Cutie și căști AKG K240.

Review căști AKG K240

Căști over-ear ieftine cu o fidelitate audio excelentă.

AKG este un brand cu o lungă istorie în creația căștilor și a altor echipamente audio. Multe dintre modelele lor au devenit emblematice. Căștile AKG K240 sunt ideale pentru un studio acasă sau pentru monitorizare când folosești un instrument.

Căștile AKG K240 cu clasicul logo AKG pe bandă au un aspect retro și un audio excepțional.

Nu se poate spune multe despre tehnologie. Sunt semi-open back. Dar și așa, sunt fiabile, confortabile și se aud minunat.

Aceste căști costă sub 300 RON. Pentru acest preț, nu sunt multe opțiuni cu un răspuns de frecvență așa de clar. Nu sunt pentru pasionații de bass dar, dacă vrei un audio clar pentru mixare, producție, sau pentru ascultare, poți încerca modelul AKG K240.

Mi-am cumpărat căștile K240  acum 5 ani și le-am folosit pentru a asculta muzică, pentru a produce muzică acasă, și pentru înregistrări. Când am dus acele înregistrări la studio, am observat tot timpul că aceste căști AKG mi-au dat un audio mai clar și detaliat.

Pro

 • Ușoare și confortabile
 • Cablu detașabil și pad-uri pentru urechi înlocuibile. Perfect dacă se strică între timp
 • Un răspuns de frecvență excepțional, potrivit pentru mixare și producție
 • Garanție generoasă de 2 ani
 • Un soundstage deschis și acustice bune

Contra

 • Blochează puțin zgomot extern
 • Nu are cele mai puternice frecvențe de bass
 • Nu sunt rezistente la apă sau transpirație
 • Cupele pentru urechi se pot uza cu timpul, așa că trebuie înlocuite

Specificații

Tip: căști over-ear
Conexiune: Prin cablu, 3.5mm cu un adaptor șurub în formă de I de 6.3 mm. Conector Mini XLR pentru căști.
Back-design: semi-open

Căști

Mărime difuzor: 30mm
Rază de frecvență: 15Hz – 25,000 Hz
Impedanță: 55 ohm
Greutate: 235g
Lungime cablu: 3m
Microfon și telecomandă: Nu
Rezistență la apă: Nu

Ce vei găsi în cutie?

 • Căști AKG K240
 • 1 x cablu de 3 m cu conector stereo 3.5 mm
 • 1 x adaptor șurub de 6.3 mm
 • Manual de utilizare

Căști AKG K240.

Confort și potrivire 4.5/5

“Nu exagerăm când spunem că aceste căști sunt printre cele mai confortabile de pe piață.”

În primul rând, căptușeala moale din spumă de pe cupele de urechi stă bine în jurul urechilor și nu cauzează durere, chiar și atunci când folosești căștile pentru perioade lungi de timp.

Pentru a adăuga confort, banda AKG emblematică se auto ajustează. Este făcută să se curbeze după forma capului tău și o face destul de bine cât timp capul tău nu are o formă ciudată.

Balamalele care susțin cupele căștilor sunt făcute să imite un design „gimbal” (un suport pivotant ce permite rotația unui obiect pe o singură axă). Sunt puternice și flexibile. Cu un astfel de design nu vor apăsa pe urechile tale cât asculți muzică.

Banda flexibilă este mai potrivită pentru persoane cu capetele mai mari decât pentru cele mici.

Un motiv pentru confortul imens oferit de căștile over-ear AKG K240 este faptul că sunt foarte ușoare. Au doar 235g. Și din această cauză, obosesc mai puțin urechile.

Izolare fonică – 3/5

Aceste căști nu au izolare fonică activă. Dar design-ul inteligent a fost făcut în așa fel încât să încorporeze și puțină izolare fonică pasivă.

Un design semi-open este făcut pentru a avea ce e mai bun din ambele lumi. În primul rând, oferă un soundstage deschis, asta oferind detalii și acuratețe răspunsului de frecvență, în special mediilor și înaltelor. În plus, faptul că acest design tot se închide în jurul cupelor de urechi, oferă și un nivel de izolare.

Nu există zgomot de cablu. Când îți atinge hainele, nu creează nici un zgomot enervant.

Sunt grozave pentru a fi folosite în studio pentru mixare și monitorizare. Nivelul de izolare fonică pasivă nu este destul de bun însă cât să asculți la antrenamente, spre exemplu. Zgomotele externe nu sunt complet blocate.

Durabilitate – 4/5

Din punct de vedere structural căștile AKG K240 sunt foarte rezistente. Sunt bine făcute, iar setul meu a rezistat mulți ani. Au fost scăpate, am stat pe ele, și multe altele. Au supraviețuit, și audio este intact. Chiar și cablul a rezistat ani de zile.

Singura problemă reală pe care am descoperit-o este rezistența cupelor de urechi. Ale mele s-au uzat fiind folosite de ani, dar asta nu este o problemă mare. Funcționează la fel. Dar estetic, nu arată grozav.

Din fericire, dacă ai vreo problemă cu cupele de urechi, poți cumpăra unele înlocuitoare direct de la AKG.

Nu rezistă la apă. Căștile K240 nu sunt făcute să fie luate afară când plouă, sau pentru exerciții care te vor face să transpiri.

Vin cu o garanție de 2 ani, ceea ce este standard, și arată că producătorul are încredere în ce a făcut.

Caracteristici 3.5/5

Nu este o prioritate pentru aceste căști să aibă cea mai nouă tehnologie. În loc, folosesc o conexiune prin cablu și au un audio fiabil. Nu au izolare fonică activă, Bluetooth sau wireless, și nu sunt impermeabile.

Acestea sunt căști de studio, și producătorul presupune că acele caracteristici nu sunt necesare.

Dar, caracteristicile de bază sunt bune pentru majoritatea oamenilor care le folosesc. Din cauză că nu și-au făcut griji să pună caracteristici în plus, compania a putut să păstreze calitatea audio excelentă și prețul mic.

O caracteristică grozavă este cablul detașabil. Acesta poate fi înlocuit oricând ai nevoie. Cablul se atașează de căști printr-un mini XLR. Asta îmbunătățește calitatea audio. Această caracteristică de obicei nu este inclusă în căști sub 800-1000 RON.

Căști AKG K240.

Sunet – 4.5/5

Design-ul semi-open al căștilor AKG K240 este destul de unic, și le permite să aibă un soundstage deschis (mai bun decât cel din căști closed-back) și să evite oboseala urechilor.

Aceste căști sunt printre cele mai bune de pe piață datorită calității și clarității audio. La prețul acesta este foarte greu să găsești căști cu același nivel de claritate și fidelitate audio.

Transductoarele XXL din aceste căști folosesc tehnologie “Varimotion” în diafragmă. Este mai subțire și mai elastică la margini, ceea ce oferă detalii mediilor și înaltelor, și îmbunătățește puțin răspunsul bass-ului. Mărimea XXL este pentru a le face să sune 3D și mai detaliate.

Răspunsul de frecvență este 15 Hz – 25,000 Hz. Asta înseamnă că nici o frecvență audio nu este pierdută din cauză că aceste căști nu ar fi capabile.

Răspunsul este foarte natural și nu murdărește sunetul deloc. Câteodată, mixarea și producția folosind căști, cu un bass mai puternic spre exemplu, te pot face să reduci bass-ul din mix și să supracompensezi.

Aceste căști profesionale de studio sunt grozave pentru a mixa din cauză că nu induc în eroare urechile. Ceea ce auzi este o reprezentație foarte precisă.

După cum am spus și la început, aceste căști nu sunt pentru pasionații de bass. Dacă vrei un bass puternic, atunci poate vrei să cauți altceva. Sunt făcute pentru acuratețe când mixezi, nu pentru a îți da un sunet cu bass accentuat pentru exerciții.

Similar, difuzorul de 30mm este perfect pentru a asculta acasă sau la studio, dar puterea nu este excesivă. Nu exista șuierat excesiv, iar căștile se descurcă bine cu majoritatea frecvențelor. Singura îmbunătățire pe care ar putea să o facă ar fi să acorde puțin mai multă putere bass-ului.

De ce să cumperi căștile AKG K240? – 3.9/5 puncte

Căștile K240 sunt un punct de plecare excelent pentru un audiofil sau un muzician, și sunt bune la a face muzică cât și la a o asculta. Cel mai mare avantaj al lor este răspunsul de frecvență detaliat.

Poți asculta și te poți bucura de muzica favorită în confort. Sunt uimitoare pentru majoritatea genurilor, cât timp nu ai nevoie de un bass foarte puternic.

Sunt bune pentru un aranjament audio făcut acasă, ca spre exemplu un sistem de cinema sau unul de platane. Multe studiouri personale din lume se bazează pe aceste căști precise și ieftine.

Deși nu sunt căști pentru sport, sală, sau pentru ploaie, sunt ideale pentru utilizare interioară.

Dacă vrei un soundstage deschis, o claritate audio excelentă pentru studio și fidelitate când asculți, toate la un preț mic, atunci încearcă căștile AKG K240.

Verifică preț AKG K240 aici!


Citește și: