încărcare: 2 ore încărcare completă– 3 min pentru 1 oră 2 ore încărcare completă– 5 min pentru 1 oră
Anulare activă a sunetului: Nu Nu
Cablu de încărcare: USB-C USB-C – USB
Codecuri bluetooth: SBC, AAC, SSC SBC
Aria wireless: 10m 10m
Microfon  
Tip: Încorporat Încorporat
Design: 1 intern, 2 externe Omnidirecțional
Se poate da pe mut: Nu Nu

Confort & Potrivire

Galaxy Buds+ oferă un confort mai bun cu un design ușor și cu niște aripioare ce nu ies chiar așa de mult în exterior. Jaybird Vista sunt mai sigure, însă vor începe să te irite mai repede.

Ambele căști wireless au o abordare similară când vine vorba de atingerea unei potriviri sigure. Poți folosi diferite mărimi de aripioare pentru urechi. Deși, Jaybird folosesc niște tipuri mai proeminente.

Când vine vorba de confort acestea se pot compara, dar Galaxy Buds+ au un oarecare avantaj. Buds+ sunt mai ușoare și vei uita că le porți. Comparativ, Vista sunt mai voluminoase.

De asemenea, cu Buds+ ai opțiunea să-ți schimbi vârfurile, în timp ce Vista folosește o combinație de vârfuri/aripioare de urechi, iar vârfurile au aceeași mărime.

În final, Buds+ câștigă în categoria de confort, în timp ce Vista o domină pe cea de potrivire.

Izolare fonică

Au doar izolare fonică pasivă. Căștile in-ear sunt destul de bune la izolarea fonică pasivă, însă pentru a avea parte de aceasta, trebuie creata o sigilare ermetică.

Prin comparație, Vista sunt mai bune decât Galaxy Buds+. În ciuda faptului că au vârfuri de o singură mărime, acestea creează o sigilare bună. Blochează o cantitate mare de sunet exterior, iar când asculți muzică, nu mai auzi nimic din afară.

Este puțin mai greu să ai parte de o sigilare perfectă cu Buds+, deci trebuie să experimentezi puțin cu vârfurile pentru  vedea ce ți se potrivește cel mai bine. Dar chiar și după acest lucru, izolarea nu este la fel de bună precum cea a Vista.

Deși, Buds+ au funcția Ambient Aware2, ce te lasă să auzi ce se întâmplă în jurul tău. Poți ajusta intensitatea din interiorul aplicației.

Carcasa si casti Jaybird Vista.

Bluetooth

Jaybird are o conexiune Bluetooth mai stabilă, nu există întreruperi, decât după ce ai două ziduri pe post de obstacole.

Buds+ funcționează destul de bine, deși, distorsiunile încep să apară din momentul în care pui doar un zid ca și obstacol. În cazul în care vrei să le reajustezi, acoperă-le cu degetul, s-ar putea să se întrerupă puțin.

Din fericire, nu există întârzieri observabile atunci când te uiți la video-uri cu nici una dintre aceste căști. Vista folosește codecul audio de bază SBC, cu un cip JBS1 ce asigură o conexiune de nădejde. În contrast, Buds+ folosește SBC, AAC și Samsung Scalable Codec, ce funcționează doar cu seria Galaxy S20 (până acum).

Bateria

Buds+ câștigă în această categorie, în ciuda faptului că bateria are o capacitate mai mică decât cea promovată.

Dacă te aștepți la 11 ore din partea Buds+, vei fi dezamăgit. În timpul testelor am avut parte de doar 7.5 ore de baterie, mai mult decât Jaybird Vista, însă tot cu mai puțin de 3.5 ore decât mă așteptam. Alte 11 ore de încărcare sunt în carcasă.

Vista poate reda doar 6 ore, cu încă 10 în carcasă.

Ambele căști oferă funcția de încărcare rapidă pentru atunci când ești pe fugă.

 • Samsung Galaxy Buds+ oferă o oră de redare după 3 minute de încărcare
 • Jaybird Vista oferă o oră de redare după 5 minute de încărcare

Nici un model nu este foarte puternic în această categorie, însă este clar că Buds+ câștigă. Au un timp de redare mai mare și se încarcă mai repede. Pentru cea mai bună baterie în rândul căștilor true wireless, Beats PowerBeats Pro sunt încă cele mai bune.

Rezistență

Deși ambele modele sunt făcute din materiale premium, Vista are o construcție mai rezistentă, cu un nivel de protecție mai mare împotriva apei și a vântului.

Vista este construit precum un tanc. Vizual sunt mai profesionale și au mai puțin stil decât Buds+. Carcasa robustă are o certificare militară (MIL-STD-810G), ce le face rezistente la șoc.

Având o clasificare IPX7, acestea se pot băga sub apă, în timp ce Buds+ oferă doar IPX2, protecție împotriva transpirației. Buds+ poate supraviețui antrenamentelor la sală, însă dacă le acoperi cu apă, le vei deteriora.

Ambele carcase sunt mici și încap fără probleme în buzunar. Vista are o carcasă ce are un aspect mai robust, cu un finisaj moale. În timp ce cea a Buds+ pare că e făcută din plastic.

Vista câștigă în această categorie, având o durabilitate superioară Buds+.

Funcții

Buds+ au mai multe funcții, oferind Ambient Aware2, controale tactile și încărcare wireless. Acestea lipsesc de la Vista.

Deși, unele funcții ale Buds+ nu merg așa cum m-am așteptat. Ambient Aware2 este o funcție plăcută, însă amplificarea vocii altei persoane este destul de modestă. În orice caz, Vista nu oferă nici un fel de mod ambiental.

Controalele tactile sunt cea mai bună parte a Buds+. Sunt receptive și produc un prompt tonal ce te informează că le-ai apăsat. Vista folosește controale fizice, ce sunt plăcute, însă prefer controalele tactile.

Încă un lucru ce merită menționat este carcasa de încărcare wireless Qi ce vine la pachet cu Buds+, în timp ce Vista se folosește de USB-C pentru încărcare. Este o opțiune bună să-ți lași carcasa pe încărcătorul wireless fără a fi nevoie să cauți mereu cablul.

Ambele căști oferă o aplicație ce este ușoară de folosit, în care îți poți personaliza preset-urile de egalizare, controalele și alte funcții precum cea care te ajută să-ți găsești căștile. Jaybird Vista are un avantaj aici, oferind un mod de egalizare extins, ce îți dă control complet peste sunet. Buds+ oferă doar 5 preseturi din care să alegi.

Dacă ai multe convorbiri la telefon, atunci Buds+ este alegerea mai bună. Folosește 6 microfoane pentru a-ți capta vocea, iar rezultatul este impresionant, mai ales pentru o pereche de căști wireless. Vista sunt mai fine în această categorie, însă comparativ, acestea sună tulbure.

Sunet

Chiar dacă niciun model nu este pentru audiofili, ambele sunt plăcute. Vista produce un sunet puternic și distractiv, în timp ce Buds+ oferă un sunet balansat.

Ambele pot ajunge în zona sunetelor joase, însă Vista produce un sunet mai puternic. Partea joasă este controlată, cu o viteză bună pentru genurile puternice cu două pedale de bass.

Vocile la Buds+ se aud puțin înfundate, în timp ce cu Vista pot fi aspre. Vista este flexibil în setările de egalizare, unde poți schimba sunetul după cum vrei. Buds+ nu poate face asta.

Sunetele înalte sunt aproape identice la ambele. Nu sunt excelente, însă Vista pare să producă un ton mai natural atunci când egalizatorul este folosit.

Vista câștigă în această categorie. Vei avea parte de o calitate a sunetului mai bună dacă petreci niște timp să ajustezi setările în aplicația MySound. Am reușit să configurez egalizarea pentru a fi cât mai neutră.

Ce ar trebui să cumperi?

Jaybird Vista este pentru persoanele sportive, ce apreciază o construcție robustă, potrivirea sigură și o calitate impresionantă a sunetului (după ce egalizatorul a fost configurat).

Galaxy Buds + au mai mult stil și sunt o alegere mai bună pentru utilizatorii normali sau pentru navetiști. Oferă un confort mai bun, însă sigilarea și izolarea fonică nu sunt la fel de bune.

Când vine vorba de preț, Buds+ costă mai puțin decât Vista.

Verifică preț Jaybird Vista aici!

Verifică preț Samsung Galaxy Buds+ aici!


Citește și: