Casti House of Marley Positive Vibration XL in sac de protectie.

Review căști House of Marley Positive Vibration XL 

Căști over-ear Bluetooth ce au design și sunet superbe, la un preț mai mic de 500 RON.

Dacă ai în jur de 500 RON și vrei să-ți iei o pereche de căști wireless, atunci House of Marley Positive Vibration XL sunt cea mai bună alegere. Ai parte de un sunet de calitate înaltă, performanță bluetooth fantastică și un design rezistent ce este confortabil, și le poți folosi și când esti pe fugă.

Aceste căști fac o impresie excelentă din momentul în care le ții. Au materiale de calitate, o potrivire confortabilă și un sunet balansat și detaliat.

Nu ne putem plânge de prea multe, iar acest lucru le face o alegere excelentă.

Pro

 • Calitatea construcției este de nivel înalt
 • Au un design plăcut trăsături din lemn
 • Program de sustenabilitate (Ajuți să plantezi un copac)
 • Conexiunea bluetooth este foarte bună
 • Sunetul este plăcut și balansat
 • Prețul este sub 500 RON

Contra

 • Banda de susținere nu este foarte flexibilă
 • Pad-urile mici s-ar putea să nu se potrivească persoanelor cu urechile mai mari

Specificații

 • Tip: Over-ear
 • Conexiune: Wireless bluetooth
 • Design: Closed-back

Căști

 • Mărimea difuzoarelor: 40mm
 • Aria frecvențelor: 2402 – 2480 MHz
 • Impedanță: N/A
 • Greutate: 252g
 • Lungimea cablului: AUX – 135cm
 • Microfon și controale: Da, microfon încorporat & control pe cablu
 • Protecție împotriva apei: Nu

Wireless

 • Bluetooth: 5.0
 • Durata bateriei: 24 de ore
 • Timp de încărcare: În jur de 2 ore
 • Noise Cancelling activ: Nu
 • Cablu de încărcare: USB-C
 • Codecuri Bluetooth: SBC
 • Aria Wireless: 10 metri

Microfon

 • Tip: Încorporat
 • Design: N/A
 • Se poate da pe mute: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile House of Marley Positive Vibration XL
 • Cablu de încărcare USB-C
 • Cablu AUX de 5mm cu control in-line
 • Săculeț pentru transport
 • Manualul utilizatorului

Cutie casti House of Marley Positive Vibration XL.

Confort & potrivire – 4/5 Excelent

Căștile over-ear Positive Vibration oferă confort de durată datorită pad-urilor din spumă, a benzii de susținere extensibile și a construcției flexibile. Le poți purta ore în șir fără să simți disconfortul.

Deși ar trebui să știi niște chestii. Cupele nu sunt cele mai mari. Poți să găsești căști over-ear mai mari.

Din moment ce au fost proiectate pentru a fi portabile, cu o structură pliabilă, cupele abia de sunt suficient de mari pentru a-ți acoperi complet urechile (dacă ai urechi de adult de o mărime normală).

Poți simți cum pad-urile se freacă de marginea urechilor tale. Nu este inconfortabil, însă vei simți acest lucru.

Din fericire, spuma din pad-uri este moale și se conformează bine după forma capului. În timp ce sunt promovate ca având spumă cu memorie, nouă ni s-a părut că este doar spumă normală ce revine la forma originală imediat ce le dai jos de pe cap. Acest lucru este bun, căptușeala este mai mult decât adecvată.

Banda de susținere este acoperită cu țesătură. Partea de jos are mai multă căptușeală pentru a ușura stresul din partea de sus a capului.

Însă banda de susținere este destul de dură. Nu este cea mai flexibilă pe care am întâlnit-o, iar dacă ai un cap mai mare, atunci forța de prindere s-ar putea să fie prea puternică pentru tine.

Una peste alta, sunt puțin flexibile, iar cupele se pivotează, deci se pot potrivi bine pe majoritatea capetelor de adulți și pe cele ale copiilor cu capetele mai mari.

În cazul în care vrei să le folosești în timp ce ridici greutăți, poți face acest lucru atâta timp cât nu îți miști capul foarte repede.

Forța de prindere este puternică, iar căștile vor sta pe cap foarte bine.

Izolare fonică – 4/5 Excelentă

Datorită pad-urilor și a designului closed-back, izolarea fonică pasivă este destul de bună. Elimină o cantitate mare de sunet ambiental, însă nu complet.

Majoritatea căștilor over-ear elimină o parte din sunetul de fundal, însă Positive Vibration XL fac o treabă mai bună.

Pad-urile groase creează o sigilare bună în jurul urechilor și blochează majoritatea sunetului de fundal din exterior.

Chiar și așa, tot vei auzi oamenii vorbind atunci când pui muzica pe pauză, însă acesta este un lucru bun. Dacă ești într-un loc zgomotos, nu te aștepta să nu mai auzi nimic, din moment ce aceste căști nu au Noise-Cancelling.

Zgomotul de vând aproape că nu este o problemă. Într-o situație în care vântul bate, vei auzi, însă într-o cantitate normală.

 

Bluetooth – 4.5/5 Aproape perfect

Cât de stabilă este conexiunea Bluetooth a căștilor Positive Vibration XL?

Conexiunea Bluetooth 5.0 a acestui model de la Marley este foarte stabilă și este mult mai bună decât a majorității căștilor cu aceeași versiune Bluetooth. Funcționează normal când punem doi pereți între căști și dispozitivul de redare, iar acest lucru este rar. De asemenea, nu am avut parte de întârzieri atunci când ne uitam la videouri.

Majoritatea căștilor cu Bluetooth 5.0 oferă o conexiune wireless bună, însă tot există limitări.

Există ocazionalele distorsiuni sau întreruperi scurte, însă sunt normale, iar majoritatea căștilor nu funcționează când punem 2 pereți între căști și dispozitivul de redare.

Însă acestea funcționează fără probleme, chiar dacă punem 2 bariere între.

Nu am avut parte de un semnal slab chiar și atunci când am pus 2 obstacole. Sunt foarte de încredere și puternice.

Totuși, ar trebui să te aștepți la aria de acoperire standard de 10 metri, ce este oricum destul.

Există întreruperi atunci când te uiți la videouri?

Nu am avut parte de nimic observabil atunci când ne-am uitat la videouri pe Youtube. Sunt excelente pentru a te uita la canalele tale preferate.

Totuși, nu suportă codecuri Bluetooth mai bune, precum aptX sau AAC, sau cel puțin nu este menționat acest lucru. Ai parte doar de SBC, este bun, însă acesta este motivul pentru care nu au 5/5.

Încă un lucru…

Atunci când le conectăm nu există nici un sunet static, precum întâlnim de obicei la alte căști bluetooth ieftine. Când pui pauză la muzică ai parte doar de liniște, ceea ce este de așteptat.

Casti House of Marley Positive Vibration XL.

Baterie – 4.5/5 Aproape Perfect

Căștile Positive Vibration XL au destulă baterie pentru a te ține o zi. Mai mult sau mai puțin, depinzând de volumul la care asculți. De asemenea, încărcarea este rapidă prin USB-C și au și un indicator LED pentru a știi câtă baterie mai ai.

Capacitatea de 24 de ore a bateriei reprezintă destulă putere chiar și pentru cei mai extremi utilizatori. Căștile circum-aurale (over-ear) din ziua de azi sunt suficient de mari pentru a avea o baterie mai mare decât a căștilor wireless in-ear.

Le încarci cu noul cablu USB-C, iar acesta este inclus în pachet.

Durează în jur de 2 ore să le încarci complet, iar datorită funcției de încărcare rapidă, ai parte de 4 ore de redare per 10 minute de încărcare. Este excelent.

Durablitate – 4.5/5 Aproape perfectă

Căștile Positive VibratioN XL sunt bine făcute și rezistente, având o construcție din oțel inoxidabil și aluminiu, ce se pliază. Se simt bine la atingere și nu au semne slabe, cu excepția flexibilității limitate a benzii de susținere.

Există puține lucruri de care te poți plânge când vine vorba de calitatea construcției. Materialele sunt de calitate înaltă și sunt bine integrate, iar totul se simte de parcă a fost proiectat cu atenție la detalii.

Sunt puțin cam grele, probabil din cauza construcției din metal. Exteriorul cupelor este din plastic lustruit cu embleme din lemn ce oferă un aspect premium.

Căptușeala cupelor este este acoperită cu piele artificială moale. Cablurile sunt împletite cu țesătură, ajutând la detensionare.

Chiar și butoanele pentru control au o senzație de calitate înaltă, sunt acoperite cu cauciuc și simți când apeși pe ele.

În orice caz, singurul lucru de care ar trebui să te “îngrijorezi” este banda de susținere ce nu este foarte flexibilă. Nu o poți întinde la fel de mult precumla alte căști, iar atunci când o faci, creează un zgomot ciudat de plastic ce se freacă de plastic.

Garanție: 2 ani

Funcții – 4/5 Excelent

House of Marley Positive Vibration XL vin cu funcțiile normale ale căștilor Bluetooth. Ai parte de o conexiune wireless de încredere, indicator LED pentru baterie, controale încorporate și microfon. În plus ai încărcare rapidă și controale in-line, atunci când ai nevoie de ele.

Vei avea parte de tot ce te poți aștepta la un asemenea preț. Conexiunea Bluetooth merge fără probleme. Controalele încorporate sunt ușor de folosit și poți controla melodiile, volumul, apelurile și asistentul vocal.

Cum este calitatea microfonului?

Este la fel ca și cu alte microfoane încorporate. Poți să ții un apel normal într-o cameră liniștită, însă nu și într-un loc zgomotos.

De asemenea, persoana cu care vorbești va ști că folosești o pereche de căști din moment vocea ta se va auzi înăbușită.

Nu au o aplicație, iar telecomanda in-line are doar un buton multifuncțional. Nu poți să schimbi muzica și nici să controlezi butonul, însă celelalte funcții merg.

De asemenea, indicatorul LED îți arată nivelul bateriei. Clipește atunci când căștile sunt aprinse, și atunci când le pui în modul de împerechere.

Există și un sunet ce te anunță când căștile pornesc/se sting sau atunci când nivelul bateriei este scăzut.

De asemenea, asistentul vocal este destul de dificil. Conform manualului utilizatorului, trebuie să apeși și să ții apăsat timp de 3 secunde, însă când am încercat, al nostru se stinge.

Accesorii

Singurul accesoriu real este săculețul pentru transport ce este destul de mare pentru a depozita căștile pliate. În plus, primești un cablu de încărcare și unul AUX, însă acestea sunt standard în această categorie.

Casti House of Marley Positive Vibration XL.

Sunet – 4/5 Excelent

Au un sunet balansat, cu un bass puțin pronunțat, iar sunetele înalte sunt clare. Este potrivit pentru toate genurile muzicale și te îi va satisface chiar și pe cei mai mofturoși utilizatori.

Totuși, bass-ul nu este foarte puternic, precum cel al căștilor Beats. De exemplu este mult mai discret, însă o ureche antrenată îl va simți. Are o putere plăcută, chiar și puțin bubuit.

Vocile sunt piesa principală și se aud surprinzător de natural. Este o combinație plăcută, aproape de un sunet natural ce va delecta majoritatea persoanelor.

Chair și așa, soundstage-ul este destul de mic pentru căștile over-ear. Nu ai parte de același sunet spațios precum cel al altor modele mai performante.

De asemenea, volumul maxim nu este periculos de înalt, însă este suficient pentru a avea impact asupra auzului tău, în cazul în care nu ai grijă. Lucrul bun la aceste căști este că nu există distorsiuni și nici sâsâituri la nivele înalte de volum.

Sunetele înalte și clare, bass-ul este puternic și vocile ample creează o calitate a sunetului plăcută.

Am observat un lucru. Dacă asculți o melodie cu o cantitate mare de sub-bass (Hans Zimmer – The Dark Knight, la minutul 3:30) și schimbi volumul, creează un sunet în difuzoare, însă acest lucru nu se întâmplă cu alte melodii, deci nu este o problemă mare.

De ce să cumperi House of Marley Positive Vibration XL?

House of Marley Positive Vibration XL sunt una dintre cele mai bune căști wireless din această categorie de preț în acest moment. Sunt bine construite, de nădejde, au o performanță excelentă a bateriei și o calitate înaltă a sunetului.

Dacă vrei o pereche de căști wireless over-ear pe care să le folosești pe fugă, atunci acestea sunt perfecte din moment ce se pliază și au o potrivire strâmtă pe cap (este mai greu să cadă în timp ce te miști).

Folosesc materiale reciclabile și au un pachet prietenos cu mediul, în plus, o parte din bani se duc la plantarea de copaci. Nu trebuie să te simți vinovat că ai cumpărat aceste căști.

Dacă adaugi și calitatea audio ce va mulțumi majoritatea cumpărătorilor, alături de funcționalitate Bluetooth, aceste căști devin o ofertă atractivă.

Dacă vrei o pereche de căști Bluetooth de calitate înaltă, la un preț mai mic de 500 RON, ce sunt prietenoase cu mediul, atunci aruncă o privire la House of Marley Positive Vibration XL.

Verifică preț House of Marley Positive Vibration XL  aici!


Citește și: