Casti Samson SR850.

Review căşti Samson SR850

Căștile de studio Samson SR850 cu design semi-open nu vor câștiga un premiu pentru aspect, însă sunetul lor este incredibil.

În acest review am decis să încercăm, din nou, vechile noastre căști Samson SR850 cu design semi-open, să vedem ce îți poate oferi o pereche ieftină de căști la un preț mai mic de 300 RON.

Cei de la Samson susțin că poți folosi aceste căști pentru monitorizarea din studio. În timp ce nu sunt foarte confortabile, le poți folosi cu siguranță pe post de căști de studio. Au un cablu lung și gros, cu un adaptor de 6.3mm.

Cel mai fantastic lucru despre aceste căști este calitatea sunetului. La un asemenea preț te vor da pe spate, iar celelalte căști ce costă mai puțin de 500 RON vor părea mici copii pe lângă acestea. Sunetul este detaliat și plăcut, oferindu-ți o experiență excelentă, în timp ce asculți muzică sau te joci.

Deși, există alte opțiuni ce arată mai bine și sunt mai confortabile. Ar trebui să le iei pe acestea? Aruncă o privire mai jos pentru a-ți ușura decizia.

Ce ne-a plăcut

 • Sunetul este fantastic pentru prețul cerut.
 • Construcția este ușoară
 • Durabilitatea este decentă
 • Adaptorul de 6.3mm este inclus în pachet
 • Prețul

Ce nu ne-a plăcut

 • Construcția din plastic se simte ieftină
 • Confortul și potrivirea sunt sub medie
 • Izolarea fonică este proastă

Specificații

 • Tip: On-ear
 • Conexiune: Cu fir, jack audio de 3.5mm (este inclus și un adaptor de 6.3mm)
 • Design: Semi-open

Căști

 • Mărimea difuzoarelor: 50mm
 • Reacția frecvențelor: 10Hz – 30.000Hz
 • Impedanță: 32 ohmi
 • Greutate: 276g
 • Lungimea cablului: 2.5m
 • Microfon și controale: /
 • Protecție împotriva apei: /

Ce vei găsi în cutie?

 • Căștile de studio Samson SR850 cu design semi-open
 • Adaptor audio jack 6.3mm
 • Ghidul utilizatorului

Casti Samson SR850.

Confort & potrivire – 2.5/5 – Mediu

În mod surprinzător, confortul nu este teribil. Pot spune că are un nivel mediu, ce este îmbunătățit dacă nu porți ochelari.

În timp ce îți poți lua pad-uri din velur, modelul nostru a venit cu unele din piele sintetică. Sau, mai precis, pad-uri din plastic.

Căștile SR850 se simt foarte ieftine și rigide la atingere. Nu au prea multă căptușeală. Din moment ce forța de prindere este destul de fermă, acestea sunt mult mai confortabile decât te-ai putea aștepta.

Deși, datorită faptului că materialul nu poate respira, ai parte de urechi transpirate după o oră de folosire. Majoritatea timpului în care le-am folosit, ne-am jucat jocuri, și am avut nevoie de o pauză în momentul în care urechile au început să ne mănânce.

Acest lucru se datorează mai mult mărimii pad-urilor. Nu sunt suficient de mari pentru a-mi acoperi urechile (nu am urechi chiar așa de mari). Deci, recomand să îți înlocuiești pad-urile cu unele mai bune. Sunt compatibile cu cele ale seriei Kxxx a celor de la AKG (de exemplu AKG K240), deci îți poți lua asemenea pad-uri, iar confortul va fi mai îmbunătățit.

Izolarea fonică – 2/5 Sub medie

Aceste căști permit unei cantități mari de sunet ambiental să pătrundă, iar nivelul este mult mai mare decât al altor căști cu design semi-open. Deși, sunetul nu se scurge la fel de mult precum se întâmplă în cazul designului open-back.

Datorită forței de prindere ce nu este așa de puternică, pad-urile nu se strâng pe urechile tale, deci, nu creează sigilarea necesară pentru a avea parte de izolare. Poți auzi tot ce se întâmplă în jurul tău, chiar dacă asculți muzică.

Deși, sunetul li se scurge precum la alte căști cu design semi-open. Deci, dacă nu te afli într-o cameră complet liniștită, alții nu vor auzi ce asculți.

Dacă ești în căutarea unei perechi de căști ce blochează complet sunetele din exterior, atunci ar trebui să cauți un design closed-back în locul unuia open-back.

Durabilitate – 3/5 Bun

Cei de la Samson au făcut niște sacrificii pentru a menține prețul căștilor SR850 așa de mic. Acest lucru se observă la calitatea construcției.

Sunt făcute în totalitate din plastic. Carcasa, banda de susținere ce se ajustează singură, chiar și pad-urile. Sunt foarte ușoare pentru mărimea pe care o au, iar acest lucru adaugă confort, însă nu și durabilitate.

Perechea noastră de căști nu a fost niciodată scăpată pe jos, nici nu am aruncat-o pe birou, în momentul în care ne-am enervat la un joc. Căștile arată ca noi, cu excepția unei cantități mici de praf și a unor crăpături pe pad-urile din plastic.

La unele produse ieftine, plasticul începe să se deterioreze și să devină lipicios la atingere, însă acesta nu este cazul cu căștile Samson SR850. Este destul de bun.

Una peste alta, calitatea construcției lasă de dorit. Deși, dacă nu le vei abuza foarte mult, atunci probabil că te vor ține câțiva ani fără probleme.

Funcții – 2/5 Sub medie

Din moment ce Samson le promovează pe post de căști pentru studio, acestea vin cu un adaptor de 3.5mm la 6.3mm, ce este placat cu aur.

Se presupune că le poți folosi într-un studio. Cei de la Samson au făcut niște ajustări pentru a putea face față nevoilor de studio.

În primul rând, Samson SR850 au un cablu mai lung, ce este destul de gros pentru a nu-l rupe atunci când treci cu scaunul peste el. De asemenea, au adăugat și un adaptor de 3.5mm la 6.3mm, ce este placat cu aur.

Casti Samson SR850.

Sunet – 5/5 Perfect

În această arie de preț, căștile ce se aud așa de bine ar trebui să fie ilegale.

Sunetul acestora este absurd, în special atunci când iei în considerare prețul. Costă aproape 300 RON.

Aparent, căștile Samson SR850 folosesc unele difuzoare AKG ce sunt găsite în căștile mai scumpe. Rezultatul este excepțional.

Reacția frecvențelor nu este cea mai egală, însă per total, au o semnătură a sunetului balansată, ce este puțin strălucitoare. Bass-ul are o putere bună și control, și funcționează excelent cu majoritatea genurilor muzicale.

Deși, nu pot ajunge foarte jos în regiunea de sub bass. Chiar și Sennheiser HD 650 ajung mai jos, iar acestea sunt cunoscute pentru lipsa de sub bass.

Poți ierta lipsa sunetelor joase în momentul în care auzi frecvențele mijlocii. Sună foarte naturale și plăcute. Au multe detalii, cu o separare instrumentală bună și voci clare. Frecvențele înalte sunt destul de bune pentru o pereche de căști ieftină, cu o cantitate decentă de aer.

Soundstage-ul ar fi putut fi mai amplu pentru o pereche de căști cu design semi-open, însă măcar imagistica este precisă.

De ce să cumperi Samson SR850?

Când m-am decis să cumpăr Samson SR850, am făcut-o pentru că aveam un buget mic. După cercetări amănunțite, le-am găsit pe acestea și am fost foarte satisfăcut.

Nu vor câștiga un concurs de frumusețe, însă îți vor face urechile foarte fericite. Calitatea sunetului se poate compara foarte ușor cu căștile ce costă 500 RON sau mai mult. Superlux HD 668B ar putea fi mai ieftine decât acestea, însă au un sunet puțin mai strălucitor.

Desigur, există mai multe opțiuni confortabile în această arie de preț, însă nici una care să sune la fel de bine. De asemenea, majoritatea timpului au prea mult bass. Dacă vrei un sunet neutru, atunci Samson îți va oferi ceva foarte aproape.

Dacă nu te deranjează aspectul și faptul că probabil ar trebui să-ți cumperi alte pad-uri, atunci îți recomand aceste căști. Dacă pentru tine este importantă calitatea sunetului, atunci Samson SR850 vor face o treabă bună la un preț accesibil.

Verifică preț Samson SR850 aici!


Citește și: