Fată cu căști pe urechi antrenându-se.

Cele mai bune căști pentru antrenamente

Ai nevoie de căști robuste, rezistente la transpirație și care nu cad? Aici găsești cele mai bune căști pentru antrenament.

Există multe căști pentru sport, disponibile la ora actuală, însă doar o duzină dintre ele se situează în fruntea listei. Am examinat toate căștile și am ales pe cele mai bune.

Clasamentul nostru se bazează pe următoarele criterii:

 • stabilitatea fixării, necesară pentru sport
 • durata bateriei și tehnologia Bluetooth
 • rezistența carcasei
 • protecția împotriva transpirației și a apei
 • calitatea sunetului
 • izolarea fonică

Verifică cele mai apreciate și mai populare căști pentru antrenamente în continuare.

Căștile mici in-ear (în ureche) sunt cele mai populare modele pentru cei care fac sport. Cei mai mulți oameni le folosesc zilnic, datorită carcasei mai ușoare și a izolării fonice superioare.

Dacă ai un iPhone X sau un alt telefon fără mufă de 3,5 mm, atunci nu ai altă opțiune. Ai nevoie de căști Bluetooth, iar cele wireless sunt cele mai bune din această clasă.

RatingBaterie (timp de încărcare)Rezistență la apăTip de potrivireConexiuneControale + mic
Bose SoundSport WirelessCăști Bose SoundSport Wireless4.8Până la 6 ore (10 ore în cutie)IPX4 - Rezistente la transpirațiein-earWireless/Bluetooth 4.2Review
Jabra Elite Active 65tCăști Jabra Elite Active 65t4.1
Până la 5 ore (15 ore în cutie)IPX6 - Impermeabile in-earWireless/BluetoothReview
JayBird X4Căști JayBird X42.9Până la 8 oreIPX7 - Complet impermeabilein-earWireless/BluetoothReview
Seria Aukey Key B80Seria Aukey Key B80Căști Seria Aukey Key B804.0Până la 8 oreIPX6 - Impermeabile in-earWireless/Bluetooth 5.0Review
Plantronics BackBeat FIT 350Căști Plantronics BackBeat FIT 3504.2Până la 6 oreIPX5 - Impermeabile in-earWireless/BluetoothReview
Bose SoundSport cu firCăști Bose SoundSport cu fir4.1-Impermeabile la transpirațiein-earCu fir, 3,5 mmReview
AfterShokz Trekz AirCăști AfterShokz Trekz Air4.3Până la 6 oreImpermeabile la transpirațiePrindere pe urecheWireless/Bluetooth 4.2Review
Aukey Key Series B60Căști Aukey Key Series B604.3Până la 8 oreIPX6 - Impermeabile in-earWireless/Bluetooth 5.0Review
VAVA Moov 28Căști VAVA Moov 283.9Până la 8 oreIPX6 - Impermeabile in-earWireless/Bluetooth 4.2Review
Anker SoundBuds Slim +Căști Anker SoundBuds Slim +3.8Până la 7 oreIPX5 - Impermeabile in-earWireless/BluetoothReview
66 Audio BTS ProCăști 66 Audio BTS Pro3.6Până la 40 de oreRezistent la transpirație (nu este impermeabil)on-earWireless/Bluetooth 4.2Review
Plantronics BackBeat FIT 500Căști Plantronics BackBeat FIT 5003.8Până la 18 oreRezistent la transpirație (fără rating IPX)on-earWireless/Bluetooth și cablu - 3,5 mmReview
BlueAnt Pump ZoneCăști BlueAnt Pump Zone4.0Până la 30 de oreImpermeabil la transpirațieover-earWireless, Bluetooth 4.1Review

Bose SoundSport Wireless (cele mai bune căști, în general)

Căști Bose SoundSport Wireless

Acestea sunt cele mai bune căști pentru publicul larg.

Conexiune: Wireless, Bluetooth 4.2

Durata de viață a bateriei: până la 6 ore

Impermeabilitate: Rezistente la transpirație, IPX4

Tip căști: în ureche

Pro

 • Prindere stabilă, excelente pentru sport
 • Un confort uimitor, cel mai bun din categoria de preț
 • Conexiune Bluetooth stabilă
 • Rezistente la transpirație
 • Timbru sonor plăcut, cu bas accentuat

Contra

 • Cupele sunt mai mari și ies din urechi
 • Audiofilii nu vor aprecia timbrul sonor dezechilibrat

Noile Bose SoundSport Wireless sunt, în opinia noastră, cele mai bune căști pentru sport, în general – și, de asemenea, cele mai bune căști wireless pentru antrenament, la ora actuală.

Reține că Bose SoundSport Wireless au o sonoritate cu basul ușor accentuat, tipică pentru Bose. În cazul în care îți place un sunet mai echilibrat, verifică Jaybird X4 (care are și egalizator).

Bose SoundSport Pulse sunt același model de căști, însă costă puțin mai mult, datorită sistemului de măsurare a ritmului cardiac.

Notă: Dacă ai un iPhone X, întrucât telefonul nu are mufă de 3,5 mm, ai nevoie de căști Bluetooth. Bose SoundSport Wireless sunt, de asemenea, unul dintre cele mai bune căști wireless pentru antrenament, destinate utilizatorilor de iPhone X.

Ce e în cutie?

 • Căști Bose SoundSport Wireless in-ear pentru antrenament
 • 3 perechi de aripioare pentru fixare StayHear
 • Clemă de cămașă
 • Cablu de încărcare micro-USB
 • Husă cu fermoar
 • Fixare (izolare)

Fixarea este foarte stabilă, chiar și în timpul exercițiilor fizice. Totuși, izolarea fonică este mediocră, iar carcasa este mai mare.

Cu ajutorul capetelor cu aripi, fixarea căștilor este la fel de stabilă ca la orice alt model fără fir.

Acestea nu sunt căști in-ear obișnuite, deoarece capetele nu intră adânc în urechi. Căștile sunt mai mici și se sprijină la marginea urechilor. Acest lucru îți oferă o fixare bună în ureche, dar nu asigură o bună izolare pasivă a zgomotului.

Este bine să știi: nici SoundSport Wireless nu sunt căști care să izoleze fonic.

Căștile lasă să intre mai mult sunet decât alte căști, dar acest lucru nu este neapărat un lucru rău.

Dacă le utilizezi în exterior, este bine să auzi ce se întâmplă în jurul tău, pentru a evita posibilele accidente de circulație.

În același timp, dacă le folosești într-un loc liniștit, cu volumul dat pe mare, alții vor auzi muzica pe care o asculți, deci nu pot fi folosite la birou.

Cu toate acestea, pentru sport, în sală, pe teren, pe pistă și, în general, în aer liber, aceste căști sunt excelente, pentru că stau fix și te lasă să auzi și ce se întâmplă în jur.

Singurul lucru rău în ceea ce privește fixarea este că sunt destul de mari și ies din urechi. Dimensiunea mare face imposibilă utilizarea în timpul somnului, fiind chiar caraghioase.

Confort

Sunt clar cele mai confortabile căști de antrenament. Stabile și confortabile, în toate situațiile.

În afară de toate celelalte calități, confortul ajută foarte mult ca aceste căști Bose să fie cele mai bune pentru sport, după părerea noastră. La fel ca în cazul altor căști Bose, confortul este la superlativ.

Dacă ai probleme cu fixarea altor căști pentru antrenamente, încearcă modelele Bose SoundSport, fără fir sau cu fir, ambele sunt foarte ușor de utilizat.

După ce găsești mărimea potrivită a capetelor – ai la dispoziție 3 dimensiuni diferite – te vei obișnui imediat să le porți și vei uita de ele, cu totul.

Deoarece sunt ușoare și au o ergonomie excelentă, se pot potrivi ușor chiar și în cele mai mici urechi. Întrucât căștile fără fir Bose stau pe exteriorul canalului urechii, acestea oferă un confort ridicat și o fixare excelentă.

Per total, considerăm că acestea sunt cele mai confortabile căști de antrenament pe care le poți cumpăra la ora actuală.

Durabilitate (rezistența la transpirație)

Cabluri rezistente la transpirație și la umiditate, de calitate, groase și flexibile, însă nu foarte voluminoase.

Sunt confecționate din plastic, rezistența nu este de top, dar este totuși peste medie. Calitatea materialelor este suficient de bună pentru a justifica prețul, deși acesta nu este unul dintre punctele forte.

Calitatea carcasei este singura caracteristică medie a acestor căști in-ear. Deci, dacă le arunci, se pot strica. Plătești un preț mare, dar trebuie să ai grijă de ele și atunci le vei utiliza fără probleme.
Sunt rezistente la transpirație și la umiditate, astfel încât utilizarea lor în ploaie sau cu transpirație abundentă nu este o problemă.

În plus, firele sunt groase și suficient de flexibile pentru a fi de încredere, dar nu trebuie să crezi că nu se pot rupe, pentru că nu este așa.

Comenzi

Telecomanda și microfonul sunt pe fir.

La fel ca toate celelalte căști Bluetooth, SoundSport Wireless au, de asemenea, un microfon și telecomandă pe fir. Poți controla volumul, selecta melodia și poți accepta sau încheia apelurile.

Calitatea microfonului este suficient de bună pentru efectuarea de apeluri, dar nu te aștepta ca sunetul acestora să fie la standarde profesionale.

Butoanele sunt suficient de mari pentru o apăsare fără probleme și par a fi construite bine. Odată ce te-ai obișnuit cu ele, folosirea devine foarte ușoară.

Obții caracteristicile obișnuite de la căștile in-ear fără fir, dar și ceva în plus. În gama de căști premium pentru antrenament poți obține căști cu monitorizarea frecvenței cardiace și de la un alt brand. Pentru Bose cu monitorizarea frecvenței cardiace, va trebui să vă cheltuiești puțin mai mult.

Bluetooth (baterie)

Durata de viață a bateriei este de 6 ore, conectivitatea Bluetooth e stabilă.

Conexiunea Bluetooth este foarte ușor de realizat cu dispozitive Apple, Android sau cu orice alt dispozitiv compatibil Bluetooth.

Conexiunea, de obicei, este stabilă, deși nu există căști fără fir care să nu aibă și defecte. Uneori este posibil să apară o distorsiune ușoară, care se remediază rapid.

Bateria reîncărcabilă cu litiu-ion durează până la 6 ore, ceea ce este mai puțin decât ceea ce ți-ai putea dori, dar suficient pentru orice activitate sportivă. Ar putea fi și mai bună, având în vedere prețul, dar totuși nu este dezamăgitoare.

Sunet

Bose are un sunet cu bas accentuat, excelent pentru antrenamente, dar nu și pentru cei care iubesc sunetul natural.

Căștile Bose SoundSport Wireless au calitatea audio pe care o iubești sau o urăști. Sonoritatea Bose nu este echilibrată, având un bas accentuat.

Dacă ești un audiofil, căruia îi place timbrul sonor echilibrat, atunci alege Jaybirds, dar dacă preferi un bas mai puternic, care face muzica mai dinamică și mai puternică, atunci semnătura Bose va fi chiar pe gustul tău.

Cu toate acestea, basul nu este cutremurător, prea puternic. În schimb, ei au ales un sunet echilibrat, care însă va enerva pe audiofili.

Pentru un utilizator obișnuit, căruia îi place mai mult sunetul normal, aceste căști sunt perfecte. Basul îți oferă un ritm bun, în timpul antrenamentului. În același timp, vei avea tonalitățile înalte și medii foarte clare.

Pentru cele mai bune căști de antrenament fără fir, care sunt rezistente la transpirație, se potrivesc excelent în ureche, oferă un confort uimitor și sunt distractive prin basul accentuat, Bose SoundSport Wireless este cea mai bună alegere.

Verifică preț Bose SoundSport Wireless aici!

Jabra Elite Active 65t (cele mai bune căști cu adevărat wireless)

Căști Jabra Elite Active 65t

Jabra Elite Active 65t sunt cele mai bune căști cu adevărat wireless pentru antrenamente, la ora actuală.

Conexiune: TWS – Wireless , Bluetooth

Durată bateriei: Până la 5 ore (15 ore în cutie)

Rezistență la apă: Impermeabil, IPX6

Tip: In-ear

De ce să cumperi căștile acestea?

Întrucât oferă un confort superior, fixare și senzor de mișcare pentru urmărirea activității – toate la un preț mai mic decât Bose. Așadar, este clar de ce Jabra Elite Active 65t sunt alegerea # 1 a multor oameni.

Căștile sunt cu adevărat wireless și rămân fixate în urechi, astfel încât să te poți concentra pe antrenamentul tău și să nu-ți fie frică de faptul că-ți pot cădea – așa cum se întâmplă în cazul multor căști tradiționale wireless.

Costul este de sub 1000 RON, ceea ce este mai puțin decât în cazul majorității căștilor cu adevărat wireless, plus cele 15 ore de viață a bateriei (5 ore de utilizare, plus 10 ore în cutie), cu încărcare rapidă.

De asemenea, căștile au un monitor al frecvenței cardiace, așa că vei știi întotdeauna starea ta de sănătate.

De asemenea, căștile sunt rezistente la transpirație și la praf, cu rating IP56 (la fel ca IPX6), astfel încât să le poți folosi chiar și când ploaie.

Zgomotul ambiental nu este deloc o problemă; căștile blochează zgomotul, deși vei auzi, totuși, o parte din acesta.

Ce nu ne-a plăcut

S-ar putea să devină incomode, după ceva timp. Calitate slabă a microfonului. Nu au cea mai bună rezistență a carcasei.

Sunetul

În cele din urmă, calitatea sunetului este printre cele mai bune dintre toate căștile pentru sport cu adevărat wireless. Deși basul nu este la fel de puternic – au un timbru sonor destul de echilibrat – este satisfăcător și plăcut, pentru toate genurile de muzică.

Dacă dorești cea mai recentă și cea mai bună tehnologie de pe piață, ia-ți căștile wireless Jabra Elite Active 65t.

Verifică preț Jabra Elite Active 65t aici!

JayBird X4 (concurentul de pe locul 2)

Căști JayBird X4

Cele mai bune și mai recente căști impermeabile (IPX7) cu Bluetooth, create de Jaybird. O alegere excelentă pentru orice sport.

Conexiune: Wireless, Bluetooth

Durata de viață a bateriei: Până la 8 ore

Rezistență la apă: Complet impermeabil, IPX7

Tip: In-ear

De ce să cumperi aceste căști?

În cazul în care cauți căști pentru sport, wireless, cu o calitate fantastică a sunetului, ar trebui să le iei pe acestea.

Notă: Se pare că a scăzut calitatea produselor Jaybird. Deși nu am avut probleme cu căștile în timpul testării, există un procent neobișnuit de mare de produse cu probleme la conectare și defecte la baterii. Desigur, poți utiliza garanția de un an, pentru remedierea unor astfel de probleme.

Cel mai nou model este mai protejat împotriva apei și transpirației ca înainte. Acum căștile au o certificare IPX7, ceea ce înseamnă că le poți folosi când plouă și chiar le poți spăla sub un jet de apă.

Și, la fel ca în versiunea mai anterioară, confortul este superior. Cupele sunt ușoare și au spumă de memorie Comply, așa că este ușor să obții o fixare confortabilă și sigură. Sunt căști perfecte pentru alergare sau pentru sala de forță.

Durata redării este de aproximativ 8 ore, dar au o caracteristică enervantă.

Ce nu ne-a plăcut

Rezistență discutabilă a bateriei, care tinde să dezvolte probleme, cu timpul.

Sunetul

Poți avea orice semnătură sonoră dorești. Instalează aplicația Jaybird și poți modifica oricând calitatea audio. Îți place basul accentuat? Nici o problemă.

Preferi o sonoritate obișnuită? Setează pe telefon și vei obține imediat schimbarea timbrului sonor. Poți să alegi sonoritățile joase sau pe cele echilibrate. Este o caracteristică excelentă, care le face flexibile și plăcute pentru majoritatea utilizatorilor (chiar și pentru utilizatori mai pretențioși).

Confortul fantastic și fixarea, cu opțiunea de a schimba sunetul, sunt cele două avantaje principale ale Jaybird X4. Dacă acest lucru este important pentru tine, atunci aceste căști sunt pentru tine.

Verifică preț JayBird X4 aici!

Seria Aukey Key B80 (cele mai bune din categoria de preț sub 500 RON)

Căști Seria Aukey Key B80

Aukey B80 sunt cele mai bune căști de antrenament sub 500 RON.

Conexiune: Wireless, Bluetooth 5.0

Durată utilizare baterie: Până la 8 ore

Rezistență la apă: Impermeabile, IPX6

Tip: In-ear

De ce să le cumperi?

Dacă ești în căutarea unor căști de antrenament wireless, cu un sunet uimitor, impermeabile, încărcare USB-C și fixare sigură a căștilor, toate sub 500 RON, atunci citește mai departe.

Căștile Aukey B80 sunt extrem de bine făcute. Nu ai sentimentul că aceste căști costă chiar mai puțin de 500 RON.

IPX6 au evaluat că aceste căști pot rezista la transpirație și la scufundarea ocazională în apă.

Mai mult, le poți încărca cu cablu USB-C și, datorită reîncărcării rapide, obții o încărcare completă în aproximativ 1,5 ore.

De asemenea, există o telecomandă pe fir pentru alegerea melodiilor. De asemenea, au un microfon pentru efectuarea apelurilor telefonice, care funcționează bine.

Căștile fără fir sunt dotate cu cupe din spumă de memorie, care asigură o izolare fonică bună și o fixare confortabilă în ureche.

Cârligele pentru urechi nu permit căștilor să cadă, așadar pot fi folosite pentru sporturi cum ar fi alergarea, pentru sprint și așa mai departe.

Ce nu ne-a plăcut

Odată conectate prin Bluetooth, există un zgomot de fond, care bruiază muzica, la volume mai mici.

Sunetul

Timbrul sonor este destul de bun, pentru acest preț. Sună clar, detaliat și basul se aude foarte clar. Au suport pentru aptX Low Latency și au drivere hibride duale.

Vei obține cel mai bun raport calitate audio – preț, față de căștile comparabile.

Căștile fără fir Aukey B80 sunt perfecte pentru antrenamente.

Au tot ce ai cauți într-o pereche de căști sport: fixare stabilă, care este și confortabilă, protecție împotriva transpirației și a apei (IPX6), o calitate fantastică a sunetului (în categoria de preț), izolare fonică și performanță Bluetooth decentă (baterie de 7-8 ore).

Verifică preț Seria Aukey Key B80 aici!

Plantronics BackBeat FIT 350 (cel mai bun raport calitate – preț)

Căști Plantronics BackBeat FIT 350

Plantronics BackBeat FIT 350 sunt căștile de antrenament cu cel mai bun raport calitate – preț.

Conexiune: Wireless, Bluetooth

Durata de viață a bateriei: Până la 6 ore

Rezistență la apă: Impermeabil IPX5

Tip: In-ear

De ce să le cumperi?

Plantronics este cunoscut pentru realizarea unor căști extraordinare, iar BackBeat FIT 350 pare a fi oferta lor de top.

Pentru un preț accesibil, vei primi căști de antrenament Bluetooth, cu un design cu cârlig pentru urechi și fixare cu aripioare, pentru stabilitate maximă (chiar stau fixate în ureche).

Căștile sunt potrivite pentru alergare, ciclism, ridicare greutăți sau orice altă activitate în sala de sport sau în aer liber.

Aceste căști sunt impermeabile IPX5, fiind protejate cu stratul P2i, rezistent la apă (eficient și împotriva transpirației).

Mai mult decât atât, durata de utilizare a bateriei este bună, de până la 6 ore per încărcare, iar o încărcare de 10 minute îți oferă aproximativ 1 oră de muzică.

Pentru a fi mai vizibil în exterior, cablul este protejat cu o țesătură reflectorizantă. Și, de asemenea, obții un clip pentru cabluri, așa că nu vei fi deranjat de acestea.

Ce nu ne-a plăcut

Încărcarea prin micro-USB este un pic învechită. Modulul de telecomandă și microfon pe fir este poziționat în mod ciudat (îți poate lovi ceafa, în timpul antrenamentului).

Sunetul

Cu drivere de 6 mm, dar fără suport aptX, căștile au o calitate bună a sunetului. Cei mai mulți iubitori de bas, însă, vor considera că basul nu este suficient.

Acest lucru se datorează design-ului căștilor, care nu intră suficient de mult în ureche, pentru ca să ofere cea mai bună izolare a zgomotului și nu se fixează suficient de strâns.

Cu toate acestea, dacă îți place un sunet mai echilibrat și nu ești înnebunit după basul accentuat, aceste căști vor fi pe gustul tău.

Per total, Plantronics BackBeat FIT 350 sunt ușoare și se fixează excelent în urechi, sunt rezistente la transpirație, au baterie și sunet bun și un preț accesibil, ceea ce le face să fie căștile cu cel mai bun raport calitate-preț.

Verifică preț Plantronics BackBeat FIT 350 aici!

Bose SoundSport cu fir (cele mai bune căști cu fir)

Căști Bose SoundSport cu fir

Bose SoundSport Wired sunt cele mai bune căști de antrenament cu fir, care sunt perfecte pentru fitness.

Conexiune: cu fir, 3,5 mm

Durată utilizare baterie: n/a

Rezistență la apă: Impermeabil la transpirație

Tip: In-ear

De ce să le cumperi?

Nu dorești să ai de-a face cu încărcarea permanentă și cu conectivitatea wireless? Atunci, căștile cu fir sunt pentru tine.

Oferă un confort uimitor, care este de așteptat de la Bose, așa că mulți alergători le vor aprecia.

Căștile nu exercită o presiune prea mare pe urechi. Cu toate acestea, ele rămân stabile, chiar și în timpul mișcărilor mai rapide.

Acest model, datorită designului semi-deschis, oferă posibilitatea de a auzi zgomotele din jur, ceea ce este foarte util pentru cei care aleargă pe străzi.

Pe de altă parte, nu izolează atât de bine zgomotul, astfel încât acestea nu sunt cele mai bune pentru sălile de sport zgomotoase.

Căștile au o telecomandă pe fir, pentru a schimba piesele și volumul. În plus, poți efectua apeluri telefonice cu un microfon, care are un sunet extraordinar.

Căștile sunt, de asemenea, rezistente la transpirație, așa că le poți folosi fără griji la antrenamente.

Ce nu ne-a plăcut

Aceste căști Bose nu oferă cea mai bună izolare a zgomotului. Deci, dacă alergi pe străzi zgomotoase, vei  auzi zgomote. Dar asta poate fi excelent, pentru ca să știi ce este în jur.

Sunetul

Sunetul este oarecum echilibrat și poate satisface majoritatea utilizatorilor obișnuiți. Dar le lipsește un bas mai puternic. Dar, indiferent de acest aspect, având în vedere prețul, sunetul este foarte bun.

Bose SoundSport Wired sunt o pereche de căști excelente pentru antrenamente, pentru cei care doresc model cu fir. Confortul lor este bun, iar fixarea stabilă, cu filtrarea parțială a zgomotului exterior, le fac să fie ideale pentru alergători.

Verifică preț Bose SoundSport cu fir aici!

AfterShokz Trekz Air (cele mai bune, cu design deschis)

Căști AfterShokz Trekz Air

Cele mai bune căști cu transmitere osoasă, fanatice pentru sporturile în aer liber.

Conexiune: Wireless, Bluetooth 4.2

Durată utilizare baterie: Până la 6 ore

Rezistență la apă: Impermeabil la transpirație

Tip: Prindere pe ureche

De ce să le cumperi?

Urăști căștile in-ear pentru că îți irită urechile și continuă să cadă? Nu dispera! AfterShokz Trekz Air are o soluție.

Aceste căști nu intră în urechi, ci folosesc transmiterea osoasă pentru ca să auzi sunetul. Este o tehnologie fantastică, deși este greu de crezut că funcționează. Dar funcționează, iar confortul acestora este excepțional.

Acest tip de căști se mai numesc ”design deschis” și îți permit să auzi tot zgomotul ambiental, deoarece urechile nu sunt acoperite. Acest lucru îți oferă un plus de siguranță într-un oraș zgomotos, în care ai vrea să știi ce se întâmplă în jur – grad maxim de conștientizare în exterior (există și versiuni închise).

Având un design deschis și fiind cu transmitere osoasă, izolarea zgomotului este inexistentă, dar carcasa închisă oferă o durabilitate suplimentară și rezistență la apă, fiind perfecte pentru alergare și mers cu bicicleta. În plus, poți conta pe o utilizare de până la 6 ore, per încărcare.

Ce nu ne-a plăcut

Nu sunt complet impermeabile, ci doar rezistente la transpirație. Calitatea audio nu se poate compara cu cea a căștilor obișnuite.

Sunetul

Deși nu trebuie să te aștepți la aceeași calitate a sunetului ca la căștile obișnuite, AfterShokz sună satisfăcător și sunt excelent pentru cărțile audio.

Dacă căștile în ureche te enervează, poți avea o alternativă excelentă printr-o tehnologie unică, care nu are nici un rival, actualmente.

AfterShokz Trekz Air îți oferă o maximă conștientizare față de ce se întâmplă în jurul tău, sunt fără fir și sunt bune pentru antrenament, având un preț de sub 1000 RON.

Verifică preț AfterShokz Trekz Air aici!

Aukey Key Series B60 (cel mai bun raport calitate pentru preț de 300 RON)

Căști Aukey Key Series B60

Aukey B60 au cel mai bun raport calitate preț pentru căștile de antrenament cu Bluetooth.

Conexiune: Wireless, Bluetooth 5.0

Durată utilizare baterie: Până la 8 ore

Rezistență la apă: Impermeabile, IPX6

Tip: In-ear

De ce să le cumperi?

Dacă ești în căutarea unor căști mai accesibile ca preț, cam la 2-300 RON, care sunt bune pentru antrenamente, atunci acestea reprezintă cea mai bună alegere.

B60-urile au o carcasă complet impermeabilă cu rezistență la apă IPX6, așa că poți chiar să le speli sub jetul de apă. Rămân fixate cu ajutorul unor aripioarelor în ureche. Se fixează bine și nu cad, în timpul unor antrenamente fizice mai intense.

Cel mai interesant lucru este modul în care se realizează pornirea și oprirea (Magnetic QuickSwitch). Le pornești detașând magneții din cele două căști. Când ai terminat exercițiile fizice, trebuie doar să le apropii, iar atunci se vor opri.

De asemenea, bateria este excelentă pentru prețul acesta, pentru că ține până la 8 ore cu încărcare USB-C (1,5 ore pentru o încărcare completă).

Și, nu în ultimul rând , poți controla muzica și volumul cu ajutorul telecomenzilor pe fir.

Ce nu ne-a plăcut

Căștile sunt însoțite doar de cercei de silicon și nu poți folosi capetele de spumă de la alte firme, deoarece capetele și aripioarele sunt făcute dintr-o singură bucată.

Sunetul

Căștile sport wireless sunt dotate cu drivere dinamice individuale de 6 mm și fără suport aptX, dar sună destul de bine.

Basul amplificat nu este la fel de bun ca în cazul căștile B80, dar suficient de bun pentru prețul cerut. Dacă nu dorești să cheltui mai mulți bani pentru un sunet mai bun și dorești doar ceva decent, acestea sunt căștile recomandate.

Valoare excelentă pentru prețul solicitat, căști pentru antrenamente, cu cea mai bună tehnologie Bluetooth 5.0, cu încărcare USB-C, durată de viață excelentă a bateriei, fixare bună și impermeabilitate.

Aukey B60 sunt una dintre cele mai bune căști de antrenament fără fir, pentru prețul solicitat.

Verifică preț Aukey Key Series B60 cu fir aici!

VAVA Moov 28 (cele mai bune căști pentru buget redus)

Căști VAVA Moov 28

VAVA Moov 28 sunt cele mai bune căști pentru antrenament pentru buget redus (sub 250 RON).

Conexiune: Wireless, Bluetooth 4.2

Durată utilizare baterie: Până la 8 ore

Rezistență la apă: Impermeabile, IPX6

Tip: In-ear

Pro

 • Durabilitate bună și rezistență la apă
 • Fixare stabilă
 • Foarte multe funcții, pentru prețul solicitat
 • Durată bună de utilizare a bateriei – 8 ore
 • Raport excelent calitate – preț

Contra

 • Un model pentru buget redus, care nu se poate compara cu căștile premium

De ce să le cumperi?

Combinația de durabilitate ridicată, protecție împotriva apei, confort, fixare bună și calitate sonoră excelentă, la un preț scăzut, reprezintă o ofertă greu de refuzat.

Aceste căști fără fir sunt ușoare, foarte confortabile și rămân în canalul urechii chiar și dacă ai antrenamente foarte solicitante.

Dacă adaugi la aceasta o izolare fonică bună și vei avea un motiv suplimentar pentru a le achiziționa.

Având certificare IPX6, le poți spăla sub jetul de apă fără probleme – nici transpirația nu le va strica.

În plus, poți controla muzica cu o telecomandă pe fir și poți efectua apeluri cu microfonul. Deși acestea sunt mici, poți asculta 8 ore de muzică cu o încărcare, cu conexiune Bluetooth stabilă, într-o zonă de aproximativ 10 m.

Ce nu ne-a plăcut

Nu este dotat cu caracteristici speciale, cum ar fi capete de spumă de memorie, pornirea / oprirea este magnetică, aplicația EQ. Ai doar funcțiile de bază.

Sunetul

Au o calitate bună a sunetului, cu tehnologia aptX și un timbru audio echilibrat. Poți observa un oarecare accent pe bas și pe sopran – aluzie la semnătura în formă de V – dar este mai aproape de timbrul echilibrat, decât de basul accentuat.

Designul rezistent la transpirație și durabilitatea, confortul, fixarea stabilă, sunetul bun și un preț imbatabil fac din VAVA Moov 28 cele mai bune căști de antrenament Bluetooth pentru buget redus.

Verifică preț VAVA Moov 28 aici!

Anker SoundBuds Slim + (cele mai bune la un preț de sub 200 RON)

Căști Anker SoundBuds Slim +

SoundBuds Slim + sunt cele mai bune căști de antrenament la un preț de sub 200 RON.

Conexiune: Wireless, Bluetooth

Durata de viață a bateriei: Până la 7 ore

Rezistență la apă: Impermeabil, IPX5

Tip: In-ear

De ce să le cumperi?

Anker SoundBuds Slim + sunt una dintre cele mai ieftine căști de fitness cu Bluetooth. Prețul lor a scăzut la sub 200 RON și performanțele bune le fac să fie un concurent redutabil. 

În general, căștile acestea nu sunt speciale, dar prețul redus și multe caracteristici le fac să fie o achiziție excelentă.

Primești căști de protecție complet rezistente la transpirație – clasificate ca IPX5 – robuste și confortabile, datorită designului ușor și ergonomic. Sunt potrivite pentru toate tipurile de sport, cu excepția înotului.

În plus, bateria ține 7 ore de utilizare și permite încărcare rapidă.

Aceasta reprezintă o performanță foarte bună a bateriei, care vă va dura mai mult decât un singur antrenament. Cu vârfurile și aripioarele potrivite obții, de asemenea, o izolare foarte bună a zgomotului ambiental – potrivită pentru cele mai puternice săli de sport.

Ce este rău

Oarecum mai puțin fiabile decât alternativele la prețuri mai mari, dar suficient de bune pentru prețul solicitat.

Sunetul

În mod similar, calitatea audio este bună cu basul și acutele amplificate, care sună mult mai bine decât alte căști care sunt disponibile la acest preț (Slim + are și suport aptX ).

În general, sunt o achiziție excelentă pentru buget redus, oferind rezistență și calitate pentru respectivul preț.

Cele mai bune căști de antrenament (pe ureche, peste ureche)

În cazul în care căștile în ureche nu îți sunt confortabile, verifică căștile de antrenament pe ureche și peste ureche.

Realizate special pentru sport, obții toate caracteristicile, durabilitatea și o fixare stabilă într-un design clasic pentru căști.

Verifică preț Anker SoundBuds Slim + aici!

66 Audio BTS Pro (cele mai bune peste ureche)

Căști 66 Audio BTS Pro

66 Audio BTS Pro sunt cele mai bune căști de antrenament peste ureche.
Conexiune: Wireless, Bluetooth 4.2

Durată utilizare baterie: Până la 40 de ore

Rezistență la apă: Rezistent la transpirație (IPX necunoscut, nu este impermeabil)

Tip: On-ear

66 Audio BTS Pro sunt cele mai bune căști de antrenament fără fir cu design pe ureche, pe care le poți cumpăra la ora actuală.

Pentru sub 500 RON, acestea sunt accesibile și oferă un raport foarte bun calitate-preț.
Notă: Poți obține un model Pro Voice mai nou, care are și suport suplimentar Alexa. Dacă dorești asistență Alexa cumpără-le, dacă nu, atunci îți recomandăm să iei modelul BTS Pro (este mai ieftin).

Căștile de antrenament pe ureche sunt o alegere excelentă dacă nu-ți plac căștile in-ear.

Acestea au multe caracteristici incredibile, așa că este ușor de înțeles de ce sunt atât de populare.

Fixare (izolare)

Sunt ușoare și stau ”lipite” de urechi.

Acestea stau în spatele gâtului, agățate de urechi. Fixarea este stabilă chiar și pentru alergare, dacă nu ai urechi minuscule. Sunt ușoare și nu se mișcă prea mult.

Față de căștile in-ear, toate căștile pe ureche vor fi mai greu de menținut în timpul exercițiilor rapide.

Greutatea este importantă, așa că este bine să ții cont de acest lucru, atunci când alegi modelul. Din fericire, noile BTS Pro au o greutate mai mică și cântăresc 83 g, ceea ce este încă mai mult decât căștile în ureche.

Cu toate acestea, pentru exerciții mai puțin intense, precum ciclismul, sunt perfecte.

Confort

Confortabil pentru durate lungi.

Fixarea pe ureche este foarte confortabilă pentru a lucra și pentru a asculta muzică, ore în șir. În timp ce alte modele de pe ureche apasă ușor pe urechi și, când sunt purtate mai mult, devin incomode, la acest model nu se întâmplă acest lucru. Căștile cu spumă de memorie sunt mai comode ca niciodată.
În realitate, vei uita curând că le porți, astfel încât să te poți concentra să faci mai multe exerciții sau câțiva kilometri în plus. Va fi greu să găsești căști pe ureche mai confortabile, cu Bluetooth și protecție anti-transpirație.

Fixarea este bună și le poți purta în spatele gâtului sau în partea de sus a capului, precum căștile obișnuite. Totul depinde de ceea ce este mai confortabil pentru tine.

Durabilitate (rezistență la transpirație)

Plastic rezistent, design bandă pentru cap, durabilitate, fiabilitate, rezistență la transpirație.

Acestea sunt căști pentru sport, realizate din materiale plastice rezistente. Cel mai vechi model audio 66 nu era rezistent la apă, dar BTS Pro este impermeabil și rezistent la transpirație.

În plus, se simte că materialele sunt solide. Fiind grele, nu le poți arunca, pentru că nu vor rezista mult timp. Păstrează-le într-o cutie pentru transport – pe care o primești în pachet – pentru a le proteja de lovituri.
Poți folosi garanția, dacă ceva nu-ți funcționează la căști, pentru că ei vor înlocui căștile tale stricate cu altele noi.

Controale

Comenzi melodii și microfon.

Poți conecta 2 dispozitive în același timp, poți accepta și efectua apeluri și controla totul prin butoanele multifuncționale de pe casca din dreapta. Calitatea sunetului obținut prin microfon este excelentă – înregistrare vocală clară cu tehnologie de anulare a zgomotului.

Mai mult, butoanele sunt ușor de utilizat, ceea ce nu este foarte obișnuit la căștile actuale.

Bluetooth (baterie)

Suport Aptx , conexiune Bluetooth stabilă. Durata de viață excelentă a bateriei.

Conexiunea Bluetooth 4.2 funcționează bine cu dispozitive iOS și Android sau cu orice alte playere MP3 Bluetooth până la distanța de aproximativ 30 m. Distanța la care se recepționează semnalul este mult mai bun decât cu setul cu cască Bluetooth obișnuit din cauza așa-numitei „antene 3D”. Gama Bluetooth îmbunătățită este utilă în săli de sport și pe terenuri de sport mai mari.

Mai mult, căștile 66 Audio BTS Pro au suport complet aptX pentru o mai bună compresie a sunetului. Tehnologia aptX aduce o calitate mai bună a sunetului prin Bluetooth, trebuie doar să te asiguri că ai un dispozitiv de muzică compatibil aptX. Majoritatea smartphone-urilor Android sunt compatibile.

Durata de viață a bateriei este cea mai bună din categoria aceasta de preț. Poți obține până la 40 de ore de funcționare, cu o singură încărcare – față de versiunea anterioară, care era de 25 de ore.

Acest lucru este de multe ori mai mult decât orice cască de antrenament Bluetooth. Deoarece 66 audio a continuat să aibă mufă USB-C pentru încărcarea rapidă va trebui să arunci cablurile vechi Micro-USB, care nu se vor mai potrivi.
Încărcarea rapidă a scurtat substanțial timpul de încărcare, care este acum de doar 90 de minute. Aceasta este o performanță impresionantă a bateriei, după orice standarde.

Sunet

Sunetul are un bas amplificat.

Sunetul este conceput pentru a se potrivi rolului căștilor folosite la fitness, ceea ce înseamnă că au un bas puternic și profund. Cu drivere de 36 mm vei avea un accent pe sunetele joase și, probabil, aceasta nu te va deranja deloc.

Vei primi o aplicație pentru ios și android.

Deoarece timbrul sonor cu bas amplificat este de preferat de către sportivi, pentru a adăuga ritm și motivație, iar căștile acestea oferă exact asta. Bas puternic pentru te continua să alergi mai departe și mai mult timp decât înainte.
Din fericire, alte tonalități nu suferă și vei obține o sonoritate frumoasă a sunetelor mijlocii și acute, care nu sunt prea dure sau lipsite de detalii.

În general, putem spune că sună cel mai bine din toate căștile fitness de pe ureche – dar nu poți să le compari cu căștile pentru audiofili.

Cu o baterie și un confort uimitor, plus un design rezistent la transpirație și un sunet plăcut care se poate ajusta, 66 Audio BTS Pro sunt alegerea ideală pentru căștile de antrenament pe ureche.

Verifică preț 66 Audio BTS Pro aici!

Plantronics BackBeat FIT 500 (cele mai bune pentru sala de sport)

Căști Plantronics BackBeat FIT 500

Cele mai bune căști de antrenament pentru cei care lucrează la aparate.

Conexiune: Wireless Bluetooth și cablu – 3,5 mm

Durată utilizare baterie: Până la 18 ore

Rezistență la apă: Rezistent la transpirație (fără rating IPX)

Tip: Pe ureche

Pro

 • Izolare excelentă a sunetului și confort
 • Durată de viață adecvată a bateriei (până la 18 ore)
 • Raport bun calitate-preț, în categoria sub 80 USD
 • Carcasă anti-transpirație
 • Sunet calitativ pentru toate genurile

Contra

 • S-ar putea să devină incomode după un timp

De ce să le cumperi?

Plantronics BackBeat FIT 500 sunt aceleași căști ca modelul BackBeat 500, care este disponibil de ceva timp. Doar că modelul „FIT” are, în plus, un așa-numit strat “2Pi” care le face rezistente la transpirație.

De asemenea, costă un pic mai mult, dar sunt în continuare căști pentru ureche foarte bune, pentru prețul solicitat.

Cu o baterie superbă, care oferă până la 18 ore de redare și conexiune Bluetooth stabilă, cu o rază de acțiune de 10 m, înseamnă că poți scăpa de fire.

Poți să le conectați la mai multe dispozitive în același timp și să folosești butoanele integrate pentru controlul muzicii și microfonului, în timpul apelurilor.

Calitatea materialelor este foarte bună, iar prin adăugarea stratului anti-apă, înseamnă că poți utiliza aceste căști pentru orice tip antrenament. Fixarea este bună, așa că poți să le folosești pentru exerciții fizice complexe, dar nu sunt potrivite, totuși, pentru sprinturi.

BackBeat FIT 500 sunt cele mai potrivite pentru exerciții în sală, dacă nu faci mișcări prea multe cu capul.

Mai mult, căștile din spumă de memorie acoperite din material textil din piele conferă confort și protecție. Combinate cu un design cu spatele închis, acestea oferă o izolare bună a zgomotului, prin eliminarea zgomotului ambiental. Este benefic într-o sală de sport mare.

Ce nu ne-a plăcut

Căștile la ureche nu sunt potrivite pentru exerciții intense. Un pic dezamăgitoare în ceea ce privește rezistența la apă, neavând o evaluare IPX, fiind doar rezistent la transpirație. Ai grijă în jurul apei, altfel s-ar putea să se defecteze.

Sunetul

Sunetul este peste medie. Sunt subliniate de bas, care se îmbină frumos cu toată muzica pentru antrenamente.

Basul este tare și care punctează, făcând muzică completă și distractivă. Acutele sunt detaliate, deși la volume mari se aude un șuierat. În general, au un sunet minunat pentru antrenament, dorit de majoritatea clienților.

Dacă ai nevoie de căști wireless pentru antrenamente, Plantronics BackBeat FIT 500 sunt cele mai bune.

Verifică preț Plantronics BackBeat FIT 500 aici!

BlueAnt Pump Zone (cele mai bune over-ear)

Căști BlueAnt Pump Zone

BlueAnt Pump Zone sunt cele mai bune căști de antrenament peste ureche.

Conexiune: Wireless, Bluetooth 4.1

Durată utilizare baterie: Până la 30 de ore

Rezistență la apă: Impermeabil la transpirație

Tip: over-ear

De ce să le cumperi?

Dacă lucrezi mult timp în sală, vei aprecia căștile de antrenament peste ureche mai mult decât pe cele în ureche. Și, BlueAnt Pump Zone sunt cele mai bune din categorie.

În primul rând, căștile pentru urechi sunt mari și mai bine căptușite, pentru o fixare extrem de confortabilă.

De asemenea, acestea sunt rezistente la transpirație cu un rating IP54 (IPX4). Le poți conecta fără fir cu Bluetooth 4.1 și poți ajunge până la 30 de ore de viață a bateriei, per încărcare.

Deci, le poți folosi în sală zile întregi și nu-ți faci niciodată griji pentru că se descărcă bateria.

Pentru o călătorie mai confortabilă, poți să le pliezi și să le transporți în carcasa de transport.

Există, de asemenea, butoane de control pe căști. Poți modifica ușor volumul sau piesele și există chiar integrarea Siri/Google Assistant .

În total, aceste căști over-ear pentru antrenamente oferă tot ce îți dorești.

Ce nu ne-a plăcut

Stabilitatea lor nu este cea mai bună, deoarece sunt peste urechi. Probabil că nu vor rămâne la locul lor dacă alergi. De asemenea sunt un pic prea scumpe.

Sunetul

Sunetul este clar bas cu bas amplificat. Timbrul este special pentru cei care iubesc tonalitățile joase.

Ele sunt cele mai bune pentru hip-hop, rap, EDM și alte genuri cu bas amplificat .

Căștile de antrenament over-ear de la BlueAnt Pump Zone sunt perfecte pentru sală. Datorită bateriei lor cu durată foarte mare și a confortului ridicat, pot fi cel mai indicate în cazul în care ridici greutăți mari.

Verifică preț BlueAnt Pump Zone aici!

Mențiuni speciale

BeatsX – Sunt ele mai bune căști pentru antrenament, de la Beats, însă doar până când Powerbeats Pro va începe să fie vândut pe scară largă.

Origem HS-1 – Căști wireless excelente, ieftine, cu protecție pentru durata a bateriei și a apei, dar nu se mai produc.

Ce căști sport trebuie să eviți?

Vedem câteva site-uri mari care recomandă Jlab Audio Epic2. Nu vă recomandăm Jlab Audio Epic2, datorită rezistenței slabe. Se pare că au o problemă cu transpirația și umiditatea în general și se strică destul de repede. Evitați și primul model Jlab Audio Epic.

Beats PowerBeats3 – a fost recomandarea noastră pentru numărul 1 pentru căștile de antrenament Beats, dar din 2017, rezistența s-a înrăutățit.

Plantronics BackBeat FIT 300/305 – S-ar putea să pară o opțiune bună, deoarece BackBeat 500 sunt căști de top, dar par să aibă o problemă de calitate.

Sennheiser CX Sport – Sunt cele mai noi căști de antrenament wireless de la Sennheiser. Spre deosebire de reputația lor pozitivă, acest model pare să sufere de întreruperi ale semnalului și este bine să-l eviți.

De unde să cumperi cele mai căști bune de antrenament – Ghidul cumpărătorului

Bărbat cu căști alergând pe plajă.

Cele mai multe căști nu sunt potrivite pentru antrenamente.

Trebuie să căutați caracteristici specifice. Înainte de a cumpăra, pune-ți aceste întrebări:

 • Cum se vor fixa în timpul unui antrenament?
 • Sunt rezistente la apă sau la transpirație?
 • Cât sunt de rezistente?
 • Cum le voi conecta, fără fir sau cu fire?
 • Doresc o izolare bună a zgomotului sau o audiție a zgomotelor din jur?
 • Care este calitatea sunetului?
 • Care este durata de viață minimă a bateriei de care am nevoie? (dacă este wireless)

Pentru a afla de ce este important să ceri acest lucru, verifică explicațiile de mai jos.

Cum se vor fixa în timpul unui antrenament?

Indiferent dacă ridici greutăți, alergi sau faci exerciții fizice pe aparate de fitness, nu dorești să-ți cadă căștile pe jos.

Nu este nimic mai enervant decât reajustarea constantă a unor căști on-ear care nu sunt fixate.

Vrei să te concentrezi asupra exercițiului tău, confortabil și să te bucuri de muzică, fără întreruperi?

Dacă da, atunci trebuie să știi că:

Căștile mici (căștile în ureche) au cea mai stabilă fixare. De obicei, sunt ușoare, au aripioare pentru fixare sau cârlige de ureche (de stabilitate) și oferă multă putere pentru a asculta, chiar și în cazul unor sporturi foarte solicitante.

Căștile vin, de asemenea, cu o varietate de capete pentru urechi.

Cele mai bune capete sunt cele din spumă cu memorie, care sunt mai confortabile și se fixează mai sigur. Le poți cumpăra separat, pentru majoritatea căștilor in-ear.

Celelalte opțiuni sunt:

Căști de antrenament pe ureche și peste ureche, care oferă un confort superior, dar o fixare mai puțin stabilă. Acestea nu sunt potrivite pentru exerciții rapide, cum ar fi sprintul, din cauza greutății mai mari (pot să cadă pe jos).

Dar multe persoane le folosesc pentru o activitate mai lentă, cum ar fi ridicarea greutăților.

Sunt rezistente la apă sau la transpirație?

Căștile pentru sport trebuie să fie rezistente la umiditate.

Când te forțezi, transpiri foarte mult. Iar când transpirația vine în contact cu partea electronică a căștilor, o poate deteriora.

De asemenea, s-ar putea să fii surprins de ploaie sau să te uzi, dacă faci sporturi nautice.

Se întâmplă des ca puțină transpirație să strice căștile, pentru totdeauna.

De aceea, ar trebui să cauți (cel puțin) căști rezistente la transpirație sau care oferă chiar garanție împotriva transpirației – chiar mai bine dacă au un rating IPX certificat.

Evaluarea IPX mai mare (de la 1-9) înseamnă o rezistență mai bună la apă. Explicații aprofundate IPX aici.

 • În general, un dispozitiv electronic are nevoie de cel puțin o clasificare IPX4 pentru a fi rezistent la transpirație.
 • Rezistent la transpirație este < IPX4
 • Garantat împotriva transpirației este IPX4
 • Impermeabil (sau rezistent la apă) este IPX5 – IPX7
 • IPX7 + impermeabil complet
 • Protecția completă împotriva apei sau „garantat” împotriva apei începe de la valorile IPX7 și IPX8. Aceste căști pot fi scufundate în apă până la 1m, dar nu mai mult.

Pot înota cu căști de antrenament impermeabile?

Poți, dar există și limitări.

În primul rând, ai nevoie de căști impermeabile cu minim IPX7. Apoi, dacă ai căști Bluetooth, poți înota doar cu capul deasupra apei.

Mai mult, tehnologia Bluetooth are o rază de acțiune limitată (majoritatea în jur 10m) și nu mai funcționează sub apă.

Apa este prea densă pentru ca semnalul Bluetooth să străbată (ploaia este în regulă, dar bazinele și lacurile nu sunt).

Așadar, dacă îți dorești să le folosești în timp ce înoți, atunci ia-ți căști speciale pentru acest lucru.

În ceea ce privește căștile de antrenament cu fir, nu există multe impermeabile complet, plus ai nevoie de un smartphone rezistent la apă, iar firele te vor încurca la înot.

Pot face duș cu căștile de antrenament?

Poți, dar numai dacă protecția împotriva apei, oferită de căștile tale, este suficient de bună.

Îți recomandăm căști impermeabile cu cel puțin IPX5 rating / protecție la apă.

Orice calificativ inferior față de acesta înseamnă un risc pentru căști.

De asemenea, Bluetooth funcționează bine sub duș, dar nu sub apa din cadă.

Reține, doar pentru că producătorul spune că aceste căști sunt impermeabile sau rezistente la transpirație, nu înseamnă că poți face duș cu ele.

Ai nevoie de cel puțin IPX5 (mai mult este mai bine) pentru a face duș fără să riști. IPX explicat aici.

Problema este că nu toate companiile își dezvăluie ratingurile IPX. Bose, de exemplu, nu îți va oferi aceste informații.

În cazurile în care nu știi, este mai bine să nu încerci. Din fericire, am făcut un ghid despre căștile wireless impermeabile pe care le poți consulta.

Cât de durabile sunt căștile?

Calitatea materialelor este un factor esențial.

În timpul exercițiului, te miști repede și ai mai multe șanse să lovești și să deteriorezi căștile accidental.

Căștile de sport perfecte trebuie să fie rezistente la lovituri și șocuri.

Dacă ești un sportiv obișnuit – așa cum sunt majoritatea oamenilor – vei folosi căștile destul de mult. A alege un produs bine construit, care nu se va sparge după câteva luni, îți va economisi bani pe termen lung.

Este foarte dificil să măsori rezistența căștilor doar uitându-te la ele.

Cel mai bine este să le testezi (test de impermeabilitate) și să verifici feedback-ul altor utilizatori.

În acest ghid, vă recomandăm numai căști de antrenament de calitate mai bună, care au șanse mai mici să se defecteze.

Cum le voi conecta, fără fir sau cu fire?

Pentru antrenament, căștile Bluetooth wireless sunt cele mai populare. Acestea oferă o experiență de ansamblu mai bună.

Înainte aceasta era o întrebare grea. Cu toate acestea, astăzi, toți marii producători de căști au modele de top fără fir.

Când tehnologia Bluetooth era la început, era mai puțin fiabilă și mai scumpă. Astăzi, lucrurile s-au schimbat.

Iată care sunt avantajele și defectele căștilor wireless pentru antrenament.

Beneficiile

Ești liber să te plimbi – în zona de acoperire a Bluetooth, de aproximativ 10 m

Nu există fire care să te încurce și să te enerveze

Toate căștile Bluetooth acceptă apelurile telefonice

Defectele

Trebuie să încarci bateria (capacitatea bateriei scade odată cu vârsta, există șansa să se strice)

Mai scumpe, în medie – deși le poți obține mai ieftin

Libertatea de a nu avea fire este un punct de vânzare puternic.

Poți pune iPhone-ul sau smartphone-ul Android undeva în sală, să-l conectezi și să începi să lucrezi.

Dacă faci exerciții în aer liber, poți pune telefonul în buzunar și niciodată nu trebuie să îți faci griji cu privire la locul unde sunt firele.

Singura problemă cu căștile Bluetooth – acum că calitatea audio nu mai este o problemă, datorită eficienței ratei biților – este bateria.

Bateria are nevoie de încărcare constantă, este mai grea și se poate defecta. Din fericire, noile căști de protecție wireless pot reda timp de aproximativ 8 ore și se pot încărca rapid complet în 2 ore.

Dacă nu te deranjează încărcarea bateriei, căștile wireless sunt pentru tine.

Când să iei căști cu fir pentru antrenament?

Pe de altă parte, căștile sport cu fir sunt, de obicei, mai ieftine și mai fiabile.

Firele au o tehnologie sigură, care funcționează bine, în special cu cabluri speciale, care nu se încurcă.

Nu este nevoie să te preocupi să încarci bateria, la conectare sau redare. Trebuie să ții telefonul în buzunar dar, probabil, ești obișnuit cu asta.

În cazul în care nu te forțezi prea mult la antrenament și ai un dispozitiv audio de 3,5 mm (multe smartphone-uri noi nu au AUX), căștile de antrenament cu fir sunt o alegere bună.

În fine, contează și preferințele personale.

În general, căștile de antrenament wireless au devenit excelente. Astfel, acestea întrec, cu ușurință, pe cele cu fir.

Dorești o izolare bună a zgomotului sau să auzi și ce se întâmplă în jur?

Izolarea pasivă a zgomotului este excelentă atunci când nu vrei să fii deranjat de zgomotul ambiental (cum ar fi muzica de sală, zgomotul de trafic etc).

De asemenea, este posibil ca alți oameni să audă muzica ta, ceea ce ar putea fi jenant – dacă ești fan Hannah Montana.

Pe de altă parte, în situații precum alergarea în oraș, o bună conștientizare a zgomotelor din jur este critică.

Să fii conștient de ce este în jur te poate salva de accidente.

În acest caz, ar trebui să obții căști cu spate deschis sau semi-deschise, cu o mică izolare pasivă a zgomotului.

Sau folosești capete mai mici pentru urechi, pentru a lăsa să intre mai mult aer (și zgomot), dar acest lucru va reduce și calitatea audio.

Care este calitatea sunetului?

Doar pentru că vei folosi căștile pentru exerciții fizice, nu înseamnă că trebuie să asculți un sunet de calitate slabă.

Vrei să te bucuri de muzica ta, fără să fii iritat. Majoritatea oamenilor preferă accentul pe bas pentru exerciții fizice, deoarece le conferă ritm și motivație.

În orice caz, majoritatea căștilor de antrenament wireless din acest articol au un timbru sonor cu bas amplificat.

Și multe căști oferă și cu un egalizator, care îți permite să schimbi ușor sunetul așa cum dorești (cele la un preț mai mare).

Care este durata de viață minimă a bateriei de care am nevoie? (dacă este wireless)

Căștile de antrenament wireless sunt dotate cu o baterie care trebuie încărcată.

Dar de cât timp ai nevoie, per încărcare?

Căștile de antrenament wireless trebuie să aibă suficientă putere pentru a te putea ține cel puțin un antrenament – dacă nu mai mult.

Este frustrant să ți se termine bateria în timpul unui antrenament.

Ar trebui să cauți căști de antrenament la care bateria ține cel puțin 4-5 ore (sau mai multe).

Modelele mai bune oferă până la 10 ore în timp ce căștile wireless mai mici, adevărate, în jur de 4 ore (nu cumpăra dacă oferă mai puțin de atât).

Căști wireless sau căști clasice, pentru antrenamente

Ce tip de căști este cel mai potrivit pentru exerciții fizice?  

Cunoaștem câteva tipuri:

 • Căști wireless sau căști clasice (fără fir și cu fir)
 • Căști wireless adevărate (numai wireless)
 • Căști pe ureche (fără fir și cu fir, mai mici decât cele peste urechi)
 • Căștile over-the-ear (wireless și wireless, cele mai mari)
 • Cel mai bun și cel mai popular tip de căști este cel in-ear.
 • Sunt mici, ușoare și oferă cea mai stabilă fixare și un confort decent.
 • Poți alege între căști cu fir, wireless și cele cu adevărat wireless.
 • Datorită dimensiunilor mici, capacitatea bateriei lor este mai mică.
 • Căștile pe ureche și peste ureche sunt cele mai populare pentru ridicatul greutăților.
 • Căștile mai mari, cu cupe, oferă un confort superior. Mulți participanți la antrenamente le preferă, dar unii le folosesc și la jogging.

Poți obține căști peste-ureche cu fir și fără fir pentru antrenamente, care sunt rezistente la transpirație și care se potrivesc foarte ușor.

În cele din urmă, este o problemă de confort sau de fixare mai bună, și doar tu hotărăști.