Cele mai bune căști cu microfon

Alege una dintre cele mai bune căști cu un microfon de calitate pentru apeluri cât mai clare.

ModelPozaRatingTipMicrofon
Plantronic Voyager Focus UC B825Casti Plantronic Voyager Focus UC B825.4.2On-ear
Wireless
Boom micReview
Bose 700 ANCCasti Bose 700 ANC.4.5Over-ear
Wireless
Noise Cancelling
ÎncorporatReview
Apple AirPods ProCasti Apple AirPods Pro.4.6In-ear
True wireless
ÎncorporatReview
Sony WF-1000XM3Casti Sony WF-1000XM3.4.4In-ear
True wireless
ÎncorporatReview
Audio-Technica BPHS1Casti Audio-Technica BPHS1.4.2Over-ear
Cu fir (XLR)
Boom micReview
Sennheiser HD 450 BT NCCasti Sennheiser HD 450 BT NC.4.0Over-ear
Wireless
ÎncorporatReview
AKG Y500Casti AKG Y500.4.3On-ear
Wireless
Încorporat (pe fir)Review
SteelSeries Arctis 7 WirelessCasti SteelSeries Arctis 7 Wireless.4.3Over-ear
Wireless
Boom micReview
Mpow 071 Casti Mpow 071 albe.4.2On-ear
Cu fir (USB)
Boom micReview
Naztech NX80Casti Naztech NX80 albastre.3.4In-ear
Cu fir
Pe firReview

Compararea celor mai bune căști cu microfon

Ai avut vreodată un apel prost cu o persoană care a avut un microfon oribil și pe care abia de ai putut să o înțelegi?

Dacă ți s-a întâmplat acest lucru în timpul unei conversații cu un prieten, spune-i, însă dacă ai pățit asta în timpul unei convorbiri cu un străin, nu prea-i poți spune, “Hei, microfonul tău e praf.”

Este exasperant, iar multe persoane încep să strige în dispozitiv sau să se repete. Nu este bine.

Un punct important al unei convorbiri normale este să auzi cealaltă persoană clar și fără distorsiuni. În special dacă faci multe apeluri sau dacă vorbești cu persoane într-un mediu profesional sau unde calitatea unei voci clare este o cerință.

Din fericire, am făcut un ghid al celor mai bune căști cu microfon, ce sunt mai bune decât competiția.

Reține faptul că unele dintre aceste căști nu sunt făcute exclusiv pentru a vorbi, ci sunt doar căști normale cu un microfon încorporat decent. Trebuie să-ți reglezi așteptările pentru fiecare categorie.

Microfoanele boom cu Noice-Cancelling sunt mai bune dar despre asta vei găsi mai multe informații mai jos.

Plantronic Voyager Focus UC B825 – Cele mai bune căști cu microfon

Casti Plantronic Voyager Focus UC B825.

„Plantronic Voyager Focus UC B825 – cele mai bune căști cu microfon dedicat.”

Plantronics Voyager Focus UC B825 sunt o pereche de căști on-ear cu un microfon construit pentru mediile de afaceri. Cea mai bună alegere pentru munca la birou.

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Aceste căști Bluetooth confortabile și ușor de folosi sunt ideale pentru activitățile profesionale ce se desfășoară de obicei cu ajutorul calculatorului sau a telefonului în medii zgomotoase.

Ce ne-a plăcut

În primul rând, tehnologia Bluetooth 4.1 oferă o conexiune stabilă până la 30 de metri, în timp ce bateria îți permite să vorbești timp de 12 ore (15 dacă doar asculți).

ANC-ul (Noise-Cancelling activ) ajută cu blocarea sunetelor ce te pot distrage, acest lucru fiind excelent pentru birourile gălăgioase. De asemenea, ai parte de un senzor inteligent ce îți va pune muzica pe mute/ți-o va reda (și îți va răspunde/termina apelurile) în momentul în care îți dai jos căștile. Este o funcție foarte bună.

Acum, când vine vorba de microfon, acesta se poate muta pentru a fi folosit în cupa dreaptă sau în cea stângă, iar pad-urile moi sunt extrem de confortabile, făcând ca aceste căști să fie ușor de folosit timp de multe ore pe zi.

Ce nu ne-a plăcut

Când Plantronic Voyager sunt puse la încărcat pe standul de încărcare, acesta se înclină. Acest lucru nu este practic, din moment ce căștile pot cădea de pe stand.

Sunet

Chiar dacă setul de căști Plantronics se axează pe apeluri, căștile oferă o calitate a sunetului stelară. Sunetul este plăcut și cald, cu un accent subtil al bass-ului, sunete înalte bine definite și clare. De asemenea, sunetul nu este distorsionat la volume înalte, iar acest lucru este un plus.

Cei de la Plantronics au o reputație veche și bine meritată pentru producția de produse de calitate înaltă, iar Voyager Focus UC B825 nu sunt o excepție. Sunt setul perfect de căști pentru profesioniștii ce trebuie să facă apeluri tot timpul.

Verifică preț Plantronic Voyager Focus UC B825 aici!

Bose 700 ANC – Cele mai bune căști cu Noise Cancelling

Casti Bose 700 ANC.

“Căștile Bose au un microfon fantastic pentru apeluri și control vocal.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Dacă ești un audiofil în căutarea unui set de căști ce au un microfon încorporat, s-ar putea să găsești un produs bun în modelul Bose 700.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști au un microfon încorporat pentru apeluri și pentru tehnologia de asistență vocală. Sistemul inteligent cu patru microfoane îți va izola vocea pentru ca oamenii să te audă clar atunci când vorbești. Funcționează mai bine decât al altor căști de calitate înaltă cu ANC. Poți să folosești cu ușurință Google Assistant și Alexa.

Tehnologia ANC LINKZ este inteligentă și are 11 nivele și setări pe care le poți folosi. Alege care este cea mai bună opțiune pentru situația ta.

Bateria de calitate îți oferă 20 de ore de ascultare. Funcția de încărcare rapidă îți oferă 3.5 ore de redare per încărcare de 15 minute.

Ce nu ne-a plăcut

După cum este mereu cazul la căștile premium, acestea sunt scumpe, costă în jur de 2000 RON. Un alt dezavantaj este că sunt destul de grele. Greutatea este bine distribuită, deci nu este o problemă prea mare.

Sunet

Claritatea este foarte bună la aceste căști. Bluetooth-ul este de nădejde, iar sunetul are o fidelitate mare. Deși bass-ul nu este amplificat, căștile sunt excelente pentru a asculta orice stil de muzică. Sunetele mijlocii sunt puternice, iar cele înalte sunt clare.

S-ar putea să plătești în plus pentru Noise-Cancelling-ul excepțional și pentru fidelitatea audio a celor de la Bose. Deși, pentru utilizatorii mai pretențioși ce sunt în căutarea unui microfon de calitate, Bose 700 sunt cel mai bun model.

Verifică preț Bose 700 ANC aici!

Apple AirPods Pro – Cele mai bune căști cu design true wireless

Casti Apple AirPods Pro.

„Un set excelent de căști cu design true wireless, perfecte pentru utilizatorii de iPhone (sunt bune și pentru cei ce folosesc Android).”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Dacă deja folosești un dispozitiv Apple, căștile AirPods Pro se pot conecta cu ușurință. De asemenea vin și cu multe inovații când vine vorba de tehnologii audio noi.

Ce ne-a plăcut

Dacă folosești un iPhone sau un Apple Watch, atunci AirPods Pro sunt făcute pentru tine. Sunt proiectate în principal pentru utilizatorii iPhone (însă funcționează și cu dispozitivele Android).

Microfonul încorporat are o calitate excelentă și este folosit pentru a controla Siri. Mențin sunetul de fundal cât mai scăzut.

Căștile stereo cu design true wireless sunt construite în jurul cipului H1, ce are 10 nuclee audio. Oferă tehnologie Noice-Cancelling și o redare fără întârzieri.

Funcția de audio sharing este excelentă. Poți să redai muzica din căștile tale printr-o altă pereche de AirPods Pro, așa îți poți împărți muzica și alte sunete cu prietenii tăi.

Mai mult, căștile îți oferă până la 24 de ore de redate, alături de carcasa de încărcare. Le poți folosi pentru sport datorită rezistenței la apă și a potrivirii confortabile.

Ce nu ne-a plăcut

Dacă nu ești un utilizator Apple, nu o să ai parte de toate funcționalitățile.

Sunet

AirPods Pro oferă funcții audio inteligente. Microfonul încorporat poate detecta sunetul de fundal și să ofere Noise-Cancelling. De asemenea poți te poți bucura de EQ personalizat, ce se setează automat după mediul tău și după muzică.

Difuzorul puternic oferă un nivel bun de bass. Cei de la Apple și-au îmbunătățit procedura de producție când vine vorba de aceste căști.

Deși sunt foarte bune pentru utilizatorii iPhone și pentru cei ce folosesc dispozitive Apple, AirPods Pro oferă o capabilitate true wireless puternică și de nădejde pentru toată lumea.

Verifică preț Apple AirPods Pro aici!

Sony WF-1000XM3 – Cele mai bune căști ANC

Casti Sony WF-1000XM3.

“O pereche excelentă de căști Noise Cancelling de la Sony.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Dacă ești în căutarea unor căști ce au o durată a bateriei bună și un Noise-Cancelling excelent, atunci Sony WF-1000XM3 sunt o alegere de top.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști au procesor QN1e pentru Noise-Cancelling. Acesta este cel mai bun cip de la Sony, ce adaptează ANC-ul pentru a înăbuși sunetele externe.

Compatibilitatea cu Alexa este inclusă, și o poți activa cu o singură atingere a căștilor. Controlul adaptiv al sunetului poate schimba căștile pe sunet ambiental atunci când ai nevoie să auzi ce se întâmplă în jurul tău.

Mai mult, microfonul este destul de sensibil, însă este clar și potrivit pentru conversațiile lungi.

Bateria ce rezistă 24 de ore se bazează că vei folosi carcasa de încărcare. Altfel, o să ai parte de în jur de 5 ore de muzică doar din bateria căștilor. Funcția de încărcare rapidă este un bonus, oferindu-ți 90 de minute de baterie, după 10 minute de încărcare.

Ce nu ne-a plăcut

Aceste căști cu design true wireless au multă tehnologie, deci sunt destul de voluminoase, ceea ce ar încurca cu potrivirea.

Sunet

Difuzoarele puternice și cu procesare audio de 24-bit, îți oferă un nivel de reproducere audio clar și precis, pe care îl poți egaliza după cum îți place cu ajutorul aplicației.

Aceste căști Noise-Cancelling îți vor oferi pace și liniște. Pentru niște căști cu design true wireless, sunetul acestui model este cel mai bun de pe piață.

Pentru o redare de calitate înaltă și procesare audio de 24-bit, combinată cu un Noise-Cancelling eficient, Sony WF-1000XM3 sunt un competitor de top.

Verifică preț Sony WF-1000XM3 aici!

Audio-Technica BPHS1 – Cele mai profesionale

Casti Audio-Technica BPHS1.

“Căștile BPHS1 oferă o experiență generală creată în principal pentru stream-uri, transmisiuni și interviuri live.“

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Audio-Technica BPHS1 sunt o pereche de căști over-ear stereo de calitate ce oferă voci naturale și concentrate, ce sunt ideale pentru orice tip de transmisiune profesională sau stream-uri live.

Ce ne-a plăcut

Aceste căști stereo closed-back au un microfon cardioid boom dinamic ce creează o reacție a frecvențelor plină și voci naturale și clare.

În plus, sunt construite cu fermitate și ar trebui să reziste mulți ani. Din moment ce sunt căști cu design closed-back, acestea blochează sunetul exterior.

În plus, microfonul boom poate fi poziționat pe partea dreaptă sau pe cea stângă, iar aceasta este o funcție plăcută.

Ce nu ne-a plăcut

Din moment ce vin la pachet doar cu un cablu XLR, nu le poți conecta direct la un calculator, iar acest lucru înseamnă că trebuie să cumperi o interfață audio în plus, acest lucru implicând costuri în plus.

Sunet

Sunetul este surprinzător de bun pentru un set de căști ce se axează în principal pe acțiuni vocale. Sunetele joase sunt puternice, dar clare, în timp ce cele înalte sunt strălucitoare.

Dacă ești implicat în transmisiuni sau în stream-uri live, atunci ar trebui să știi de Audio-Technica BPHS1 ce au un microfon boom precis și un sunet de calitate, acestea fiind una dintre cele mai bune căști de pe piață. O alegere de top pentru profesioniști.

Verifică preț Audio-Technica BPHS1 aici!

Sennheiser HD 450 BT NC – Cele mai bune căști la un preț mai mic de 500 RON

Casti Sennheiser HD 4.50 BTNC.

“Cele mai bune căști cu microfon la un preț mai mic de 500 RON cu sunet calitativ și Bluetooth.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Căștile Sennheiser HD 450 au multe funcții excelente, chiar dacă au un preț mai mic decât modelele competitorilor. Dacă vrei să ai parte de calitate la un preț de buget, atunci HD 450 sunt excelente.

Ce ne-a plăcut

Noise Cancelling-ul activ NoiseGuard este eficient în blocarea sunetelor nedorite. Designul căștilor este simplu și minimalist.

Controalele de pe cupe ajută în schimbarea muzicii, controlarea volumului și în acceptarea apelurilor cu ajutorul căștilor într-un mod simplu. Microfonul are o calitate decentă și o reacție a frecvențelor ce începe de la 100 Hz și ajunge până la 10.000 Hz.

Designul pliabil îți permite să le depozitezi și să le transporți cu ușurință. Vei avea parte de o durată a bateriei de 19 ore, ce poate dura mai mult decât timpul pe care îl petreci treaz per zi.

Ce nu ne-a plăcut

Deși au piele sintetică în jurul cupelor, aceste căști ar putea să beneficieze mai mult în categoria de confort.

Fidelitatea audio este înaltă, dar nu cea mai bună. Acest lucru este de așteptat, având în vedere prețul.

Sunet

Căștile au parte de tehnologii de nădejde, Bluetooth 4.0 și aptX, ceea ce înseamnă că oferă o calitate înaltă de redare audio. Sunetul nu este la fel de Hi-Fi precum cel pe care îl oferă alte branduri, însă reacția frecvențelor este amplă, iar difuzorul puternic îți oferă un bass amplificat și plăcut. Aceste căști sunt excelente pentru muzica dance și pentru genurile mai puternice.

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști ce oferă o experiență excelentă și nu te costă o avere, atunci Sennheiser HD 450 sunt o opțiune accesibilă, cu Noise Cancelling activ și un microfon de calitate.

Verifică preț Sennheiser HD 450 BT NC aici!

AKG Y500 – Cele mai bune căști on-ear pliabile

Casti AKG Y500.

AKG Y500 sunt cea mai bună pereche de căști pliabile cu microfon pe care o poți depozita cu ușurință într-un ghiozdan și să le iei cu tine în timpul călătoriilor.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști on-ear ce au o rezistență, confort și o calitate a sunetului ce sunt fantastice, plus niște funcții moderne (la un preț rezonabil), atunci acestea sunt pentru tine.

Ce ne-a plăcut

Noul model are mai multe funcții. Alături de tehnologia Bluetooth 4.2 primești și modul Ambient Aware, care, pe scurt, este un buton “half-mute” pentru când ai nevoie de o atenție mai bună.

De asemenea, ai parte de o încărcare rapidă a bateriei (5 minute de încărcare îți oferă 1 oră de muzică), iar o încărcare completă îți oferă 33 de ore de redare.

Căștile on-ear sunt pliabile, au o carcasă din aluminiu, pad-uri din spumă cu memorie. Control și microfonul sunt  încorporate.

În plus vin cu un cablu cu conector de 3.5 mm ce are controale și microfon (este folositor atunci când vrei să le folosești în modul cu fir).

Un lucru unic al acestor căști este funcția de redare/pauză automată. Întrerupe muzica în momentul în care le scoți de pe cap și începe să o redea în momentul în care le pui la loc. De asemenea, suport conexiunea multipoint. Ce poți cere mai mult?

Ce nu ne-a plăcut

Sunt mai scumpe decât competiția, din moment ce acestea sunt niște căști wireless on-ear premium.

Sunet

Au semnătura sunetului tipică a celor de la AKG, balansată, bogată în detalii și cu o cantitate plăcută de bass. Sunt perfecte pentru toate tipurile de muzică, inclusiv jazz, muzica clasică și rock.

Suportul codecului AAC le ajută să aibă o calitate audio înaltă printr-o conexiune wireless, însă ar fi mai bune dacă ar avea și aptX.

Una dintre cele mai bune (dacă nu chiar cea mai bună) pereche de căști Bluetooth pliabilă disponibilă în acest moment. Cu o mulțime de tehnologii noi și un sunet excelent (plus microfoane încorporate și in-line), vei avea parte de o pereche de căști calitative, pe care le poți lua cu tine oriunde, cu încredere.

Verifică preț AKG Y500 aici!

SteelSeries Arctis 7 Wireless – Cele mai bune căști pentru gaming

Casti SteelSeries Arctis 7 Wireless.

“Căștile wireless SteelSeries Arctis 7 îți vor oferi cea mai bună experiență de gaming.”

De ce să cumperi aceste căști?

Căștile wireless on-ear Arctis 7 sunt perfecte pentru entuziaștii de gaming ce sunt în căutarea unei perechi de căști de încredere. Îmbină o calitate a sunetului stelară cu un aspect atractiv și un microfon boom precis.

Aruncă o privire la cele mai bune căști de gaming, aici.

Ce ne-a plăcut

Conexiunea de 2.4GHz oferă un sunet wireless precis cu întârzieri mici și zero interferențe. Microfonul ClearCast, certificat de Discord, oferă voci precise și clare și un Nosie-Cancelling bun al sunetului de fundal.

Și, bateria Lithium-ion reîncărcabilă oferă mai mult de o zi de gaming, aceasta va fi apreciată cu siguranță de gameri.

Ce nu ne-a plăcut

Acest set de gaming este promovat ca fiind orientat pentru PC și sună mai bine decât atunci când îl folosești pe PS4 (din cauza lipsei de sunet surround virtual).

De asemenea, uneori microfonul este puțin prea precis, fiind capabil să îți redea sunetul de respirație, ce poate fi enervant pentru ceilalți. Deci, asigură-te că nu ai microfonul prea aproape de gură.

Sunet

Difuzoarele S1 produc o calitate a sunetului supranaturală. Bass-ul este prezent, sunetele mijlocii sunt calde, iar cele înalte sunt strălucitoare.

De asemenea vin echipate cu DTS Headphone:X ce este un sunet surround virtual, însă este suportat doar pe PC.

Modelul wireless SteelSeries Arctis 7 este o alegere de top în această categorie. Au un design funcțional,  o durată a bateriei excelentă, și un microfon precis ce le fac o alegere sigură pentru orice gamer.

Verifică preț SteelSeries Arctis 7 Wireless aici!

Mpow 071 – Cele mai bune și cele mai ieftine căști cu USB

Casti Mpow 071 albe.

“Mpow 071 este o pereche de căști on-ear cu USB la un preț de buget. Acestea au un microfon boom ce este făcut pentru munca la birou.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Căștile Mpow 071 on-ear sunt foarte confortabile, au un microfon excelent și un preț mic.

Aceste lucruri le fac ideale pentru orice activități vocale, precum conferințele, prezentările și multe altele.

Ce ne-a plăcut

Microfonul unidirecțional încorporat îți transmite vocea la un volum înalt și clar, și de asemenea reduce din zgomotul de fundal.

Cardul de pentru reducerea sunetului din cutia de control micșorează zgomotele scoase de dispozitive, așadar oferă o experiență audio fără distorsiuni.

Când vine vorba de confort, banda de rezistență și pad-urile din spumă oferă destule pentru folosirea cotidiană.

Conexiunea este posibilă prin USB sau prin conectorul cu fir de 3.5mm.

Ce nu ne-a plăcut

Microfonul poate fi poziționat doar pe partea stângă a căștilor. Însă din cauză că este un produs de buget, acest lucru este acceptabil.

Sunet

Acest set de căști a fost proiectat în principiu pentru apeluri vocale, deci sunt bune când vine vorba de sunetele joase, însă limitate atunci când vine vorba de sunete înalte. Acest lucru face ca vocile să sune calde, în timp ce ar putea fi prea mult pentru muzică.

Dacă ești în căutarea unui set de căști ieftin pe care să-l folosești doar pe Skype, în timpul conferințelor sau pentru prezentări, atunci Mpow 071 ar trebui să fie prima ta alegere.

Verifică preț Mpow 071 aici!

Naztech NX80 – Cele mai bune și mai ieftine căști in-ear

Casti Naztech NX80 albastre.

“Naztech NX80 sunt o pereche de căști in-ear cu fir, la un preț accesibil și cu un microfon peste medie.”

Ar trebui să cumperi aceste căști?

Căștile NX80 combină aspectul atractiv cu o performanță bună la un preț mic.

Acestea sunt ideale pentru utilizatorii activi ce sunt în căutarea unui set de căști cu stil ce au un sunet neted și un microfon solid.

Ce ne-a plăcut

Acum, trebuie să ții minte că aceste căști au doar funcțiile de bază.

Și, în timp ce microfonul in-line nu se poate compara cu microfoanele boom, acesta este mult mai bun decât ceilalți competitori din această categorie.

Izolarea fonică pasivă blochează majoritatea sunetelor ambientale, iar microfonul in-line cu Noise-Cancelling blochează sunetul de fundal. Este o diferență între cele două.

În final, aceste căști îți vor face ca vocea să fie extrem de clară în convorbirile cu prietenii tăi.

Au un buton multifuncțional ce îți permite să controlezi muzica și apelurile.

Ce nu ne-a plăcut

Cablul plat este proiectat să prevină încâlcelile, însă este puțin sensibil și trebuie să ai grijă cu el. Tratează-l cum trebuie.

Sunet

Difuzoarele de 8mm din neodim produc un sunet stereo dinamic și de calitate.

Bass-ul oferă o căldură subtilă, în timp ce sunetele înalte și cele mijlocii nu sunt prea agresive. Este un sunet plăcut și sănătos, considerând prețul ieftin.

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști confortabile, ce arată bine, la un preț mic și cu un microfon in-line bun, atunci Naztech NX80 sunt alegerea perfectă.

Verifică preț Naztech NX80 aici!

Întrebări frecvente despre căștile cu microfon

Ce este un microfon cu Noise-Cancelling (și de ce e important unul?)

Mulți producători susțin că microfoanele lor sunt Noise-Cancelling, însă acesta nu este mereu cazul.

Toți încurcă izolarea fonică pasivă cu Noise-Cancelling-ul activ. Cele două sunt diferite.

Cu toate acestea, ambele au un rol când vine vorba de calitatea apelurilor.

cVc (Clear Voice Capture – înregistrarea clară a vocii) este o tehnologie Noise-Cancelling.

Majoritatea căștilor (cu Bluetooth) ce susțin că au Noice-Cancelling folosesc tehnologia cVc făcută de Qualcomm (aceeași companie ce a făcut aptX). Este un set de algoritmi ce anulează sunetele de fundal precum vântul sau traficul.

Ajută să ai parte de o calitate mai bună a vocii pentru a putea purta conversații mai clare și mai ușor de înțeles (în situații normale).

Deși, tehnologia cVc are o eficiență limitată, aceasta face o diferență în cele mai multe cazuri. Doar să nu te aștepți să ofere o voce perfect clară în locurile zgomotoase, deoarece nu o va face.

Este o tehnologie bună pe care să o ai în căștile tale Bluetooth, însă nu este una foarte importantă.

Microfonul unidirecțional este mai bun decât microfonul omnidirecțional (pentru apeluri).

Există două tipuri de apeluri:

  • Unidirecțional
  • Omnidirecțional

Diferența între cele două este designul lor.

Microfonul unidirecțional „culege”  sunetele și vocile dintr-o singură direcție, în timp ce microfonul omnidirecțional primește sunet din toate direcțiile.

Acest lucru poate face o diferență uriașă în timpul apelurilor în spațiile publice. În mod normal, un microfon unidirecțional este mai bun pentru când faci apeluri cu telefonul.

Microfonul omnidirecțional este mai sensibil, deci „culege” mai mult sunet ambiental din jurul tău, iar din această cauză este mai greu să vorbești.

Pe de altă parte, microfonul omnidirecțional este o opțiune mai bună dacă vrei să înregistrezi sunetul din jurul tău. De exemplu când faci video-uri, stream-uri, interviuri etc.

Poți citi mai multe despre diferențele dintre microfoanele omni și direcționale aici.

Microfon încorporat vs in-line vs boom. Care este cel mai bun?

Există multe folosințe pentru un microfon, iar când vine vorba de calitatea vocii, microfoanele boom sunt cele mai bune.

Abilitatea de a-ți prelua vocea din fața gurii le dă un avantaj nedrept în categoria de calitate a sunetului. Vocea ta va fi clară și ușor de înțeles.

Însă microfoanele boom sunt mari, neîndemânatice și nu sunt folositoare pentru căștile portabile, în plus, te pot încurca.

Din acest motiv majoritatea căștilor folosesc versiunile încorporate sau in-line.

Din păcate, aceste căști nu sunt cele mai bune când vine vorba de apeluri, însă sunt mai convenabile.

Microfoanele încorporate sunt cele mai comune la căștile wireless Bluetooth.

Microfoanele in-line sunt mai comune la căștile cu fir (din moment ce modulul este pe cablu).

Motivul pentru care nu îți înregistrează mereu vocea clar este pentru că sunt mai departe de gura ta. Acest lucru creează probleme. De multe ori microfonul va înregistra alte sunete înainte de a-ți capta vocea.

Poți face ceva în privința asta, aducând microfonul in-line mai aproape de gura ta, însă nu poți face nimic când vine vorba de microfoane încorporate. Acesta este prețul căștilor wireless.

Dacă preferi microfonul de calitate în locul comodității, atunci ia-ți un microfon boom.

Cum pot căștile să fie folosite pe post de microfon?

Dacă perechea de căști are microfon, atunci este destul de simplu.

Pentru căștile Bluetooth, trebuie doar să te conectezi la dispozitiv, iar în majoritatea cazurilor microfonul se activează automat. Dacă nu, poți, în cele mai multe cazuri, să schimbi setările în dispozitiv pentru a folosi microfonul corect.

Pentru căștile cu fir, procedeul este de obicei la fel. Microfonul se va activa automat după ce conectezi căștile la telefon.

Când acest lucru nu se întâmplă, trebuie să vezi dacă dispozitivul ți-a recunoscut căștile ca având microfon (pentru a putea să îl selectezi în setări).

Acestea sunt niște sfaturi generale, situațiile specifice depind de dispozitivul și de software-ul pe care le folosești.

Care este diferența dintr-un set de căști și o pereche de căști pentru telefon?

Căștile pentru telefon pot să se lipsească de microfon și să fie folosite doar pentru a asculta muzică.

În timp ce seturile de căști trebuie să vină la pachet cu difuzoare și microfon, altfel nu se pot numi seturi de căști.

Cam asta ar fi diferența. Desigur, multe seturi de căști sunt de obicei numite căști.

Cum să ai parte de cea mai bună calitate vocală cu microfonul căștilor?

Indiferent de tipul de microfon pe care-l folosești, însă dacă cel cu care vorbești la telefon te roagă să repeți ce ai spus, atunci încearcă să găsești un spațiu mai liniștit. Ajută mereu să te izolezi de sursa de zgomot.

Dacă alergi în timp ce folosești căștile, zgomotul respirației și cel al mișcării pot să distragă atenția.

Un alt lucru ce s-ar putea să te ajute cu microfoanele in-line (cele ce sunt amplasate pe cablu) și microfoanele boom, este să le ții aproape de gură. Așa îți vei amplifica vocea în contrast cu zgomotul ambiental.

Pe lângă aceste lucruri nu prea mai ai ce face.

Citește și: