Top 10 cele mai confortabile căști – Modele Over & On-Ear pentru urechi fericite

Cele mai confortabile căști pentru a asculta toată ziua.

ModelRatingDesignClosed-back/Open-backGreutatePaduri detașabile
Sony MDR-1ACăști Sony MDR-1A.4.3Over-earClosed-back225gReview
Bose QuietComfort 35Căști Bose QuietComfort 35.4.5Over-earClosed-back309gReview
HIFIMAN HE-400ICăști HIFIMAN HE-400I.4.3Over-earOpen-back(Open-air)370gReview
Sennheiser HD 599Căști Sennheiser HD 599.4.4Over-earOpen-back739gReview
Audio-Technica ATH-M50xCăști Audio-Technica ATH-M50x.4.6Over-earOpen-back283.5gReview
Audio-Technica ATH-AD900XCăști Audio-Technica ATH-AD900X.4.3Over-earOpen-back598.7gReview
Grado SR80eCăști Grado SR80e.4.4On-earOpen-back231.3gReview
V-Moda XSCăști V-Moda XS.4.1On-earClosed-back195gReview
Sennheiser PX 100-IICăști Sennheiser PX 100-II.4.4On-earOpen-back204gReview
Koss KTXPRO1Căști Koss KTXPRO1.4.3On-earOpen-back113gReview

Cele mai confortabile căști Over-Ear

Sony MDR-1A (Alegerea de top)

Căști Sony MDR-1A.

Sony MDR-1A sunt în general cea mai confortabilă pereche de căști pentru majoritatea oamenilor.

Acum, desigur, cu toții avem mărimea și forma capului destul de diferită, dar cam toți cei ce au încercat și au testat MDR-1A au spus că sunt una dintre cele mai confortabile căști pe care le-au probat vreodată.

Sony produce foarte multe căști și probabil că au mai multe informații și experiență cu proiectarea căștilor decât orice alt brand. Are sens că au făcut una dintre căștile lor premium over-ear super confortabilă.

Indiferent de mărimea capului sau de forma urechilor, această pereche de căști va fi mult mai confortabilă decât oricare alta.”

Recenziile și feedback-ul clienților întăresc acest punct.

Pe lângă confortul excelent, Sony MDR-1A oferă și o reproducere a sunetului nemaipomenită. Ai parte de sunete înalte și medii detaliate, și de un bass destul de puternic. Acestea nu sunt un set de căști axate pe bass, însă nu sunt nici neutre.

Sunt destul de colorate pentru a fi fun și captivante. Sunt excelente pentru toate genurile de muzică.

De asemenea, calitatea construcției este nemaipomenită. Sunt destul de ușoare, însă tot au un aspect premium.

Nu au noise cancellation activ, însă compensează prin izolarea fonică pasivă, datorită designului closed-back. O să ai parte de o potrivire bună.

Vei primi un săculeț de transport și control in-line, iar ca bonus în această categorie, căștile au și un microfon.

Per total, Sony MDR-1A sunt o pereche de căști super confortabile ce se vor potrivi precum o mănușă. O alegere de top în această categorie.

Verifică preț Sony MDR-1A aici!

Bose QuietComfort 35 (Cea mai confortabilă pereche de căști Bluetooth cu ANC)

Cea mai confortabilă pereche de căști wireless la momentul actual.

Probabil că deja ai auzit de Bose și de căștile lor superbe cu noise cancelling. Ei bine, QuietComfort 35 este cel mai bun model cu ANC în acest moment. Acestea sunt cele mai bune căști Bluetooth când vine vorba de noise cancelling și de o potrivire confortabilă.”

Aceste căști over-ear cu design closed-back au fost proiectate pentru zboruri cu avionul mai lungi de 10 ore, deci poți fi sigur că un rol major în proiectarea lor l-a jucat confortul. Cupele cu pluș aproape că “se topesc” pe urechile tale. Sunt atât de ușoare că abia le simți.

Dacă vrei o pereche de căști wireless cu Bluetooth, ce este foarte confortabilă și să aibă și noise cancelling, Bose QuietComfort 35 este o alegere la care nu trebuie să stai pe gânduri.

Verifică preț Bose QuietComfort 35 aici!

HIFIMAN HE-400I

HIFIMAN HE-400i este o pereche de căști masivă, cu un design open-back și cu difuzoare planar-magnetice, pentru toți cei ce au mărimea capului mare.

Pentru a înțelege ce sunt căștile planar magnetic mai întâi trebuie să înțelegi ce nu sunt. Pe scurt, difuzoarele din interiorul căștilor sunt alimentate de electromagneți. Pentru cele mai comune și accesibile construcții de difuzoare se folosește stilul “dinamic”, în cazul acesta, curentul electric este trimis printr-o bobină ce este bine înfiletată. Bobina este conectată la un “con” sau o “diafragmă” – partea mare și în formă de con a difuzorului ce este vizibilă din exterior – și este înconjurată de un circuit magnetic.

Reglementarea curentului electric al bobinei o face să se miște în sus și în jos în interiorul magnetului în formă de gogoașă, iar așa se mută diafragma, comprimând și extinzând particulele de aer și creează undele sonore ce sunt captate de ureche. Controlarea cu precizie a curentului electric ce curge prin bobină permite difuzoarelor să traducă sursa electrică în muzică standard și alte forme audio.”

Dacă spunem că aceste căști sunt mari, aceasta ar fi o afirmație modestă. Căștile sunt masive, însă cupele mari au și avantajele lor.

HIFIMAN HE-400i sunt pe cât de confortabile pot fi căștile mari over-ear. Le poți purta timp de ore în șir fără a fi inconfortabile. Cel mai bun mod de a le purta confortabil este să nu faci mișcare.

Din moment ce sunt așa de mari nu vei putea să te miști prea mult în ele, nici să faci sport sau alte activități fizice. Au fost făcute să te poți bucura de ele din confortul casei tale, eventual de pe o canapea.

Calitatea sunetului este superbă. O semnătură a sunetului balansată unde sunetele înalte și bassul sunt bogate, multe detalii și tonuri neutre. Acestea nu sunt căști pentru iubitorii de bass.

Calitatea construcției este bună, folosind materiale calitative ce nu au puncte slabe.

Mai este un lucru de menționat. Acestea sunt căști cu design open-back și nu au pic de izolare fonică. Cei din jurul tău vor auzi ce asculți, iar tu vei auzi sunetele din jurul tău. Ține minte acest lucru când te decizi.

În final, HIFIMAN HE-400i este una dintre cele mai confortabile perechi de căști planar-magnetice de pe piață. Se aud bine și oferă o experiență excelentă de ascultare în casă.

Verifică preț HIFIMAN HE-400I aici!

Sennheiser HD 599

Căști Sennheiser HD 599.

“Cei de la Sennheiser au îmbunătățit faimosul HD598 cu modelul HD599. Este greu de ratat din moment ce sunt aproape la fel.

Dacă vrei să ai cel mai popular model din seria Sennheiser, HD599 este alegerea potrivită, din moment ce confortul a fost îmbunătățit.”

Modelul precedent a avut o bandă de susținere a cărei umplutură era cu aer, ceea ce nu era cea mai bună alegere. Dar cu acest model nou, cei de la Sennheiser au îmbunătățit umplutura benzii de susținere pentru a oferi un confort superb.

Padurile din velur over-ear sunt super confortabile și se pot înlocui. De asemenea, calitatea construcției este foarte bună, ceva ce este de așteptat de la Sennheiser. Din cauza designului open-back, izolarea fonică nu este foarte bună. Sunetul se “scurge”, ceea ce înseamnă că au fost concepute pentru a fi folosite în liniștea casei, unde nu este foarte mult zgomot ambiental.

Calitatea sunetului este grozavă. Au o semnătură a sunetului balansată ce a fost puțin îmbunătățită pe partea de reproducere a detaliilor, comparativ cu HD598, deși dacă nu ești audiofil nu vei observa această diferență. Toate gamele sunt produse minunat și vor bucura orice audiofil, indiferent de genul de muzică ascultat.

Pentru una dintre cele mai bune perechi de căști over-ear pentru ascultat în casă, Sennheiser HD 599 este alegerea excelentă.

Verifică preț Sennheiser HD 599 aici!

Audio-Technica ATH-M50x (cea mai confortabilă pereche de căști pentru iubitorii de bass)

Căști Audio-Technica ATH-M50x.

 „Probabil că deja ai auzit de Audio-Technica (o companie japoneză) și de ATH-M50x, această pereche de căști fiind una dintre cele mai populare modele ale lor. Acest lucru este pe bună dreptate, ATH-M50x fiind o pereche de căști super confortabilă cu un bass bogat.”

Dacă apreciezi sunetul dinamic, cu un bass bun și fun, atunci vei iubi aceste căști. Pentru o pereche de căști cu un preț entry-level în categoria de audiofili, o să ai parte de un confort excelent și de un sunet grozav.

Aceste căști nu sunt chiar pentru iubitorii hardcore de bass, dar au un bass destul de puternic și departe de a fi neutru.  O evaluare bună ar fi fun și captivant. Totuși, o mulțime de persoane le folosi pe post de căști de studio.

Cablurile sunt detașabile, iar calitatea construcției este excelentă, fiind un design îndrăgit de mii de clienți. De asemenea, blocarea sunetului extern este grozavă, deoarece au un design closed-back.

Dacă îți place bass-ul și vrei de asemenea un confort bun de la o pereche de căști over-ear cu design closed-back, atunci Audio-Technica ATH-M50x este alegerea bună pentru tine.

Verifică preț Audio-Technica ATH-M50x aici!

Audio-Technica ATH-AD900X

Căști Audio-Technica ATH-AD900X.

ATH-AD900X este o altă pereche de căști de la Audio-Technica, dar acestea au un design open-back. Acest lucru înseamnă că au o semnătură a sunetului mai balansată, mai neutră și o izolare fonică mai proastă, însă au un soundstage mai bun.”

Sunt superbe pentru a asculta muzică acasă. Aceste căști sunt foarte confortabile din moment ce sunt făcute pentru sesiuni lungi de ascultare. Padurile sunt mari, moi și îți dau o senzație de pluș, iar banda de susținere abia se observă.

Pe lângă confortul excelent, calitatea audio este principalul lor punct de vânzare.

Designul open-back sau open-air, în acest caz, produce un soundstage excelent ce îți oferă o senzație deschisă a sunetului. Gamele sunt neutre și sună natural pentru a satisface până și cel mai pretențios audiofil.

Cu un confort și sunet excelente, durabilitatea nu dezamăgește nici ea. Materialele calitative și designul eficient fac din această pereche de căști una excelentă.

Reține faptul că din cauza designului open-back izolarea fonică este aproape inexistentă. Dacă treci peste acest lucru, atunci vei iubi aceste căști.

Dacă vrei niște căști pentru audiofili over-ear, cu design open-back și un confort excelent, atunci Audio-Technica ATH-AD900X este cea mai bună alegere la momentul actual.

Verifică preț Audio-Technica ATH-AD900X aici!

Grado SR80e – Cele mai confortabile căști On-Ear

Căști Grado SR80e.

Un brand de căști american foarte cunoscut și unul dintre cele mai populare modele de la aceștia, Grado SR80e este cea mai confortabilă pereche de căști cu o calitate audio foarte bună, cel puțin în opinia noastră.”

Sunt multe lucruri ce ne plac la aceste căști. Umplutura moale și design-ul destul de ușor fac din Grado SR80e una dintre cele mai confortabile perechi de căști on-ear. Se potrivesc până și pe cele mai mari capete și pot fi ajustate cu ușurință. Dar asta nu este tot.

Partea excelentă la ele este calitatea sunetului. Designul open-back le oferă un sunet aerisit și deschis ce te va face să zâmbești. Izolarea fonică nu este prea bună, dar asta este situația cu toate căștile cu design open-back.

Grado SR80e oferă o calitate a sunetului pentru audiofili și un design confortabil la un preț accesibil. Semnătura sunetului este balansată, deci nu o să ai parte nici de prea mult bass nici de prea puțin. Reproducerea sunetelor este naturală.

Durabilitatea este bună, plasticele și metalele rezistente cu un aspect oarecum retro, dar au un design cool. Au un look aparte, deci o sa vezi oameni purtându-le pe stradă.

Dacă ești în căutare de căști on-ear confortabile cu design open-back pentru audiofili, atunci Grado SR80e sunt cea mai bună alegere.

Citește review complet aici!

Verifică preț Grado SR80e aici!

V-Moda XS

Căști V-Moda XS.

„Cea mai confortabilă pereche de căști pentru iubitorii de bass.”

Modelul mai mic XS de la V-MODA este o pereche superbă de căști on-ear. Frații mai mari din seria M-100 sunt foarte bine cunoscuți pentru bass-ul bogat și sunetul fun, iar aceste căști nu sunt o excepție.”

Dacă vrei o pereche de căști on-ear confortabilă ce are un bass puternic și bogat, și produce o semnătură a sunetului fun, atunci aceasta este cea mai bună alegere. Muzica populară precum pop, hip-hop sau dance, se aude excelent cu aceste căști.

În timp ce căștile on-ear nu sunt în general la fel de confortabile precum căștile over-ear sau in-ear, acestea se descurcă destul de bine. Umplutura cupelor este foarte moale și le poți purta ore în șir fără a deveni inconfortabile. Deși să nu te aștepți să fie confortabile dacă le porți întreaga zi. Majoritatea persoanelor se vor simți inconfortabil dacă poartă orice căști on-ear pentru o asemenea perioadă de timp.

Calitatea construcției este foarte bună cu o structură de plastic și din metal ce este rezistentă. Cablurile sunt detașabile, iar căștile se pot plia pentru a le putea lua cu tine. În timp ce căștile nu au noise-cancelling, izolarea lor fonică este bună, din moment ce au un design closed-back și oferă o potrivire plăcută.

De asemenea, V-MODA XS arată destul de bine, în opinia noastră. Au un look diferit ce va atrage atenție asupra ta.

Pe scurt, dacă vrei o pereche de căști on-ear confortabile cu izolare fonică și un sunet fun plin de bass, atunci V-MODA XS este alegerea ta de top.

Verifică preț V-Moda XS aici!

Sennheiser PX 100-II (cea mai confortabilă pereche de căști on-ear)

Căști Sennheiser PX 100-II.

Când vine vorba de căști on-ear, Sennheiser PX 100-II sunt cele mai confortabile (în opinia noastră).

Designul super ușor și cupele mici ce nu prea au forță de prindere. De îndată ce le pui o să uiți de ele. Acum, sincer să fim nu sunt cele mai arătoase din cauză că sunt făcute în mare parte din plastic, însă acest lucru ajută cu confortul.

Ușoare și mici sunt detaliile la care trebuie să fii atent dacă vrei să ai parte de confort, iar aceste căști au exact ceea ce trebuie.

Calitatea sunetului nu este nici ea rea. De fapt, este foarte bună și se pot compara cu căști ce costă mai mult. Semnătura sunetului este balansată și produce un bass și sunete înalte plăcute, ce nu au șuierături și nici lipsuri de detalii majore.

Designul open-back oferă un soundstage bun și o reproducere a sunetelor precisă. Sunetul produs de Sennheiser PX 100-II este excelent, în special când luăm în considerare prețul.

Rezistența este medie, deoarece acestea sunt făcute din plastic cu o bandă subțire de susținere din metal. Dacă o să ai grijă de ele, atunci ar trebui să supraviețuiască destul de mult timp.

De asemenea, căștile se pliază pentru a deveni mai portabile și mai ușor de pus într-un săculețul de transport pe care îl primești în pachet.

Per total, pentru un confort și un sunet excelent într-o pereche de căști on-ear, cu design open-back, te poți opri din căutare la Sennheiser PX 100-II.

Verifică preț Sennheiser PX 100-II aici!

Koss KTXPRO1 (căști confortabile de buget)

Căști Koss KTXPRO1.

Aici avem o altă pereche de căști ce au ‘un raport calitate preț bun’ de la Koss. Arată puțin ciudat (un lucru normal pentru cei de la Koss), dar oferă o valoare excelentă pentru prețul cerut.”

Din moment ce căștile on-ear Koss KTXPRO1 costă mai puțin de 100 RON, acestea se potrivesc perfect în categoria de buget. Confortul lor este din cauză că sunt foarte light și mici. Precum Koss PortaPro, aceste căști sunt așa de mici și de ușoare încât nu le vei simți pe cap.

Desigur, sunt „plastifiate” și nu oferă nici o funcție specială, dar având în vedere prețul, acestea au un sunet excelent.

Au o reproducere naturală a sunetului, cu o calitate aproape audiofilă, ce te va lăsa uimit. Serios, este greu de crezut că primești un sunet așa de bun de la o pereche de buget precum aceasta.

Ei bine, acestea nu sunt la fel de bune precum alte modele mai scumpe de pe această listă, însă nu sunt foarte departe, iar acest lucru nu este o exagerare.

Păstrează-le într-un sertar pe post de pereche de rezervă sau folosește-le pentru activități ce nu sunt potrivite pentru căști, precum munca în grădină.

Toate acestea fiind spuse, Koss KTXPRO1 sunt cea mai confortabilă pereche de căști de buget. Nu au concurență.

Verifică preț Koss KTXPRO1 aici!

Cum pot ști ce înseamnă o pereche de căști confortabilă?

Din cauză că suntem diferiți, iar acest lucru se aplică și mărimii și formei capetelor noastre, nu există un alt mod decât să le încerci. Acum, probabil că știi că, dacă ai o mărime a capului mai mare și ai dificultăți în găsirea unei perechi de căști confortabile, ar trebui să te uiți după o pereche mai mare.

Teoretic, poți face o vizită la un magazin local de electronice și să încerci diferite căști, însă acest lucru nu este realistic, deoarece cu toții avem vieți ocupate. O să fie nevoie să iei o decizie, iar cel mai bine este să iei o decizie informată.

Din acest motiv am făcut o listă cu cele mai confortabile căști conform cercetărilor noastre, însă nu am folosit doar experiența noastră, ci și a altor persoane. Acestea sunt modelele pe care oamenii le consideră cele mai confortabile, deci este o șansă mai mare ca acestea să fie mai confortabile pentru mai multe persoane. Nu este o regulă specifică, ci mai mult o orientare generală.

Ce tip de căști este cel mai confortabil?

În general, designul joacă un rol major, iar în opinia noastră, acesta este cel mai confortabil design:

Over-ear: acestea au cele mai mari cupe, iar uneori sunt prea grele, însă compensează cu multă umplutură și un cadru mai mare, ce se potrivește până și pe cele mai mari și neobișnuite mărimi de cap.

Le poți folosi pentru ore întregi fără a deveni inconfortabile. Multe căști over-ear high-end oferă opțiunea să schimbi padurile, ceea ce poate îmbunătăți confortul. Acest design de căști este standard și cel mai confortabil în general.

In-ear: Sau earbuds precum mai sunt cunoscute, sunt cele mai mici căști, iar acest lucru le oferă un avantaj. Din cauza mărimii și a greutății mici, sunt ușor de pus în ureche și să uiți de ele. Confortul modelelor in-ear poate fi ajustat prin schimbarea vârfurilor.

Din moment ce există multe mărimi și forme de vârfuri, dar și de materiale (spumă) poți ajusta foarte bine potrivirea. Pentru majoritatea persoanelor, vârfurile din spumă oferă cel mai bun confort, dar și o potrivire ermetică.

Aruncă o privire la cele mai confortabile căști in-ear aici.

On-ear: aceste căști sunt ruda mai mică a căștilor over-ear. Cupele și padurile sunt mai mici pentru a se potrivi on-the-ears în loc de over-the-ears, de aici și numele. În timp ce majoritatea căștilor sunt foarte confortabile pentru ore în șir dacă au o căptușeală de calitate, acestea pot deveni inconfortabile după prea multe ore de ascultare.

Pentru a asculta toată ziua, cea mai confortabilă alegere ar fi căștile over-ear sau cele in-ear. Acest lucru nu este un adevăr pentru toate căștile on-ear, ci mai mult o regulă generală. Reține acest lucru când îți cumperi o pereche de căști.