Trei căști Modular Mod-1 de diferite culori.

Review Căști Modular Mod-1 – Proiect crowdfunding reușit sau eșuat?

Căști wireless prin Bluetooth cu radio FM create cu ajutorul crowdfunding.

„Crowdfunding-ul este practica finanțării unui proiect sau a unei societăți prin strângerea de sume mici de bani de la un număr mare de oameni, de obicei prin internet. Crowdfunding-ul este o formă de crowdsourcing și finanțare alternativă.”

Modular Mod-1 este un produs creat de acest proiect bazat pe crowdfunding. Deși promisiunile erau mari, mai sunt câteva lucruri care pot fi îmbunătățite.

Numite Mod-1, aceste căști prin Bluetooth over-ear oferă extra funcții, precum un card reader SD dar lasă de dorit când vine vorba de alte funcții. Totuși sunt niște căști wireless bune pentru oricine apreciază bass-ul în muzică, le poți vedea pe Amazon mai jos.

Pro

  • Foarte ușoare
  • Design confortabil cu pad-uri moi
  • Rezistente

Contra

  • Un bass prea puternic
  • Design care lasă de dorit
  • Telecomandă enervantă

Specificații

Tip: Căști Over-Ear
Conectare: Wireless Bluetooth și 3.5mm AUX
Design: Closed-back
Mărime difuzor: 40mm

Frecvență de răspuns: 20Hz-20,000Hz
Impedanța: 4 ohm
Greutate: 227g
Lungime cablu: N/A
Microfon și telecomandă: Da (built-in)
Rezistență la apă: Nu

Bluetooth: 4.2.2.
Viată baterie: 3.5 ore – 7 ore
Timp de încărcare: Sub 2 ore
Izolare fonică: Nu
Port de încărcare: Micro USB
aptX: Nu

Ce vei găsi în cutie?

  • Căști wireless Modular Mod-1
  • Cablu AUX, 3.5mm
  • Cablu Micro-USB
  • Manual de utilizare

Căști Modular Mod-1 văzute de sus.

Confort

Deși căștile sunt clasate ca over-the-ear sunt destul de mici. Dacă ai urechi mai mari, s-ar putea să ai o problemă încercând să le folosești confortabil. Dar și așa, pentru majoritatea urechilor, se potrivesc bine. Pad-urile sunt destul de moi cât să creeze un sentiment plăcut după ce se încălzesc. La început, cupele, s-ar putea să pară puțin reci la atingere, dar acest sentiment dispare rapid.

Cupele din spumă moale și piele falsă pot fi ușor înlocuite cu altele, deși nu există multe alternative când acest review este scris. Poate cu timpul vor apărea mai multe opțiuni. Ar fi plăcut să fie mai multe opțiuni pe piața.

În plus, banda de cap flexibilă poate fi întinsa destul de mult, să se potrivească și pe cele mai mari capete. De asemenea, cupele de urechi se ajustează ușor după forma capului. Căștile Modular Mod-1 au un confort superior din cauza greutăți reduse și bandei flexibilă.

Izolare fonică

S-ar putea să auzi că aceste căști au izolare fonică, dar de fapt este doar izolare fonică pasivă. Există multă confuzie asupra acestui fapt, așa că uite o explicație:

Izolarea fonică pasivă este decentă, nu te va transporta într-o lume perfectă de liniște și pace, dar este destul de bună. Nivelul de sunet eliberat în exterior este și el destul de mic, așa că poți asculta muzică în public fără să îți faci griji.

Citește și: Cele mai bune căști pentru izolare fonică.

Durabilitate

Acesta este un punct forte, căștile Modular Mod-1 având o calitate bună când vine vorba de durabilitate. Poți simți calitatea bandei din metal care poate fi flexată destul de mult. Cupele se pot plia pentru o stocare mai ușoară, și pentru a le face mai portabile.

Dar trebuie să ții minte că trebuie pliate cu o anumită forță. Banda, și ea este foarte bine făcută. De asemenea părțile de plastic care acoperă cele metalice nu sunt cele mai bune, dar par rezistente și dau o impresie foarte bună.

Singurul lucru care nu ne-a plăcut este design-ul bandei. Arată puțin învechită și are un look „ieftin”. Există pe piață modele care arată mult mai bine, dar și așa, banda se simte solidă și este rezistentă.

Căști Modular Mod-1 cu un difuzor desfăcut.

Bluetooth și baterie

Bluetooth 4.2.2. este ușor de conectat și folosit, având raza standard de în jur de 10 metri cu o conexiune puternică. Din această cauză nu vei pierde conexiunea nici cu un perete destul de gros între tine și dispozitiv.

Bateria încărcată complet îți va rezista între 3 ore jumătate și 7 ore din punctul de vedere al producătorului, dar noi credem că 5 ore și jumătate, 6 ore sună mai realistic. Depinde foarte mult de volumul la care asculți muzică.

Se poate încărca cu cablul micro-USB, în mai puțin de 2 ore.

Accesorii

Nu sunt foarte multe accesorii în acest pachet. Primești un cablu Micro-USB pentru încărcat, dar poți folosi și cablu de la orice alt produs.

Primești și un cablu AUX cu un jack de 3.5mm la ambele capete.

Acestea sunt singurele accesorii din pachet.

Caracteristici

Cu o telecomandă build-in, poți controla muzica pe mod Bluetooth, ceea ce este o trăsătura standard pentru toate căștile wireless. Problema cu Mod-1 este designul neîndemânatic al butoanelor. Durează destul de mult să te obișnuiești cu el, și chiar și după aceea poți apăsa greșit pe alt buton, în special în timp ce mergi.

Design-ul cu o singură plăcuță pentru toate butoanele poate arată elegant dar creează probleme la utilizare.  Apăsarea pe un alt buton sau sunarea accidentală a ultimului apel din telefon se întâmpla mai des decât ne-am dori, dar din cauză că este vina design-ului nu se poate face nimic în privința asta.

Dar nu totul este așa de rău, Mod-1 având caracteristici unice care nu pot fi găsite în altă parte. Un cititor de carduri micro SD în cupe. Aceasta este o caracteristică unică dar care vine cu o întrebare: „Cine folosește carduri Micro SD pentru muzică în zilele noastre?”. Cu selecția actuală de servicii de streaming pentru muzică mai nimeni nu se mai obosește cu cardurile SD.

Funcția aceasta pare puțin redundantă, singurul motiv pentru care ai vrea să o ai, ar fi să folosești căștile fără un player audio. Doar să îți pui cardul micro SD și să te bucuri de muzica ta.

Altă funcție unică este mod-ul radio FM. Căștile au un receptor radio în ele ceea ce este foarte bine dacă îți place să asculți radio. Nu ai nevoie de nici un player audio, doar le pornești, găsești frecvența pe care o vrei și te bucuri de postul tău favorit de radio. Din păcate, nu există nici un mod să salvezi radiourile favorite, așa că trebuie să le găsești de fiecare dată.

Cupă a căștilor Modular Mod-1 văzută de aproape.

Sunet

Acum, când vine vorba de calitatea sunetului, aceste căști sunt accentuate pe bass. Așa că sunetul are un accent „bassy” bun. Joasele nu sunt foarte adânci, și puțin noroioase. În consecința nu sunt uimitoare pentru cineva care apreciază bass-ul, dar sunt destul de bune.

O altă problemă pe care am observat-o este volumul mult mai mic în modul Bluetooth comparativ cu modul cu fir. Folosim același telefon pentru toate căștile Bluetooth și cu Mod-1 volumul maxim nu este la fel de tare. Asta poate este mai bine pentru auzul tău, dar câteodată este distractiv să dai muzica la maxim și să te bucuri de artistul tău preferat.

În adiție, înaltele nu sunt foarte detaliate așa că în cel mai bun caz par mediocre.

În plus, soundstage-ul este foarte mediocru. Per total sunetul este puțin dezamăgitor. Poți găsi sunet mai bun la un preț mai mic. Dacă Modular îmbunătățesc calitatea sunetului, aceste căști ar fi o alegere mai bună.

În concluzie, poți găsi funcții unice (cititor de carduri micro SD și radio FM), într-o pereche de căști confortabile și rezistente dar cu un audio destul de slab și cu o telecomandă „ciudată”.

Verifică preț Modular Mod-1 aici!


Citește și: