Căști Audio-Technica ATH-M40x.

Review căști Audio-Technica ATH-M40x

O pereche de căști nemaipomenită la un preț mai mic de 500 RON. Sunt excelente pentru iubitorii de bass de calitate și pentru entuziaștii de muzică.

Căștile Audio-Technica ATH-M40x reproduc un bass excelent, în timp ce rămân balansate și naturale. Acest lucru le face un favorit printre muzicieni și gameri.

Nu sunt zgomotoase, însă produc un bass clar și profund, cu destulă putere. Sunetul este așa de bun încât multe persoane le consideră mai bune decât ATH-M50x.

 • Căști over-ear
 • Closed-back
 • Răspuns frecvență: 15Hz – 20kHz

Pro

 • Un profil al sunetului balansat
 • Bass bun
 • Designul funcțiilor este profesional
 • Cabluri detașabile de calitate
 • Izolare fonică bună
 • Un raport calitate-preț excelent

Contra

 • Pentru mulți utilizatori nu sunt confortabile din momentul în care le pui pe cap (se pot modifica)
 • Cablul ce conectează cupele este predispus la rupere (este detașabil)

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile Audio-Technica ATH-M40x
 • Cablu audio spiralat
 • Cablu audio drept
 • Săculeț de cărat cu șnur
 • Adaptor stereo de la 6.3mm la 3.5mm

Accesorii căști Audio-Technica ATH-M40x.

Confort

Este posibil să nu fie imediat confortabile, însă te vei obișnui repede cu ele.

Probabil că singurul dezavantaj major al căștilor AudioTehnica ATH-M40x este confortul inițial de care mulți utilizatori s-au plâns..

Dacă ai o mărime a capului mică sau medie, atunci este cel mai probabil ca aceste căști să-ți vină destul de bine.

Dacă ai un cap mai mare, aceste căști s-ar putea să-ți vină bine, dar o să fie nevoie să le porți pentru câteva ore ca să permiți căptușelii să se acomodeze cu forma urechilor tale.

După ce ajungi la o potrivire comodă, ce este confortabilă, le poți purta ore în continuu.

Aceste căști over-ear au un design closed-back. Acest lucru înseamnă că au o izolare fonică destul de eficientă. Acestea nu sunt căști cu anulare activă a sunetului, însă au o izolare a sunetului pasivă bună.

Designul este destul de bine lucrat pentru izolarea fonică, dar înseamnă ca urechile ți se vor încinge, în special în zonele calde ale căștilor.

Materialul cupelor și al benzii de susținere este din spumă moale, au o calitate bună, dar s-ar putea să se simtă puțin cam tari la început. Nu este un inconvenient major dar ar fi bine să iei în considerare acest lucru.

Dacă ai urechile mai mari, căștile s-ar putea să stea pe exteriorul urechii și nu în jurul ei.

Per total, izolare fonică este bună, iar zgomotul ambiental care intră, este destul pentru a te putea face atent la ce se întâmplă în jurul tău, atunci când ai nevoie de asta.

Căști Audio-Technica ATH-M40x.

Rezistență

Au o calitate a construcției profesională cu două puncte predispuse la defecte.

Aceste căști funcționează bine într-un studio sau într-o zonă de birouri.

Din cauza designului mare și destul de solid, aceste căști nu sunt cele mai bune pentru călătoriile cu un bagaj compact.

Balamalele din plastic ale căștilor Audio Technica ATH-M40x sunt unul dintre punctele slabe. Acesta este un lucru comun la căștile mai mari, deci nu este o problemă doar cu acest model.

Unul dintre defectele semnificativ al acestor căști este firul de aluminiu placat cu cupru, ce conectează cele două difuzoare ale cupelor, care pot fi deteriorate de la prea multe ajustări. Din fericire, firele sunt detașabile, deci le poți înlocui oricând.

Pentru majoritatea utilizatorilor aceste căști closed-back au o construcție destul de grozavă și robustă cu doar câteva dezavantaje minore ce pot fi evitate dacă ai grijă de ele.

Funcții

Cupele pivotante și calitatea cablurilor detașabile sunt un avantaj mare.

Căștile Audio-Technica ATH-M40x vin cu două opțiuni de cabluri detașabile ce se conectează la cupa stângă.

Cablul spiralat măsoară între 1.2m și 3m, iar cel drept este de 3 metri.

Conexiunea jack a cablului are un design twist-lock, ce este foarte sigur și nu se va deconecta accidental.

Cupele pot pivota până la 90°, ceea ce înseamnă că aceste căști sunt populare printre DJ.

De asemenea, cei de la Audio-Tehnica au și un adaptor/amplificator Bluetooth separat (BAL-M40x) ce poate fi folosit pentru a converti aceste căști cu fir într-o pereche de căști wireless.

Căști Audio-Technica ATH-M40x pliate.

Sunet

Un sunet solid și puternic ce este precis și aproape natural.

Există alte căști cu difuzoare mai mari ce pot produce un bass mai puternic, dar difuzoarele de 40mm ale căștilor ATH-M40x sunt impresionante. Luând în considerare prețul, raportul preț-calitate este superb.

Sunetul audio precis este motivul pentru care multe persoane le folosesc pe post de căști de DJ, pentru monitorizare sau pe post căști de studio profesionale.

Cei de la Audio-Tehnica au reglat aceste căști pentru a avea un profil al sunetului cât mai neutru și mai plat, dar acest lucru nu înseamnă că nu scot niște sunete joase foarte bune.

Ceea ce face ca Audio Tehnica ATH-M40x să iasă în evidență este abordarea balansată a reproducerii frecvențelor fără a compromite nici o gamă.

Mixul dintre sunetele înalte și cele medii este foarte plăcut și nu vei avea parte de distorsionări în zona sunetelor joase-medii, cum ai parte la alte căști profesionale de monitorizare.

Iubitorii de bass vor aprecia atenția la energia frecvențelor joase, iar ascultătorii de zi cu zi se vor bucura de sunetul și senzația naturală pe care aceste căști le oferă.

ATH-M40x nu sunt pentru iubitorii de bass ce sunt în căutarea unui bass copleșitor, ci pentru cei ce vor un bass precis și detaliat.

Dacă bass-ul puternic este ceea ce cauțj, atunci aruncă o privire la cele mai bune căști de bass în articolul nostru unde recenzăm cele mai bune 15 modele de pe piață.

Este adevărat că aceste căști se aud mai bine decât o sugerează prețul mai mic de aproximativ 500 RON. Nu o să fii dezamăgit. Este greu în această categorie de preț să găsești ceva care să aibă un raport calitate-preț mai bun.

Căștile Audio-Technica M40x sunt o ofertă excelentă pentru căștile over-ear, producând sunete joase excelente pentru iubitorii de bass, în timp ce mențin o semnătură a sunetului destul de neutră, potrivită pentru aproape orice gen muzical.

Verifică preț Audio-Technica ATH-M40x aici!

Vezi și: